Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Játék a tűzzel 9. rész
  2011-08-23 17:53:01, kedd
 
   
  Roger J. Morneau: Játék a tűzzel
Kiadja: Avent Kiadó 1992
Budapest, Borsfa u. 55.
Felelős szerkesztő. Erdélyi László
Fordította. Varga Dániel
Tipográfia: Hunyadvári András
Dürer Nyomda Kft, Gyula
Felelős vezető: Székely András ügyvezető igazgató

A választás napja

Bizonyára emlékeznek még rá, hogy Sátán papjának megígértem, szerdán megmondom neki, belépek-e titkos társaságukba vagy nem. A lelkek megígérték, hogy életemet különleges módon megáldják. Most azonban rövid két nap leforgása alatt Isten Igéjének néhány nagy ígéretét ismertem meg.
Szerdán ezekre az ígéretekre gondolva mentem munkába, és azt kérdeztem, mit is kezdek velük. Különleges nap volt ez. Sokat gondolkoztam, és keveset beszéltem. Elmémben gondolatok sokasága kavargott. Olyan feszültségben voltam, hogy étvágyam sem volt. Ezért nem is vacsoráztam. Fel kellett hívnom Rlandot, és megmondani neki, hogy bizonyos okok miatt, amit egyelőre nem magyarázhatok meg, nem tudok részt venni a szokásos esti összejövetelen, hogy ott a lelkeket dicsérjem. Kértem őt, mondja meg a papnak, hogy rövidesen érintkezésbe lépek vele.
Amikor lassan a Beluri sugárúton lépkedtem, különféle üzletek előtt mentem el anélkül, hogy figyelemre méltattam volna őket. Mégis megmagyarázhatatlan okból az egyik üzlet kirakatába pillantottam. Néhány lépés után fogtam csak fel, hogy ott egy Bibliát láttam. Visszamentem, és ismét megnéztem. Igen, ez egy új Biblia volt, mindenféle más kiállított tárgy között. Ez egy bazár volt, ahol különféle tárgyakat lehetett venni olcsón. A Biblián egy cédula volt, melyre ez volt írva: "Ezt a Bibliát olcsón megkaphatja még ma. Megéri!"
Lassan bementem a vásárlókkal teli üzletbe. Mindenütt tömve volt áruval úgy,hogy az ember ne mis tudta hová lépjen. Az egyik sarokban férfi öltönyök sorakoztak, a mennyezetről gitárok és más hangszerek lógtak. Mindegyiken árcédula volt. Egy alacsony ember jött hozzám és megkérdezte:
- Mivel szolgálhatok?
- Az a Biblia érdekelne engem, ami a kirakatban van. Mennyi az ára, kérem?
- Aha, a Biblia! Mindjárt hozom.
- Nem szükséges, csak az árát szeretném tudni. Nincs sok pénzem.
Ő ennek ellenére odahozta:
- Biztos, hogy elég pénze van rá. A kirakatba csak egy órája, hogy kitettem és különleges olcsó áron adom - indította el szóáradatát és én tekinttel korára, illedelmes akartam lenni, s így hallgattam.
- Ha előnyös áron akar Bibliát venni, soha ne menjen be a Biblia üzletbe. Mindig ilyen üzletbe térjen be, mint ez - tanácsolta nekem.
Ez az ember olyan ügyesen forgolódott a földön szétrakott áruk között, hogy semmit ne taszított le, nem fordított fel. Arra gondoltam, hogy fiatal korában minden bizonnyal akrobata volt. Aztán a kezembe adta a Bibliát és azt mondta:
- Milyen gyönyörű, ugye?
- Mennyibe kerül? - kérdeztem újra.
- Nem kerül annyiba, mint más üzletekben. Tudja, ilyen Biblia más üzletekben belekerül 15 dollárba, vagy még többe. Megmutatom magának, miért. - Kinyitotta az Újszövetséget és azt mondta:
- A Bibliákról nem sokat tudok, de tudom, hogy a piros kötésűek a legjobbak.
