Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dávid Ibolya: az SZDSZ nem vol
  2010-01-28 20:40:49, csütörtök
 
  http://www.fn.hu/belfold/20100127/david_ibolya_szdsz_nem/?hirlevelkatt=2010-01-28


Dávid Ibolya: az SZDSZ nem volt ősellenség

Dávid Ibolya két számjegyű eredményre számít a választásokon, szerinte azok állnak mögéjük, akik egyetértenek Bokros Lajos programjával és tartanak egy Fidesz-Jobbik kétharmadtól. Az MDF elnöke lapunknak elmondta: az SZDSZ-t sosem tartotta ősellenségnek, így mód van lokális együttműködésekre, és akár Kóka Jánossal is tárgyalna. Boross Péter kilépését a pártból pedig tisztelettel, de tudomásul vette.
Angyal Ágnes
2010. január 28. 06:37
Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk nyomtatása Cikk küldése
Mi a véleménye Boross Péter kilépéséről? Sajnálja a távozását?

Boross Péter miniszterelnök úr már jóval korábban jelezte, hogy nem kíván aktív szerepet vállalni a politikai életben, inkább megfigyelőként vesz részt abban. Ahogy akkor is, most is tisztelettel tudomásul vettük döntését, és minden munkánkkal azon leszünk, hogy bebizonyítsuk: jó irányba haladunk, és eredményre vezet az a józan, tisztességes politika, amelyet Bokros Lajos és a Magyar Demokrata Fórum képvisel.

Sólyom László kiírta a választások időpontját. Milyen eredményre számít?

Kapcsolódó cikkek

*
10.01.27 Bokros a próféta?
*
10.01.26 Bokros lassan beéri Mesterházyt
*
10.01.25 Boross Péter kilép az MDF-ből
*
10.01.25 A Somogyért nem szövetkezik az MDF-fel?
*
10.01.22 A csongrádi MDF kiszáll az SZDSZ mögül
*
10.01.22 Nemet mondott Simonyi az MDF-nek

Jó eredményre. Arra számítok, hogy a választásokig nyilvánvalóvá válik, a populisták és a realisták között van egy törésvonal, amit a most folyó demagóg nyugdíjvita kiválóan illusztrál. Meggyőződésem, hogy akár két számjegyű támogatottságra számíthat ezen a választáson a Magyar Demokrata Fórum.

Indul a kampány, a kampányfinanszírozás megreformálásában azonban pártja évek óta nem ért el eredményeket. Lát még esélyt arra, hogy 2010-ben átlátható lesz a kampányfinanszírozás?

Kétharmados a törvény, kevésnek bizonyultak a nagykövetek is, akik évek óta szorgalmazták a kampányfinanszírozásról szóló törvényt, de kevésnek bizonyultak a civilszervezetek és az Állami Számvevőszék elnöke is. Még mindig nem késő, talán az utolsó órában vagyunk, hogy az Országgyűlés elfogadja azt a párt- és kampányfinanszírozásról szóló törvényt, amelyet három éve rág. A Trancparency International javaslatában már majdnem konszenzus volt, a Fidesz ellenállása miatt azonban ez nem juthatott el a döntésig. Mi azokat a javaslatokat is elfogadtuk volna, amelyekkel, bár maradéktalanul nem értünk egyet, de legalább részben előrelépést jelentene a mostani helyzethez képest.
a transparency javaslatai

- a kampányköltési limitet megemelnék a jelöltenkénti 1 millió forintról 5 millióra
- kampányszámlát vezetnének be, ahol az összes kampánnyal kapcsolatos költés követhetővé válhat a kijelölt ellenőrzési szervek számára
- kibővítenék az ÁSZ jogosítványait, és több erőforrást biztosítanának neki

Egyre konkrétabb formát ölt az MDF és az SZDSZ közötti megállapodás. A két párt ugyanakkor a rendszerváltás óta ,,ősellenségnek" számított. A liberális-konzervatív, illetve az urbánus-népi ellentétet hogyan lehet áthidalni?

