Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Április bolondja
  2012-04-01 18:49:01, vasárnap
 
 







Tréfás, vidám április elsejét kívánok Mindenkinek!


ÁPRILIS BOLONDJA







Április bolondja a népszokás szerint az, akit április elsején rászednek, a bolondját járatják vele, aztán jól kikacagják. A rászedett személy az április bolondja.

Több országban elterjedt szokás. Eredete nem tisztázott. Talán a bolondos áprilisi időjárásból ered. Egyik magyarázata szerint kelta népszokás volt, hogy április kezdetén vidám, bohókás tavaszi ünnepeket ültek. Más magyarázat szerint IX. Károly francia király egyik rendeletéből ered. 1564-ben az új esztendőt április 1-jéről január 1-jére tétette. Az akkor szokásban lévő újévi ajándékozás megmaradt, de a rendelet után április elsején már csak bolondos ajándékot adtak egymásnak az emberek.








Április elseje, a tréfák ünnepe, amikor megengedett egy-két füllentés és beugratás. Kevesen gondolnák, hogy a gyerekesnek látszó szórakozásnak komoly lélektani háttere van. Pszichológusok szerint ennyi hazugság és tréfa szükséges is a kiegyensúlyozott lelki élethez.

A hazugsághoz mindig is felemásan viszonyult a társadalom. Egyfelől elítéljük a hazugságot, megbízhatatlannak tartjuk, és kerülni kezdjük, akit egyszer rajtakaptunk füllentésen. Másfelől viszont minden nap elejtünk apró hazugságokat, leginkább saját kényelmünk érdekében. Ilyen például, amikor őszinte véleményünket finomítjuk, vagy hiányos emlékezetünkre hivatkozunk, amikor számon kérnek valamit rajtunk, ahelyett, hogy bevallanánk: nem is volt kedvünk megcsinálni.

Egy évben egyszer szabad a káröröm!

A szorongás azonban, ha észrevétlenül is, minden hazugságnál bennünk marad, félünk, hogy lebukhatunk, és a megszégyenülés kellemetlen érzését senki sem kívánja magának. Április elseje, a tréfák és füllentések ünnepe viszont arról szól, hogy büntetlenül téveszthetünk meg másokat. Pszichológusok szerint az áprilisi beugratás lélektanilag arról szól, hogy szabadon rászedhetünk másokat anélkül, hogy mi magunk kárt szenvednénk.

Évente egyszer tehát szabad manipulálni környezetünket, még szégyenkezni sem kell miatta, sőt, magunknak is (kár)örömet szerzünk. Kis túlzással azt is lehet állítani, hogy április elseje lélektani igénye az embereknek.

Április elsején volt a szilveszter:

Ennek megfelelően gyökerei is régre nyúlnak vissza: már az 1600-as évek elejéről vannak írásos dokumentumok egy német tartományból, melyben részletesen beszámolnak az áprilisi tréfákról, de valószínűleg már korábban is ismert volt a tréfaünnep. Onnan ered, hogy a Gergely-naptár német bevezetése előtt április elsején ünnepelték az újévet. Az 1500-as években azonban átálltak a január elsejére, de ha valaki meg akarta tréfálni ismerősét, április elsejére küldött neki újévi meghívást. A bolondot aztán, aki elhitte, és megjelent az újévi ünnepségen, kikacagták, és kinevezték április bolondjának.

Április bolondja az, akit általános népszokás szerint április 1-én tréfásan rászednek, akivel a bolondját járatják, hogy aztán jól kikacagják. Az áprilisba küldés elterjedt szokás mindenfelé, s az április bolondját a francia poisson d'avril-nak, az angol Aprilfool-nak az olasz Calandrino-nak, a német Aprilsnarr-nak hívja. Honnan ered a tréfás szokás, nem tudják biztosan. Mondják, hogy az április hónap csalfa, változó volta adja magyarázatát; mondják, hogy egy ősi kelta szokás maradványa, mikor is április kezdetén bohó, vidám tavaszi ünnepeket ültek; mondják, hogy IX. Károly egy rendeletéből ered, amely rendelkezés 1564-ben az uj esztendőt április 1-éről áttette január 1-ére. Akkor is szokásban voltak az újévi ajándékok, de a rendelet után az emberek januárban az áprilisi, áprilisban a januári ajándékokkal biztatgatták egymást.