Újra meg akartam kérdezni, mennyit kér a Bibliáért, de ő megelőzött engem:
- Eeredetileg elég nagy összeget akartam kérni, de minél többet beszélek róla, annál inkább csökken az ára.
- Hát ez nagyszerű, csak beszéljen továb, míg az ára nem csökken egy s fél dollárra, akkor majd belenyúlok a zsebembe, és kifizetem...
- Megegyeztünk, adjon nekem egy és fél dollárt!
Ezt egyáltalán nem vártam, és így elkezdtem magyarázni, hogy hajlandó vagyok többet is fizetni, ésszerű árat.
- Nem, nem kérek egy centtel sem többet! Ha egyszer kimondom az árat, akkor amellett maradok!
Mikor odaadtam neki a pénzt, azt mondta, hogy ezért a pénzért már nem csomagolja be, csak úgy vigyem el. Amikor már ki akartam menni, egyszer csak megálltam és megfordultam. Valami eszembe jutott.
- Nincs valami rendben? - kérdezte a kisember.
- Uram, ilyen üzletben, mint a magáé, még eddig nem voltam. Megmondhatná nekem, de egészen nyíltan, miért adta el nekem ezt a Bibliát ilyen olcsón? Az az érzésemmeg akart tőle szabadulni.
A szemembe nézett és azt mondta:
- Fiatalember, ez a Biblia minden bizonnyal lopott. A múlt héten vettem bizonyos ifjaktól több holmival együtt. Ebben a hónapban az üzleteim nagyon jól mentek, de egy órával azelőtt, hogy ön bejött az üzletbe, az volt az érzésem, hogy az időtől fogva, hogy ezt a Bibliát megvettem, nincsenek olyan sikereim. Azért tettem azonnal a kirakatba. Vigye el, olvassa és az Úr Isten áldja meg önt!
A Zsid 4:15-16 versek szavaira kellett gondolnom: "Mert nem olyan Főpapunk van, aki nem tud megindulni gyarlóságainkont, hanem aki megkísértett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt. Járuljunk azért bizalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk, és kegyelmet találjunk alkalmas időben való segítségül."
Megköszöntem és elmentem. Amikor a Bbliával a hónom alatt mentem az utcán, a szívemet igazi öröm töltötte el. Így nem éreztem magam gyermekkorom óta. Úgy éreztem, mintha egy sötét felhő lett volna rólam lefújva, amivel eddig le voltam takarva. Valóban olyan jól éreztem magam, hogy az étvágyam is visszatért. Amikor a csemegeüzlethez értem, úgy döntöttem, hogy szendvicset veszek. Otthon akartam ezt megenni, és olvasni a Bibliát, amíg nem érkezik el az ideje hogy Cirilhez menjek, hogy vele és feleségével a további biblialeckét tanulmányozzuk.
Aztán olyasvalami történt, ami még megerősítette a Zsidókhoz írt levél utáni érdeklődésemet.
Amikor a lakásomba értem, rájöttem, hogy már elég későre jár. A Bbliát az asztalra tettem, és megfordultam, hogy felhúzzam az ablakredőnyt. Eközben könyökömmel az asztalon levő Bibliát véletlenül meglöktem, úgy, hogy az a földre esett.
- Ah! Nem! - kiáltottam. - Az én drága Bibliám a padlón van!
Esés közben a Biblia kinyílt és a Zsidókhoz rt levél 7. részénél maradt nyitva. Azt olvastam ott: "De ennek, minthogy örökké megmarad, változhatatlan a papsága. Ennek okáért ő mindenképpen üdvözítheti is azokat, akik ő általa járulnak Istenhez, mert mindenha él,hogy esedezzék érettük."
