Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
IKorinthus 14.fejezete
  2008-04-24 23:51:44, csütörtök
 
   
 



1. Kövessétek a szeretetet, kívánjátok a lelki ajándékokat, leginkább pedig, hogy prófétáljatok.
2. Mert a ki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat.
3. A ki pedig prófétál, embereknek beszél épülésre, intésre és vígasztalásra.
4. A ki nyelveken szól, magát építi; de a ki prófétál, a gyülekezetet építi.
5. Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint nyelveken szóló, kivévén, ha megmagyarázza, hogy a gyülekezet épüljön.
6. Ha már most, atyámfiai, hozzátok megyek, és nyelveken szólok, mit használok néktek, ha vagy kijelentésben, vagy ismeretben, vagy prófétálásban, vagy tanításban nem szólok hozzátok?
7. Hiszen ha az élettelen hangszerek, akár fuvola, akár czitera, nem adnak megkülönböztethető hangokat, mimódon ismerjük meg, a mit fuvoláznak vagy cziteráznak?
8. Mert ha a trombita bizonytalan zengést tészen, kicsoda készül a harczra?
9. Azonképen ti is, ha érthető nyelven nem beszéltek, mimódon értik meg, a mit szóltok? Csak a levegőbe fogtok beszélni.
10. Példa mutatja, oly sokféle szólás van a világon, és azok közül egy sem érthetetlen.
11. Hogyha azért nem tudom a szónak értelmét, a beszélőnek idegen leszek, és a beszélő is idegen előttem.
12. Azonképen ti is, minthogy lelki ajándékokat kívántok, a gyülekezet építésére igyekezzetek, hogy gyarapodjatok.
13. Azért a ki nyelveken szól, imádkozzék, hogy megmagyarázza.
14. Mert ha nyelvvel könyörgök, a lelkem könyörög, de értelmem gyümölcstelen.
15. Hogy van hát? Imádkozom a lélekkel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a lélekkel, de énekelek az értelemmel is.
16. Mert ha lélekkel mondasz áldást, az ott lévő avatatlan miképen fog a te hálaadásodra Áment mondani, mikor nem tudja, mit beszélsz?
17. Mert jóllehet, te szépen mondasz áldást, de más nem épül abból.
18. Hálát adok az én Istenemnek, hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni;
19. De a gyülekezetben inkább akarok öt szót szólani értelemmel, hogy egyebeket is tanítsak, hogy nem mint tízezer szót nyelveken.
20. Atyámfiai, ne legyetek gyermekek értelemben; hanem a gonoszságban legyetek gyermekek, értelemben pedig érettek legyetek.
21. A törvényben meg van írva: Idegen nyelveken és idegen ajkakkal szólok e népnek, és így sem hallgatnak rám, azt mondja az Úr.
22. A nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek; a prófétálás pedig nem a hitetleneknek, hanem a hívőknek.
23. Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?
24. De ha mindnyájan prófétálnak és bemegy egy hitetlen, vagy avatatlan, az mindenektől megfeddetik, mindenektől megítéltetik,
25. És ilyen módon az ő szívének titkai nyilvánvalókká lesznek; és így arczra borulva imádja az Istent, hirdetvén, hogy bizonynyal az Isten lakik ti bennetek.
26. Hogy van hát atyámfiai? Mikor egybegyűltök, mindeniteknek van zsoltára, tanítása, nyelve, kijelentése, magyarázata. Mindenek épülésre legyenek.
27. Ha valaki nyelveken szól, kettő vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza meg:
28. Ha pedig nincsen magyarázó, hallgasson a gyülekezetben; hanem magának szóljon és az Istennek.
29. A próféták pedig ketten vagy hárman beszéljenek; és a többiek ítéljék meg.
30. De ha egy másik ott ülő vesz kijelentést, az első hallgasson.
31. Mert egyenként mindnyájan prófétálhattok, hogy mindenki tanuljon, és mindenki vígasztalást vegyen;
32. És a prófétalelkek engednek a prófétáknak;
33. Mert az Isten nem a visszavonásnak, hanem a békességnek Istene; miként a szentek minden gyülekezetében.
34. A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.
35. Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket; mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben.
36. Avagy ti tőletek származott-é az Isten beszéde, avagy csak hozzátok jutott el?
37. Ha valaki azt hiszi, hogy ő próféta, vagy lelki ajándék részese, vegye eszébe, hogy a miket néktek írok, az Úr rendeletei azok.
38. A ki pedig tudatlan, legyen tudatlan.
39. Azért atyámfiai törekedjetek prófétálásra, és a nyelveken szólást se tiltsátok.
40. Mindenek ékesen és jó renddel legyenek.




