Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ki irányítja a jövődet?
  2018-06-27 11:37:26, szerda
 
 


,,Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás)

Az egyik legnagyobb félelem, amellyel mindannyian szembesülünk, a jövőtől való félelem. Félelemmel gondolunk arra, hogy mi lesz majd a jövőben a családunkkal, a barátainkkal, a munkánkkal, a közösséggel, ahová tartozunk, vagy bármi egyéb dologgal kapcsolatban.

Ez természetes reakció, mivel nem mi irányítjuk a dolgok alakulását. De ez a felismerés arra kellene, hogy ösztönözzön, hogy még jobban bízzunk Istenben.

Lehet, hogy nem mi irányítjuk a jövőnket, Isten viszont teljes mértékben. Ő teremtette az egész világmindenséget. Ha ahhoz lenne kedve, egy csettintéssel véget vetne neki. Ő viszont a történelemre vonatkozó tervének végrehajtásán dolgozik. Egyre inkább a csúcspont felé mozgatja a történelmet. Egy nap Jézus Krisztus vissza fog jönni a Földre. Ezt semmi nem tudja megakadályozni. És ahogy a világtörténelem eseményeit erre a napra fókuszálva alakítja, ugyanúgy a te életedben is egy célt igyekszik megvalósítani - ha hagyod, hogy ezt tegye.

A Biblia szerint: ,,Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás).

Isten Igéje nem azt mondja, hogy minden jó. Azt sem mondja, hogy minden történést Isten idéz elő. Nem ő okozza a háborúkat vagy a rákot. De a nemi erőszakot, az abortuszt, a bántalmazást vagy a molesztálást sem ő okozza. Ő nem okoz semmi rossz vagy gonosz dolgot. Azt mi tesszük. Isten megadja nekünk a választás szabadságát. És gyakran a gonoszság az ára ennek a szabadságnak.

A Biblia viszont azt mondja, hogy Isten mindent úgy intéz, hogy a végeredmény jó legyen. Ha bízom benne, akkor az életem ostoba, gonosz és rossz döntéseit valami jóra használja fel. A Róma 8:28-ban található ígéret nem mindenkinek szól. Azoknak szól csak, akik ,,szeretik Istent". Azoknak szól, akik bíznak Istenben és így szólnak: ,,Itt van, Uram. Vedd el az életem összes törött darabját és rakd őket össze."

Ezért nem aggódom, amikor naponta elolvasom az újságok főcímeit. Nyilvánvaló, hogy sok probléma van ma a világban, de mégis Isten az, aki mindent kézben tart. Isten továbbra is egy csúcspont felé irányítja a történelmet. És Isten még mindig afelé irányítja a népének az életét, ami a legjobb nekik.

Egy nap Isten mindent megvalósít az ő terve szerint.

Mivel Isten kezében van az irányítás, mindenben bízhatunk benne - az életünkben levő jót, rosszat és szégyellnivalót is beleértve.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan segít téged jobban bízni Istenben az a tudat, hogy Ő irányítja a dolgokat?
Miként láttad Istent felhasználni egy rossz döntést arra, hogy valami jót hozzon ki belőle?
Melyik az a jövővel kapcsolatos félelmed, amit át tudsz ma adni Istennek?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.20.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: világmindenséget, szégyellnivalót, világtörténelem, megakadályozni, beszélgetéshez, elmélkedéshez, csettintéssel, végrehajtásán, megvalósítani, szabadságnak, szembesülünk, történelemre, molesztálást, kapcsolatban, barátainkkal, családunkkal, bántalmazást, felhasználni, közösséggel, történelmet, mindannyian, végeredmény, kapcsolatos, szabadságát, ösztönözzön, mindenkinek, nyilvánvaló, természetes, munkánkkal, félelemmel, legnagyobb, felismerés, életünkben, fókuszálva, teremtette, eseményeit, javukra fordít, egyik legnagyobb, jövőtől való, dolgok alakulását, felismerés arra, egész világmindenséget, csettintéssel véget, történelemre vonatkozó, csúcspont felé, világtörténelem eseményeit, napra fókuszálva, célt igyekszik, háborúkat vagy, nemi erőszakot, bántalmazást vagy, választás szabadságát, Jézus Krisztus, Isten Igéje, Mivel Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jázmin  Bársony székben  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Tanmese  Kertem  Baranyi Ferenc - N i n c s  Különleges  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egyszerű  Hogyan válunk hűségesekké?  39 ígéret  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szívek  Nevelőszülőkhöz adták,  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Magyar Költészet napja alkal...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Alvó cica  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 12  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kertem  Mindig lesz olyan  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Robin Wight pitypang szobra  Magyar költészet napja  Előfordul, hogy  Otthon  Jan Twardowski - Siessünk  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sorsunk miatt...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Szép estét  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  különleges  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szívek  Egy tavasz  Pitypang szökőkút  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Egy párkányon  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember emlékekből áll 
Bejegyzés Címkék
javukra fordít, egyik legnagyobb, jövőtől való, dolgok alakulását, felismerés arra, egész világmindenséget, csettintéssel véget, történelemre vonatkozó, csúcspont felé, világtörténelem eseményeit, napra fókuszálva, célt igyekszik, háborúkat vagy, nemi erőszakot, bántalmazást vagy, választás szabadságát, életem ostoba, életem összes, újságok főcímeit, legjobb nekik, életünkben levő, rossz döntést, világmindenséget, szégyellnivalót, világtörténelem, megakadályozni, beszélgetéshez, elmélkedéshez, csettintéssel, végrehajtásán, megvalósítani, szabadságnak, szembesülünk, történelemre, molesztálást, kapcsolatban, barátainkkal, családunkkal, bántalmazást, felhasználni, közösséggel, történelmet, mindannyian, végeredmény, kapcsolatos, szabadságát, ösztönözzön, mindenkinek, nyilvánvaló, természetes, munkánkkal, félelemmel, legnagyobb, felismerés, életünkben, fókuszálva, teremtette, eseményeit, irányítjuk, alakulását, megvalósít, gonoszság, tartozunk, csúcspont, abortuszt, irányítja, erőszakot, mértékben, használja, beleértve, vonatkozó, történést, életedben, igyekszik, mindenben, bízhatunk, irányítás, található, elolvasom, háborúkat, választás, döntéseit, gondolunk, ugyanúgy, tervének, jövőnket, dolgozik, alakítja, istenben, fordítás, krisztus, dolgokat, céljaira, kérdések, mozgatja, elhívott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1690
  • e Hét: 5394
  • e Hónap: 9195
  • e Év: 70496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.