Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A sör, a bor és a pálinka...
  2011-11-29 17:44:08, kedd
 
 




A SÖR, A BOR ÉS A PÁLINKA GYÓGYHATÁSAI


Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör,bor és pálinka.

Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.

Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50 %-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.

Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!
A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.

Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak,valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.

Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az
anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása van.

Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.
A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet.

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka valóságos varázsszer.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz.

Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.

Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk akkor a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának kell kipróbálni !


Sör, bor, pálinka





Link

Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: lengyelországban, leggazdaságosabb, nélkülözhetetlen, végeredményeként, étvágygerjesztő, alkoholtartalom, alkoholtartalma, gyógynövényként, vírusfertőzések, érelmeszesedés, fogyasztásának, sörfogyasztást, hosszabbította, előszeretettel, megakadályozta, eredményeként, vérkeringésre, hormonszintet, legnépszerűbb, paradicsomban, szívinfarktus, használhatják, fogyasztásnál, megfigyelések, alkoholformát, felszívódásuk, mennyiségének, immunrendszer, változatlanul, csehországban, borfogyasztás, csökkentette, koleszterint, kialakulását, idegkárosító, megjelenését, legnépszerűbb alkoholos, páciensek életét, immunrendszer működésére, lerakódások kialakulását, mérsékelt fogyasztásnál, pozitív hatások, tanulmányok kimutatták, nélkülözhetetlen vitaminok, alkohollal együtt, szervezet elektrolit, enzim aktivitást, vértestek képződését, vesekő rizikót, milánói orvos-csoport, leggazdaságosabb vesekő, mértékletes fogyasztása, PÁLINKA GYÓGYHATÁSAI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Akarat  Png virág  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Reggel van  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Lóhere  Erdőn  Nevem  Akarat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Idő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  Png kutya  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png csokor  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  A másik dolog,  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Hiányzik  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Csak a fogyatkozás látható  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Idő  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
legnépszerűbb alkoholos, páciensek életét, immunrendszer működésére, lerakódások kialakulását, mérsékelt fogyasztásnál, pozitív hatások, tanulmányok kimutatták, nélkülözhetetlen vitaminok, alkohollal együtt, szervezet elektrolit, enzim aktivitást, vértestek képződését, vesekő rizikót, milánói orvos-csoport, leggazdaságosabb vesekő, mértékletes fogyasztása, árpa csírázása, ásványi anyagok, komló növény, szoptató anyák, anyatej mennyiségének, érzékeny csecsemők, komló megtalálható, érelmeszesedés kialakulását, szívinfarktus rizikóját, borban lévő, mennyiségnek nincs, pálinka alkoholtartalma, étkezések előtti, üres gyomorra, tömény italok, szervezet ilyenkor, pálinka megfázás, ágyas pálinkák, mézes pálinkát, pálinka önmagában, magas vérnyomás, foghagymás pálinka, alkoholok ételek, sörös pácolás, káros vegyületek, harmadik rákkeltő, húsban lévő, pácolás eredményeként, növények ápolásához, különféle hajhabok, hatások erősítik, lengyelországban, leggazdaságosabb, nélkülözhetetlen, végeredményeként, étvágygerjesztő, alkoholtartalom, alkoholtartalma, gyógynövényként, vírusfertőzések, érelmeszesedés, fogyasztásának, sörfogyasztást, hosszabbította, előszeretettel, megakadályozta, eredményeként, vérkeringésre, hormonszintet, legnépszerűbb, paradicsomban, szívinfarktus, használhatják, fogyasztásnál, megfigyelések, alkoholformát, felszívódásuk, mennyiségének, immunrendszer, változatlanul, csehországban, borfogyasztás, csökkentette, koleszterint, kialakulását, idegkárosító, megjelenését, kertészetben, aperitifként, folyamatokat, fertőtlenítő, vérkeringést, kifejlődését, fodrászatban, mennyiségnek, mennyiségben, kifejezetten, kombinációja, nyugtatására, keverékekben, megtalálható, hangsúlyozni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 770
  • e Hét: 3918
  • e Hónap: 43739
  • e Év: 221614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.