Áprilisi tréfák
Április elsejét nagyon várják a vicces és jókedvű fiatalok, hogy elbolondítsák egymást. Régebben cédulákat is küldözgettek egyik a másikhoz, aztán mondták, hogy nem nekem szól s adtak egy másik címet, hogy vigye oda az illető. Mondóka is volt: Csiribiri bakveréb, a bolondot küld elébb. A másik mondóka: Áprilisnak bolondja, felmászott a toronyba, azt kérdezte hány óra, féltizenkettő, bolond mind a kettő. - Akinek csak eszébe jut, hogy április 1-e van, nagyon vigyáz, nehogy valaki elbolondítsa.

Április 1 a néphagyományban
Ez a nap a szerencsétlenebbek közül való. Ilyenkor kellett futó növényeket - babot, dinnyét, tököt - ültetni, hogy hosszúra és szépre fejlődjön a növény. Egyes vidékeken megválasztották árpilis bolondját, de ez a tradíció hazánkban inkább a pünkösdhöz és a pünkösdi király választáshoz kötődik.

Nálunk a leggyakrabban a gyerekeket lehet beugratni, például olyan bolondos megbízásokat adva nekik, mint: szaladjanak és hozzanak a boltból vagy patikából reszelőzsírt, rákvért, szárított hót, tarhonyamagot, egyenes kampót, kanyarfúrót, ködvágó kést, szúnyoghájat. Ezen a napon az iskolákban is sok helyen tréfás jelmezbe öltöznek a gyerekek.


Néhány ötlet sulisoknak, sulisoktól:

A kilincseket össze fogkrémezzük.
A villanykapcsolókat beragasztózzuk
Az osztályban körbe bugyikat, melltartókat és alsónadrágokat teszünk ki.
Wc papírral körbedobáljuk az osztályt. A falra felírjuk: "Nyilvános vécé"
Osztályt cserélünk. A németesek beülnek angolórára, az angolosok németórára. Tesiórára mindenki felmentést írat otthon
Fürdőruhában megyünk suliba


Kányádi Sándor: Április hónapja


Bolondos egy hónap
április hónapja,
hol kalap a fején,
hol báránybőr sapka.

Hiába próbálnád
kilesni a kedvét,
túljár az eszeden,
mire észrevennéd.

Köpenyegbe burkol,
ingujjra vetkőztet:
mutatja a tavaszt
hol nyárnak, hol ősznek.

Búsnak teszi magát,
szeme könnyben ázik,
mindegyre lehunyja
sűrű szempilláit.

Aztán gondol egyet,
fülig fut a szája,
s ránevet a fényben
hunyorgó világra







Munkahelyi tréfák

Még a 60-as évek közepén történt. Az egyik munkahelyemen műszaki rajzoló kolléganőm részére, aki közben a munka mellett a műszaki egyetemet végezte céges papíron - mivel állandóan keveselte a fizetését - talán 200 Ft fizetés emelést adtunk. Egész nap nagyon boldog volt, madarat lehetett volna vele fogatni. Délután aztán megmondtam neki az igazat. Hát a humort sose ismerte, így nagyon sokáig orrolt rám. A dolog érdekessége, hogy egy év múlva megismételtük a fizetésemelést, csak most már hivatalosabbá tettük, bevontuk a Munkaügyi Osztály titkárnőjét is az akcióba és a hivatalos cégpecsétet is rányomtuk a levélre. Felhívattuk a Munkaügyire, átadták neki a levelet az emelésről. Jött is le nagy boldogan és újságolta a jó hírt.
- Te Julika - kérdem tőle - Nem tavaly is ilyenkor kaptál fizetésemelést?
Pillanatnyilag elöntötte a méreg, de most már gyorsan megbékélt, mint egy éve. És nem emlegette egy darabig az emelést. Igaz összejött utána egy szép munka, ami kárpótolta őt is.

