Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
150 év... orvosi tévedései
  2011-07-14 20:45:01, csütörtök
 
 




150 ÉV LEGNAGYOBB ORVOSI TÉVEDÉSEI

EGY KÉRÉS:

Kedves olvasó. Tudnod kell, hogy ezt a könyvet és a benne található adatokat többen, sok munka és pénz befektetésével rendszereztük, kipróbáltuk és sokat dolgoztunk azon, hogy eljusson hozzád. Amennyiben ezt a könyvet nem vetted meg, hanem egy másolatot kaptál, vagy szereztél belőle, kérlek, vedd meg a saját példányodat. Ezzel egyrészt segítesz nekünk, hogy tovább dolgozhassunk, másrészt páratlan érzés lesz neked, ami -- nem vicc -- egészségesebbé fog tenni téged. És gondolom ez volt a célod, mikor kézbe vetted a könyvet?

EGY FIGYELMEZTETÉS:

A könyvben szereplő adatok kizárólag tájékoztató céllal, a magyar Alkotmány 61. paragrafusában rögzített szabad véleménynyilvánítás alapjogán íródtak. Az itt szereplő életmódra és táplálkozásra vonatkozó tudás és ajánlások a szerző véleményét és tapasztalatait tükrözik, és gyakran nem egyeznek meg a hivatalos -- különféle három és négybetűs -- szervezetek vagy hivatásos terapeuták ajánlásaival és véleményével.

Mindamellett, hogy a leírtak szóról szóra igazak, nem minősíthetők diagnózisnak vagy kezelési javaslatnak. Nekem itt azt kell javasolnom, hogy mielőtt bárki alkalmazná, vagy nem alkalmazná magán, vagy másokon az itt leírt dolgokat, menjen el egy orvoshoz és beszélje ezt meg vele, kérje
ki tanácsát.

Tartalom
Bevezetés 7
Az anyák megmentője 8
A tehéntej jobb, mint a szoptatás 8
A dohányzó orvosok mint példaképek 9
Röntgen a cipőboltokban 10
Torzszülött magzatokat eredményező gyógyszer 11
A bűnözés genetikai okai 12
Ólmot a fogakba 12
Vágjuk ki a mandulákat! 13
Napjaink legnagyobb tévedései 14
Mikrohullámú konyha 14
Az antibiotikumok elterjedésének évtizede 15
Fényvédő faktorok 16
Mi a különbség Isten és az orvos között? 17
Pszichiátriai drogok 18
Védőoltások 19
Császárszülések 20
Orvosi korrupció, kenőpénz, titkok, stb... 21
Elnézéskérés 22
A jövő? 23
Jókívánság 25
A sorozatban eddig megjelent: 26
Egyszerűen egészséges sorozat

Bevezetés

Számtalanszor szegezik nekem a kérdést (elsősorban orvosok),:
,,István, ön orvos?"
A válasz természetesen a ,,nem, és nem is leszek".
Ez után látni kellene a beszélgető partnerem arcát. Szinte kiülnek rá a gondolatai.
Orra, szemöldöke feljebb emelkedik, és már tudom is, hogy amiről addig egészen jól elbeszélgettünk, semmivé foszlott az elméjében és azt keresi, hogyan bújhatna ki a további kérdések alól. Számomra vicces volt pár héttel ez előtt, mikor kifelé a recepción fizettem egy vizsgálatért, az asszisztens megkérdezte, nem írt e fel a doktornő teát?
Mondom nem.
Mire azt válaszolta: érdekes, pedig azt mindenkinek szokott.
Mindezt azzal érdemeltem ki, hogy a szénanáthámra javasolt hormonterápiától nem voltam olyan lelkes, mint az elvárható lett volna. Pedig ő egy az ,,alternatív gyógyászatot" képviselő írisz diagnoszta és akupunktúra értő orvos volt. Az orvoslás fő áramlatát képviselő ,,szakemberek" még zárkózottabbak e témában.
Nem is nekik írtam ezt a magyarázatot. Azoknak szeretnék egy kis bátorítást adni, akikben betegként merült fel a kérdés, hogy az agyonreklámozott és hetente világrengető áttöréseket felmutató orvostudományban bízzanak, vagy fogadják meg a tanácsomat és vegyék saját kezükbe az egészségük feletti irányítást.
Nem újdonság az, hogy egy-egy kétes értékű kutatási eredmény nyomán az egekbe emeljük az orvostudományt, majd idővel rájövünk, hogy egy rakás idiótával állunk csupán szemben. 160 év tapasztalata alapján bátran kijelenthetjük ezt.

Vegyük csak sorba, mire gondolok!

