Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Játék a tűzzel 13. rész
  2011-08-25 16:47:50, csütörtök
 
   
  Roger J. Morneau: Játék a tűzzel
Kiadja: Avent Kiadó 1992
Budapest, Borsfa u. 55.
Felelős szerkesztő. Erdélyi László
Fordította. Varga Dániel
Tipográfia: Hunyadvári András
Dürer Nyomda Kft, Gyula
Felelős vezető: Székely András ügyvezető igazgató

Halálos fenyegetés

Vasárnap arra ébredtem, hogy új életet kezdjek. Ahelyett, hogy szokásom szerint a cigarettás doboz felé nyúltam volna, örömmel tapasztaltam, hoy nem is vágyakozom utána.
Amikor arra gondoltam, hogy Jézus Krisztusban új, hatalmas Barátom van, szívem megtelt boldogsággal. Visszaemlékeztem arra, hogy két órával ezelőtt a démonokkal való szembesítéskor milyen hatalmasan áldott és támogatott az Ő Lelkével.
Mivel tudatában voltam emberi gyöngeségeimnek, kértem az Urat, hogy erősítsen meg aban a konfliktusban, amely előtt még álltam. A múltban mások hatása volt az, ami engem rossz elhatározásokra vezetett. Gyakran Roland barátom tanácsára hallgattam. Ő volt az, aki majdnem a démonimádáshoz vezetett.
A következő pár percben lélekben imádkoztam úgy, hogy hangosan nem mondtam ki egy szót sem. Valahol azt hallottam, hogy a démonok nem hallhatják a lélekben mondott imát, és én így akartam egy lépéssel ellenségeim előtt lenni. Elégedett voltam azzal, hogy tudatlanságban hagyhattam őket. Megtisztelve éreztem magam azáltal, hogy én, méltatlan emberi lény, beszélhettem a világűr hatalmas Urával és a démonok ezt nem hallhatták.
Azt mondtam az Úrnak, nem tudom, hogyan kezdjem a mondanivalómat a megismert igazságról az én barátommal, Rolanddal. Valószínűleg nem is lesz hajlandó engem meghallgatni, hogy meg ne szomorítsa a démonokat. Legelőször is azonban önmagamat kérdeztem, vajon megállom-e a helyem abban a nyomásban, ami rám vár.
Amikor így csendben gondolkoztam, eszembe jutott Jn 1:11-12 verse: "Az övéi közé jött, és az övéi nem fogadták be őt. Valakik pedig befogadták Őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek". Biztosítékot találtam ebben arra, hogy Isten Lelke győzedelmesen elvezet az összes szembesítésen át.
A Bibliám az éjjeliszekrényen feküdt. Kezembe vettem és lapozni kezdtem benne. Az egyik helyen olyan hatalomról olvastam, amely az én életemet is megmentette.
Ésaiás könyvében a 37. fejezetben Ezékiásról, Izrael királyáról szólt a feljegyzés, akit Isten megszabadított Szanhéribtől, a zsarnok hadvezértől. Az a mód, ahogyan az Úr megoldotta ezt a nehéz helyzetet, olyan bizalmat adott, hogy nem kell aggódnom amiatt, ami reám vár. Az Úr velem lesz!
Roland a megbeszélt időben jött.
- Fáradtnak látszol, nem vagy beteg? - kérdeztem, amint megláttam.
- Morneau! Te halálra rémítetted Georot is és engem is! Nem tudom elhinni, hogy olyan ellenséges és háládatlan légy Georggal szemben, aki oly sok jót tett értünk! Fájlalnám, ha megszomorítanád a mestert azzal, hogy visszautasítod azt a gazdagságot, amelyet készített számodra!
- Mikor hallottál erről?
- Ma reggel fél hatkor. Georg hívott fel mindjárt azután, hogy a szellemvilág főtanácsadója bejelentette neki a te hülye elhatározásodat. Megkért, hogy még egyszer próbáljalak meg észre téríteni, küönben az életedbe kerül!