A politika palettáján mi soha senkit nem tartottunk ősellenségnek. Vannak politikai ellenfelek, politikai riválisok. A magyar történelem elmúlt 20 évében voltak meglepő fordulatok. Gondolok itt arra, hogyan alakult át egy liberális párt konzervatívvá, vagy akár arra, hogy hogyan alakult ki a legnagyobb mozaikpárt, a Fidesz: itt megtalálhatóak az SZDSZ volt prominensei, Tellér Gyulától Tarlós Istvánig, Szabó Erikától Halász Jánosig, a Nemzeti Fórumtól a több tucat MSZMP-s múltú képviselőig, a Lungo Drom, a Kisgazdák... Az a kérdés, hogy lehet-e közös nevezőre jutni, közös célokat megfogalmazni, és ezekért együttdolgozni. Volt ilyen, amikor az MSZP és az SZDSZ találtak egymásra, és volt, amikor Orbán Viktor és Torgyán József egy ellenféli pozícióból közös nevezőre tudott jutni. De ha kicsit kitekintünk a világba, a CDU, amely a német kereszténydemokrácia egyik letéteményese, az előző ciklusban a szociáldemokratákkal, most pedig a liberálisokkal kormányoz. Az RMDSZ is három-négy féle párthoz tartozó politikusokat tömörít, de a célok egyértelműsége együttműködésre szorítja őket - mind sikeresebben. A politikában azt kell figyelembe venni, hogy vannak-e olyan programok, megoldások, amelyek mellé fel lehet sorakozni. Az SZDSZ-szel egyelőre tárgyalás folyik arról, hogyha ők önállóan nem indulnak a választáson, nem állítanak országos listát, támogatják Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét és az MDF programját, úgy lehetséges egyfajta együttműködés a két párt tagjai között.
Dávid Ibolya, az MDF elnöke (Fotó: Végh László/FN)

Dávid Ibolya, az MDF elnöke (Fotó: Végh László/FN)

Az MDF és az SZDSZ esetében mi a közös pont?

Bokros Lajos és az MDF munkahelyteremtő programja a közös pont, amely mögé sokan fel kívánnak sorakozni. Az MDF a nyitás politikájával egyértelművé tette: miniszterelnök-jelöltje van, mellette egy válságkezelő programja van, egy gazdaságélénkítő programja van és egy olyan munkahelyteremtő választási programja, amely alternatívát nyújt minden eddigi demagóg, mellébeszélő politikával szemben. Az MDF mellé egy olyan együttműködő csoportot kívánunk létrehozni, amelyik képes lesz arra, hogy ezt a demokratikus közepet megszólítsa. Hiszen egyszerre van jelen ma Magyarországon egy teljesen jogos igény a kormányváltásra, ugyanakkor jelen van az a félelem is, hogy mi lesz egy Fidesz-Jobbik kétharmad esetén. Ezért van szükség egy teljesen másfajta megközelítésre. Már nem a klasszikus jobb- és a klasszikus baloldal áll egymással szemben, hanem a populisták és a józan realitás képviselői néznek farkasszemet.

Tehát Bokros Lajos személye és a Fidesz-Jobbik kétharmadtól való félelem e közös nevező az MDF és az SZDSZ között?

Négy elem van: Bokros Lajos személye, mint miniszterelnök-jelölt. A Magyar Demokrata Fórum megoldást, valódi, reális alternatívát kínáló programja, amely egyszerre válságkezelő, gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő. Emellett jogos igény: legyen kormányváltás, de van egy jogos félelem is, hogy a Fidesz-Jobbik kétharmada nemkívánatos folyamatokat indíthat el.


A két párt közti megállapodás viszont nem aratott osztatlan sikert: például sem az MDF, sem az SZDSZ Vas megyei szervezete nem állítana közös listát. Önön, illetve Retkes Attilán kívül ki áll még a megegyezés mögött?

