Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Örüljetek az Úrban!
  2017-10-29 13:37:54, vasárnap
 
 

Mindig örüljetek az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Mindenki lássa meg, hogy szelídek és kedvesek vagytok! Közel van már az Úr!

Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! (Filippi 4:4-6.EF)

Nem tudjuk irányítani a világot, de rábízhatjuk Istenre. A békesség elérhető számunkra, de nem a problémák hiánya, miatt, hanem a Mindenható jelenléte miatt. Ahelyett, hogy a világban lévő káoszt tükrözzük magunkban, dönthetünk úgy, hogy örvendezünk Isten mindenhatóságában.

Az első védelmi vonal az aggódás ellen az, ha örülünk az Úrban - nem a problémára koncentrálunk, hanem Isten felé fordítjuk az elménket. Ugyanis nincs az a probléma, amit Isten ne tudna kezelni.

Az aggódás nem maga a tomboló vihar, hanem a félelem, hogy valamikor ki fog törni a vihar. Az aggódás egy nagy kupac ,,mi lenne, ha". Az aggódás, vagy másnéven szorongás szó a latinból származik, és azt jelenti: beszorítani, összenyomni. A szorítása elveszi az álmodat, leszívja az energiádat és egész valódra negatív hatással van. Az aggódás a félelem közeli rokona, de nem az ikertestvére. A félelem látja a fenyegető veszélyt, míg a szorongás elképzeli azt.

Azt tanították nekünk, hogy a keresztény élet egy békességben bővelkedő élet. És amikor nincs békességünk, azt feltételezzük, hogy a probléma bennünk van, ami bűntudathoz vezet. Azonban, míg az aggodalom jelenléte elkerülhetetlen, az aggodalom börtöne választható.

Amikor Pál azt írja, hogy ,,semmi felől ne aggódjatok", akkor egy folyamatban lévő állapotra utal. Szavait úgy is fordíthatnánk, hogy ,,ne hagyjátok, hogy bármi is az életben állandó fojtogató szorításában tartson".

Pál receptje az aggódásra az a felhívás, hogy ,,örüljetek az Úrban". Ez nem egy érzésre hív, hanem egy döntésre.

Isten szuverenitása azt jelenti, hogy irányítása alatt tartja a dolgokat. Isten munkálkodik a teremtett világ minden részléteben és minden részletén keresztül, hogy elérje isteni célját. Ahhoz, hogy örvendezni tudjunk az Úrban, mélyen hinnünk kell Isten szuverenitásában az életünk felett. Minél inkább hiszünk az Ő irányításában, annál inkább el tudjuk engedni a saját kezünkből az irányítást.

,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál." (Róma 8:28)

Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Címkék: szuverenitásában, elkerülhetetlen, feltételezzük, fordíthatnánk, koncentrálunk, irányításában, szuverenitása, szorításában, imádkozzatok, ikertestvére, szükségetek, választható, folyamatban, összenyomni, beszorítani, munkálkodik, békességben, örvendezünk, hálaadással, részléteben, rábízhatjuk, bűntudathoz, békességünk, aggódjatok, irányítani, tanították, keresztény, problémára, energiádat, irányítást, örvendezni, irányítása, helyzetben, mindenható, dönthetünk, valamikor, békesség elérhető, problémák hiánya, világban lévő, első védelmi, aggódás ellen, problémára koncentrálunk, tomboló vihar, nagy kupac, latinból származik, szorítása elveszi, félelem közeli, félelem látja, fenyegető veszélyt, szorongás elképzeli, keresztény élet, békességben bővelkedő, Amikor Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Mire jók ?  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Aki belekortyol  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Jó éjszakát  Figyeld meg az "én"-t  Minden kedves látogatómnak sze...  Manna OWell tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Kövesd a vezetőt  képre írva  Ha nyitott vagy  Maci az északi fény alatt  Alvó baby  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  A jó lelkek  Virág lány  Szép estét kedves látogatóimna...  Benedek Elek - Virágvasárnap  képre írva  Nem hazudnak  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem hazudnak  Apu  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Boldogság  Jó éjszakát  képre írva  A Víz Világnapja.  Kékfestőről pár szóban  képre írva  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Minden kedves látogatómnak sze...  Jó éjszakát  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Szívet megérintő . . .  Nem hazudnak  Szép estét  Virágvasárnap a húsvét előtti  Az erdőterápia egészségre gyak...  Sokszor  Virágvasárnap: az élet és a re...  Esti kép  Szimbólumok  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Isten . . .  Havazás  Alvó baby  A nagy természet  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztina b...  Halhatatlan boldog percek . ....  Szép estét  Esti kép  A jó lelkek  Maci az északi fény alatt  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Vérnyomáscsökkentés  Sonka vásár  Karinthy Frigyes: Almafa  Alvó kutya  Kövesd a vezetőt 
Bejegyzés Címkék
békesség elérhető, problémák hiánya, világban lévő, első védelmi, aggódás ellen, problémára koncentrálunk, tomboló vihar, nagy kupac, latinból származik, szorítása elveszi, félelem közeli, félelem látja, fenyegető veszélyt, szorongás elképzeli, keresztény élet, békességben bővelkedő, probléma bennünk, aggodalom jelenléte, aggodalom börtöne, folyamatban lévő, életben állandó, teremtett világ, életünk felett, saját kezünkből, szuverenitásában, elkerülhetetlen, feltételezzük, fordíthatnánk, koncentrálunk, irányításában, szuverenitása, szorításában, imádkozzatok, ikertestvére, szükségetek, választható, folyamatban, összenyomni, beszorítani, munkálkodik, békességben, örvendezünk, hálaadással, részléteben, rábízhatjuk, bűntudathoz, békességünk, aggódjatok, irányítani, tanították, keresztény, problémára, energiádat, irányítást, örvendezni, irányítása, helyzetben, mindenható, dönthetünk, valamikor, fordítjuk, magunkban, szorongás, tükrözzük, jelenléte, elképzeli, szorítása, származik, fenyegető, problémák, aggodalom, teremtett, örüljetek, számunkra, részletén, kezünkből, keresztül, fojtogató, aggódásra, állapotra, bármilyen, hagyjátok, bővelkedő, probléma, elménket, veszélyt, szeretik, dolgokat, felhívás, receptje, latinból, döntésre, leszívja, másnéven, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 2504
  • e Hónap: 10211
  • e Év: 59776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.