A '60-es évek közepe táján öcsém viccelt meg ezen a napon. Reggel azzal kezdte, hogy Gabi, ki van kötődve a cipőd. Megnéztem, nevetett, s mondta: Április bolondja...
Nem dúltam, nem fúltam, jössz, te még az én utcámba, gondoltam.
Délután véletlen hamarabb értem haza, mint ő. Néhány méterre volt az ágyam a csengőnkhöz, és véletlen volt vezetékem otthon. Összehoztam, hogy ne vegye észre, s rákötöttem a nyomógombunkra az egyik felét, a másik pedig az ágyamnál volt. Aztán lefeküdtem olvasni. Hazajött az én kedves öcsém.
- Hány percet adjak neki? - gondolkoztam.
Adtam neki 5-öt, talán 10-et... Aztán megszólalt a csengő
- Laci, én tanulok, nézd már meg ki az! - kértem.
Kiment, visszajött... Azt mondta, senki nem volt ott, lehet, hogy elment.
2 perc múlva, csengő szól. Öcsém megy, de megint senki. Aztán megint 2 perc, öcsém szalad, de szintén senki.
Mérges lett mikor visszajött a szobába, nyitva hagyta az ajtót és lesbe állt.
Én meg csak vártam... vártam... csak vártam...
Aztán megint szólt a csengő, de megint senki. Ekkor már nagyon mérges volt.
- Pedig csak egy cipőfűzővel kezdődött - mondtam én ekkor.
Aztán ugye egy kis vita és nagy röhögés közepette nem volt semmi gond. Mind a mai napig szeretet van közöttünk és marad is! :

Saját történet a régi szép időkből.
Én az osztályvezetőmet küldtem fel még akkoriban létező telexszobába a hangosbemondón keresztül. Az volt a legfelső emelet, lift nélkül. A főnök abban az időben már nagyon elhízott és minden egyes lépcsőfok egy kínszenvedés volt neki.
Alig ért fel és tudta meg, csak kamu volt, máris újabb felszólítást kapott, miszerint várják a portán. Ott is szembesülnie kellett azzal, hogy ez is csak átverés volt.
Lihegve lépett be az irodába és egyenesen felém tartott:
- Valld be, ez a te műved volt?
Én egy ideig ártatlanságot színleltem, mint akinek fogalma nincs semmiről sem, de kolleganőimet látva, akik majd meg pukkadtak a nevetéstől, én is elnevettem magam. Szerencsére a főnök is értette a tréfát és mikor végre kiszuszogta magát, velünk együtt nevetett. Viszont, mikor valóban hívták valahova a hangosbemondón, akkor már telefonon meggyőződött a valódiságáról.

Egy másik munkahelyen történt.
Egy darab papírt felragasztottak egy lány hátára ezzel a felirattal:
"Ha rám mosolyogsz, megfoghatod a fenekem!"
Állítólag a lány egész nap vigyorgott, mert azt hitte, tetszik a fiúknak.
Egy másik alkalommal, mikor az ötlet szerzője munkahelyet váltott, fiús társaságba kerül, lány csak elvétve volt. Akkor egy fiú hátára ragasztották, ami akkora sikerrel járt, hogy még hónapok múlva is emlegették.







Viccek

Április 1-jén Móricka szalad be az anyukája szobájába:
- Anyu, gyere gyorsan a szobalányon egy idegen bácsi fekszik meztelenül!
Szaladás közben lihegve kuncogja Móricka:
- Anyu, ez csak áprilisi tréfa volt! Nem idegen az a bácsi, hanem az apu!

Hülye gyerek az anyjának:
- Anyu, anyu, apu felakasztotta magát, a pincében!
- De kisfiam ilyennel nem viccelünk!
- De anyu, anyu, apu tényleg felakasztotta magát a pincében!
Jó. Az anya lemegy a gyerekkel megnézni, és amikor leérnek, a gyerek elkiáltja magát:
- Hihi, április bolondja, vicceltem, a padláson van!

