Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amit a Fidesz már bizonyított
  2010-01-31 17:35:55, vasárnap
 
  Varga Imre: Amit a Fidesz már bizonyított

2010-01-31 15:15 barikád.hu



Egyre többet hallani a Jobbik ellen érvelő fideszesek részéről, hogy a nemzeti radikális párt tapasztalatlan, még nem bizonyított, szemben a polgári szövetséggel, amely már megmutatta: képes a magyar érdeken alapuló felelős kormányzásra. Csakhogy a Fidesz négy éves, 1998-tól 2002-ig tartó kormányzásának tényei ennek éppen az ellenkezőjét tanúsítják.

Bár a Németh-, az Antall-, a Boross- és a Horn-kormány idején folyamatosan zajlott a nemzeti vagyon elherdálása, valamint egyes volt párt- és KISZ-vezetők mértéktelen gazdagodása, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt még csak kísérlet sem történt a nemzetgazdaságnak sokmilliárdos károkat okozó csalások, privatizációs visszaélések feltárására. Gyurcsány, Szilvásy, Bajnai, Veres és társaik gondtalanul élvezhették a nemzet kifosztásával szerzett vagyon által biztosított előjogokat, előkészítve a politikai hatalomba történő visszatérésüket.

Hasonló jóindulattal viszonyult a Fidesz által vezetett kormány a balliberális sajtóhoz, illetve médiához is. Az olyan gyűlölködő és piaci alapon életképtelen lapok, mint például a Magyar Narancs, a Hócipő vagy az Élet és Irodalom évről-évre lenyesték a maguk szeleteit a különféle állami támogatásokból. A kereskedelmi televíziók züllesztő, értékromboló tevékenységének korlátozására pedig még csak kísérletet sem tettek. Tény, hogy a Fidesz kormányzása alatt jelentős részben közpénzből fedezték a nemzeti oldal elleni uszítás költségeit.

Nem volt okuk a félelemre a Kádár-rendszer leginkább véres kezű kiszolgálóinak, haszonélvezőinek sem. Az ÁVH terrorlegényei, a pufajkások és a vérbírák Orbán Viktor alatt is jólétben élhettek, a kiemelt nyugdíjuknak köszönhetően, szemben az ötvenhatosok többségének nyomorúságos helyzetével. Pedig Lengyelország a példa arra, hogy adott lehetőség az önkényuralmi rendszerben kiváltságokat szerzők nyugdíjának a csökkentésére.

Aztán ott van a kommunisták foxi-maxinak becézett ideológiai iskolájának szakosított tagozata. A marxizmus-leninizmus iránti feltétlen elkötelezettségre nevelő intézmény bizonyítványát mind a mai napig diplomaként kell elismerni. Az egykori pártiskolák által kiadott irattal felsőfokú végzettséget igénylő tisztségeket, munkaköröket lehet betölteni. Sajnos Orbán Viktorék semmit nem tettek annak érdekében, hogy a demokratikus értékeket tagadó képzésben szerzett bizonyítványt végre a szemétkosárba tegyék, értéktelen papírfecnivé nyilvánítsák.

Természetesen a magyar munkaerő olcsóságának hasznát lefölöző, az elért nyereséget külföldön befektető multinacionális cégek is akadálytalanul folytathatták az Orbán-kormány alatt káros tevékenységüket, élvezve az állam által biztosított előnyöket, kedvezményeket. Épültek a plazák, a bevándorlóknak szánt luxus lakóparkok, a semmiféle magyar szellemi tevékenységet nem igénylő összeszerelő üzemek, miközben a hazai vállalkozások már akkor is súlyos finanszírozás hiánnyal küszködtek. Ám Orbánékban még csak fel sem merült annak a szándéka, hogy egy igazán erős és hatékony, kedvező hitelek tömeges nyújtására képes állami bank létrehozásával ellensúlyozzák a hazai cégeket, vállalkozásokat sújtó hátrányokat.