Az anyák megmentője

1847-et írunk, amikor egy fi atal orvos Semmelweis Ignác megfigyelte, hogy azon az osztályon, ahol boncoló orvosok segédkeznek a szüléseknél, sokszorosa a gyermekágyi lázban meghalt csecsemő, mint a szegényebb II.-es osztályon, ahol csak bábák segédkeznek a szüléseknél. Saját osztályán bevezették a fertőtlenítő kézmosást a szülések előtt, aminek hatására
a következő évben a gyermekágyi lázban elhaltak aránya az orvosok szülészeti osztályán kisebb lett, mint a bábákén.
Ezzel kezdődött Semmelweis szélmalomharca az akkori hivatalos, tudományos világgal, amely a mikroszkóp alkalmazásával sem jutott erre az egyszerű, empirikus következtetésre. Mindössze 47 évesen magatartásában elmezavar jelei mutatkoztak. Elmegyógyintézetbe zárták, ahol ápolói agresszív magaviselete miatt -- súlyosan bántalmazták -- két hét után ebbe
belehalt.
Idióta orvos kollégái ez után még évtizedekig koszos kézzel ,,segítették" a szüléseket, aminek áldozatául esett rengeteg újszülött.

A tehéntej jobb, mint a szoptatás

1920-as években a merült fel először orvosi körökben, majd némi pénz áramlás hatására a II. Világháború utánra vált népszerűvé az elmélet az anyatej ártalmas és a tehéntejből készült tápszerek tökéletességéről. Hogy ma ez már hihetetlenül hangzik, ne tévesszen meg senkit. 1920 és 1980 között anyák 10 milliói hagytak fel a szoptatással és etették műtápokkal
a gyerekeiket.
Tartott ez egészen 1981-ig, mikor a WHO egy etikai kódexet dolgozott ki a probléma kezelésére. Sajnos kevés sikerrel, mert a legérdekeltebbek, köztük a Nestle például folyamatosan megsérti ezt. A mai nap is egy WHO dollárra, amit a szoptatási kampányra költenek 500 Nestle dollár jut, amit az ellen reklámokra költenek, elsősorban a fejlődő országokban.
És ne feledjük, a kiindulási okot egy idióta orvosi vélemény adta, ami az anyatejet veszélyesnek ítélte a csecsemők számára.

A dohányzó orvosok mint példaképek

1938-ban Dr. Raymond Pearl a Johns Hopkins Egyetemről kimutatta,hogy a dohányos emberek rövidebb ideig élnek, mint a nem dohányosok. Ennek ellenére, még közel 20 éven át orvos
kollégái lelkesen pöfékelték a Camelt és ezt tanácsolták mindenkinek. A neves amerikai
orvosi szaklapban a JAMA-ban 1933-ban jelent meg az első Camel cigarettahirdetés, és 20 éven
keresztül folyamatosan jelen volt. Olyan reklámmondatok jelenlétében, mint: ,,Több orvos
szív Camelt, mint bármi más cigarettát." vagy ,,�--n is láthatja, az orvos is dohányzik az élvezetért!".
Konkurensük a Chesterfi eld nem máshol hirdette magát, mint a másik akkoriban vezető orvosi szaklapban, a New York State Journal of Medicineben. Nekem a legjobban a következő mondat tetszik, ami ebben az orvosi lapban jelent meg szintén 1933-ban: ,,Annyira tiszta, mint a víz, amit iszol ... és gyakorlatilag emberi kéz által érintetlen."
Ez alatt a húsz év alatt sok százezer embert csaptak be a lapokat szerkesztő, összeállító és némán olvasó idióta orvosok, akik közvetlenül járultak hozzá az ugyanezen időszak alatt rohamosan elterjedő tüdőrák hétköznapivá válásához.
dr. Alton Oschner, az American Scientistben megjelent cikkében írta le a következő visszaemlékezését: ,,1919-ben behoztak egy tüdőrákban szenvedő beteget a Barnes Kórházba. Amint az várható is volt, a beteg meghalt. Professzorunk, dr. George Dock, aki nemcsak kiváló klinikus és tudós volt, hanem elsőrangú patológus is, ragaszkodott hozzá, hogy a két felsőbb évfolyam vegyen részt a boncoláson. Hangsúlyozta, hogy az eset olyan ritka, hogy meglehet, egész életünkben nem látunk többé ilyet."
Dr. Oschner hozzáteszi, hogy legközelebb 1936-ban, tizenhét évvel később látott tüdőrákos beteget.
Ma a tüdőrák a vezető halálok a daganatos megbetegedések között. A férfiaknál évek óta, a nőknél 2005 óta.
Vessük ezt össze azzal, hogy orvosi szaklapok hirdetéseiben népszerűsítették a dohányzást.

