Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lisszaboni hazaárulás
  2010-02-28 20:21:03, vasárnap
 
  A lisszaboni hazaárulás


Olcsó lotyók, avagy a lisszaboni hazaárulás

December elsején hatályba léphet a Lisszaboni Szerződés, amely az európai integráció szégyennapja lesz. Szégyen azért, mert egy a kontinentális fejlődéstől teljesen idegen, föderatív irányba viszi Európát, amelynek a vége kizárólag a bomlás és a szétesés lehet. Az Európai Egyesült Államok vágya reméljük, hogy csak ábránd a szerződés nagy támogatói számára, mert ha nem, és a szövetségi állam létrejön, az egyet jelent azzal, hogy a nagy, nyugati államok teljesen felszámolják a kisebbek szuverenitását.

De szégyenteljes azért is, mert a demokrácia nagy védelmezői egy teljesen antidemokratikus procedúra keretében kényszerítették ki annak összeurópai elfogadását. Kihagyva persze az európai társadalmat, és meghagyva a döntést a korrumpálható politikai eliteknek. Ahol pedig a népet is bevonták - Írország - ott addig szavaztattak, amíg el nem érték, amit szerettek volna. Szép új világ...

De számomra nem is ez az igazán fájó. A legkeserűbb érzés természetesen Magyarország miatt van bennem. A nagy nemzetközi háttérrel megtámogatott szerződésnek ugyanis vesztese véleményem szerint egész Európa, de egyetlen ország van, amely nem csupán vesztese, hanem áldozata is. Ez pedig mi vagyunk.

2007. december 13-án írták alá a Lisszaboni Szerződést, amely a politikai viták tüzébe borította az egész kontinenst. Mindenhol óriási szócsaták, beadványok, elnöki keresztbefekvések, alkotmánybírósági aggályok, tüntetések, stb. Nálunk meg? A tisztelt parlamenti képviselők olvasatlanul, teljes Fidesz-MSZP egyetértésben (325 igen és 5 nem szavazat) december 17-én aláírták a szerződést. Európában először.

A Lisszaboni Szerződés csak akkor léphet hatályba, ha minden tagállam aláírja. Ez a vétójog persze lehetőséget teremt arra, hogy a viták során minden egyes ország harcoljon az érdekeiért, hogy kedvezményeket, külön elbánást érjen el a számára fontos területeken. Tette ezt persze mindenki, ezért is tartott Európa egészét tekintve két évig a harc a szerződés körül.

A két év helyett nálunk három nap is elég volt, mindenféle harc nélkül... Pedig mennyi mindent lehetett volna cserébe kérni Európától ezért az igenért! Mennyi mindenben tartozik nekünk Európa? Ehelyett nálunk Gyurcsány és Orbán közösen szavazták meg. Persze Gyurcsánytól nem is vártunk mást. Őszöd után ő jó pontokat akart az Uniótól. Hogy Orbán miért írta alá? Feltételezhetően ugyanezért. Ez az, ami rettenetesen felháborító, ami hazaárulás.

Az egy dolog, hogy a szerződés hazánk számára több szempontból is hátrányos, mert ez lehet vita tárgya. De az, hogy a hirtelen, sőt kéretlen aláírással hazánkat megfosztották attól a lehetőségtől, hogy a számára fontos ügyekben legyen egy ász a kezében, ha Brüsszelben kell tárgyalnia, na, erre nincs mentség.

A parlamenti pártjaink ismét bebizonyították, hogy multinacionális pártok. Vagyis egy olyan kérdésben, ahol ütközik a nemzetközi érdek a nemzetivel, akkor hol számításból, hol gyávaságból, hol mindkettőből, de rendre a nemzetközi érdek mellé állnak. Mindig az jár a fejükben, hogy jaj, jaj, ugyan mit fog szólni Brüsszel vagy Washington, de az sohasem érdekli őket, mit fog szólni a magyar nép?

Ha a cseh vagy a lengyel elnök zsarolni merte egész Európát, akkor a mieink miért nem? Ha a csehek és a lengyelek ezáltal el is érték, hogy mentességet kaptak az Európai Unió alapjogi chartájának alkalmazása alól, akkor a mieink miért nem kértek valamit? És ami a legelszomorítóbb, hogy miközben az MSZP és a Fidesz vezetői azonnal belemennek a legdurvább politikai egyéjszakás kalandba is egy kis fejsimogatásért (mint az olcsó lotyók, ahogy a köznyelv mondja), addig a többi ország vezetője nagyon nagy árat kér még egy kapott kézcsókért is.