Az önmagát egyértelműen euroatlanti elkötelezettségű pártként definiáló Fidesz a kormányzati hatalom birtokában is élen járt az idegen érdekek kiszolgálásában. Bevitték hazánkat a NATO-ba hogy az amerikai érdekek szolgálatában magyar katonák áldozzák az életüket távoli országokban. A legsúlyosabb árulást azonban az EU-csatlakozással kapcsolatos tárgyalásokon követték el.

Orbánék alatt egyezett meg Magyarország az unióval arról, hogy a termőfölddel kapcsolatos kérdéseket a töke szabad áramlásáról szóló fejezetbe utalják. Ezzel az akkori magyar kormány hozzájárult ahhoz, hogy hazánk földjét mindenki által szabadon adható és vehető áruként kezeljék. Így megteremtették a feltételét a magyar föld külföldiek általi és spekulatív célú felvásárlásának. Az ezzel kapcsolatos, és valószínűleg a jövő évtől jelentkező súlyos gondokat eleve meg lehetett volna előzni a nemzeti érdek hatékonyabb képviseletével, amit a fideszes kormány nem tett meg.

Évek óta beszédtéma - különösen a gyászos emlékű 2004-es népszavazás miatt - a határon túli magyarok kettős állampolgárságának a kérdése. Ennek megadására azonban a Fidesz vezette kormány még csak kísérletet sem tett, beérte egy csupán jelképes gesztussal, a magyar összetartozást csak formálisan erősítő magyar igazolvánnyal.

Számos hiteltelen, balról jött ember is található a Fideszben, illetve a támogatói holdudvarban. Például Martonyi János, Orbán Viktor egykori külügyminisztere komoly szerepet játszott azoknak a törvényeknek a kidolgozásában, amik a 80-as évek végétől lehetővé tették a spontán privatizációt, a kommunista nomenklatúra hatalomátmentését. A Fidesz legaktívabb propagandistái közé tartozik az a Csintalan Sándor is, Aki a Horn-kormány alatt még az MSZP alelnöke volt, ám pártján belül alulmaradt a hatalomért folytatott kíméletlen küzdelemben. Megbosszulva a rajta esett sérelmeket, átállt a Fideszhez, és most a Hír tévéből osztja az észt, ám megnyilvánulásaiban ugyanaz a bolsevik bunkó maradt, aki korábban is volt. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Jobbikkal manapság folyton riogató Kövér László is az állampárt védőszárnyai alól kibújva kezdte el politikusi karrierjét. A Fidesz aktuális szegénységügyi mindentudókája, a Párizsból importált, kettős állampolgárságú Hegedűs Zsuzsa pedig a kilencvenes években még a Tégy a gyűlölet ellen! nevű magyarellenes SZDSZ-es hecckampány egyik vezéregyénisége volt.

Orbán Viktor, akire rajongói ugyanolyan áhítattal tekintenek, mint Gyurcsányra a nyugalmazott pártmunkás elvtársnők, már csak életkorából adódóan sem lehetett részese a kommunizmus bűneinek, Ám jó néhány cselekedetéről, döntéséről elmondható, hogy nem szolgálta Magyarország érdekeit. Továbbá a politikai vita területén is többször alul maradt baloldali ellenfeleivel szemben.

Emlékezünk arra, hogy a Soros ösztöndíjjal Angliában kiképzett Orbán Viktor egyike volt azoknak a képviselőknek, akik 90-ben a trianoni diktátumra történő emlékezés miatt kivonultak a magyar Országgyűlés ülésterméből. Még korábban, a közelmúltban elhunyt neves íróval, Fekete Gyulával vitatkozva kiállt az akkor még fideszes lapnak számító Magyar Narancs mellet. Mégpedig egy olyan cikk kapcsán, melyben a hazai népességfogyás miatt aggódó írót a szélsőliberális kiadvány ,,agyalágyulának" nevezte.

