Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Levélkivonat
  2007-08-27 02:16:58, hétfő
 
   
  Kivonat,
az MDF FÓRUM-ban, 2003.decemberi számában megjelen ,,Szubjektív emlékezés Antall Józsefre" című írása kapcsán írott levelemből:

,,... a “Szubjektív emlékezés Antall Józsefre" című írás alábbi gondolata - amelyik arról a bizonyos, sokat vitatott “paktum"-ról szól - késztetett e levél megírására.
Ez, a gondolat, pedig a következő (idézet az írásból):
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
Köszönöm a visszaemlékezőnek és az MDF-Fórumnak ezt a mondatot! Ez az egy mondat adott magyarázatot egy sor érthetetlen történésre!
Például:
1.) E sorokat olvasva jöttem arra rá, hogy - amikor 1996-ban rám maradt Anyuka és Apuka istápolása és elhatároztam, hogy “megtanítom" őket az Igazságra emlékezni - miért végződött ezen törekvésem teljes kudarccal.
Először azt hittem, hogy olyan hosszú idő telt el a hazugságok jegyében, hogy már nem is emlékeznek másra! Most már tudom, hogy ez csak részben igaz, mert annak a bizonyos paktumnak az volt az üzenete szüleim és nemzedékük számára, hogy:
MÉG NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE!
2.) Ebből az egy mondatból értettem meg azt is, hogy miért végződött a politikai ténykedésem is kudarccal. Történt ugyanis, hogy a “rendszerváltozás" kezdetekor azt hittem, hogy eljött végre az én időm és beleártottam magam a politikai életbe. Végig kampányoltam az 1994-es választásokat, mint KDNP-s “pártkatona"; majd 1996-ban jelentkeztem az MDF helyi szervezeténél, hogy segíthessek. Azt mondták: lépjen be, akkor többet tehet közös ügyünkért, a “magyarság sorsának jobbításáért". Beléptem, mert nem szerettem volna kevesebbet elérni, mint (amit mindig is): sorstársaim ERKÖLCSI REHABILITÁCIÓJÁT és annak NYILVÁNOSSÁGÁT; valamint a (rendszer)váltáshoz szükséges ESZKÖZÖK (ismeretek, induló tőke...) elérhetőségét! Végig csináltam az 1998-as, a 2002-es választásokat: irodai ügyelet, cédulagyűjtés (még a Fidesznek is a Ferencvárosban).
Ott voltam a szavazatszámláló bizottságokban is és majd belehaltam abba, hogy mennyire magamra maradtam a kádári időkben összeszokott társaságban! Még, ha észre is vettem volna, hogy hogyan csalnak, sem tehettem volna semmit, mert még a MIÉP-es társam sem állt szóba velem! A kampányban újságcikkeket írtam éjszakánként, majd esszéket, szociográfiákat, novellákat, regényt. Előadásokra készültem a református gyülekezet női körében... Két marékkal szórtam (gondolat)"gyöngyeimet", úgy, hogy egy fillért nem kaptam senkitől cserébe, miközben csak úgy röpködtek körülöttem a százezrek! Örültem, hogy csinálhattam, csak az bántott, hogy: senki nem hallgatott rám(!), hogy senki nem állt szóba velem! Pedig nem akartam más lenni, mint olyan EMBER, aki “a másik emberrel beszél..."
(Az idézőjeles mondatrész példaképemtől, Albert Schweitzertől való. Ő mondta a hirosimai atomtámadás után, hogy: “Egész életemben igyekeztem tartózkodni attól, hogy társadalmi kérdésekről nyilatkozzam... egyáltalán nem azért, mert nem érdekeltek a nemzetközi események vagy a politika. Nagyon is érdekelnek, és igen aggódom miattuk. Egyszerűen úgy éreztem, hogy a külvilághoz való viszonyomnak közvetlenül teológiai, filozófiai és zenei munkásságomból és gondolkodásomból kell kinőnie. Inkább az egész emberiség problémáit igyekeztem megközelíteni, semmint belebonyolódni az egyik vagy másik csoport ellentmondásaiba. Ember akartam lenni, aki a másik emberrel beszél.")
A legutóbbi választások “eredménye" után rájöttem, hogy az én esetem nem egyedi, hanem egy nagyon fontos, a vágott-virág-sorssal, az 1945 után születettekkel összefüggő történelmi- magyar jelenség.
Ugyanis:
1.) a tőlünk nyugatabbra lévő, az Európai Unió országaiban - évszázadok óta - úgy élik meg az emberek hovatartozásukat, történelmüket, hogy ismerik családi őseik történetét, történelmét! Előlük senki nem titkolta el, hogy a nagyapa, dédapa, vagy ükapa milyen hősiesen harcolt hazája érdekeiért az első világháborúban! Vagy, tőlük senkit nem hurcoltak a SZU-ba málenkíj robotra, amit - ha túlélt a szegény rokon, még - titkolni is kellett, nemhogy nyilvánossá tenni szörnyű szenvedéseit!
Tőlük senkinek nem kellett a “láthatatlan" “skarlát-betűt" viselni az 1956-os forradalmi mártír rokonaik miatt!
Az ő nemzetük testéből nem szakítottak ki országrésznyi darabokat és az ott élő honfitársaiknak nem kellett egyik napról a másikra, “idegen betolakodóvá" válni saját szülőföldjén - immár 83 év óta!
2.) El kellene érni, hogy ezek az egyéni sorsok megismerhetők legyenek a családokban! Tudatosítani kellene, hogy az egyéni sorsok, történetek, maga a történelem - a család történelme! Hazánk történelme, viszont a családi történelmek összessége!
3.) Jó, hogy van Terrorháza Múzeum, de az ott látottak, a fiatalabbak számára - úgymond: “lógnak a levegőben". Miért? Azért, mert az oda látogató ifjú honpolgárnak fogalma sincs arról, hogy saját családján belül kije-kije hogyan élte túl, vagy halt bele az egyik, vagy a másik terrorizmusba! Addig, bizony ezek az ismeretek - borzalmasságuk miatt - csak még jobban elidegenítik utódainkat saját, családi történelmüktől! Azt a hamis illúziót kelti bennük, hogy: NEKEM EHHEZ NINCS KÖZÖM!".
4.) Ha mindenki tudná, hogy apjában, nagyapjában akkora félelem, szorongás alakult ki a szocializmus nevezetű társadalomban, hogy kárpótláskor nem merte kárpótoltatni magát, nehogy kiderüljön, hogy annak idején, az ötvenes években “hazudta" a munkásosztályhoz való tartozását. Ha tudná az igazat, akkor azt is tudni vélné, hogy ezek a családi vagyonok azután másodszor is azok kezébe kerültek, akik már egyszer - 1945 után - elvették, kisajátították, elrabolták a családjától!
5.) Nemhogy csökkenteni kellene a történelem órákat, hanem egyenesen az ösztönzők sokaságát kellene kitalálni, hogy az utánunk születettekben, a jövő nemzedékének képviselőiben felébredjen a vágy a családi múlt, a családi történelem megismerésére! Alapvető igény kellene, hogy legyen - most, a génkutatások óriási eredményeinek elérésekor, különösképpen - saját, genealógiai múltunk ismerete! Egyszerűbben fogalmazva: szükségesnek tartom, hogy mindenki képes legyen - felnőtt korára, legalább dédszülőkig visszamenőleg - a saját családfáját megrajzolni! Még egyszerűbben fogalmazva: jó lenne tudni, hogy ki fia- borja is az ember valójában!
6.) A “tudás" birtokában aztán nem élhetnénk “csak úgy" felelőtlenül bele a világba, mert a MÚLT KÖTELEZ! KIT ARRA, HOGY ÕSEI HIBÁIBÓL OKULVA ALAKÍTSA KI CSALÁDI ÉLETPROGRAMJÁT, ÉLETSTRATÉVIÁJÁT - KIT ARRA, HOGY MÉLTÓ UTÓDJA LEHESSEN ELŐDEINEK!
7.) Ezek: maguktól értetődő dolgok a tőlünk nyugatabbra élők számára. Ebből következik, hogy akkor leszünk igazán (genealógiai múltunk ismerete által is) egyenrangú uniós tagok, ha így lesz ez nálunk is! Bizony, akkor még az is előfordulhatna, hogy - a “tudás" birtokában - felelősséggel tudnának, tudnánk v á l a s z - t a n i!

