|
2019-01-26 22:11:24, szombat
|
|
|
Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg liszt, 2 tojás, 2 tojás sárgája, só, 2 evőkanál sertészsír, 40 dkg darált mák, 50 dkg darált dió, 25 dkg cukor.
A krumplit megtisztítjuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, és hűlni hagyjuk.
A diót és a mákot cukorral összekeverjük. A zsírt felolvasztjuk. Két sütőtepsit kizsírozunk. Két tojás sárgáját négy evőkanál olvasztott, langyos zsírral elkeverünk.
A meghűlt krumpliba két egész tojást ütünk, rászórjuk a lisztet, egy teáskanál sót, és a maradék olvasztott zsírral összeállítjuk a tésztát.
Lisztezett gyúródeszkán is alaposan átgyúrjuk, hosszú rudat sodrunk belőle, amit elfelezünk. Ezeket ujjnyi vastagságúra kisodorjuk. Az elsőt gazdagon megszórjuk diós keverékkel, majd feltekerjük. Zsíros tojássárgájával lekenjük a tetejét, és kétujjnyi szeleteket vágunk belőle. Ezeket állítva belehelyezzük az előkészített tepsibe. Előmelegített sütőben kb. harminc perc alatt aranybarnára sütjük.
A másik tésztát ugyanígy készítjük el, csak mákkal töltjük.
A felvidéki pogácsa nagyon finom, a krumplitól sokáig puha marad, tartalmas levesek mellé is kiváló édesség.
KISBAJOM 2018. 17. rész Link Link |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
Címkék: tojássárgájával, felolvasztjuk, összekeverjük, belehelyezzük, előmelegített, megtisztítjuk, összeállítjuk, előkészített, aranybarnára, vastagságúra, gyúródeszkán, kizsírozunk, feltekerjük, sütőtepsit, megszórjuk, elkeverünk, kisodorjuk, elfelezünk, olvasztott, lisztezett, sertészsír, szeletekre, keverékkel, krumplitól, szeleteket, hozzávalók, felvidéki, krumpliba, tartalmas, teáskanál, átgyúrjuk, készítjük, megfőzzük, leszűrjük, rászórjuk, vékonyabb, krumplit megtisztítjuk, mákot cukorral, zsírt felolvasztjuk, meghűlt krumpliba, maradék olvasztott, elsőt gazdagon, előkészített tepsibe, másik tésztát, felvidéki pogácsa, krumplitól sokáig,
|
|
|
|
krumplit megtisztítjuk, mákot cukorral, zsírt felolvasztjuk, meghűlt krumpliba, maradék olvasztott, elsőt gazdagon, előkészített tepsibe, másik tésztát, felvidéki pogácsa, krumplitól sokáig, tojássárgájával, felolvasztjuk, összekeverjük, belehelyezzük, előmelegített, megtisztítjuk, összeállítjuk, előkészített, aranybarnára, vastagságúra, gyúródeszkán, kizsírozunk, feltekerjük, sütőtepsit, megszórjuk, elkeverünk, kisodorjuk, elfelezünk, olvasztott, lisztezett, sertészsír, szeletekre, keverékkel, krumplitól, szeleteket, hozzávalók, felvidéki, krumpliba, tartalmas, teáskanál, átgyúrjuk, készítjük, megfőzzük, leszűrjük, rászórjuk, vékonyabb, kétujjnyi, sárgáját, evőkanál, gazdagon, kisbajom, ugyanígy, lekenjük, alaposan, krumplit, cukorral, áttörjük, állítva, lisztet, tepsibe, harminc, sodrunk, tetejét, maradék, hagyjuk, tésztát, krumpli, zsírral, sárgája, sütőben, langyos, levesek, édesség, töltjük, pogácsa, meghűlt, vízben, kiváló, forrón, ujjnyi, ezeket, darált, belőle, vágunk, sütjük, nagyon, mákkal, sokáig, zsíros, vágjuk, hosszú, tojást, liszt, zsírt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
10080 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 919
- e Hét: 4623
- e Hónap: 8424
- e Év: 69725
|
|
|