Védőügyvéd: Elárulná a korát?
Kicsit idős hölgy: 76 éves vagyok.
Védőügyvéd: Elmondaná, kérem, a saját szavaival, mi történt április elsején éjszaka?
Idős hölgy: Ahogy szoktam, a verandán üldögéltem hintaszékemben a langyos tavaszi estén,
mikor egy fiatalember lopakodott oda és leült mellém.
Védőügyvéd: Ismerte őt?
Idős hölgy: Nem, de barátságosnak tűnt.
Idős hölgy: Elkezdte dörzsölgetni a combomat.
Védőügyvéd: Megállította?
Idős hölgy: Nem.
Védőügyvéd: Miért nem?
Idős hölgy: Jó érzés volt. Senki nem tett ilyet velem, mióta az én Albertem húsz éve meghalt.
Védőügyvéd: Mi történt utána?
Idős hölgy: Elkezdte fogdosni a melleimet.
Védőügyvéd: Ekkor leállította?
Idős hölgy: Nem, természetesen nem!
Védőügyvéd: De miért nem?
Idős hölgy: Az érintésétől élőnek és izgatottnak éreztem magam. Évek óta nem éreztem
ennyire jól magam!
Védőügyvéd: És mi történt ezután?
Idős hölgy: Ó, hát hanyatt dőltem és mondtam neki, hogy tegyen magáévá, most!
Védőügyvéd: És megtette?
Idős hölgy: A pokolba is, nem! Felkiáltott: "Április bolondja!" És ekkor én lelőttem a kis
szarházit...

... és mára egy most aktuális kis humor!

‎- Kölcsön adod a doktoridat?
- Persze.
- Köszi!
- Nincs Schmitt!

- Úgy leírnék végre valamit helyesen!
- S mit, Pál?







Új vírus!

Vigyázzatok!!! Új vírus van a forgalomban, amit úgy hívnak, hogy "munka".
Ha bármiféle "munká"-t kapnál bármi módon, akár e-mailen, Interneten, vagy egy munkatársadtól... NE NYISD KI!

A vírus hónapok óta kering az épületben, a rendszerünkben, és mindazok, akik kinyitották a "munká"-t, vagy csak megnézték, azt tapasztalták, hogy kitörlődött a magánéletük, az agyuk pedig abbahagyta a normális működést.

Ha e-mailen "munká"-t találsz, vagy egyáltalán "munká"-val találkozol, úgy tudod megölni a vírust, hogy küldesz egy e-mailt a főnöködnek a következő szöveggel:

"Már épp elég baromságot kaptam öntől, elmentem a kocsmába."

Ily módon az agyad automatikusan elfelejti a "munká"-t.

Ha papírdokumentum alakban kapsz "munká"-t, egyszerűen emeld fel a dokumentumot és tedd a "munká"-t a szemétkosárba. Vedd a kabátod és a kalapod, két barátoddal ugorj át a legközelebbi bárba, és rendelj három sört (vagy rumpuncsot).

Ha ezt 14-szer elismétled, meg fogod látni, hogy a "munká"-nak többé semmi jelentősége nincs rád nézve, és a Flintstone család a világon a legjobb rajzfilm.

Küldd el ezt az üzenetet bárkinek, aki rajta van a címlistádon. Ha NINCS rajta senki, akkor attól tartok, hogy a "munka" vírus már megfertőzte az életed!







Juhász Gyula: Április bolondja

Benned születtem, édesbús, szeszélyes
Tavaszi hónap, felleges derűs,
Mikor a rétek lelke már fölérez
S brekeg a vízben száz bús hegedűs.

A Tisza partján ringatott a bölcsőm,
Holdtölte volt - tavaszi anda hold -
S a szőke fényben az éjet betöltőn
A vizek népe mind nászdalt dalolt.

Én hallgattam e furcsán bánatos dalt,
Mely egyhangún szép és gyönyörbe olvad
És sírvavigad, mint a honi ének.

Mások világgá zengő zongoráját
Én nem irígylem. A magad cigányát
Lásd bennem, ó magyar, ki neked élek!







Juhász Gyula: Április bolondja

Link



KOSZTOLÁNYI DEZSŐ: ÁPRILIS BOLONDJA

Link



Április bolondja

Link



MA Április 1 van a bolondos nap!