Később a magyarság megváltójának kikiáltott Orbán már tartózkodott a nyíltan nemzetellenes megnyilvánulásoktól, de a külföldi hatalmi központok (IMF, Világbank, NATO, EU) iránti elkötelezettséget és feltétlen hűséget soha nem tagadta meg. Ezek játékszabályai és feltételrendszere alapján igyekezett esetenként kedvezőbb pozíciót kiharcolni Magyarország számára.

Fellépése azonban több alkalommal is hiteltelennek bizonyult a nem feltétlenül fideszes elkötelezettségű állampolgárok számára. Az eredményt illetően még a verbális félidiótaként megnyilvánuló Medgyessy Péterrel szemben is alul maradt, míg a rutinosan hazudozó Gyurcsány Ferenc egyszerűen leiskolázta. A miniszterelnök-jelöltek 2006-os vitáján szánakozással nézhettük Orbán vergődését, akin MSZP-s ellenfele - igaz, a lehető legtisztességtelenebb eszközök alkalmazásával - kiütéses győzelmet aratott.

Mindezen tények ismerete persze nem jelenti azt, hogy egyenlőségjelet kell tenni a Fidesz és az MSZP közé. A szocialista párt irányítása zsákmányszerzésre, a nemzet vagyonának elrablására, a magyar érdekek kiárusítására berendezkedett köztörvényes bűnözők kezébe került. A Fidesz által követett, az igazságosságra, a törvényességre és a nemzeti érdekre is tekintettel lévő politikát össze sem lehet hasonlítani az MSZP nemzetrontó ámokfutásával.

Ugyanakkor a Fidesz vezetősége, értelmiségi holdudvara is szervesen beletartozik abba a ,,politikai elitbe", amely lepusztította és elszegényítette országunkat, csődhelyzetbe juttatta és idegen hatalmaknak szolgáltatta ki a magyar nemzetgazdaságot. Az Orbán-kormány alatt pedig csupán szünetelt országunk hanyatlása, de nem következett be a káros, a nemzet pusztulását eredményező folyamatok megváltoztatásához szükséges gyökeres fordulat, hiszen akkor még Orbán Viktor is kevesebbet ígért egy valódi rendszerváltozásnál.

Lehet, hogy az elmúlt nyolc év kártevéseit, a magyar gazdaság súlyos válságát felismerve a Fideszben is megszületett az elhatározás a változtatásra, a neoliberális dogmákkal való szakításra, ami nélkül nincs magyar felemelkedés. A nemzeti érdekű változáshoz azonban arra is szükség van, hogy egy olyan politikai erő ösztönözze ígéreteinek betartására a Fideszt, amely nem érintett a 80-as évek vége óta tartó időszak bűneiben és hibáiban, nem része semmiféle formában az alvilággal összefonódott politikai álelitnek. Ezért kell a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak minél nagyobb képviselőcsoporttal jelen lennie a választások után megalakuló magyar Országgyűlésben.