- El tudom képzelni,milyen dühös volt a főtanácsadó, amikor felszólításomra el kellett távoznia lakásomból!
- Mi??! Te azt mondod, hogy kiutasítottad a főtanácsadót? Hát nem értelek!
- Jól értetted. Ma reggel négy körül beszédem volt a főtanácsossal, de amikor szemtelen lett, megkértem Isten Lelkét, utasítsa ki. Afalon otthagyta a nyomát, amikor az ajtót nekivágta a falnak. - megmutattam neki a kilincs nyomát a falban.
- Te! Te! Roger Morneau! Beszélgettél a szellemvilág főtanácsadójával? Tudod, hogy sok tagunknak, akik már évek óta imádják a szellemeket, még nem volt lehetőségük beszélgetni a főtanácsadóval,4 És te rövid ideje vagy kapcsolatban velük és máris így megtiszteltek?! Ez is annak a jele, hogy a mester nagyon nagyra becsül téged!
- Fantasztikus jövő áll kettőnk előtt, Roger! - kiáltotta ragyogó arccal. Hagyd a kereszténységet a keresztényeknek, és gyerek, menjünk a főpaphoz! Biztos, hogy újra megnyeri érdekedben a szellemek jóindulatát és minden újra rendben lesz! A pap megért téged. Azt mondta, hogy természetednél fogva kalandor jellemű ember vagy és természetednél fogva igyekszel jobb utat keresni. A legrosszabb az, hogy ha már a kereszténység után érdeklődsz, miért nem választasz más egyházat, miér éppen a szombatünneplőkhöz mész?!
- Roger, te egyáltalán nem érted, milyen nagyon felizgattad a szellemeket! A főpap azonban biztosított engem arról, hogy ha most velem jössz az irodájába, akkor ismét minden rendben lesz. Vár bennünket! Na, mit szólsz, barátom? Akkor megyünk?
Roland cigarettát vett elő és engem is megkínált. Nagyon meglepődött, amikor nem fogadtam el.
- Morneau, te egészen más ember vagy! Amikor ide beléptem, már akkor észrevettem. igaz az is, hogy nem érzem jól magam a jelenlétedben. Lehet, hogy amit most mondok, butaságnak tűnik előtted, de az az érzésem, hogy ez nem az ahely, ahol nekem most lennem kell! Valahol máshol kellene lennem!
Amikor beszélt, megbizonyosodtam, hogy krisztus betöltötte életemben János apostol szavait: "Az övéi közé jöve, de az övéi nem fogadák be őt. Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek" (Jn 1:11-12). Az volt az érzésem, mintha az úr jézus jelenléte világítana be és az Ő fenségének láthatatlan légköre venne körül, amit barátomnak éreznie kellett, s ezért érezte magát feszélyezve.
- Az, amit a jelenlétemben érzel Isten Lelkének jelenléte. Ő erősebb, mint az a lélek, aki veled van. S ami azt az észrevételedet illeti, hogy más ember vagyok, abban igazad van. Egy rövid hét alatt olyan ismereteket szereztem, amelyek értékesebbek számomra, mint a földön található összes ezüst és arany. Ez az oka annak, hogy miért nem fogadhatom el azt a gazdagságot, amit nekem a démonok kínálnak. Ha mégis elfogadnám ajánlatukat, ezzel önmagamnak ártanék.
- Nem szeretném, ha félre értenél - mondtam tovább. - Tudom, hogy a szellemek ajánlata nagyvonalú, de hiányzik belőle az, ami a legfontosabb: maga az élet!Az az élet, amelyért értelme volna birtokolni azt a nagy gazdagságot. Én jobb ajánlatot kaptam: annyi aranyat, amennyit csak akarok, s hozzá a vég nélküli életet is!