(2425) Pillantásom azután a másik oldalra esett, ahol azt olvastam: "Fődolog pedig azokra nézve, aki a mennyei Felség királyi székének jobbjára üle, mint a szent helynek és amaz igazi sátornak szolgája, amelyet az Úr, és nem ember épített+ (Zsid 8:1-2) Ezekkel a szavakkal mintha azt mondaná nekem Jézus, hogy ő az én élő, szeretetteljes és hatalmas Megváltóm, aki képes tökéletesen megváltani mindazokat, akik általa járulnak az Istenhez. És ez azt jelenti, hogy uralma alá hajthatja még a démonokat is!
Még mielőtt a Grosse családhoz indultam volna, elolvastam az egész zsidókhoz írt levelet. A hazafelé vezető úton elolvastam újból, és amikor hazaértem, elolvastam harmadszor.
Ez a levél megragadott. Ebből láttam, hogy Jézusnak a mennyei szentélyben való közbenjáró szolgálata az emberért éppen olyan fontos, mint kereszthalála. Ez mély nyomott hagyott bennem. Úgy ismertem Jézust, mint azt, aki szereti az embert még akkor is, ha az azt nem érdemli meg. Azt láttam Benne, aki a mai dolgunkat renbe tudja tenni. Megértettem, hogy Isten megengedte azt, hogy keresztre feszítsék, "hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, hogy egyetlen reményem van: Annak érdemeire hagyatkozni, Aki mindenkit megmenthet, aki hozzá jön.
A négy lecke közül az egyik, amit azon az estén vettünk át Cirilnél, különösen fontos volt számomra.A Címe: "A gonosznak sorsa".
Mindeddig a Biblia úgy mutatta be az élet Adományozóját, mint a szeretet Istenét, aki "úgy szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Ján3:16) A Biblia további magyarázatai úgy hangsúlyozzák ezt a valóságot, hogy azt soha el nem felejtem. Először is, Isten elküldte az ő s Fiát a világra nem azért, hogy romboljon, hanem, hogy megmentsen (Ján 3:17). Másodszor, Isten minden embert meg akar menteni (1Tim 2:4). Ezekből az Igékből felismertem azt a csodálatos szeretetet, amely meghatározza Istennek az emberi családdal való kapcsolatát. Most azt kérdeztem, hogyan bánik Isten azokkal, akik az ő felkínált kegyelmét visszautasítják. Talán megnyilvánul ebben Isten jellemének az ellenkezője, tehát vajon élvezné-e a bűnös emberek szenvedését, ahogyan azt a sok keresztény hiszi? Kiváncsi voltam arra, mit mond erről a biblia.
Ez a lecke először is arról szólt, ki a gonoszság okozója, és hogy Isten milyen viszonyban van vele. Ésaiás azt mondja: "Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia?" (Ésa 14:12). Ezékiel próféta pedig beszél arról a bölcsességről és nagy hatáskörről, amellyel ez az angyal a mennyben rendelkezett: "Így szól az Úr Isten: Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcsességgel, tökéletes szépségben. Édenben, Isten kertjében voltál, rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafírral, gránáttal és smaragddal, és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon melyen teremtetél. Valál felkent, oltalmazó Kerub...Feddhetetlen alál utaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned2 (Ez 28:12-15).
Ez a hatalmas angyal megszűnt Istent dicsérni, s helyette önmagát kezdte el csodálni. Az öncsodálatból kinövekedett a fölényeskedés. "Szíved felfuvalkodott szépséged miatt, megrontottad bölcsességedet fényességedben." Önbizalma növekedett, és úgy döntött, hogy Istennel lesz egyenlő, hogy magasabb állása legyen mint Krisztusnak.
Ésaiás próféta írja: "Holott te azt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon. Fölibük hágok a magas felhőknek és hasonló leszek a Magasságoshoz." (Ésa 13:13-14)
Bár Sátán lázadásáról olvasni lebilincselő volt, mégis leginkább érdekelt engem, mit tesz Isten az elesett Kérubbal, amikor majd Sátán és angyalainak jelleme az egész világmindenség előtt nyilvánvalóvá lesz.