 
 
0 komment , kategória:  1Korintusz/ Újszövetség  
Címkék: gyülekezetekben, mindnyájatoknál, gyülekezetében, nyilvánvalókká, prófétálhattok, visszavonásnak, hitetleneknek, vígasztalásra, gyümölcstelen, gyarapodjatok, gyülekezetben, mindeniteknek, megmagyarázza, kijelentésben, prófétálnátok, prófétálásban, prófétalelkek, prófétáljatok, gyülekezetet, igyekezzetek, egybegyűltök, engedelmesek, törekedjetek, prófétálásra, hallgassanak, asszonyaitok, megítéltetik, vígasztalást, hálaadásodra, gonoszságban, kijelentése, magyarázata, kijelentést, prófétáknak, érthetetlen, ajándékokat, lelki ajándékokat, gyülekezetet építi, gyülekezet épüljön, élettelen hangszerek, trombita bizonytalan, levegőbe fogtok, szónak értelmét, beszélőnek idegen, gyülekezet építésére, lelkem könyörög, gyülekezetben inkább, gonoszságban legyetek, nyelvek tehát, prófétálás pedig, egész gyülekezet, idegenek vagy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabolcska Mihály – Ákác...  Mi lenne ha  Julian Brass gondolata  Őrizkednünk kell...  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A másik dolog,  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Hiányzik  Neked tudnod kell  Éretlen vers  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Png csokor  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png virág  A másik dolog,  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png lepke  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akik bántanak téged  Akarat  Németh László tollából  Alázat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Popper Péter szavai  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A sors  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Éretlen vers  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png kutya  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szívem  Fekete István - Akác  Nagyon különös  Mi lenne ha  Mi lenne ha  Reggel van  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Szép estét  Varga János Veniam - Fontos sz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A kételkedés kezelése  A másik dolog,  Albert Einsteinről  Erdőn  Fekete István - Akác 
Bejegyzés Címkék
lelki ajándékokat, gyülekezetet építi, gyülekezet épüljön, élettelen hangszerek, trombita bizonytalan, levegőbe fogtok, szónak értelmét, beszélőnek idegen, gyülekezet építésére, lelkem könyörög, gyülekezetben inkább, gonoszságban legyetek, nyelvek tehát, prófétálás pedig, egész gyülekezet, idegenek vagy, mindenektől megfeddetik, próféták pedig, többiek ítéljék, első hallgasson, prófétalelkek engednek, békességnek Istene, szentek minden, miket néktek, nyelveken szólást, gyülekezetekben, mindnyájatoknál, gyülekezetében, nyilvánvalókká, prófétálhattok, visszavonásnak, hitetleneknek, vígasztalásra, gyümölcstelen, gyarapodjatok, gyülekezetben, mindeniteknek, megmagyarázza, kijelentésben, prófétálnátok, prófétálásban, prófétalelkek, prófétáljatok, gyülekezetet, igyekezzetek, egybegyűltök, engedelmesek, törekedjetek, prófétálásra, hallgassanak, asszonyaitok, megítéltetik, vígasztalást, hálaadásodra, gonoszságban, kijelentése, magyarázata, kijelentést, prófétáknak, érthetetlen, ajándékokat, prófétálnak, mindenektől, megfeddetik, békességnek, beszéljenek, bizonytalan, cziteráznak, mindnyájan, fuvoláznak, istenemnek, hitetlenek, tanításban, értelemmel, hangszerek, ismeretben, gyülekezet, értelemben, rendeletei, törvényben, prófétálás, hallgatnak, imádkozzék, embereknek, kívánjátok, megengedve, asszonynak, szeretetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 4191
  • e Hónap: 8569
  • e Év: 47059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.