Link



Telefonos szivatás Qrva JÓ

Link






A látszat néha csal














 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Címkék: kiegyensúlyozott, osztályvezetőmet, papírdokumentum, néphagyományban, megválasztották, felragasztottak, környezetünket, munkatársadtól, rendszerünkben, pillanatnyilag, fizetésemelést, pszichológusok, hangosbemondón, hintaszékemben, emlékezetünkre, megszégyenülés, nyomógombunkra, beragasztózzuk, alsónadrágokat, szemétkosárba, féltizenkettő, felakasztotta, téveszthetünk, elbolondítsák, leggyakrabban, körbedobáljuk, ártatlanságot, észrevétlenül, automatikusan, véleményünket, valódiságáról, kolleganőimet, tarhonyamagot, munkahelyemen, szórakozásnak, hivatalosabbá, népszokás szerint, bolondját járatják, rászedett személy, április bolondja, bolondos áprilisi, akkor szokásban, rendelet után, tréfák ünnepe, gyerekesnek látszó, kiegyensúlyozott lelki, hazugsághoz mindig, évben egyszer, szorongás azonban, megszégyenülés kellemetlen, áprilisi beugratás, 1600-as évek, ÁPRILIS BOLONDJA, Kányádi Sándor, Munkaügyi Osztály, Nincs Schmitt, NYISD KI, Juhász Gyula, KOSZTOLÁNYI DEZSŐ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó nap volt  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Spenót fasírttal  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Különleges  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jan Twardowski - Siessünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Magamnak  Hogyan válunk hűségesekké?  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sorsunk miatt...  különleges  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Reményik Sándor: Pierrot &...  Márai Sándor tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Erdei gyöngyvirág  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  "Ez egy csoda"  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egyszerű  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Tanmese  Jázmin  Alvó cica  Szívek  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Emlékezz  Ott van  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Otthon  Sorsunk miatt...  Eduardo Sacheri gondolata  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimn...  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  Otthon  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egyszerű  Paul David Tripp Április 15  Reményik Sándor: Pierrot &...  James Allen  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu... 
Bejegyzés Címkék
népszokás szerint, bolondját járatják, rászedett személy, április bolondja, bolondos áprilisi, akkor szokásban, rendelet után, tréfák ünnepe, gyerekesnek látszó, kiegyensúlyozott lelki, hazugsághoz mindig, évben egyszer, szorongás azonban, megszégyenülés kellemetlen, áprilisi beugratás, 1600-as évek, német tartományból, áprilisi tréfákról, 1500-as években, január elsejére, bolondot aztán, újévi ünnepségen, áprilisba küldés, április bolondját, francia poisson, angol Aprilfool-nak, olasz Calandrino-nak, német Aprilsnarr-nak, tréfás szokás, április hónap, rendeletéből ered, újévi ajándékok, emberek januárban, januári ajándékokkal, másik címet, bolondot küld, másik mondóka, tradíció hazánkban, pünkösdi király, gyerekeket lehet, boltból vagy, kilincseket össze, osztályban körbe, falra felírjuk, németesek beülnek, angolosok németórára, 60-as évek, egyik munkahelyemen, munka mellett, műszaki egyetemet, humort sose, dolog érdekessége, hivatalos cégpecsétet, szép munka, egyik felét, másik pedig, ágyamnál volt, cipőfűzővel kezdődött, régi szép, osztályvezetőmet küldtem, hangosbemondón keresztül, legfelső emelet, főnök abban, kínszenvedés volt, ideig ártatlanságot, másik munkahelyen, darab papírt, lány hátára, lány egész, másik alkalommal, ötlet szerzője, anyukája szobájába, idegen bácsi, anya lemegy, gyerekkel megnézni, gyerek elkiáltja, saját szavaival, verandán üldögéltem, langyos tavaszi, fiatalember lopakodott, érintésétől élőnek, most aktuális, vírus hónapok, agyuk pedig, normális működést, következő szöveggel, agyad automatikusan, legközelebbi bárba, legjobb rajzfilm, üzenetet bárkinek, rétek lelke, vízben száz, szőke fényben, éjet betöltőn, vizek népe, honi ének, magad cigányát, látszat néha, kiegyensúlyozott, osztályvezetőmet, papírdokumentum, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 77 db bejegyzés
Összes: 4838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2613
  • e Hét: 10535
  • e Hónap: 33023
  • e Év: 210898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.