Miért ne kísérné ezt is olyan fanyalgás, mint Magyarországon bármit? Egy lokális megállapodás született: a budapesti választmány, illetve az SZDSZ budapesti szervezete között egy együttműködésről. Valószínűleg helyi megállapodások születnek ott, ahol erre a megyében lehetőség és igény van. Ha Vas megye úgy gondolja, hogy ez ott számukra nem szükséges, akkor senki nem fogja őket erre kötelezni. Nem ez lesz egyébként az első alkalom: számtalan választáson indultunk úgy, hogy például a Somogyért Egyesülettel, vagy akár a Fidesz-KDNP-vel közös jelöltünk volt. Ez egy bevett gyakorlat. Az a kérdés, hogy az ott élő emberek azokkal a célokkal egyetértenek-e, amelyeket megfogalmaztunk. Fontos, hogy ne legyen egyetlen kidobott szavazat sem: a választási rendszerünk úgy rossz, ahogy van, 15-20 százalék szavazat is kerülhet az éterbe egy olyan választáson, ahol az azonos célokért küzdő pártok egymás ellen állnak ki.

Az SZDSZ az elmúlt egy évben több csoportra szakadt. Lapunk úgy tudja, a Kóka János-féle ág is nyitott lett volna az együttműködésre. Miért épp a Retkes Attila-szárnnyal kötöttek megállapodást?

Amikor az MDF azt hirdeti, hogy szükség van a kormányváltásra, mert rossz volt az elmúlt négy év gazdaságpolitikája, akkor abban az is benne van, hogy az ezt fémjelző kormánykoalíció leváltásra szorul. Ebből adódott, hogy közelebb állt hozzánk az SZDSZ-nek az a Retkes Attila vezette szárnya, amely nem vett részt az elmúlt kormányzati időszaknak egyetlen szakaszában sem. Ez nem zárja ki, ha Kóka János vagy Kuncze Gábor úgy ítéli meg, hogy az MDF és Bokros Lajos programja támogatható, várjuk támogatásukat, segítsék Bokros Lajost, mert Bokros sikere az ország sikere is, az MDF programja pedig egyedül kínál megoldást a gazdaság élénkítésére.

Az MDF-en belül sokan nem támogatják a pártvezetés döntését, pártelnökként hogyan viszonyul ehhez?

Ez egy demokratikus párt, ahol viták, ellenvélemények is vannak, néha hangosabb is a kelleténél. A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha a többség egyetért vele, akkor megszületik egy döntés, ha nem, akkor nem kényszer. Helyi szinten eldöntik az embereink, hogy szükségét érzik vagy nem érzik szükségét ennek a megállapodásnak. A főváros szükségét érezte, belátta a célokat, belátta, hogy ez olyan folyamatokat indíthat el az országban, amelyik ezt a demokratikus közepet megerősíti.

Mit jelent önnek Bokros Lajos személye, munkássága, politikája?

Az elmúlt 2-3 ciklusban évről évre nőtt a mellébeszélés és a demagógia ebben az országban. 2002-ben a 100 napos programmal egy olyan lejtőre állt a magyar költségvetés, amiből azóta sincs visszaút. Bokros Lajos számomra azt a realitást képviseli, amelyik nem a düh mentén gyűjt tábort, hanem az értelem, a megoldások, a vállalható és megvalósítható programok mentén kívánja meghirdetni azt a politikát, amelynek ma egy válsággal küzdő térségben nincsen alternatívája. Elméleti, gyakorlati tapasztalata van válságkezelésben, gazdaságélénkítésben. Számos olyan probléma van ma a világban, amely végre szakembert, és nem populista politikust igényel. Bokros Lajos személyében a szakember és a politikus egymásra talált.
Dávid Ibolya Bokros Lajosról: a politikus és szakember egymásra talált (Fotó: Végh László/FN)

Dávid Ibolya Bokros Lajosról: a politikus és szakember egymásra talált (Fotó: Végh László/FN)

A társadalom egy bizonyos részében ugyanakkor személye - a Bokros-csomag emléke miatt - elutasítást vált ki. Az általa vezetett szövetségre kik szavaznak majd?