Ezékiel próféta így magyarázza: "Vétkeid sokaságával, kereskedésed hamisságával megfertézétetted szenthelyeidet, azért tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged, és tevélek hamuvá a földön mindenek láttára, akik reád néznek. Mindnyájan akik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad, rémségessé lettél, és többé örökké nem leszel! (Ez 28:18-19). Az élet Adományozója elkészíti a bűn okozójának halálát. Az ördög ezutánmár többé nem lesz.
Amikor először olvastam ezeket az Igéket, arra gondoltam - és ezt Grossék előtt hangosan is kimondtam:
- Miért tanítják mégis a keresztény teológusok azt, hogy az ördög örökké a tüzes tengerben fog élni, amikor a Biblia ennek éppen az ellenkezőjét tanítja?
Cynthia azt mondta, hogy ezen ne lepődjek meg, hiszen még az angyalok egyharmada is zavarban volt a mennyben, és bár tudták, hogy elvesznek, mégis Sátán oldalára álltak (Jel 12:4-9).
Megvizsgáltuk azt is, mit tanít a Biblia a rossz emberek sorsáról. Dávid ezt írja. "De a gonoszok elvesznek, és az Úrnak ellensgége, mint a liget ékessége, elmúlik, füstként múlik el" (Zsolt 37:20).
ssA Biblia itt arról beszél, milyen tökéletesen megsemmissülnek azok, akik megvetették Isten kegyelmét és ezzel önmagukat pusztulásra ítélték.
Gyermekkoromra kellett gondolnom. A falun élő emberek többnyire maguk főzték a szappant. Az én apám ezt a hideg téli hónapokban végezte, amikor kellemesebb volt nagy tüzet csinálni. Nagy mennyiségű állati zsíradékot kellett feloldani és ezt több órán át főzni a pajtában levő tűzhelyen, amelyben fával tüzeltünk. Fivérem, Edgár, és én nagy örömet találtunk abban, amikor a tűzhelyre apró zsírdarabokat dobáltunk. Érdekes volt nézni, milyen gyorsan égtek és tűntek el.
A Biblia szerint Isten így semmisíti meg az istenteleneket és írtja ki a űn minden nyomát bolygónkról. Ezt a bibliaórát egye olyan szöveggel fejeztük be, amely a gonoszok büntetéséről szól, és elgondolkodtunk felette. "Mert ímé eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és minden gonosztevő, mint a pozdorja, és megégeti őket az eljövendő nap, azt mondja a Seregek Ura, amely nem hagy rajtuk gyökeret, sem ágat. "És széttapodják a gonoszokat és porrá lesznek lábaitoknak nyomása alatt azon a napon, amelyet én szerzek, azt mondja a seregeknek Ura.+(Mal 4:1-3).
Ciril azt mondta, hogy a világmindenség nagy uralkodója nemcsak a szeretet, hanem az igazságosság Istene is. Nem szabad elfelejteni, hogy azok, akik elvetették az Ő szeretetét és az Ő Fiának gogotai áldozatát, ők ítélték el önmagukat. Csak önmagukat hibáztathatják, mivel megvetették a kegyelmet. "Eljön a nap", folytatá Ciril, "amikor végre lesz hajtva a halálos ítélet azon embereken, akik ezt maguknak kiválasztották", mert a bűn zsoldja a halál" (Róma 6:23).
Most megértettem, hogy az örök szenvedésről szóló tanítás, amit a keresztények hirdetnek, miért vezethetett olyan sok embert ahhoz, hogy életükből és gondolatukból teljesen kivetették Istent. Ifjúkoromban én is ennek a hamis tanításnak voltam áldozata.
Világossá vált előttem, hogy mindenkinek, aki tisztán akar látni a gonoszok sorsát illetően, abból a tényből kell kiindulnia, hogy Isten kormányzásának alapja a szeretet törvénye. Ebből az alapelvből indul ki teretményei iránti minden tevékenysége. Ezért ne lehet hinni az örök szenvedésről szóló tanításban. Ez a tanulmány eltávolította szívemből mindazt, ami Istennel szemben keménnyé tett.