Azzal, hogy a csehek és a lengyelek külön elbánásban részesültek, véleményem szerint új jogi helyzet keletkezett. Mi nem azt a szerződést írtuk alá, amit ők. Itt volna a lehetőség, hogy Magyarország újranyissa a kérdést, és ezáltal kiharcoljon valamit magának Brüsszelben - határontúli magyar autonómiák, Benes-dekrétumok eltörlése, mezőgazdasági fejezet újratárgyalása, a magyar föld kivétele a tőke szabad áramlása alá tartozó elemek közül, stb.

Persze tudjuk, hogy ők semmit sem fognak tenni. De abban is biztos lehet mindenki, hogy mi viszont igen. A Jobbik újra fogja nyitni a Lisszaboni Szerződés ügyét, mert azt antidemokratikus módon kényszerítették Európára, és Magyarországon egy antidemokratikus politikai garnitúra antidemokratikus formában a társadalom megkérdezése nélkül, olvasatlanul fogadta el. Elfogadta és egyúttal kiírta magát a magyar jövőből.

Vona Gábor

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, legelszomorítóbb, feltételezhetően, kényszerítették, multinacionális, bebizonyították, fejsimogatásért, magyarországon, kedvezményeket, szuverenitását, újratárgyalása, korrumpálható, kontinentális, természetesen, mezőgazdasági, megfosztották, szégyenteljes, megtámogatott, egyetértésben, felszámolják, rettenetesen, olvasatlanul, megkérdezése, magyarország, mindkettőből, gyurcsánytól, szerződésnek, szégyennapja, lehetőségtől, szavaztattak, részesültek, egyéjszakás, határontúli, keletkezett, szempontból, felháborító, lisszaboni hazaárulás, európai integráció, vége kizárólag, szétesés lehet, szerződés nagy, szövetségi állam, egyet jelent, kisebbek szuverenitását, demokrácia nagy, teljesen antidemokratikus, európai társadalmat, korrumpálható politikai, igazán fájó, legkeserűbb érzés, nagy nemzetközi, politikai viták, Lisszaboni Szerződés, Európai Egyesült Államok, Lisszaboni Szerződést, Persze Gyurcsánytól, Hogy Orbán, Európai Unió, Vona Gábor,
1papi (#1)   2010-02-28 21:13:20
Bár csak az EU tagságunk felfüggesztését, és az ígérvények/teljesítmények arányában is felülvizsgálnánk az eredményességét, szükségességét. Azt hiszem, az ország 4/5 kilépést jelezne! 1/5-abból a pályázati eredményekből, a "törvényes" 30%-ból egészen jól megél! Talán az is érdekes lehet, kinek volt érdeke minden "áron" beléptetni a hazánkat. Ugyanis az anyaországon kívül élő Magyar testvéreinknek rosszabb a sorsuk az óta!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Png férfi  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mindig jusson idő nevetni  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Sose bánj semmit  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  képre írva  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes délutánt kívánok  képre írva  Nevem  Albert Einstein gondolata  Png fotel  Adakozás  Facebookon kaptam  Png virág  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mai harmónia kártyám  A sors  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Png virág  Nevem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png csokor  Németh László tollából  Adakozás  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
lisszaboni hazaárulás, európai integráció, vége kizárólag, szétesés lehet, szerződés nagy, szövetségi állam, egyet jelent, kisebbek szuverenitását, demokrácia nagy, teljesen antidemokratikus, európai társadalmat, korrumpálható politikai, igazán fájó, legkeserűbb érzés, nagy nemzetközi, politikai viták, egész kontinenst, tisztelt parlamenti, vétójog persze, viták során, számára fontos, szerződés körül, szerződés hazánk, parlamenti pártjaink, olyan kérdésben, nemzetközi érdek, sohasem érdekli, cseh vagy, lengyel elnök, mieink miért, lengyelek ezáltal, legdurvább politikai, olcsó lotyók, köznyelv mondja, többi ország, kapott kézcsókért, lengyelek külön, szerződést írtuk, magyar föld, tőke szabad, antidemokratikus politikai, társadalom megkérdezése, magyar jövőből, antidemokratikus, legelszomorítóbb, feltételezhetően, kényszerítették, multinacionális, bebizonyították, fejsimogatásért, magyarországon, kedvezményeket, szuverenitását, újratárgyalása, korrumpálható, kontinentális, természetesen, mezőgazdasági, megfosztották, szégyenteljes, megtámogatott, egyetértésben, felszámolják, rettenetesen, olvasatlanul, megkérdezése, magyarország, mindkettőből, gyurcsánytól, szerződésnek, szégyennapja, lehetőségtől, szavaztattak, részesültek, egyéjszakás, határontúli, keletkezett, szempontból, felháborító, kiharcoljon, brüsszelben, alkalmazása, társadalmat, chartájának, területeken, mentességet, lehetőséget, gyávaságból, számításból, elfogadását, fejlődéstől, összeurópai, legkeserűbb, nemzetivel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.