Mindazok, akik megoldási javaslatainkkal, céljainkkal egyetértenek azzal, hogy felnőttnek kell nézni a választókat, indulatok helyett megvalósítható programok kellenek. Több felmérés látott napvilágot az elmúlt időszakban: a választásra jogosultak 16-18 százaléka látja alkalmas miniszterelnöknek Bokros Lajost, mi több, ma a második legalkalmasabb embernek tartják erre a posztra, jelentősen megelőzve az MSZP jelöltjét. Bokros Lajos azoknak az embereknek üzent, akik nem kérnek a mesékből, a gyűlöletpolitikából, nem kérnek a kirekesztésből, a hamis illúziókból, amely megmételyezi a közéletet.

Az MDF és Bokros programja mit kínál az egyes szakterületeken?

Reformok kritikus tömege címszó alatt egy olyan javaslatot fogalmazott meg - az MDF-fel teljes egyetértésben - Bokros Lajos, amely egyedülálló választ ad. Egyetlen más párt sem meri meghirdetni azokat a reformokat, amelyek a költségvetés szerkezetében jelentős változásokat indítanának el.

Ez konkrétan mit jelent az egészségügy területén?

Téves az a meglátás, hogy az egészségügy ma egy ingyenesen, mindenkinek azonos szinten járó közszolgáltatás. Nincs így, csak azok szeretik így láttatni, akik demagógiával kívánnak szavazatokat szerezni. Az egészségügyben egyfelől óriási a pazarlás, másfelől óriási a hiány is. Aki azt az asztal alatt, zsebből zsebbe megfizeti, jobb minőséget kap, aki ezt nem tudja, az örül, ha ellátják. Itt is reformokra van szükség, nem is kevésre, hiszen a cél a gyógyító szolgáltatások minőségének javítása, a korrupció megszüntetése. Ahogyan azt a vasárnap bemutatott programunk vitaanyagában is olvashatja, egy jelképes mértékű tételes egészségügyi hozzájárulást mindenkinek fizetnie kellene, az egészségbiztosítás területén - a társadalombiztosítási finanszírozást kiegészítve, nem helyettesítve - pedig létre kellene hozni a kötelezően választandó magán egészségbiztosító pénztárak rendszerét.



Hogyan kezelné a válság által sújtotta családok helyzetét? Mit tennének a tömeges kilakoltatások, bedőlt lakáshitelek ellen?

Tető nélkül nem maradhatnak családok, az ő helyzetükre azonnali tűzoltó megoldásokra van szükség, amelyekben méltányos hitel-átütemezéssel mind bankok, mind az önkormányzatok segíthetnek, hiszen itt napok alatt kell megoldást találni. De ez már középtávon sem lehet megoldás, különösen nem az állami, önkormányzati támogatás minden felelőtlen pénzügyi döntés után. Erről szól a felelős döntéseken alapuló öngondoskodás. Az ma már egyértelmű, hogy sokkal felelősebb hozzáállásra van szükség nem csak a bankok, de a lakosság részéről is. Ahogy a felelőtlen politikai környezet okolható az ország nyakló nélküli eladósodásával is, ugyanez a hisztérikus, demagóg politika felelős nem kis részben a lakosság eladósodottságáért is. Tévedés ne essék, van az a helyzet, társadalom, ország, ahol magasabb ez a szint, ugyanakkor a magyar lakosság teherbírása többnyire kisebb, mint amekkora terhet sok család magára vállalt. Az MDF ez ellen a populizmus ellen küzd évek óta a maga eszközeivel, amely beette magát a társadalom minden szintjére, s a jövőre nézve pedig pontosan az a munkahelyteremtő gazdaságpolitika és program kínál megoldást, amelyet Bokros Lajos és az MDF képvisel.

Hogyan teremtenének munkahelyeket?