Röntgen a cipőboltokban

1940-es évek. Tisztában van mindenki azzal, mi a ,,tudományos" módja annak, hogy eldöntsük, egy cipő szorítja e a lábunkat vagy sem?
Szerencsére a II. világháború által tönkretett, majd a kommunizmust lelkesen építő népünknek ez volt a legkisebb problémája, de a nálunk kevésbé szerencsés USA gyermekeinek akkortájt a cipőboltokban egy csúnya nagy masinába kellett bedugniuk a lábukat. Ezt a gépet pedoszkópnak hívták és a '70-es évek közepéig elterjedten használták, majd egy pillanat alatt betiltották a használatát.
A készülék, az akkor orvosi körökben teljesen ismert mellékhatásokkal bíró röntgensugárral pásztázta úgy 15 másodpercen át a gyermek lábát először cipő nélkül, majd a kiválasztott cipőben. Ez idő alatt hozzávetőlegesen 200-750mSv sugárterhelés érte őket, ami akkor értékes adat, ha tudjuk, hogy a halálos adag 6000mSv tartományban van és egy atomerőműben
dolgozónak vagy egy röntgen asszisztensnek nem szabad 5 év alatt 100mSv-nél több sugárzást kapnia.
A csernobili baleset következményeként az átlag magyar lakos várhatóan egész élete során összesen 0.3 mSv sugárdózist kap.
Közismert, hogy a sugárzás nem ürül ki a testből. A felhalmozódás jelensége miatt szinte mindegy, hogy valaki egy adagban, vagy évekre elosztva kapja meg ezt a 6-7000mSv sugárzást, meghal. A csernobili baleset következményeként az átlag magyar lakos várhatóan egész élete során összesen 0.3 mSv sugárdózist kap.
Vessük ezzel össze a fenti cipőröntgennel és látjuk, hogy miközben orvosaink csendben hallgattak, milliók kaptak rákkeltő hatású sugárzást évtizedeken át.

Torzszülött magzatokat eredményező gyógyszer

Az '50-es évek egyik gyógyszere volt a Contergan (Thalidomide), ezt nyugtatóként hozták forgalomba Németországban. Azok a nők, akik terhességük alatt ezt a gyógyszert szedték, gyakran kéz vagy láb nélküli, de szellemileg ép gyereket hoztak a világra.
A korai vizsgálatok során kiderült, hogy e gyógyszer gyártásakor keletkező molekulapár közül csak az egyik hatásos fájdalomcsillapító, a másik súlyosan károsítja a magzatot. Az eset óta minden gyógyszerjelöltet kötelező megvizsgálni terhes állatokon, megállapítani, hogy a szer okozhat e a magzat fejlődésében rendellenességet.
A probléma az, hogy a gyanú felmerülésétől számítva idióta orvosaink még 50 éven keresztül alkalmazták ezt a szert, sőt a Contergant ma ismét a piacon van, bár a gondot okozó molekulának csak az aszimmetrikus ,,jó" változatát tartalmazza.
Szerény becslések szerint is 10000 körüli azon sérülten született gyermekek száma, ami ennek a gyógyszernek csukott szemmel történő alkalmazásából származtathatók.

A bűnözés genetikai okai

A '60-as évek olyan mértékben bővelkedik idióta orvosi ötletektől és kísérletektől, hogy alig tudtam választani. A legeszementebb vállalkozásnak az tűnt nekem, amikor a Johns Hopkins University összegyűjtött állami segítséggel 7000 Afro-Amerikai gyerektől vérmintát, amit azzal
indokoltak a szülők felé, hogy vérszegénység miatt vizsgálják a gyereküket. Csak évekkel később derült ki, hogy egy új Y kromoszómát kerestek (XYY), amit összefüggésbe akartak hozni a bűnözési hajlammal.
Az előbbi egy nevetséges példa, de azt se felejtsük el, hogy a '60-as évek terméke a legtöbb őrült táplálkozási vagy mondjuk azt inkább élelmiszeripari felfedezés, aminek levét a mai napig issza az elhízott, minőségileg alultáplált népesség. Soroljuk csak: nátrium-nitrit a gyorsérlelésű ipari húskészítményekbe, MSG ízfokozó a bébiételekbe, szacharin a kávéba, transzzsírok mindenbe...stb... Igen, ez mind a boldog 60-as évek terméke, és közel 40 évnek kellett eltelnie, mire az első bátor diétában tapasztalt orvosok szembe mertek helyezkedni a tojássárgáját és a vajat üldöző kollégáikkal, akik a ,,gyógyítás" főáramlatát képviselték.

Ólmot a fogakba

1970 Tegyünk ólmot a gyerekek fogaiba, és legyen miden lyukas fog szép ezüstös.
Bár már az amalgám megjelenésének másnapján ismert volt a tény, hogy a szervezetünkbe kerülő ólom elgőzölög, és lerakódik az idegsejtekbe, súlyosan károsítva azokat és neurotoxikus tüneteket okozva, mégis el kellett telnie 30 évnek, mire kikerült onnan. Az ólomnak semmi előnyös élettani hatása nincs: egyértelműen toxikus elem. Általában a nehézfémekre érzékeny
molekularészeket blokkolja, de számos más káros hatása is ismert (endokrin- és neuro-toxicitás, rákkeltő hatás stb.).
Az eredmény? Széles körben általános ólom szennyezettség, ami tulajdonságánál fogva két generáción át csökkenteni fogja a születendő gyerekeink szellemi képességeit és fogamzási sikerességüket.

Vágjuk ki a mandulákat!

