Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pál apostol Rómabeliekhez 5.
  2008-03-26 23:54:25, szerda
 
   
  1 Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által,


2 A ki által van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, a melyben állunk; és dicsekedünk az Isten dicsőségének reménységében.


3 Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a háborúságokban is, tudván, hogy a háborúság békességes tűrést nemz,


4 A békességes tűrés pedig próbatételt, a próbatétel pedig reménységet,


5 A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk.


6 Mert Krisztus, mikor még erőtelenek valánk, a maga idejében meghalt a gonoszokért.


7 Bizonyára igazért [is] alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki.


8 Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.


9 Minekutána azért most megigazultunk az ő vére által, sokkal inkább megtartatunk a harag ellen ő általa.


10 Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele.


11 Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk is az Istenben a mi Urunk Jézus Krisztus által, a ki által most a megbékélést nyertük.


12 Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek;


13 Mert a törvényig vala bűn a világon; a bűn azonban nem számíttatik be, ha nincsen törvény.


14 Úgyde a halál uralkodott Ádámtól Mózesig azokon is, a kik nem az Ádám esetének hasonlatossága szerint vétkeztek, a ki ama következendőnek kiábrázolása vala.


15 De a kegyelmi ajándék nem úgy [van,] mint a bűneset; mert ha amaz egynek esete miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és a kegyelemből való ajándék, mely az egy ember Jézus Krisztusé, sokkal inkább elhatott sokakra.


16 És az ajándék sem úgy [van,] mint egy vétkező által; mert az ítélet egyből [lett] kárhozottá, az ajándék pedig sok bűnből [van] igazulásra.


17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.


18 Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre [elhatott] a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre [elhatott] az életnek megigazulása.


19 Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.


20 A törvény pedig bejött, hogy a bűn megnövekedjék; de a hol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkább bővölködik:


21 Hogy miképen uralkodott a bűn a halálra, azonképen a kegyelem is uralkodjék igazság által az örök életre a mi Urunk Jézus Krisztus által.

 
 
0 komment , kategória:  Rómabeliekhez/Újszöv.  
Címkék: következendőnek, engedetlensége, engedelmessége, bővölködésében, hasonlatossága, háborúságokban, megnövekedjék, reménységében, megigazultunk, dicsőségének, megtartatunk, megnövekedik, megbékéltünk, megigazulván, kiábrázolása, megigazulása, részesültek, dicsekedünk, annakokáért, ajándékának, megbékélést, kegyelemnek, reménységet, kegyelemhez, békességünk, kegyelemből, gonoszokért, számíttatik, kitöltetett, próbatételt, békességes, erőtelenek, próbatétel, minekutána, ellenségei, bővölködik, melyben állunk, háborúság békességes, békességes tűrés, próbatétel pedig, reménység pedig, maga idejében, jóért talán, harag ellen, megbékélést nyertük, ember által, halál minden, törvényig vala, halál uralkodott, kegyelmi ajándék, kegyelemből való, vétkező által, Urunk Jézus Krisztus, Szent Lélek, Mert Krisztus, Ádámtól Mózesig, Jézus Krisztusé, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png virág  Lóhere  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tavaszi kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png férfi  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Idő  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Mi lenne ha  Erdőn  Png csokor  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  A televizió nem a kultúrát kép...  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Éretlen vers  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  Gonosz démon-álarc  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  A Megváltó szolgálatában  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  A kételkedés kezelése  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  A kételkedés kezelése  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
melyben állunk, háborúság békességes, békességes tűrés, próbatétel pedig, reménység pedig, maga idejében, jóért talán, harag ellen, megbékélést nyertük, ember által, halál minden, törvényig vala, halál uralkodott, kegyelmi ajándék, kegyelemből való, vétkező által, ítélet egyből, ajándék pedig, egynek bűnesete, életben uralkodnak, igazság ajándékának, életnek megigazulása, embernek engedetlensége, törvény pedig, kegyelem sokkal, örök életre, következendőnek, engedetlensége, engedelmessége, bővölködésében, hasonlatossága, háborúságokban, megnövekedjék, reménységében, megigazultunk, dicsőségének, megtartatunk, megnövekedik, megbékéltünk, megigazulván, kiábrázolása, megigazulása, részesültek, dicsekedünk, annakokáért, ajándékának, megbékélést, kegyelemnek, reménységet, kegyelemhez, békességünk, kegyelemből, gonoszokért, számíttatik, kitöltetett, próbatételt, békességes, erőtelenek, próbatétel, minekutána, ellenségei, bővölködik, igazulásra, uralkodott, menetelünk, kárhozottá, uralkodjék, uralkodnak, vétkeztek, szégyenít, szerelmét, háborúság, azonképen, krisztusé, törvényig, reménység, szívünkbe, bizonyára, mivelhogy, bűnösökké, igazsága, elhatott, esetének, kegyelme, kegyelmi, embernek, bűnesete, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 647
  • e Hét: 2167
  • e Hónap: 6545
  • e Év: 45035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.