Az MDF és Bokros Lajos választási programjának egésze a munkahelyteremtésről szól. Pontosan ezért nem lehet egyetlen elemet kiemelni belőle, mert ez nem így működik, akárhogy is szeretné ezt sugallni a két populista párt. Munkahelyek csak akkor jönnek létre, ha az egymással szorosan összefüggő reformokból nem válogatunk, szemezgetünk. Az ország versenyképességének javítása csak átfogó közteherviselési reformmal indulhat meg, azonban nem elég azt mondani: adót kell csökkenteni. A hatalmas méretű állami újraelosztást is csökkenteni kell ezzel párhuzamosan. Sokkal több munkaképes embert kell bevonni a munka világába, aki így képes és hajlandó is lesz adót fizetni. A munkahelyeket, beruházásokat létrehozó vállalkozások működését ösztönözni kell. De nem úgy, hogy egy pazarló, rossz minőségű közszolgáltatásokat nyújtó állam apanázsaitól, kegyes támogatásaitól tesszük függővé őket. Minden mindennel összefügg tehát.

Programjukat azonban ellenzékből elég nehéz érvényesíteni. A Fidesz győzelme esetén el tud képzelni egy koalíciót egykori koalíciós partnerével?

Túl sok az ismeretlen ebben a kérdésben, erre felelős politikus nem válaszol. Nem ismerjük a választói akaratot, nem tudjuk, előáll-e majd ilyen kényszerhelyzet, nem ismerjük a többi lehetséges partner programját, szándékait. Így egy ilyen kérdésre nem lehet válaszolni.
dávid ibolya életrajza