Azután beszéltem neki az örökélet örömeiről. Még ha nem is voltam képes mindent bibliaversekkel alátámasztani úgy, mint a Grosse házaspár, Isten lelke így is megsegített, hogy barátom mintegy negyvenöt percen át csodálattal hallgathassa az igazságot.
Rámutattam neki mindarra, ami számoma fontosnak tűnt. Ha valamelyik pontnál megálltam, hogy megvárjam, hogyan reagál, csak annyit mondott: "Most már értem!" Nem tett fel egyetlen kérdést sem és megjegyzése sem volt. Ezért tovább folytattam.
- Látom, nincs szándékodban eljönni a Főpaphoz! - mondta a végén. - Mégis meg kell tennünk! Vissza kell térned a valóságba! Amiket mondasz, azok gyönyörű dolgok, de nem valók egyikünknem sem! Ezért felejtsd el őket! Én sem akarok egy távoli "jó" életre várni. Most akarom azt megélni! Ami téged illet Morneau, neked sincs más választásod! Amit mondasz, csak bebeszéled magadnak, de vedd tudomásul, nem vagy a magad ura! Szeretnéd, hogy az légy, de nem vagy az! Minél előbb elismered ezt, annál jobb lesz reád nézve!
Nagyon fel volt zaklatva és katasztrófahangulata volt. Elkezdett járkálni a szobában le és fel, s a kezét tördelte.
- Nagyon nehéz feladat volt reám bízva. Azt, amit most neked mondok, inkább egy ellenségnek mondanám, mint egy olyan személynek, aki évek óta a barátom.
Izzadni kezdett, bár a szobában egész hűvös volt.
- Morneau, meg vannak számlálva a napjaid! Hasonlóképpen annak a házaspárnak, amelyk eltávolított téged a mestertől. Ezen csak az változtathatna, ha azonnal eljönnél velem a főpaphoz. Ő megnyeri számodrar a szellemek jóindulatát és újra rendben lesz minden. Így nem történik senkinek bántódása.
Kis ideig hallgatott és letörölte homlokáról az izzadtságot.
- A főpap meg akarja veled értetni, hogy titkos társaságunkat senki sem hagyhatja el élve. Kettőnket a lelkek juttattak oda. Mi az ő alárendeljei vagyunk és nem ők a mieink! Engedd, hogy ezt megmagyarázzam! Eddig azt hittük, hogy Georggal való találkozásunk és az ő meghívása abba a vendéglőbe a véletlen műve volt. Nem így van! Az előző éjszaka Georgnak megjelent egy lélek, aki megparancsolta neki, hogy menjen el a feleségével ara a spiritiszta szeánszra. A lélek megmondta neki, hogy ott velünk fog találkozni. Elmondta neki azt is, hogy a tengerészetnél szolgáltunk. Részletes utasításokat kapott velünk kapcsolatban. A feleségét lekötötték a médiummal, hogy Georgot egyedül küldje haza, őt pedig majd Belangerék viszik haza.
- Nos, Roger, eleget beszéltem! Gyere barátom, mert az idő rohan!
Roland keze a kilincsen volt és várta, hogy elindulok. A karosszékra mutattam és kértem, várjon még egy kicsit és üljön le, hogy elmondhassam neki, miért nem megyek a főpaphoz. Ő vonakodott és azt mondta, nem tudja elviselni ezt a légkört. Isten Lelkének jelenléte - ami számára idegen volt -, nem engedte meg neki, hogy leüljön és kényelembe helyezze magát.
Elmondtam neki, hogy a Szentléélek jelenléte segít nekem és már reggel kértem az Ő segítségét. Könyörögtem neki, szabadítsa meg magát a démonoktól és lépjen kapcsolatba a magasabb, isteni hatalommal. Ebben találná meg a biztonságát. Azután késztetve éreztem magamat arra, hogy meghívjam az egész sátánimádó csoportot barátaim közé. Biztosítottam arról, hogy semmi bajuk sem lehet.
