Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
AW Tozer - Isten embere
  2018-10-08 20:24:56, hétfő
 
   
 

"Mivel minden Isten teremtő akaratától függ teljes mértékben, ezért áll fenn a szentség és a bűn lehetősége. Az emberben az Istenhez való hasonlóság egyik jele az a képesség, hogy gyakorolhatja erkölcsi döntését.

A keresztyénség tanítása az, hogy az ember az Istentől való függetlenséget választotta, és azzal erősítette meg választását, hogy szándékosan engedetlenkedett az isteni paranccsal szemben. Ez a tette megsértette azt a kapcsolatot, amely normális módon állt fenn Isten és teremtménye között; ezzel elutasította Istent, mint létezésének alapját, és az embert visszadobta saját magának.

Ezek után nem a központi nap körül forgó bolygó lett belőle, hanem saját maga alkotta nap, ami körül minden másnak forognia kell. Az énnel kapcsolatos pozitívabb állítás nem képzelhető el annál, mint amit Mózesnek mondott Isten: VAGYOK, AKI VAGYOK. Isten teljessége áll előttünk ebben a független létezéssel kapcsolatos és mással nem minősíthető kinyilatkoztatásban.

Mégis, Istenben ez az én nem bűn, hanem minden lehetséges jónak, szentségnek és igazságnak a legteljesebb megtestesítője. A testies ember bűnös, és csupán azért bűnös, mert a saját személyiségével kapcsolatosan kihívja Isten személyiségét.

Minden másban esetleg szándékosan elfogadhatja Isten szuverenitását; a saját életében elutasítja azt.

Neki Isten uralma véget ér ott, ahol az övé elkezdődik. Neki az én válik a nagy Énné, és ebben öntudatlanul is Lucifert, a hajnal bukott fiát utánozza, aki ezt mondta a szívében: "Fölmegyek az égbe, Isten csillagai fölé emelem trónomat,... hasonló leszek a Felségeshez!" (Ézsaiás 14:13, 14).

Mégis annyira halványan jelentkezik az én, hogy aligha van valaki tudatában a jelenlétének.

Mivel az ember született lázadó, nincs tudatában annak, hogy az. Folytonos önmegvalósítása - amennyiben egyáltalán erre gondol - tökéletesen normális dolognak látszik. Kész kitárulkozni, néha még föl is áldozza magát a kívánatos célért, de sohasem lép le a trónról.

Bármennyire is lecsúszik a társadalmi befogadottság fokozatain, a saját szeme előtt még mindig trónon ülő király, és senki, még Isten sem foszthatja meg trónjától. A bűnnek sok megnyilvánulása van, de egyetlen dolog lényeges benne.

A halandó ember, akit Isten arra teremtett, hogy imádja Őt a trónja előtt , saját személyiségének a trónjára ül, és arról a fölemelt helyzetéről kijelenti: "VAGYOK VALAKI." Ez bűn a maga összesűrített mivoltában; mégis mivel természetes, jónak tűnik.

Csak amikor az evangéliumban a Legfelségesebb elé kerül a lélek a tudatlanság minden védőpajzsa nélkül, akkor döbben rá erre a lelkiismeret. Az evangelizálás nyelvében az az ember, aki így találkozik a Mindenható Isten lángoló jelenlétével, bűnbánathoz jut.

Krisztus utalt erre, amikor a Szellemről beszélt, akit majd elküld a világra: "És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet" (János 16:8).

Krisztus eme szavainak legkorábbi beteljesedése pünkösdkor történt, miután Péter elmondta az első nagy keresztyén prédikációt: "Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna őket, ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak? " (Apostolok cselekedetei 2:37).

Ez a "mit tegyünk?" tör fel minden ember szíve mélyéből, amikor hirtelen rájön, hogy bitorló, és lopott trónon ül. Bármennyire is fájdalmas, pontosan ez az akut erkölcsi összeomlás hozza létre az igazi bűnbánatot, és építi fel a szilárd keresztyént, miután a bűnbánó lélek lelép trónjáról, hogy bocsánatot és békességet találjon az evangélium által."

A.W. Tozer /A Szent Ismerete/

Aiden Wilson Tozer (1897. április 21. - 1963. május 12.) amerikai keresztény lelkész volt -
ISTEN EMBERE
 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Címkék: engedetlenkedett, önmegvalósítása, megnyilvánulása, személyiségének, személyiségével, szuverenitását, megtestesítője, függetlenséget, legfelségesebb, keresztyénség, összesűrített, beteljesedése, befogadottság, személyiségét, evangelizálás, evangéliumban, gyakorolhatja, kapcsolatosan, lelkiismeret, elutasította, legteljesebb, öntudatlanul, kitárulkozni, jelenlétével, elfogadhatja, cselekedetei, jelenlétének, választotta, kapcsolatot, természetes, tökéletesen, teremtménye, bűnbánathoz, szándékosan, bármennyire, kapcsolatos, keresztyénség tanítása, isteni paranccsal, tette megsértette, embert visszadobta, énnel kapcsolatos, független létezéssel, legteljesebb megtestesítője, testies ember, saját személyiségével, saját életében, nagy Énné, hajnal bukott, ember született, kívánatos célért, társadalmi befogadottság, saját szeme, Neki Isten, VAGYOK VALAKI, Mindenható Isten, Szent Ismerete, Aiden Wilson Tozer, ISTEN EMBERE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Kaffka_Margit  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Ami embereknek lehetetlen, az...  Paul David Tripp Április 19  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Reggel van  Szívem  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  képre írva  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Zilahy Lajos gondolata  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png ház  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Julian Brass gondolata  Hiányzik  Garai Gábor - Takarítás  Őrizkednünk kell...  Szívem  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kutya  Az igazi szeretetért rendszeri...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Png ház  Kaffka_Margit  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Lóhere  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar. 
Bejegyzés Címkék
keresztyénség tanítása, isteni paranccsal, tette megsértette, embert visszadobta, énnel kapcsolatos, független létezéssel, legteljesebb megtestesítője, testies ember, saját személyiségével, saját életében, nagy Énné, hajnal bukott, ember született, kívánatos célért, társadalmi befogadottság, saját szeme, halandó ember, trónja előtt, fölemelt helyzetéről, maga összesűrített, tudatlanság minden, evangelizálás nyelvében, világ előtt, első nagy, többi apostoltól, akut erkölcsi, igazi bűnbánatot, szilárd keresztyént, bűnbánó lélek, evangélium által, engedetlenkedett, önmegvalósítása, megnyilvánulása, személyiségének, személyiségével, szuverenitását, megtestesítője, függetlenséget, legfelségesebb, keresztyénség, összesűrített, beteljesedése, befogadottság, személyiségét, evangelizálás, evangéliumban, gyakorolhatja, kapcsolatosan, lelkiismeret, elutasította, legteljesebb, öntudatlanul, kitárulkozni, jelenlétével, elfogadhatja, cselekedetei, jelenlétének, választotta, kapcsolatot, természetes, tökéletesen, teremtménye, bűnbánathoz, szándékosan, bármennyire, kapcsolatos, választását, tudatlanság, létezésének, keresztyént, prédikációt, minősíthető, felségeshez, visszadobta, jelentkezik, szentségnek, megsértette, helyzetéről, bűnbánatot, társadalmi, összeomlás, teljessége, képzelhető, pozitívabb, foszthatja, egyáltalán, létezéssel, igazságnak, lehetséges, védőpajzsa, apostoltól, fokozatain, keresztyén, keresztény, legkorábbi, békességet, lehetősége, találkozik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2594
  • e Hét: 6821
  • e Hónap: 17874
  • e Év: 79175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.