De a '70-es évekből érdemes felemlegetnünk egy másik látványos orvosi sikert is. Ezt főleg azért szeretném megemlíteni, mert magam is elszenvedtem 6 évesen. Ugye van egy mandula nevű szervünk (kettő is), aminek ,,nincs semmi élettani szerepe". Tehát bármikor kimetszhető.
Folyton megfázik a gyereked? Ki kell vágni a manduláját! Orvosod szerint úgy sincs semmi szerepe.
Az eredmény: gyakorlatilag nulla. Több tíz millió műtét, amiből pár elfogadható ezrelék nem sikerült és meghalt a gyermek. Aki túlélte, persze ugyanúgy megfázott a következő évben is, de a mandulája az már nem gyulladt be. Talán egy-két szép családiház és pár nyugati gépkocsi a legsikeresebb mandulametsző orvosnak.
Ez az összes siker.

Napjaink legnagyobb tévedései

Ahogy közeledünk napjainkhoz, úgy találjuk azt, hogy egyre kevésbé tűnnek eszementnek az ötletek. Ha visszaemlékszik még, miről olvastunk 80-100 évvel ez előtt, mindenki a fejét fogja. Amiket innentől olvasni fog, más érzéseket válthatnak ki.
A 70-es évektől kezdve alkalmazott őrült ötletek legtöbbje még ma is vagy megosztja az orvosi köröket, vagy egyértelműen támogatják azt. A mandula műtét még használatban van és nem tudom, hogyan fogunk visszaemlékezni rá 50 év múlva. Tartok tőle, hogy hasonló módon, mint ma Semmelweis meghurcolására.

Mikrohullámú konyha
1980-tól kezdtük ,,mikrózni" a gyerekételeket. Olyan kényelmes az, mint a csuda. Csak lekapjuk a bébiétel kupakját, bedobjuk egy percre és már kész is a tápláló reggeli, ebéd, vacsora. És a veszély ebben nem az volt, ami a doboz címkéjén szerepel, vagyis hogy: a közepe meleg lehet, míg az üveg hideg, hanem sokkal messzebbre mutató problémát okozott egy megégetett nyelvecskénél.
Az eredmény szinte azonnali volt. Bár első hallásra bizarrnak tűnik az összehasonlítás, de a meredeken emelkedő elhízás a gyerekek körében pontosan egybe esik a mikrohullámú sütők megjelenésével a korai nyolcvanas években. A mikrohullámú sütő elindított egy folyamatot, ami telerakta a szupermarketeket csomagolt félkész kajákkal, amik masszívan tele voltak energiával, de hiányzott belőle minden értékes tápanyag. Ez az igazi átka a mikrónak.
Tulajdonképpen az a gyerek járt jól, akinek anyukája a fi gyelmeztetés ellenére elégette a nyelvét és ezzel leszoktatta akaratlanul a mikrózott kajáról.
Azt csak óvatosan említem meg, hogy pár táplálkozási szakértő szerint az ételek élnek. Minden egyes ételnek, legyen az zöldség, gyümölcs, gabona, hús, meg van a saját életrezgése, ami a táplálkozásunk által harmóniába kerül velünk. Ennek hiánya vagy megléte mérhető is. Ezek nagyon finom és nagyon harmonikus rezgések. Ez maga az Élet.
Nos, a mikró ezt rázza szét a saját 2,4GHz-es nagy teljesítményű elektromágneses
sugárzásával, és alakít mindent a saját képére.

Az antibiotikumok elterjedésének évtizede

A '80-as évek óta kötelező orvosi ajánlás az antibiotikum. Ugye, mondtam, hogy egyre inkább olyan dolgokat fogok mondani, amik nélkülözhetetlennek tűnnek. De nézzük csak meg őszintén. Mi haszna van egy antibiotikumnak mondjuk egy vírusos légúti megbetegedés alkalmával? Mondjuk egy infl uenza esetén?
Semmi.
Továbbmegyek. Nem hogy nincs haszna, de azon kívül, hogy legyengíti az illető felépülési esélyeit azáltal, hogy elpusztítja az esetleg addig sem túl egészséges bélfl órát, felér egy tudatos környezetszennyezéssel.
Évente milliószám szednek be az emberek antibiotikumokat, amik segítik az egyre ellenállóbb baktérium és vírus fajok kifejlődését, amik a kórházakban először, majd onnan kiszabadulva az egész népességet, megbetegítik.
A gyermekkori fertőzéses eredetű betegségek zömét vírusok okozzák. Pár kivételtől eltekintve semmi értelme ilyen esetekben antibiotikumot adni.
A mai gyakorlat nem ez. Idióta orvosok a legkisebb köhögés vagy láz esetén antibiotikumot írnak fel a gyerekeknek anélkül, hogy megbizonyosodnának a fertőzés bakteriális voltáról.