- Szeretitek a tiszteletet és a figyelmet - folytattam. - Elintézem nektek, hogy az első helyekre ülhessetek. Száz helyet kérek részletekre, hogy mindenkinek jó helye legyen.
- Ezt megtarthatod magadnak - mondta Roland - én elégedett vagyok azzal, ahol vagyok! - Ismét le kellett törölnia arcáról az izzadtságot. - És tudom, hogy a többiek is éppen úgy gondolkodnak, ahogy én.
- Szerettem volna nektek felkínálni az örökélet áldását, ahogyan én is kaptam. - Majd témát változtattam és az ő ultimátumáról beszéltem:
- Azt mondtad, hogy mind az én,mind pedig a barátaim napjai meg vannak számlálva. Azt mondtad, hogy a démonok készülnek végrehajtani fölöttünk az ítéletet. Szeretném elmondani neked és mindazoknak, akiknek velem és barátaimmal rossz szándékai vannak - amint azt már a múlt éjszaka elmondtam a démonvilág főtanácsadójának is -, érettünk meghalt Jézus Krisztus oltalmába helyeztük és mi készek vagyunk Vele a halál árnyékában is járni. Amíg Krisztus velünk van, addig a démonok nem árthatnak nekünk!
Barátom úgy megrémült, hogy egy jó percig nem tudott megszólalni. Arca fehér lett, szeme felakadt és azt hittem, életét vesztette.
- Valami baj van? - kérdeztem. Ő nem felelt.
- Roland kérlek, valami nincs rendben?! Tudom, hoy az a lélek, aki veled van, hatalmas. Többé ne beszélj erről a dologről, mert félelmet kelt bennem!
Amikor már úgy tűnt, minden rendben van, megkértem, hogy adja át üzenetemet a főpapnak.
- Morneau - szólt ismét Roland -, az ultimátumot még nem fejeztem ki egész világosan. Veszélyben van az életed! Azt nem is gyanítom, mit tehetnek veled a lelkek. A vezető bizottság véleménye szerint azáltal, hogy sorainkat elhagyod, olyan titkos információkat viszel magaddal, ami a mester dolgát zavarhatná. Egyik tagunk hajlandó volt tízezer dollárt adni a te likvidálásodra. Arról volt szó, hogy téged meg kell ölni! Mivel javaslatát nem tartottuk ésszerűnek, ezért elvetettük.
- Egyben azonban megegyeztünk - folytatta Roland. - Ha valamelyik lélek azt jelenti, hogy beszéltél titkos szervezetünk tevékenységéről olyan valakinek, aki nem tartozik közénk, akkor agyonlőnek téged. Erre három önkéntes vállalkozott. A bizottság ezt fogadta el a legokoseabb megoldásnak. Így minden közöttünk marad és idő előtt nem kerülünk összeütközésbe a törvénnyel. Ezt a javaslatot előterjesztettük a szellemvilág egyik tanácsadójának, aki szintén jóváhagyta. A három önkéntest látnoki képességgel ruházták fel, hogy állandóan figyelhessék tartózkodási helyedet. Úgy gondoltam, ezt nem lesz szükséges elmondanom neked, de mivel visszautasítottad a főpap ajánlatát, ezért nem tehettem mást. Kár!
- Mondd meg a papnak, hogy bátor vagyok, de nem ostoba. Semmi hasznom abból, ha valakinek beszélnék a titkos társaságról. Erről hallgatok. De ey hazug lélek szavában bízni, hogy túléljem, ezt nem teszem! Mondd meg a papnak, hoy Jézus Krisztusban új barátot találtam. Ő mindenható és tiszteletet érdemel, de olyat, hogy előtte nevének említésére is reszketnek a démonok. És ha parancs is hangzik el az Ú nevében, akkor a démonok menekülnek. Ennek én magam is tanúja voltam az elmúlt éjszaka.
Nem tudom, hogy azt, amit magamban éreztem, akkor, lehet-e nevezni igazságos haragnak, de Roland fenyegetése olyan elhatározást váltott ki bennem, hogy neki is meg kell tudni azt, hogy Isten él és igazságos.