*
Végezetül, azért is érintett különösképpen fájdalmasan a levelem elején idézett mondat, mert a “tudatlanság" és a “félismeret" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek kizárják egész nemzedékemet - a vágott-virág- gyökértelen nemzedéket - a döntésképesség kompetenciájából! Ugyanis, nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos “p a k t u m", hanem az előző rendszer “kompetenseinek" is! Részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és “tudás" adta előnyeikkel! Mert jobban tudják, mint valaha, hogy ki az, akit el kell lehetetleníteni, aki elől el kell venni minden lehetőséget!
Csakhogy, én ebbe nem tudtam beletörődni és magánkutatásba fogtam. Tartoztam vele magamnak, de legfőképpen - az utókornak.
Kutakodásom eredményeként született a Tudósítás Magyarországról... című szociográfiám, mellyel pályáztam a Magyar Írószövetségnél és egy középdíjat nyertem 1998-ban. A megjelentetésére azonban, nincs pénz azóta sem. Pillanatnyilag, készülő családregényemhez gyűjtök anyagot. Vagyis, csak gyűjtenék, de senki nem hajlandó (még mindég) a nagyobb családból beszélni az elmúlt hatvan év történéseiről! Pontosabban, a betanult hazugságokat szajkózza mindenki!
Szerencsére, egyre több könyv, hiteles írás jelenik meg a kérdéses időszakról, melyekből - kitartó munkával - csak-csak összeáll a “kép"!
Pesterzsébet, 2004. január 21.

