Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten ígéreteit imádkozni
  2018-04-24 15:01:27, kedd
 
  ,, Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad." (Jakab 1:5,)


Amikor imádkozunk, megvallhatjuk Isten ígéreteit az életünkre. De miért is jó ez? Mert segít emlékeznünk arra, amit Isten ígért. Tudtad, hogy a Bibliában több mint hétezer ígéret található? Ezek az ígéretek minden szükségünkre és problémánkra megoldást adnak.

Az ima segít Istenre koncentrálni és meglátni, hogy mennyivel nagyobb és erősebb Ő mindennél, ami aggaszthat bennünket. Amikor pedig meglátjuk, hogy Isten megválaszolja az imánkat, elmélyül a hitünk.

A hit a kulcs, amely nyitja az Isten erejéhez vezető ajtót.

Csak néhány Isten ígéretei közül:

,,Isten fog harcolni értetek, nektek csak nyugodtan kell állnotok." (2Mózes 14:14, NIV fordítás).

,,Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlennek megnöveli az erejét." (Ézsaiás 40:29 ESV fordítás).

,,De akik az Úr segítségében bíznak, azon kapják magukat, hogy az erejük megújult. Szárnyra kelnek, mint a sasok; futnak, de nem fáradnak el; járnak, de nem gyengülnek el." (Ézsaiás 40:31, GNT fordítás).

,,Ne félj, mert veled vagyok! Ne engedd magad megfélemlíteni! Én vagyok az Istened. Én foglak megerősíteni. Én foglak megsegíteni. Győzelmes jobbommal támogatlak." (Ézsaiás 41:10, GW fordítás).

,,Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad." (Jakab 1:5).

,,Ha megvalljuk bűneinket, Ő hű és igazságos, megbocsájtja a bűneinket, és megtisztít minden gonoszságtól." (1János 1:9, ESV fordítás).

,,Az Úr az, aki előtted megy; Ő veled lesz. Nem hagy cserben és nem hagy el. Ne félj, és ne ess kétségbe semmitől!" (5Mózes 31:8, AMP fordítás).

,,De az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő dicsőséges gazdagsága szerint, a Jézus Krisztusban." (Filippi 4:19, MEV fordítás).

,,Annak ellenére, hogy a halál sötét árnyékának völgyén megyek át, nem félek semmilyen gonosztól, mert Te velem vagy; a Te botod és pálcád vigasztalnak." (Zsoltárok 23:4, NASB fordítás).

,,Készségesen megbocsájtasz, és a szereteted mindig elérhető azoknak, akik hozzád imádkoznak." (Zsoltárok 86:5, CEV fordítás).


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Válaszd ki az egyik ígéretet a mai áhítatból, és írj egy imát Istennek, amiben kifejezed a háládat a kifogyhatatlan szeretetéért és a hűségéért. Beszélgess Vele az ígéretéről, és mondd el neki, hogy bízol benne, hogy be fogja teljesíteni az ígéretét. Itt egy példa:

Isten ígérete:

,,Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál." (Jakab 1:5, NLT fordítás).

Példa az imára:

,,Atyám, nagyon sokszor elfelejtem kérni, azt amire igazán szükségem van, és ez különösen igaz a bölcsességre. Annyira hálás vagyok ezért az Igéért és az ígéretért, ami benne szerepel. Köszönöm, hogy annyira nagylelkű vagy, és készségesen megadod a bölcsességet, amire a mindennapi körülményeim között szükségem van. Istenem, szeretnék a Te Szavadban leírt ígéretek és alapelvek szerint élni - nem pedig a világ mércéje szerint. Taníts meg bátran kérni a bölcsességet, hogy a Te akaratod szerint és a Te dicsőségedre tudjam alakítani az életemet. Jézus drága nevében kérlek. Ámen."

A mai áhítat részlet Rick Warren ,,Tapasztald meg Isten erejét az imán keresztül" c. könyvéből. Angolul elérhető itt.

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.17.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: beszélgetéshez, megfélemlíteni, kifogyhatatlan, megvallhatjuk, megbocsájtasz, elmélkedéshez, szükségeteket, megválaszolja, szükségünkre, bölcsességre, vigasztalnak, megerősíteni, bölcsességet, szeretetéért, megbocsájtja, dicsőségedre, szemrehányás, gonoszságtól, koncentrálni, körülményeim, problémánkra, segítségében, megfáradtnak, mindenkinek, megsegíteni, emlékeznünk, nagylelkűen, krisztusban, készségesen, teljesíteni, istenünktől, imádkoznak, egyszerűen, támogatlak, mindennapi, aggaszthat, ígéretek minden, erőtlennek megnöveli, erejük megújult, halál sötét, szereteted mindig, egyik ígéretet, imát Istennek, kifogyhatatlan szeretetéért, nagylelkű Istenünktől, mindennapi körülményeim, világ mércéje, imán keresztül”, Hiszen Isten, Jézus Krisztusban, Beszélgess Vele, Rick Warren, Daily Hope,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Vidámság  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Magyar költészet napja  Reményik Sándor: Pierrot &...  Kertem  Egy tavasz  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  különleges  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jázmin  Alvó cicák  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robin Wight pitypang szobra  Gebhardt Nóra versei II.  Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 12  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Erdei gyöngyvirág  Egy gondolat  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Otthon  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nagy és kis csodák  Töröld le  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  IGEN így  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ma van a magyar költészet napj...  Magyar költészet napja  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Eduardo Sacheri gondolata  Különleges  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  József Attila - Kopogtatás nél...  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
ígéretek minden, erőtlennek megnöveli, erejük megújult, halál sötét, szereteted mindig, egyik ígéretet, imát Istennek, kifogyhatatlan szeretetéért, nagylelkű Istenünktől, mindennapi körülményeim, világ mércéje, imán keresztül&#8221, beszélgetéshez, megfélemlíteni, kifogyhatatlan, megvallhatjuk, megbocsájtasz, elmélkedéshez, szükségeteket, megválaszolja, szükségünkre, bölcsességre, vigasztalnak, megerősíteni, bölcsességet, szeretetéért, megbocsájtja, dicsőségedre, szemrehányás, gonoszságtól, koncentrálni, körülményeim, problémánkra, segítségében, megfáradtnak, mindenkinek, megsegíteni, emlékeznünk, nagylelkűen, krisztusban, készségesen, teljesíteni, istenünktől, imádkoznak, egyszerűen, támogatlak, mindennapi, aggaszthat, szereteted, imádkozunk, gazdagsága, tapasztald, árnyékának, megvalljuk, megtisztít, gyengülnek, beszélgess, erőtlennek, elfelejtem, ígéretéről, dicsőséges, megnöveli, jobbommal, meglátjuk, bennünket, fordultál, különösen, ígéretért, nagylelkű, mindennél, hűségéért, szükséged, szükségem, győzelmes, kifejezed, nyugodtan, megoldást, alakítani, életünkre, igazságos, bűneinket, bibliában, ígéreteit, zsoltárok, könyvéből, valakinek, keresztül, semmilyen, gonosztól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 537
  • e Hét: 6186
  • e Hónap: 9987
  • e Év: 71288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.