- A pap bizonyosan ismeri a Bibliát. Olvassa el azt, ami ott fehéren feketén áll a dicsőség Uráról.
"Mert Őbenne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg, és ti Őbenne vagytok beteljesedve, aki feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak" (Kol 2:9-10).
Ezt a bibliai idézetet mindjárt le is írtam egy darab papírra, hogy barátom el ne feledje.
- És ha már Biblia lesz a kezében - fűztem hozzá -, szeretném, ha egy más tény is eszébe jutna! Évszázadokkal ezelőtt volt egy hatalmas király, akinek sok szolgája és leigázott népei voltak. Egy napon azonban olyan személyt káromolt, akit nem lett volna szabad. Egy napon olyan embert támadott meg, akinek személyes barátja volt az Isten. Az eredmény az lett, hogy elveszítette 185 ezer katonáját. Szanhéribnek csak kevés tisztje élte át a vereséget, hogy tanúi legyenek, mi lett a következménye királyuk fölényeskedésének. És amikor visszatért Ninivébe, saját két fia szúrta át karddal. Erről Ésaiás 37. fejezetében olvashatsz!
- Roland, értesítsd a papot, jól gondolja meg, mielőtt parancsot adna Roger Morneau eltávolítására! Nehogy ők maguk, a bérencek legyenek megölve! Most én szeretnék valamit elmondani erről a szabályról.
Kértem, jöjjön az asztalhoz, ahol a Bibliám feküdt. Ésaiás próféta könyvének 37. fejezeténél nyitottam ki. Kértem, olvassa el azokat a verseket, amelyeket pirossal aláhúztam, hogy kívülről megtanulhassam.
"És elvevé Ezékiás a levelet a követek kezéből, és olvasá azt, és felmenvén az Úr házába, kiterjeszté Ezékiás azt az Úr előtt.
És könyörge Ezékiás az Úrhoz, mondván:
Seregeknek Ura, Izrael Istene, ki a Kerubokon ülsz! Te, cssak Te vagy a föld minden országának Istene, Te teremtéd a mennyet és a földet.
Hajtsd ide Uram füledet és halljad, nyisd meg Uram szemeidet és lássad! Halld meg Szanhéribnek minden beszédeit, amelyeket izent az élő Isten káromlására4
Bizony, Uram, Assiria királyai elpusztítottak minden országot és azoknak földjét.
És isteneiket tűzbe veték, mert nem istenek voltak, hanem emberi kéznek csinálmányai, fa és kő, így veszhették el azokat...
Azért így szól az Úr Assiria királyáról: Nem jő be a városba, nyilat sem lő reá, és nem szállja meg pajzzsal azt, és töltést sem készít ellene.Az úton, amelyen jött, visszatért, de a városba be nem jő, azt mondta az Úr.
És megoltalmazom e várost, ogy megtartsam azt én magamért és szolgámért, Dávidért!
Akkor kijött az Úrnak angyala és levágott az assir táborban száznyolcvanötezret és midőn reggel az emberek felköltek, ímé azok mindnyájan holt hullák valának!
Elindula azért és ment és visszatért Szanhérib, az assiriai király, és lakozék Ninivében.
És lőn, hogy mikor imádkozék az ő istenének templomában, az ő fiai: Adramélek és Saréser levágták őt karddal, és ezek Ararát földére menekülfén, fia Esárhaddon uralkodék helyette" (Ésa 37:14-20, 33-38).
Megmutattam neki ezeket az Igéket és elmondtam azt is, miként áldott meg engem a Szentlélek a ma reggeli elmélkedésemkor. Ő késztetett kinyitni a Bibliát, hogy megtudjam, milyen könnyen képes megoldani nehézségeimet.
- Már látom, hogy ugyanaz megtörténhet velünk is, amit neked terveztünk - felete Roland és látszott rajta, hogy fél.