Fényvédő faktorok

1990'-es évekből három dolgot szeretnék bemutatni. Az első a napvédő krémek általános
elterjesztése és ezek mellékhatásai. Ahogy ígértem, ez is logikusan hangzik: amennyiben
Reagan elnök sokat volt a napon és az orra bőrrákos lett, akkor ne menj a napra és ha
mégis, akkor kendd be magad vastagon erős fényvédőfaktorral, nehogy úgy járj te is.
Ezen görbe logika mentén kialakult egy általánosan D-vitamin hiányban szenvedő nemzedék,
aminek eredménye ma már látható.
Számtalan kutatási adat igazolta a D-vitamin hiányának és számos betegségnek - olyanoknak,
mint a mellrák, prosztata rák, csontritkulás, depresszió, elhízás és cukorbetegség -- kapcsolatát. Ennek ellenére az orvosok a mai napig nem ismerték fel ennek hatását és a legtöbb női magazin ,,szakértője" még mindig a napozástól óvja az olvasóit.
A kutatók vérvizsgálatot végeztek 200 fekete bőrű és 200 fehér bőrű kismama esetén 1997 és 2001 között. Mintát vettek az újszülöttek véréből is a születés után. A fekete bőrűek több mint 80%-a, a fehér nőknek pedig több mint 50%-a esetén volt alacsonyabb a vér szérum D-vitamin szintje a szükségesnél. Még rosszabb volt a helyzet az újszülöttek esetén. A feketék esetén 92,4%, a fehérek esetén 66,1% volt az aránya a hiányosaknak.
A D-vitamin hiánya a csecsemők esetén angolkórt okozhat, elpuhulnak a csontok, ami deformációhoz és más komplikációkhoz vezethet.
Az alacsony D-vitamin szint kapcsolatba hozható a későbbi asztmával, az 1-es típusú diabétesszel és a skizofréniával is.

Mi a különbség Isten és az orvos között?

A másik dolog, amit a '90-es évek orvosi zsiványságából kiemelnék, az a különféle tünetjavító csodaszerek, konkrétan például a köhögéscsillapítók.
Szerintem mindenki emlékszik a Robitussin reklámra a TV-ben. A kislány az ,,Egészségedre!" jókívánságot szerette volna alkalmazni a köhögésre is, de ,,Robitussin!" lett belőle. Zseniális reklám, de mi az igazság?
A gyógyszertári és drogériákban recept nélkül is beszerezhető köhögéscsillapítók hatóanyagának (Dextromethorphan, DM) nincs hatása a betegségre, mindössze elviselhetőbbé teszi.
Csupán az idegekre hat, a köhögési refl ex ingerküszöbének emelése által, anélkül, hogy a reflexet teljesen elnyomná. Ezáltal csökken a köhögési rohamok gyakorisága, a váladékot a beteg mégis fel tudja köhögni. Vagy nem. Akkor baj van. Ez benne van a részletes betegtájékoztatóban is. :)
Minden mérnök tudja, hogy egy rendszerbe beépített védő mechanizmusokat - mondjuk egy biztosítékot - nem illik kicserélni nagyobbra, amennyiben folyton kiolvad. Ez katasztrófát okozhat, amennyiben a biztosíték eredetileg megfelelően volt megtervezve.
Egy gyógyszerfejlesztő orvosnak ez nem jelent különösebb problémát.
Az emberi testet Isten tervezte. Biztosan tévedett a köhögési ingerküszöbbel kapcsolatban. Megemeljük!
Apropó! Tudják, mi a különbség Isten és az orvos között?
Isten nem gondolja, hogy ő orvos.
A közkedvelt és minden este látott ROBITUSSIN Junior szirup is ezt a hatóanyagot tartalmazza.
Egy amerikai tanulmány szerint egy pohárka méz, mérhetően jobban csillapította a köhögést, mint a receptre kapható köhögés-csillapítók, javítva a betegek alvásminőségét is. A kutatást vezető orvos dr. Jan Paul elmondása szerint két éjszakán át fi gyelték a 109 felső légúti fertőzésben megbetegedett tizenéves paciensüket és a csoport harmadánál alkalmazták a
DM hatóanyagú készítményt mesterséges méz ízesítéssel, a másik harmadánál a mézet, és a csoport harmada nem kapott semmit. A méz volt a leghatékonyabb a kezelések közül a szülők elmondása alapján.
Annak ellenére, hogy a köhögéscsillapítók veszélyesek és hatástalanok, a mai napig vezető reklámtételek az esti fő műsoridőben és a szintén orvosok által vezetett gyógyszer engedélyeztetési rendszer nem fújt riadót a mai napig. Az eddigieket elolvasva látható, hogy 30-40 év szükséges ahhoz, hogy egy orvos rájöjjön, hogy téved, azt hiszem, 2030 körül fogják
betiltani a köhögési reflex elnyomó szereket.

Pszichiátriai drogok

És a kedvencem a '90-es évekből a gyerekek legális drogozása a pszichiáterek által. Szeretném hinni, hogy ez nem fog 40 évig tartani. Amennyiben igen, komoly bajba kerülünk. De lássuk, mi zajlik ezen a fronton!
Józsika egy kicsit hangos? Állandóan ugrabugrál? Nem hagyja békésen legelni az osztálytársait? ,,Agyára megy" a tanító néninek? Gyerünk, vigyük el egy pszichiáterhez. Biztosan valami nem stimmel nála.
Nem a tanító néninél. Józsikánál. Nem a tanító néni nem képes jó tanító néni lenni, hanem a
Józsika nem képes jó gyerek lenni.
A vizsgálat eredménye: Józsika fi gyelemhiányos hiperaktív-zavarral küzd. Röviden ADHD
a baja. A kezelés: egy orvosi kábítószer, név szerint a Ritalin. Ettől a gyermek nyugodtan
fog ülni, nem problémázik azon, hogy nem ért semmit abból, amit a tanító néni mond, majd
pár év sikeres kezelés után lelövöldözi a tanító nénit, és ha már ott vannak, az osztálytársait is.
Hogyan fogunk erre visszaemlékezni 30 év múlva? Talán úgy, mint ma az LSD-re. Aki nem ismerné az LSD sikertörténetét, annak elmondom: 1996-ig pszichiáterek (az egy orvos fajta) használták alkoholizmus vagy a heroin-függőség kezeléséhez.
És elértünk az ezredfordulóhoz. Ettől korábban sokat vártunk. Pár dolgot meg is kaptunk:

Védőoltások

2000 Miközben a világ lelkesen ünnepli, hogy mégsem jött el a világ vége, pár orvos és pénzember eldöntötte, hogy védőoltást kell kapnia mindenkinek és minden ellen!
Ez az utóbbi pár év siker sztorija. Kiderült, hogy szinte minden betegséget vírusok okoznak (korábban azt hittük, hogy a legyengült immunrendszer és a tápanyaghiányok) és nekiláttak kifejleszteni ezek vakcináit. Sokszor előbb megjelenik a vakcina, mint hogy bebizonyosodna az ok- okozati összefüggés egy-egy vírus illetve betegség között.
A nélkül tesznek kötelezővé egy-egy oltást, hogy bárki vizsgálná azok hosszú távú hatásait. Több vizsgálati eredmény igazolta, hogy éppen ellenkező hatást váltott ki egy oltás, mint amit vártak.
Mivel ezen oltások hatékonyságát a szervezet ellenanyag termelési szintjével igazolják és nem azzal, hogy milyen arányban betegednek meg az oltott és nem oltott emberek, a statisztikák hamisnak mondhatók.
A mellékhatások gyakran szörnyűek és egy vélemény szerint csak olyan betegségekhez kezdenek oltást fejleszteni, aminek terjedése már amúgy is csökkenő szintet mutat.
A témában javaslom elolvasni NEIL Z. MILLER: VÉDŐOLTÁSOK című munkáját.

Császárszülések

Van egy jó hírem a kismamáknak.
A szülész-nőgyógyászuk pont akkorra időzítette a szülésüket, amikor ő is és �--nök is ráérnek.
Ne aggódjanak, az Anya-természet időzítése nem számít.
A magyarországi 30%-os császárszülési arány messze elmarad például a brazil 90%-ostól. Hogy ez a divat hóbort mit fog okozni 30 éven belül, ki tudja. Az orvosok nem, és nem is igazán foglalkoznak vele. Az igazi problémát az okozná számukra, ha akkor akarna szülni a kismama, amikor éppen nincsenek ügyeletbe.

Orvosi korrupció, kenőpénz, titkok, stb...

És elértünk 2007-hez. Éppen 160 év és két hónap telt el az óta, hogy Semmelweis Ignác
a szülészetén egy forradalmi újítást próbált bevezetni, és mintha megkeretezni akartam volna a történetet, ismét a szülészeten vagyunk.
Aki eddig jutott az olvasásban és kitartott, azt hiheti, hogy szarkasztikus hangvételem és a fenti példák szélsőségesek, pedig higgye el, csupán a jéghegy csúcsát jelentik. Ezek a dolgok ugyanis kiderültek. A legvadabb tévedések, a legszélsőségesebb csalások sosem derülnek ki.
Egy idei felmérésben, ahol 1600 gyakorló orvost kérdeztek meg arról, hogy jelenti e, amennyiben tudomására jutott valami olyan tevékenység, amit egy kollégája végzett egy betegen és az annak állapotát veszélyeztette, a megkérdezettek fele azt mondta, hogy nem. Ugyanebben a felmérésben az orvosok többsége azt állította, hogy olyan drága diagnosztikai
vizsgálatokra utalja be a pacienseit, amikhez anyagi érdekek fűzik, miközben csupán 24%-uk vallaná ezt a tényt be a pacienseknek.
Az eredmény: még több kontroll nélkül tevékenykedő életveszélyes orvos.

Elnézéskérés

És most elnézést fogok kérni azoktól, akiknek nem inge.
Azt hiszem, az összes iparág, az összes szakma -- beleértve a természetes gyógymódok alkalmazóit is -- ugyanannyi idiótát tarthat számon, mint az orvosi szakma. Mi az igazi különbség egy idióta orvos és egy becsületes orvos között. Nagyjából annyi, mint egy idióta vízvezeték szerelő (ilyen dolgozott a lakásomon legutóbb) és egy becsületes vízvezeték szerelő között. Amikor egy vízvezeték szerelő rosszul szorít össze egy csatlakozót, és pár hónap alatt helyrehozhatatlanul szétáztat egy új falat, azt nehéz megmagyarázni.
Egy idióta orvos képtelen szakítani a szakmájának dogmatizmusaival még akkor is, amikor tények százai igazolják annak ellenkezőjét. Van azonban egy dolog az orvosokkal, ami megkülönbözteti őket a társadalom többi képviselőjétől.
Létezik náluk egy olyan felsőbbrendűségi érzés, amit aztán éreztetnek a pacienseikkel is és egy idő után az egész társadalom olyan érinthetetlen, és tévedhetetlen lényeknek tartja őket.
Ez az egyetlen dolog, ami miatt ezt rövid írást közkinccsé teszem. Meg persze ezentúl nem kell magyarázkodnom, hanem csak ezt elküldenem, ha valaki orvosként szeretett volna beszélni velem.