Dávid Ibolya 1954. augusztus 12-én született Baján. 1981-ben a pécsi JPTE-n szerzett jogi diplomát. 1985-ben letette az ügyvédi szakvizsgát. Tamásiban, a helyi ügyvédi munkaközösségben dolgozott, majd 1990 januárjától ügyvéd lett. 1989. január 30-án belépett az MDF hőgyészi szervezetébe. 1993 és 1997 között az MDF Tolna megyei elnöke. 1996 márciusában beválasztották a párt országos elnökségébe. 1999. január 30-a óta az MDF elnöke: pozíciójában ezt követően pártja minden tisztújításon újra választotta. 2001-ben pártja nevében választási együttműködési megállapodást kötött a Fidesszel. 1990 óta országgyűlési képviselő. 1994-1998 között frakcióvezető-helyettes. 1998. július és 2002. május között igazságügy-miniszter. 2002. május 15-től 2004. november 8-ig az Országgyűlés alelnöke. 2002-től 2004-ig a delegált tagja az Európai Parlamentnek. A 2004. júniusi EU-parlamenti választásokon az MDF-MDNP-FKGP pártszövetség listavezetője. A sikeres szereplést követően lemondott mandátumáról. A 2004. november 8-án megszűnt, majd újjáalakult frakció helyettese 2009. március 19-ig. A 2006. évi országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot. 2009. március 20-tól, az MDF-frakció megszűnését követően független képviselőként folytatja munkáját. Házas, két gyermeke született.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő, együttműködésről, civilszervezetek, munkaközösségben, válságkezelésben, közteherviselési, gazdaságpolitika, támogatottságra, kényszerhelyzet, közszolgáltatás, kormányváltásra, szakterületeken, ellenvélemények, megállapodásnak, együttműködésre, javaslatainkkal, megfogalmaztunk, kormánykoalíció, megvalósítható, támogatásaitól, jogosítványait, együttdolgozni, szolgáltatások, beválasztották, kirekesztésből, magyarországon, kampányköltési, megtalálhatóak, kampányszámlát, megfigyelőként, megközelítésre, maradéktalanul, biztosítanának, rendszerváltás, miniszterelnök, pártból pedig, véleménye Boross, politikai életben, választások időpontját, választásokig nyilvánvalóvá, realisták között, most folyó, utolsó órában, mostani helyzethez, transparency javaslatai, kampányköltési limitet, összes kampánnyal, kijelölt ellenőrzési, urbánus-népi ellentétet, politika palettáján, magyar történelem, Dávid Ibolya, Bokros Lajos, Kóka Jánossal, Boross Péter, Angyal Ágnes, Startlap Facebook Iwiw Twitter Cikk, Magyar Demokrata Fórum, Sólyom László, Állami Számvevőszék, Trancparency International, Tellér Gyulától Tarlós Istvánig, Szabó Erikától Halász Jánosig, Nemzeti Fórumtól, Lungo Drom, Orbán Viktor, Torgyán József, Végh László, Tehát Bokros Lajos, SZDSZ Vas, Retkes Attilán, Somogyért Egyesülettel, Kóka János-féle, Retkes Attila-szárnnyal, Retkes Attila, Kóka János, Kuncze Gábor, Bokros Lajost, Dávid Ibolya Bokros Lajosról, Európai Parlamentnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Borzasztó  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Magamnak  A pitypang legendája  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  A sorsod  A Magyar Költészet napja alkal...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Andrássy Réka - A bolond Böske  39 ígéret  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Kertem  Egy tavasz  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jan Twardowski - Siessünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Horváth Szilvia tollából  Hamvas Béla  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 14  Nevelőszülőkhöz adták,  Mindig lesz olyan  Szívek  Jánosházy György: Fogd a kezem  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Krisztinától  Pitypang szökőkút  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Robert Merle tollából  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  A felvilágosodás...  Isten hűségének mértéke  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  képre írva  Kertem  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Már Gárdonyi Géza is méltatta 
Bejegyzés Címkék
pártból pedig, véleménye Boross, politikai életben, választások időpontját, választásokig nyilvánvalóvá, realisták között, most folyó, utolsó órában, mostani helyzethez, transparency javaslatai, kampányköltési limitet, összes kampánnyal, kijelölt ellenőrzési, urbánus-népi ellentétet, politika palettáján, magyar történelem, liberális párt, legnagyobb mozaikpárt, több tucat, ellenféli pozícióból, előző ciklusban, liberálisokkal kormányoz, célok egyértelműsége, közös pont, nyitás politikájával, válságkezelő programja, gazdaságélénkítő programja, olyan munkahelyteremtő, olyan együttműködő, demokratikus közepet, teljesen jogos, teljesen másfajta, klasszikus jobb-, klasszikus baloldal, józan realitás, jogos félelem, megegyezés mögött, lokális megállapodás, budapesti választmány, megyében lehetőség, első alkalom, bevett gyakorlat, célokkal egyetértenek-e, választási rendszerünk, olyan választáson, azonos célokért, évben több, elmúlt négy, elmúlt kormányzati, ország sikere, gazdaság élénkítésére, pártvezetés döntését, demokratikus párt, világ legtermészetesebb, többség egyetért, főváros szükségét, demagógia ebben, olyan lejtőre, magyar költségvetés, realitást képviseli, válsággal küzdő, politikus egymásra, bizonyos részében, általa vezetett, elmúlt időszakban, választásra jogosultak, második legalkalmasabb, embereknek üzent, hamis illúziókból, egyes szakterületeken, olyan javaslatot, költségvetés szerkezetében, egészségügy területén, egészségügyben egyfelől, asztal alatt, gyógyító szolgáltatások, korrupció megszüntetése, vasárnap bemutatott, jelképes mértékű, kötelezően választandó, válság által, tömeges kilakoltatások, önkormányzatok segíthetnek, felelős döntéseken, lakosság részéről, felelőtlen politikai, ország nyakló, magyar lakosság, populizmus ellen, maga eszközeivel, társadalom minden, jövőre nézve, egymással szorosan, hatalmas méretű, munka világába, koalíciót egykori, ismeretlen ebben, választói akaratot, többi lehetséges, ilyen kérdésre, pécsi JPTE-n, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 7792
  • e Év: 161288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.