- Igen, a felelősség a főpapé. Mondd meg neki, hogy azon a napon, amelyen ő és szekértolói elhatározzák, hogy megölik Roger Morneaut, az élet Adományozója megvonhatja tőlük az életet, slehet, hogy csak maga a pap marad életben, hogy legyen, aki eltemesse őket. És ez megtörténhet bársmelyik összejövetelen is, a hamis istenek imádása közben. Akkor azután az imaházat halálos csönd fogja betölteni!
Roland leült és cigarettára gyújtott. Keze annyira reszketett, hogy alig tudta a cigarettát a hamutartó felé tenni. Hozzá kellett lépnem, hogy megtegyem helyette.
- Roger, mennem kell! Attól félek, hogy ez akkor is megtörténhet, ha csak maga a pap fog tudni róla. Amint innen elmegyek, felhívom Georgot, s megmondom neki, hogy mindannyiunk élete veszélyben van, ha nem sikerül megakadályoznunk a három önkéntest szándékában. Ha minden tag előbb szerez erről tudomást, mielőtt a pap hallgatást parancsolna, akkor még van lehetőség arra, hogy megmeneküljünk. Lehet, hogy azután, ha mi nyomást gyakorolunk rá, eláll szándékától és hosszú életet enged néked.
Amikor utoljára kezet adtam neki, azt mondta, hogy ezután kerülni fogja velem a találkozást, mert nem szeretné magára haragítani az isteneket. S ha valamikor találkoznánk, akkor ne ismerjük egymást. Azt válaszoltam, hogy ha ezt ő így kívánja, akkor nem teszek ellene.
Így ért véget a természetfeletti világba vezető utam, telve feszültséggel, és így veszítettem el barátomat. Azonban azok az áldások, amelyek ebből a szakításból származtak, felülmúlták a tőlük kapott előnyöket. Maga az a tény, hogy még ma is élek, Isten szeretetének és Jézus Krisztus jóságának és hatalmának bizonyítéka.
Rolanddal soha többé nem találkoztam, csak egyszer láttam őt messziről, amikor a st. Catherine sugárútön kijött egy üzletből. Selyem öltöny és fehér kalap volt rajta és egy tilos helyen parkoló Cadillacba szállt be. Előkelő volt, de nem irigyeltem tőle.
Amikor azon a szép napon mentem a villamos megálló irányába, szívem tele volt az Úrtól kapott örömmel. Gondolataim a mennyei szentélyben voltak, s arra gondoltam, hogy van Megváltóm, aki új élettel ajándékozott meg.
Habár szakítottam a démonokkal, ők mégis szerettek volna velem kapcsolatot teremteni. Hónapokon át hallottam éjszakánként a kopogtatást. Egy este eljött Ciril, hogy ennek tanúja legyen. Amikor meghallotta a démonok zaját, azt mondta:
"Menjünk ki innen! Hogyan bírod ezt?! Miért nem költözöl el innen?"