A jövő?
2008
Ma, amikor ezt az írást papírra vetem, 2007 december 15-e van. Arra gondoltam, hogy egy kicsit előre is kellene néznünk. Nem azt kell vizsgálnunk csak, mikor változik meg az orvostudomány véleménye a fenti dolgokban, hanem azt is, hogy mitől.
Hét fontos tényt kell észben tartanunk, hogy legalább a mi számunkra ne legyen egyre sötétebb a helyzet és némileg függetleníteni tudjuk magunkat az egészségügyi rendszertől.
Az alábbi hét pont egy nem orvos megfi gyelése arról, hogy mitől lett egészséges. Ezt osztanám meg másokkal:

1.MEGFIGYELÉS: Az összes betegség 90%-a (rák, diabétesz, depresszió, szív és érrendszeri betegségek, stb.) könnyedén megelőzhetők ésszerű táplálkozással, vitaminokkal, napfénnyel és mozgással. Ezek egyikét sem terjesztik, mivel nem hoz bevételt sem a cégeknek, sem az
államnak.

2. MEGFIGYELÉS: A mai gyógyszerfelírási és fogyasztási szokások annak a marketing hadjáratnak az eredménye, amit közvetlenül, és az orvosok megvesztegetése által áttételesen kifejtenek a gyártók.
Nagyon kicsi az aránya a ténylegesen, tudományosan igazolható fogyasztásnak.

3. MEGFIGYELÉS: Szinte nincs egyetlen mostanában kifejlesztett gyógyszer sem, ami ténylegesen gyógyítana egy betegséget. A piacon legsikeresebb szerek a tüneteket enyhítik, vagy szüntetik meg, lehetőleg néhány olyan mellékhatással, amit újabb gyógyszerekkel lehet kezelni.

4. MEGFIGYELÉS: Jelenleg nincs senki a gyógyászatban - beleértve a gyógyszercégeket,
kórházakat, orvosokat, stb. - érdekeltté téve abban, hogy a betegek meggyógyuljanak.
A profi t a folyamatos kezelésben van, nem a megelőzésben vagy a gyógyításban.

5. MEGFIGYELÉS: Szinte az összes ma ismert ,,prevenciós" program (mint az ingyenes mammográfi ai szűrés vagy más szűrővizsgálatok) alig több mint egy toborzó rendszer a gyógyszeres kezelésekre. Gyógyszergyártó cégek finanszírozzák jól felfogott érdekükben azokat a kampányokat és alapítványokat, akik beterelik az ingyenes szűrés által az embereket, és fi zetős pacienssé változtatják őket. A mellrák mammográfi ás vizsgálata például egy komplett őrület: a röntgengép maga rákot okoz!

6. MEGFIGYELÉS: Az orvosok látszólag semmit nem tudnak a táplálkozásról, mivel ennek egészségügyi vonatkozásait nem igen tanítják az egyetemen.
Arra kérni egy orvost, hogy mondjon neked valamit a prevencióról, annyit ér, mint egy autószerelőt megkérni arra, hogy beszéljen az agyműtétről. Négy-öt mondatban legtöbbjük el fogja intézni. Persze találunk néhány kivételt. Én is ismerek olyan orvosokat, akik tudják, alkalmazzák és tanítják is a táplálkozás alapvető szabályait, de a túlnyomó többség maga is elhízott, krónikusan beteg és vajmi keveset tud arról, hogy miért.

7. MEGFIGYELÉS: Senki nem érdekelt abban, hogy egészséges legyél, csak Te. Nincs cég, nincs orvos, nincs kormány, aki azon dolgozna, hogy Te ne legyél beteg. Sőt, azzal, hogy téged betegen tudnak tartani, egy könnyen kontrollálható tömeggé alacsonyítanak le. Ezt a tömeget aztán lehet ijesztgetni gyógyszerár emelésekkel, vizitdíjakkal, ágyszám csökkentésekkel, rozsdás mentőautókkal, olvasni nem tudó műtőasszisztensekkel és mindennel, amit az elmúlt héten olvastam az egészségügyről. Csupán a teljesen egészséges, tanult és kritikusan gondolkodó emberek, akik 100%-ig gyógyszermentesek, feldolgozott élelmiszer mentesek és nem utolsó sorban TV mentesek képesek kibújni ez alól a kontroll alól.

