Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Két lépés a kísértés legyőzésére
  2017-08-27 12:26:05, vasárnap
 
  "Vegyétek fel Isten üdvösségét sisakként, és kössétek fel a Szellem kardját, ami az Isten beszéde." (Efézus 6:17, NCV fordítás)

Ha sikeres szeretnél lenni a kísértésekkel szembeni küzdelemben, akkor az Isten Igéjében adott ígéretekre kell támaszkodnod. Mindenkinek fejből tudnia kell a 1. Korintusi levél 10:13.b) versben elhangzottakat: ,,Isten hűséges; nem hagyja, hogy nagyobb kísértésbe ess, mint amit el tudsz viselni. De egyúttal a kiutat is megmutatja, hogy kibírd azt." (NIV fordítás)

Sok embertől halottam már: "Nem tehettem róla, lehetetlen volt ellenállni. Nem volt más választásom, mint megadni magam." Ha te is ezt mondod, akkor ezzel azt állítod, hogy Isten hazudik! Ezzel szemben Ő azt ígéri, hogy amikor kísértéssel fogsz szembesülni, Ő mindig meg fogja mutatni neked a kimenekülést abból. Lehet, hogy ez nehéz és fájdalmas lesz, és még kínos is lehet a számodra, de mindig lesz kiút. Isten gondoskodni fog róla, hogy legyen kiút, mivel megígérte.

Sátán az elméd birtoklásáért állandó küzdelmet folytat, ez az a hely, ahol a csata zajlik. Amikor egy ötletünk támad és az Istentől van, az inspiráció, viszont amikor az ördög sugall egy ötletet, az kísértés. Minden nap döntened kell, hogy a kétféle gondolat közül melyiket valósítod meg.

Ha a kísértő gondolatokat kicseréled az igazsággal, amit a Biblia mond, meg tudod változtatni az elméd.

A Biblia azt mondja, hogy álljatok ellene Sátánnak. Hogy tudsz neki ellenállni? Úgy, hogy nem engeded meg, hogy a kísértés készületlenül érjen. Az Efézus 6:17 azt mondja, hogy "Vegyétek fel Isten üdvösségét sisakként, és kössétek fel a Szellem kardját, ami az Isten beszéde." (NCV fordítás).

Két dolog van, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy győztes légy kísértés idején. Az első lépés az üdvösség megszerzése: ,,Tedd fel Isten üdvösségét sisakként a fejedre." Minek a sisak? Védelmet nyújt a fejed és az elméd számára a kísértő gondolatokkal szemben, ugyanis ahogy az előbb is említettük, egy ádáz csata folyik e területen. Mielőtt nemet mondhatnál az ördögnek, meg kell tanulnod ,,igent" mondani Jézus Krisztusnak. Az Ő megváltásában van meg az az erő, amire szükséged van az ellenálláshoz, ahhoz, hogy ,,nemet" tudjál mondani.

A második lépés az, hogy elfogadd Isten beszédét, hogy kísértéskor kardként használhasd, mint ellenszert, mert az Ő beszéde az igazság. Például, amikor a munkahelyeden ér egy kísértés, mi hasznát veszed abban a helyzetben annak, hogy a Bibliád otthon van az asztalon? Semmi hasznát. És ez nem jó! Ilyenkor arra van szükséged, hogy az igazságok, amelyeket ez a könyv tartalmaz, már az elmédben legyenek.

Kétség nélkül az egyetlen és leghatékonyabb fegyver a kísértés elleni küzdelemben a Szentírás igéinek kívülről való megtanulása. Ha nincs az elméd betárazva igékkel, ez azt jelenti, hogy a puskád tárja is üres. És ha üres, akkor mivel fogsz Sátánra visszalőni? Neki nem számít a véleményed és nem is tart attól, de az igazságtól fél. Isten igazsága a fegyver, de ezt csak akkor tudod használni, ha ismered és emlékszel rá, azaz fejből tudod idézni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Melyik igéket szeretnéd célul kitűzni a héten, hogy a Szentírásból kívülről megtanuld azokat?
Iskolai tanulmányaid során milyen módszereket használtál, amikor fejből kellett megtanulni valamit? Az Ige megtanulásában hogyan tudod használni ezeket?
Ki az, aki ki tudná kérdezni tőled a kívülről megtanult Szentírási részeket? Miért fontos, hogy legyen egy ilyen személy?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.20.) Link
Link





 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: beszélgetéshez, leghatékonyabb, elhangzottakat, megtanulásában, munkahelyeden, készületlenül, birtoklásáért, elmélkedéshez, ellenálláshoz, megváltásában, gondolatokkal, kísértésekkel, szentírásból, támaszkodnod, kimenekülést, tanulmányaid, gondolatokat, változtatni, gondoskodni, megszerzése, küzdelemben, használhasd, kísértéssel, krisztusnak, választásom, módszereket, szembesülni, megtanulása, mindenkinek, kísértéskor, véleményed, igazságtól, kísértésbe, ellenállni, igazsággal, lehetetlen, kísértésekkel szembeni, kimenekülést abból, elméd birtoklásáért, csata zajlik, ötletünk támad, ördög sugall, kétféle gondolat, kísértő gondolatokat, kísértés készületlenül, első lépés, üdvösség megszerzése, elméd számára, kísértő gondolatokkal, ádáz csata, második lépés, helyzetben annak, Isten Igéjében, Jézus Krisztusnak, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Popper Péter szavai  Elköszönt  Az engedelmesség miért nem vál...  Png nő  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Png kislány  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Nem tudhatod  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Lóhere  Reggel van  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Akarat  Jó éjszakát  Adakozás  Reggel van  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png fotel  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Popper Péter szavai  Akarat  Nagyon különös 
Bejegyzés Címkék
kísértésekkel szembeni, kimenekülést abból, elméd birtoklásáért, csata zajlik, ötletünk támad, ördög sugall, kétféle gondolat, kísértő gondolatokat, kísértés készületlenül, első lépés, üdvösség megszerzése, elméd számára, kísértő gondolatokkal, ádáz csata, második lépés, helyzetben annak, könyv tartalmaz, elmédben legyenek, kísértés elleni, elméd betárazva, puskád tárja, kívülről megtanult, ilyen személy, beszélgetéshez, leghatékonyabb, elhangzottakat, megtanulásában, munkahelyeden, készületlenül, birtoklásáért, elmélkedéshez, ellenálláshoz, megváltásában, gondolatokkal, kísértésekkel, szentírásból, támaszkodnod, kimenekülést, tanulmányaid, gondolatokat, változtatni, gondoskodni, megszerzése, küzdelemben, használhasd, kísértéssel, krisztusnak, választásom, módszereket, szembesülni, megtanulása, mindenkinek, kísértéskor, véleményed, igazságtól, kísértésbe, ellenállni, igazsággal, lehetetlen, inspiráció, használtál, kicseréled, megmutatja, megtanulni, visszalőni, üdvösségét, ígéretekre, ellenszert, helyzetben, szentírási, mondhatnál, említettük, fájdalmas, szentírás, sisakként, szeretnéd, területen, valósítod, betárazva, emlékszel, szeretnél, megtanuld, szükséged, tartalmaz, küzdelmet, amelyeket, igazságok, megtanult, korintusi, használni, megígérte, érdekében, kísértés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3046
  • e Hét: 7273
  • e Hónap: 18326
  • e Év: 79627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.