Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olajfa Zrt.
  2012-03-07 21:21:54, szerda
 
 




OLAJFA ZRT.


Itt a bizonyíték: Gyurcsány, Kóka és Oszkó együtt üzletel Bulgáriában
Olajfa Zrt.

B. A. - uzlet@hetivalasz.hu


A gazdasági olajfa-koalíció máris virágzik: Bulgáriában közös bizniszbe fogott Kóka János, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc és Oszkó Péter - írja a holnap utcára kerülő Heti Válasz. A vállalkozás magyarországi cége 2005 és 2008 között 720 millió forint közpénzhez jutott.
hirdetés

Kóka - a jelek szerint - a Cellum balkáni beágyazódását segítendő vette maga mellé a Gyurcsány-Dobrev családot

A 2008-as koalíciós szakítás liberális főalakja, Kóka János 2011 novemberében közös szófiai vállalkozást alapított Gyurcsány Ferenccel - Cellum Bulgaria AD néven. Korábban ugyan a Kóka által irányított, mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Cellum Global Zrt. közleményben tudatta, hogy a bolgár Corpbankkal szövetkezve épp a Balkán meghódítására készül, arról azonban nem szólt a fáma, hogy a biznisznek Gyurcsány is részese lesz. Pontosabban: a magyar és az angol sajtóanyagokból szándékosan kihagyták azt a (bolgár nyelvű szövegekben szereplő) tényt, hogy a boltba a budapesti Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft. is beszáll. Utóbbi az egykori kormányfő híres-hírhedt Altus Befektetési Zrt.-jének leányvállalata. A lapunk birtokában lévő hiteles cégiratok szerint a Cellum Bulgaria AD felét bolgár érdekeltségek ellenőrzik; 38 százaléka van a Kóka-féle Cellum Globalnak, a maradék 12 százalék pedig az Altus-ConsAlté (lásd a dokumentumot).

A holnap utcára kerülő Heti Válaszból az is kiderül, hogy a bulgáriai részvénytársaság öttagú igazgatóságában két magyarnak jutott hely: Kókának és a szófiai születésű Dobrev Klárának. (Gyurcsány hitvese azért odakint látta meg a napvilágot, mert édesanyja, Apró Piroska 1970-74 között a bulgáriai magyar kereskedelmi kirendeltség titkára volt.) Az SZDSZ exelnökének tehát vélhetően nem azért volt szüksége az Altus-stábra, hogy újra együtt villoghasson a volt miniszterelnökkel - egyszerűen csak a Cellum balkáni beágyazódását segítendő vette maga mellé a Gyurcsány-Dobrev családot.

A vállalkozás szabadsága persze megilleti a korábbi kormányzati potentátokat, ám későbbi pályájuknak árthat, ha a politikusként megszerzett előnyöket, információkat - titokban - gazdasági befolyásszerzésre használják. A Bajnai-kabinet pénzügyminiszterére máris ráégni látszik a Wizz Air-történet (Oszkó Péter 2010-ig elvileg a Malévért dolgozott, tavaly azonban úgy landolt a fapados légikonkurens igazgatóságában, hogy erről hivatalosan senkit sem tájékoztatott), és a mostani Kóka-Gyurcsány-üzletelésnek is volt állami előjátéka. A mobilparkolást, a mobil-autópályamatricát és a mobillottót kifejlesztő (jelenleg már a bankkártyaként használható maroktelefonok világával kecsegtető) Cellum-csoport ugyanis 2005 és 2008 között 720 millió forintnyi uniós és magyar közpénzt nyert el kormányzati pályázatokon - például egy saját ,,Szilícium-völgy" kialakítására Siófokon.

S bár Kóka papíron csak 2011-től tisztségviselője a Cellumnak, minden adatunk arról árulkodik, hogy a volt liberális pártelnöktől már korábban sem állhatott távol a ,,cégiesült" mobilfejlesztés. Egyfelől a Cellum hollandiai anyavállalatának reprezentánsai között a 2000-es évek közepétől egymást érik azok a személyek, akiket a Heti Válasz anno a Kóka-exsógorként ismert Lepp Gyula strómanjaiként azonosított. Másrészt aligha véletlen, hogy a Kóka politikusi énjéhez köthető Garamhegyi Ábel (egykori gazdasági minisztériumi államtitkár) és Kaderják Dániel (az SZDSZ külügyi kabinetjének volt tagja) rögtön a 2010-es kormányváltás után a Cellum elöljárói körében találta magát. Nem mellékesen: ugyanez a Kaderják vezeti azt az Újkorcsoport nevű ificsapatot, amely tavaly nyilatkozatban állt ki Gyurcsány politikája mellett, hangsúlyozva, az Orbán-kormánnyal szemben fellépő civileknek nem kellene ,,magukra erőltetni a függetlenséget".