Jókívánság

Emlékezz erre a hét pontra, fi gyeld meg magad és többet fogsz tudni az egészségről, mint az orvosok nagy része. Nekik hagyjuk meg a betegségeket és a betegeket.
És maradj vagy légy újra egészséges. Dolgozz ki magadnak egy programot, amivel le tudsz állni a gyógyszerekről azáltal, hogy áttérsz egy egészséges minden szempontból 100%-os táplálkozás rendszerre.
Kezdj el mozogni. A szabad levegőn végzett mozgás, ha azt egy megfelelő gradiens mentén végezzük, alkalmas számos krónikus betegség végleges eltüntetésére. És nem utolsó sorban dobd ki és cseréld természetesre az összes kozmetikumot, amit használsz. Sőt azt mondhatnám, távolíts el az élőteredből minden toxikus anyagot.
Én mindössze ennyit tehetek.
Nem tudok segíteni az orvosoknak, csupán nevetni tudok az újabb ,,tudományos áttöréseken" és a minden este ismétlődő fájdalomcsillapító reklámokon.

Demecs István


Link






 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: szupermarketeket, molekularészeket, rendellenességet, népszerűsítették, dextromethorphan, mellékhatásokkal, hozzávetőlegesen, antibiotikumokat, engedélyeztetési, felsőbbrendűségi, dogmatizmusaival, szűrővizsgálatok, orvostudományban, hormonterápiától, agyonreklámozott, tökéletességéről, gyógyszercégeket, legérdekeltebbek, visszaemlékezni, sikertörténetét, gyógyszergyártó, meggyógyuljanak, császárszülések, ezredfordulóhoz, antibiotikumnak, csökkentésekkel, elbeszélgettünk, tápanyaghiányok, elektromágneses, összehasonlítás, komplikációkhoz, mechanizmusokat, visszaemlékszik, röntgensugárral, élelmiszeripari, megkülönbözteti, benne található, másolatot kaptál, saját példányodat, könyvben szereplő, magyar Alkotmány, szerző véleményét, leírtak szóról, anyák megmentője, tehéntej jobb, dohányzó orvosok, bűnözés genetikai, antibiotikumok elterjedésének, különbség Isten, orvos között, sorozatban eddig, válasz természetesen, LEGNAGYOBB ORVOSI TÉVEDÉSEI, Semmelweis Ignác, Raymond Pearl, Johns Hopkins Egyetemről, York State Journal, Alton Oschner, American Scientistben, Barnes Kórházba, George Dock, Johns Hopkins University, ROBITUSSIN Junior, Röviden ADHD, NEIL, Demecs István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Albert Einsteinről  A televizió nem a kultúrát kép...  Nevem  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reménység és erő Krisztustól e...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete István - Akác  Png kutya  Szívem  Png kutya  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Nevem  Kaffka_Margit  képre írva  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  A másik dolog,  Rátalálsz  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó éjszakát  Szívem  Facebookon kaptam  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Sokan azt tartják  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy lelki imádság  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png fotel  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
benne található, másolatot kaptál, saját példányodat, könyvben szereplő, magyar Alkotmány, szerző véleményét, leírtak szóról, anyák megmentője, tehéntej jobb, dohányzó orvosok, bűnözés genetikai, antibiotikumok elterjedésének, különbség Isten, orvos között, sorozatban eddig, válasz természetesen, beszélgető partnerem, további kérdések, recepción fizettem, asszisztens megkérdezte, doktornő teát, szénanáthámra javasolt, elvárható lett, egészségük feletti, egekbe emeljük, rakás idiótával, gyermekágyi lázban, fertőtlenítő kézmosást, szülések előtt, következő évben, orvosok szülészeti, akkori hivatalos, mikroszkóp alkalmazásával, anyatej ártalmas, tehéntejből készült, etikai kódexet, probléma kezelésére, szoptatási kampányra, ellen reklámokra, fejlődő országokban, kiindulási okot, idióta orvosi, anyatejet veszélyesnek, csecsemők számára, dohányos emberek, neves amerikai, első Camel, másik akkoriban, következő mondat, orvosi lapban, lapokat szerkesztő, ugyanezen időszak, következő visszaemlékezését, tüdőrákban szenvedő, beteg meghalt, eset olyan, vezető halálok, daganatos megbetegedések, férfiaknál évek, nőknél 2005, cipő szorítja, lábunkat vagy, kommunizmust lelkesen, legkisebb problémája, nálunk kevésbé, csúnya nagy, gépet pedoszkópnak, pillanat alatt, akkor orvosi, gyermek lábát, kiválasztott cipőben, halálos adag, röntgen asszisztensnek, csernobili baleset, átlag magyar, felhalmozódás jelensége, 6-7000mSv sugárzást, fenti cipőröntgennel, gyógyszert szedték, korai vizsgálatok, egyik hatásos, másik súlyosan, szer okozhat, magzat fejlődésében, gyanú felmerülésétől, gondot okozó, aszimmetrikus &#8222, gyógyszernek csukott, legeszementebb vállalkozásnak, tűnt nekem, szülők felé, bűnözési hajlammal, nevetséges példa, legtöbb őrült, gyorsérlelésű ipari, boldog 60-as, első bátor, vajat üldöző, gyerekek fogaiba, amalgám megjelenésének, szervezetünkbe kerülő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1443
  • e Hét: 4591
  • e Hónap: 44412
  • e Év: 222287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.