Ciril ezután arról beszélt, hogy az ember földi szenvedése évezredeken át Lucifer mennyben történt lázadásának közvetlen következménye. Annak, amit ez a fényes angyal mondott, nagy tekintélyt kölcsönzött a mennyben betöltött magas tisztsége. Ez erős hangsúlyt adott követeléseinek. Lucifer elrejtette valódi szándékát. a menny lakóinak többsége nem láthatta előre tevékenységének végeredményét. Így jutott Isten kormányába a bűn. Lucifer olyan hatalom és dicsőség után vágyott, amilyen csak Istennek van. A mennyei angyalok nem értették meg a bűn lényegét és végső következményeit. Ezért Istennek - mindannyiunk érdekében - elég időt kellett hagyni arra, hogy Lucifernek és híveinek szándéka nyilvánvalóvá váljon és a teremtett világ megláthassa a bűn szörnyűségeit. A világűr lakói csöndes rémülettel figyelik az emberiség nyomorát. Az, amit látnak, kitörölhetetlen nyomot hagy bennük.
Tetszett nekem, ahogy Ciril leírta a nagy küzdelmet. Órákig hallgattam volna, ő azonban nem akarta - ahogy mondta -, hogy emésztési zavaraim legyenek. Amikor azonban a következő témáról elmélkedtünk, szóba került még valami más is.
- Majd he eltűnik a gonosz munkájának minden nyoma bolygónkról - mondta -, Krisztus gyönyörű világot teremt, mint amilyen kezdetben volt, és akkor az egész mindenségben összhang és boldogság fog uralkodni. Milyen csodálatos lesz az a világ!
Az a mód, ahogy Ciril és Cynthia leírták előttem a jó és a gonosz közötti nagy küzdelem valóságát, meggyőzött engem a Szentlélek működéséről, aki éveken át csodálatos módon munkálkodott életemben azért, hogy eljussak arra a pontra, ahol most vagyok.
Még ma is emlékszem arra, ahogy ránéztem az órámra azon az estén. Az óramutató 21:20-at jelzett. Biztos voltam abban, hogy ha Isten Lelke nem nyúlt volna bele az életembe, akkor most éppen a démonimádók között lennék. Ehelyett azonban most annak a csodálatos előjognak örvendhetek, hogy Bibliát tarthattam a kezemben és véérvényesen úgy dönthettem, hogy Isten segítségével megszabadulok a démonoktól. Amikor eerre gondoltam, a hideg futott végig a hátamon. Libabőrös voltam és a hajam az égnek állt.
A bibliaóra végén megemlítettem Garosseéknak, hogy valamikor, amikor a katekizmus egyes részeit fejből megtanultam, sok olyan bibliai kifejezéssel találkoztam, amelyek igazolni látszottak, hogy istentelenek feletti soha véget nem érő büntetés "örök pokol tüze", "örök büntetés" és "az ő kínlódásuk füstje felszáll örökkön örökké",
Vendéglátóim elismerték, hogy a Bibliában vannak félremagyarázható kifejezések, és több időt igényelne, ha valóságos jelentésüket meg akarnánk érteni. De három nappal később erről a témáról érdekes bibliaórát hallottunk Taylor lelkésztől. Erre majd később visszatérünk.
Azon az estén amikor lefeküdtem, szilárdan meg voltam győződve arról, hogy Ciril Istene az élet adományozója. Ő az, Akinek még a démonlelkek is életüket köszönhetik. Bebizonyította ezt az a tény is, hogy tanulmányozhattam Isten Igéjét anélkül, hogy ebben megzavarhattak volna.
Azonban csütörtök este, amikor a bibliaóráról hazajöttem, észrevettem, hogy a démoni lelkek meglátogatták lakásomat. Péntek este pedig már nyilvánvaló volt, hogy mondani is akarnak nekem valamit.