S hogy a kép még színesebb legyen, Oszkó Péternek is jutott szerep a Cellumot regionális multivá növesztő projektben. A volt miniszter ugyanis tavaly - nem saját jogon, hanem az OTP kockázati tőkealapját kezelő PortfoLion Zrt. vezéreként - 400 millió forintot fektetett be a cégbe, és ezzel igazgatósági tagsághoz jutott a vállalat budapesti egységében.
Oszkó Wizz Air-megbízatása, valamint a közös Gyurcsány-Kóka-biznisz apropóján lapunk felkutatta, milyen egyéb nyilvános és félnyilvános üzletekbe ,,menekült" a 2002-2010-es kormányelit. Listánk elérhető a holnapi Heti Válaszban, mely március 8-tól a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.


Forrás:

Link







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: részvénytársaság, anyavállalatának, tisztségviselője, igazgatóságában, mobilfejlesztés, sajtóanyagokból, strómanjaiként, reprezentánsai, megvásárolható, nyilatkozatban, függetlenséget, mobilparkolást, digitalstandon, maroktelefonok, bankkártyaként, leányvállalata, minisztériumi, kialakítására, tájékoztatott, magyarországi, politikusként, mobilfizetési, légikonkurens, információkat, beágyazódását, meghódítására, kormányváltás, érdekeltségek, megoldásokat, kereskedelmi, közleményben, potentátokat, igazgatósági, novemberében, félnyilvános, pályázatokon, gazdasági olajfa-koalíció, holnap utcára, vállalkozás magyarországi, jelek szerint, 2008-as koalíciós, bolgár Corpbankkal, biznisznek Gyurcsány, angol sajtóanyagokból, budapesti Altus-ConsAlt, egykori kormányfő, lapunk birtokában, bulgáriai részvénytársaság, szófiai születésű, bulgáriai magyar, volt miniszterelnökkel, vállalkozás szabadsága, Olajfa Zrt, OLAJFA ZRT, Kóka János, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Oszkó Péter, Heti Válasz, Gyurcsány Ferenccel, Cellum Bulgaria AD, Cellum Global Zrt, Altus-ConsAlt Nemzetközi Tanácsadó Kft, Altus Befektetési Zrt, Kóka-féle Cellum Globalnak, Heti Válaszból, Dobrev Klárának, Apró Piroska, Wizz Air-történet, Lepp Gyula, Garamhegyi Ábel, Kaderják Dániel, Oszkó Péternek, PortfoLion Zrt, Oszkó Wizz Air-megbízatása, Heti Válaszban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Reggel van  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete-erdő desszert  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Reggel van  Julian Brass gondolata  Nem számIt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Julian Brass gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A másik dolog,  Png kutya  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Fehér virág  Bounty krémes  Akarat  Reggel van  Régi emberek, akikre máig büsz...  Popper Péter szavai  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szívem  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Tanuld meg ezt a versemet  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem  Fehér virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kutya  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Jó éjszakát  Nem méltó hozzád  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mi lenne ha  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png férfi  Hiányzik  Zilahy Lajos gondolata  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
gazdasági olajfa-koalíció, holnap utcára, vállalkozás magyarországi, jelek szerint, 2008-as koalíciós, bolgár Corpbankkal, biznisznek Gyurcsány, angol sajtóanyagokból, budapesti Altus-ConsAlt, egykori kormányfő, lapunk birtokában, bulgáriai részvénytársaság, szófiai születésű, bulgáriai magyar, volt miniszterelnökkel, vállalkozás szabadsága, korábbi kormányzati, politikusként megszerzett, fapados légikonkurens, mostani Kóka&#8211, mobillottót kifejlesztő, bankkártyaként használható, saját &#8222, volt liberális, 2000-es évek, 2010-es kormányváltás, volt miniszter, vállalat budapesti, közös Gyurcsány&#8211, 2002-2010-es kormányelit, holnapi Heti, részvénytársaság, anyavállalatának, tisztségviselője, igazgatóságában, mobilfejlesztés, sajtóanyagokból, strómanjaiként, reprezentánsai, megvásárolható, nyilatkozatban, függetlenséget, mobilparkolást, digitalstandon, maroktelefonok, bankkártyaként, leányvállalata, minisztériumi, kialakítására, tájékoztatott, magyarországi, politikusként, mobilfizetési, légikonkurens, információkat, beágyazódását, meghódítására, kormányváltás, érdekeltségek, megoldásokat, kereskedelmi, közleményben, potentátokat, igazgatósági, novemberében, félnyilvános, pályázatokon, dokumentumot, pártelnöktől, villoghasson, kirendeltség, vállalkozást, hangsúlyozva, üzletelésnek, újkorcsoport, kabinetjének, kifejlesztő, szövetkezve, corpbankkal, bulgáriában, mobillottót, szándékosan, kormányzati, szövegekben, használható, vállalkozás, hivatalosan, megbízatása, kormányelit, megszerzett, exsógorként, exelnökének, azonosított, tőkealapját, ificsapatot, államtitkár, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4017
  • e Hét: 12472
  • e Hónap: 52293
  • e Év: 230168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.