Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ha hiszed, tedd meg!
  2017-09-11 12:24:59, hétfő
 
  Ne csupán hallgatói legyetek az igének, hogy ne csapjátok be magatokat, hanem tegyétek is meg, amit mond! (Jakab 1:22, NIV fordítás)

Tegnap megnéztük a Máté 12:30-at: ,,Szeresd az Urat a te istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, tejes elmédből és minden erődből." (NLT fordítás) Egy lehetséges mód, ahogyan tekinthetsz erre az igeversre, hogy arra összpontosítasz, szereted Istent minden beszédeddel, minden érzéseddel, minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel. Isten úgy alkotott téged, hogy elsősorban egy beszélő, érző, gondolkodó, cselekvő lény legyél.

Akik beszélnek, a szívükkel szeretik Istent, akik éreznek, azok a lelkükkel. De tudtad, hogy az értelmeddel is szeretheted Istent? A gondolkodók az elméjükkel szeretik Istent. Amikor fejleszted, erősíted az elméd, az az imádat cselekedete.

A gondolkodók szeretik tanulmányozni a Bibliát. A Zsoltárok 119:97 azt mondja: ,,Mennyire szeretem a te törvényedet. Azon gondolkodom egész nap." (GNT fordítás)

A gondolkodó emberek szerelmesek lesznek a Bibliába, amikor megtérnek. Nincs egyetlen más könyv sem, ami hasonló lenne hozzá. Választ ad az élet kérdéseire, beleértve ezeket is: Ki vagyok én? Hova megyek? Mi az élet célja? Számít az én életem? Mi a múlt? Mi a jövő? Honnan jöttem?

Szükségünk van gondolkodókra, mert a világot meg kell vizsgálnunk. Valakinek végig kell gondolni az összetett kérdéseket, és annak a következményét, amit mi többiek teszünk. Szükségünk van emberekre, akik végig gondolják a makacs problémákat, és leteszik a megoldásokat az asztalra. Ezért van szükségünk tudóskora, írókra, filozófusokra, feltalálókra.

A gondolkozóknak azonban nagyon figyelniük kell az alázat gyakorlására. A Biblia azt mondja: ,,Ne tartsd bölcsnek önmagadat" (Példabeszédek 3:7). Miért? Mert Isten az Isten, te pedig nem.

Az alázat egy választás. Egyszer sem mondja a Biblia, hogy kérd Istent, alázzon meg. Azt mondja, hogy ,,alázd meg magad az ÚR előtt." Ez egy választás. Az alázat olyan valami, amit magaddal teszel. Senki sem képes megtenni veled. Megalázhatnak, de nem tudnak alázatossá tenni. Lényegében az alázat teljes függés Istentől. Ez nem tagadja meg az erősségeidet, de azt jelenti, hogy őszinte vagy a gyengeségeidet illetően.

A gondolkodóknak arra is figyelniük kell, hogy gyakorolják, amit tudnak. Ha tudod, akkor tedd meg! A Jakab 1:22 azt mondja: ,,Ne csupán hallgatói legyetek az igének, hogy ne csapjátok be magatokat, hanem tegyétek is meg, amit mond!"

Isten Igéje az élet ,,Használati Utasítása", ezért akarja Isten, hogy tegyük meg, amit meg kellene tennünk. Ő a Teremtőnk, Ő tudja legjobban, hogyan kellene élnünk. A jó hír az, hogy Isten mindig igazságos velünk, segít bennünket, hogy kövessük az Ő utasításait.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Melyik nehezebb számodra, megtagadni az erősségeidet, vagy őszintének lenni a gyengeségeiddel kapcsolatban Miért gondolod így?
Készíts egy listát arról, hogy miben hiszel! Teszed ezeket?
Hogyan fejleszted és erősíted az elméd az imádat cselekedeteként?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren - 2017.09.04)
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: cselekedeteddel, összpontosítasz, gyengeségeiddel, cselekedeteként, gondolkozóknak, következményét, beszélgetéshez, gondolkodóknak, gyengeségeidet, elmélkedéshez, gondolkodókra, példabeszédek, gondolatoddal, tanulmányozni, filozófusokra, megalázhatnak, erősségeidet, feltalálókra, kapcsolatban, megoldásokat, gyakorlására, beszédeddel, gondolkodók, gyakorolják, vizsgálnunk, értelmeddel, törvényedet, cselekedete, tekinthetsz, szerelmesek, utasításait, problémákat, szeretheted, gondolkodom, gondolkodó, érzéseddel, szívükkel szeretik, elméjükkel szeretik, gondolkodók szeretik, gondolkodó emberek, élet kérdéseire, élet célja, összetett kérdéseket, makacs problémákat, gondolkozóknak azonban, alázat gyakorlására, alázat olyan, alázat teljes, gyengeségeidet illetően, gondolkodóknak arra, élet „, gyengeségeiddel kapcsolatban, Mert Isten, Isten Igéje, Használati Utasítása”, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy párkányon  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Pitypang szökőkút  Szép estét  képre írva  Alvó kislány  Eduardo Sacheri gondolata  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó cica  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  képre írva  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig lesz olyan  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul Éluard - És egy mosoly  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ma van a magyar költészet napj...  Borzasztó  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A pitypang legendája  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 12  Robert Merle tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Somlyó Zoltán - Orgonával  Egy gondolat  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó nap volt  Előfordul, hogy  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy párkányon 
Bejegyzés Címkék
szívükkel szeretik, elméjükkel szeretik, gondolkodók szeretik, gondolkodó emberek, élet kérdéseire, élet célja, összetett kérdéseket, makacs problémákat, gondolkozóknak azonban, alázat gyakorlására, alázat olyan, alázat teljes, gyengeségeidet illetően, gondolkodóknak arra, élet &#8222, gyengeségeiddel kapcsolatban, listát arról, imádat cselekedeteként, cselekedeteddel, összpontosítasz, gyengeségeiddel, cselekedeteként, gondolkozóknak, következményét, beszélgetéshez, gondolkodóknak, gyengeségeidet, elmélkedéshez, gondolkodókra, példabeszédek, gondolatoddal, tanulmányozni, filozófusokra, megalázhatnak, erősségeidet, feltalálókra, kapcsolatban, megoldásokat, gyakorlására, beszédeddel, gondolkodók, gyakorolják, vizsgálnunk, értelmeddel, törvényedet, cselekedete, tekinthetsz, szerelmesek, utasításait, problémákat, szeretheted, gondolkodom, gondolkodó, érzéseddel, elméjükkel, őszintének, elsősorban, megtagadni, fejleszted, szükségünk, alázatossá, figyelniük, kérdéseket, lényegében, lehetséges, használati, kérdéseire, önmagadat, magatokat, hallgatói, szívükkel, lelkükkel, választás, csapjátok, gondolják, teremtőnk, beszélnek, legjobban, igazságos, bennünket, valakinek, összetett, utasítása, megtérnek, emberekre, zsoltárok, tudóskora, beleértve, istenedet, lelkedből, megnéztük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 595
  • e Hét: 1283
  • e Hónap: 5084
  • e Év: 66385
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.