Varga Imre

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: haszonélvezőinek, külügyminisztere, nemzetgazdaságot, elkötelezettségű, szélsőliberális, elszegényítette, vállalkozásokat, tevékenységének, kiszolgálásában, egyenlőségjelet, multinacionális, visszatérésüket, tevékenységüket, vezéregyénisége, megfeledkeznünk, felvásárlásának, állampolgárságú, magyarországért, országgyűlésben, mindentudókája, agyalágyulának, kiszolgálóinak, népességfogyás, berendezkedett, játékszabályai, képviseletével, propagandistái, kedvezményeket, tapasztalatlan, kidolgozásában, miniszterelnök, akadálytalanul, bevándorlóknak, megteremtették, kormányzásának, szegénységügyi, nemzeti radikális, polgári szövetséggel, magyar érdeken, ellenkezőjét tanúsítják, nemzeti vagyon, nemzetgazdaságnak sokmilliárdos, nemzet kifosztásával, politikai hatalomba, balliberális sajtóhoz, olyan gyűlölködő, maguk szeleteit, különféle állami, kereskedelmi televíziók, nemzeti oldal, vérbírák Orbán, kiemelt nyugdíjuknak, Varga Imre, Orbán Viktor, Magyar Narancs, Pedig Lengyelország, Sajnos Orbán Viktorék, Például Martonyi János, Csintalan Sándor, Kövér László, Hegedűs Zsuzsa, Fekete Gyulával, Medgyessy Péterrel, Gyurcsány Ferenc, Jobbik Magyarországért Mozgalomnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila – Keresek ...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az ember  Vidámság  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Jázmin  Jánosházy György: Fogd a kezem  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 14  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Töröld le  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Horváth Szilvia tollából  Megígért békesség  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Horváth Szilvia tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 13  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Pitypang szökőkút  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  39 ígéret  "Ez egy csoda"  Alvó kislány  Facebookon kaptam Krisztina b...  Magyar költészet napja  Esterházy Péter: Harmonia c...  Bornyi Veronika haiku verse  Különleges  Martin Buber, A haszidim meséi  Eduardo Sacheri gondolata  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Eduardo Sacheri gondolata  Andrássy Réka - A bolond Böske  Walter Chrysler mondta  Különleges  Töröld le  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Szívek  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Nem kell hozzá fürdőruhás  Bársony székben  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
nemzeti radikális, polgári szövetséggel, magyar érdeken, ellenkezőjét tanúsítják, nemzeti vagyon, nemzetgazdaságnak sokmilliárdos, nemzet kifosztásával, politikai hatalomba, balliberális sajtóhoz, olyan gyűlölködő, maguk szeleteit, különféle állami, kereskedelmi televíziók, nemzeti oldal, vérbírák Orbán, kiemelt nyugdíjuknak, ötvenhatosok többségének, példa arra, önkényuralmi rendszerben, kommunisták foxi-maxinak, egykori pártiskolák, demokratikus értékeket, szemétkosárba tegyék, magyar munkaerő, elért nyereséget, állam által, bevándorlóknak szánt, semmiféle magyar, hazai vállalkozások, igazán erős, hazai cégeket, önmagát egyértelműen, kormányzati hatalom, idegen érdekek, amerikai érdekek, életüket távoli, legsúlyosabb árulást, unióval arról, termőfölddel kapcsolatos, töke szabad, akkori magyar, magyar föld, ezzel kapcsolatos, jövő évtől, nemzeti érdek, fideszes kormány, gyászos emlékű, határon túli, csupán jelképes, magyar összetartozást, támogatói holdudvarban, 80-as évek, spontán privatizációt, kommunista nomenklatúra, hatalomért folytatott, rajta esett, bolsevik bunkó, állampárt védőszárnyai, kilencvenes években, gyűlölet ellen, nyugalmazott pártmunkás, kommunizmus bűneinek, politikai vita, trianoni diktátumra, magyar Országgyűlés, közelmúltban elhunyt, olyan cikk, hazai népességfogyás, szélsőliberális kiadvány, magyarság megváltójának, nyíltan nemzetellenes, külföldi hatalmi, eredményt illetően, verbális félidiótaként, rutinosan hazudozó, szocialista párt, nemzet vagyonának, magyar érdekek, nemzeti érdekre, magyar nemzetgazdaságot, nemzet pusztulását, elmúlt nyolc, magyar gazdaság, neoliberális dogmákkal, nemzeti érdekű, olyan politikai, alvilággal összefonódott, választások után, haszonélvezőinek, külügyminisztere, nemzetgazdaságot, elkötelezettségű, szélsőliberális, elszegényítette, vállalkozásokat, tevékenységének, kiszolgálásában, egyenlőségjelet, multinacionális, visszatérésüket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.