 
 
0 komment , kategória:  Játék a tűzzel (advent)  
Címkék: gyarlóságainkont, megfertézétetted, csemegeüzlethez, kitörölhetetlen, tevékenységének, visszautasítják, következményeit, megsemmissülnek, elgondolkodtunk, gyermekkoromra, megzavarhattak, istenteleneket, változhatatlan, bebizonyította, kormányzásának, hibáztathatják, világmindenség, érdeklődésemet, szenthelyeidet, szeretetteljes, tanulmányozzuk, kiválasztották, felfuvalkodott, összejövetelen, követeléseinek, fényességedben, bölcsességedet, pecsétgyűrűje, feszültségben, öncsodálatból, nyilvánvalóvá, eltávolította, szörnyűségeit, megsemmisítse, megszabadulok, drágakövekkel, választás napja, lelkek megígérték, ígéretekre gondolva, szokásos esti, lelkeket dicsérjem, egyik üzlet, bazár volt, cédula volt, vásárlókkal teli, egyik sarokban, mennyezetről gitárok, alacsony ember, árát szeretném, kirakatba csak, ember olyan, földön szétrakott, Roger, Avent Kiadó, Erdélyi László, Varga Dániel, Hunyadvári András, Dürer Nyomda Kft, Székely András, Isten Igéjének, Seregek Ura, Ezért Istennek, Isten Lelke, Ciril Istene, Isten Igéjét,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy barátság története  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Az ember  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egyszerű  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Előfordul, hogy  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Töröld le  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Márai Sándor tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos mondta  képre írva  Andrássy Réka - A bolond Böske  jó reggelt  A pitypang legendája  Márai Sándor tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  József Attila – Keresek ...  Segíts neki dicsérni Téged  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 14  Szép estét kedves látogatóimn...  képre írva  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Ott van  Csend  Tanmese  Bársony székben  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jánosházy György: Fogd a kezem  Sorsunk miatt...  Zilahy Lajos mondta  Jó éjszakát  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ma van a magyar költészet napj...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
választás napja, lelkek megígérték, ígéretekre gondolva, szokásos esti, lelkeket dicsérjem, egyik üzlet, bazár volt, cédula volt, vásárlókkal teli, egyik sarokban, mennyezetről gitárok, alacsony ember, árát szeretném, kirakatba csak, ember olyan, földön szétrakott, kezembe adta, piros kötésűek, szemembe nézett, múlt héten, üzleteim nagyon, órával azelőtt, időtől fogva, kegyelem királyi, hónom alatt, szívemet igazi, sötét felhő, csemegeüzlethez értem, ideje hogy, további biblialeckét, lakásomba értem, asztalra tettem, asztalon levő, másik oldalra, mennyei Felség, szent helynek, szavakkal mintha, egész zsidókhoz, hazafelé vezető, levél megragadott, mennyei szentélyben, emberért éppen, halál által, négy lecke, estén vettünk, gonosznak sorsa, élet Adományozóját, szeretet Istenét, csodálatos szeretetet, emberi családdal, bűnös emberek, lecke először, gonoszság okozója, égről fényes, mennyben rendelkezett, arányosság pecsétgyűrűje, naptól fogva, hatalmas angyal, öncsodálatból kinövekedett, égbe megyek, gyülekezet hegyén, magas felhőknek, elesett Kérubbal, egész világmindenség, földön mindenek, népek közt, élet Adományozója, ördög ezutánmár, keresztény teológusok, ördög örökké, tüzes tengerben, ellenkezőjét tanítja, angyalok egyharmada, rossz emberek, gonoszok elvesznek, liget ékessége, hideg téli, pajtában levő, tűzhelyre apró, bibliaórát egye, gonoszok büntetéséről, világmindenség nagy, igazságosság Istene, halálos ítélet, örök szenvedésről, keresztények hirdetnek, hamis tanításnak, gonoszok sorsát, tényből kell, szeretet törvénye, alapelvből indul, tanulmány eltávolította, ember földi, fényes angyal, mennyben betöltött, menny lakóinak, mennyei angyalok, teremtett világ, világűr lakói, emberiség nyomorát, nagy küzdelmet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 292
  • e Hét: 2179
  • e Hónap: 4538
  • e Év: 56804
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.