Nem akartam a démonok előtt azt a látszatot kelteni, hogy félek tőlük. Úgy gondoltam, ha menekülnék előlük, akkor állandóan menekülnöm kellene. Ezért az úrra bíztam, hogy Ő ad nekem védelmet és megadja azt a segítséget, amire szükségem van, bárhol is vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Játék a tűzzel (advent)  
Címkék: visszaemlékeztem, természetfeletti, főtanácsadójának, megakadályoznunk, megbizonyosodtam, előterjesztettük, főtanácsadójával, éjjeliszekrényen, keresztényeknek, megszomorítanád, elhatározásokra, fejedelemségnek, bibliaversekkel, tevékenységéről, gyöngeségeimnek, kereszténységet, elmélkedésemkor, elhatározásodat, felszólításomra, főtanácsadóval, visszautasítod, észrevételedet, likvidálásodra, megmeneküljünk, démonimádáshoz, hatalmasságnak, természetednél, mondanivalómat, eltávolítására, szembesítéskor, összeütközésbe, megszabadított, tudatlanságban, tanácsadójának, megtanulhassam, változtathatna, cigarettás doboz, démonokkal való, múltban mások, démonimádáshoz vezetett, lélekben mondott, lépéssel ellenségeim, világűr hatalmas, megismert igazságról, helyem abban, övéi közé, összes szembesítésen, éjjeliszekrényen feküdt, egyik helyen, zsarnok hadvezértől, nehéz helyzetet, megbeszélt időben, Roger, Avent Kiadó, Erdélyi László, Varga Dániel, Hunyadvári András, Dürer Nyomda Kft, Székely András, Jézus Krisztusban, Gyakran Roland, Isten Lelke, Isten Lelkét, Roger Morneau, Isten Lelkének, Jézus Krisztus, Amíg Krisztus, Mert Őbenne, Erről Ésaiás, Seregeknek Ura, Izrael Istene, Roger Morneaut,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Játékos kis cicák  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Levél lány  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Alvó baby  Sadhguru idézet  Sonka vásár  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Aki belekortyol  A haj állapotának javítása egy...  Sárkány  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Az angyali üdvözlet  Sok ember olyan,  Virágvasárnap a húsvét előtti  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó baby  Inkább ad  A nagy természet  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Haja van  Maci az északi fény alatt  Hibáztam már  Rács mögé  Nem látom őket  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A máj egészségének javítása te...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Haja van  Szép estét kedves látogatóimna...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó cica  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Nárcisz  A máj egészségét biztosító és ...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Óraállítás  Kövesd a vezetőt  A csend aranyat ért  Odaadja  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cigarettás doboz, démonokkal való, múltban mások, démonimádáshoz vezetett, lélekben mondott, lépéssel ellenségeim, világűr hatalmas, megismert igazságról, helyem abban, övéi közé, összes szembesítésen, éjjeliszekrényen feküdt, egyik helyen, zsarnok hadvezértől, nehéz helyzetet, megbeszélt időben, mestert azzal, szellemvilág főtanácsadója, életedbe kerül, ajtót nekivágta, kilincs nyomát, szellemvilág főtanácsadójával, mester nagyon, szellemek jóindulatát, kereszténység után, főpap azonban, jelenlétemben érzel, észrevételedet illeti, földön található, démonok kínálnak, szellemek ajánlata, nagy gazdagságot, örökélet örömeiről, kezét tördelte, ellenségnek mondanám, olyan személynek, szobában egész, lelkek juttattak, véletlen műve, előző éjszaka, spiritiszta szeánszra, lélek megmondta, tengerészetnél szolgáltunk, feleségét lekötötték, kilincsen volt, karosszékra mutattam, egész sátánimádó, első helyekre, örökélet áldását, barátaim napjai, démonok készülnek, múlt éjszaka, démonvilág főtanácsadójának, halál árnyékában, vezető bizottság, mester dolgát, legokoseabb megoldásnak, javaslatot előterjesztettük, szellemvilág egyik, három önkéntest, főpap ajánlatát, titkos társaságról, démonok menekülnek, elmúlt éjszaka, dicsőség Uráról, istenségnek egész, bibliai idézetet, darab papírra, hatalmas király, napon azonban, napon olyan, következménye királyuk, bérencek legyenek, követek kezéből, föld minden, assir táborban, emberek felköltek, assiriai király, élet Adományozója, hamis istenek, imaházat halálos, hamutartó felé, természetfeletti világba, szakításból származtak, tőlük kapott, tilos helyen, szép napon, villamos megálló, mennyei szentélyben, este eljött, démonok zaját, démonok előtt, látszatot kelteni, úrra bíztam, visszaemlékeztem, természetfeletti, főtanácsadójának, megakadályoznunk, megbizonyosodtam, előterjesztettük, főtanácsadójával, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 339
  • e Hét: 1101
  • e Hónap: 12806
  • e Év: 51807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.