Bóna Mária Ilona


Az idézetről készített másolatot 2005. szeptember 26-án készítettem. Az azóta eltelt másfél évben a helyzet semmit sem változott a politikai életben.
A magánéletemre, viszont teljes visszavonultság szakadt a kettős hatalmi nyomulás miatt. Mert, számomra azt jelentette a ,,rendszerváltozás" nevezetű változás, hogy e kettős hatalmi nyomulás elviselhetetlenné teszi mindennapjainkat! Rájöttem, arra is, hogy ez az én magánéletemben azt jelenti, hogy már nemcsak balról blokkolják kapcsolat-felvételi törekvéseimet, hanem jobbról is! Ráadásul, szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy családon belül kellene keresnem a ,,saját spiclimet"!
(Azt senki nem tudja elképzelni, hogy milyen, mindennapos lelki gyötrelemmel jár együttélni ezzel a tudattal!!! Köszönhetem Önöknek, egymást cseszegető politikusok!)
Nagyon haragszom, de ennek ellenére szólnom kell, mert ,,bűnösök között cinkos aki néma". Mert, igen is bűn, amit elkövetnek ellenem, ellenünk!
Rájöttem arra is, hogy a jobboldalt egyedül képviselni akaró ,,Szövetség" azért kényszerül bele ebbe, mert: ... Ezer oka van rá. Ebből, például:
1.) A jelenlegi, hatalmon lévő pártok folyamatos kampányolással és egymás elleni uszítással frusztálnak bennünket. E kampány része, hogy azt hazudják pozitíve: ,,lendületben az ország!". Ez, azonban negatíve igaz!
Erről olyan kényszerképzetem támadt a minap, mintha az ország egy olyan
,,SZEKÉR" volna, amelyik száguldva rohan a szakadék felé. A bakon két ,,KOCSIS"
ül, de a gyeplő annak a kezében van, aki megrészegülve a ,,lendülettől", a száguldás
mámorától észre sem veszi a szakadékot! A másik ,,KOCSIS" pedig megpróbálja
,,JOBB"-irányba téríteni a ,,SZEKERET", hogy elkerülje a tragédiát! Mi, az ,,Isten
adta nép"-nek, pedig nem marad más, mint-hogy (kinek-kinek) drukkolunk.
2.) 2002-ben ,,Nem voltunk elegen"! Ezért kell a ,,mi Kocsisunknak" segíteni, hogy mi legyünk többen! Ehhez szükség van a Nemzeti Konzultációs Központ munkatársaira és tevékenységükre! Szükség van a ,,szocializmus" eszmerendszerét elfogadók, de abban csalódottakra! Szükség van a nem szín-magyar- származású, de a polgári értéktrendet és egy egészséges magyar érdeket felvállalók- és képviselők megnyerésére! És, szükség van a bosszúéhes, volt ,,Nagytestvérrel"- valamint az új ,,Nagytestvérrel" való tárgyalásokra is!!!
3.) Mert, arra a ,,Kocsisra" van szükség, aki egész életével ül a bakon, és jó irányba tereli az ország szekerét - még azokét is, akik erről mást gondolnak!
Könyörgöm: fogjunk végre össze és segítsük Őt hozzá ahhoz a bizonyos ,,gyeplőhöz"! Azután, ráérünk vitatkozni azon, hogy a ,,Jók" között ki a ,,Jobbik"?!!

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gondolkodásomból, ellentmondásaiba, szavazatszámláló, rendszerváltozás, rehabilitációját, hovatartozásukat, kompetenciájából, kényszerképzetem, mindennapjainkat, megjelentetésére, életstratéviáját, munkásosztályhoz, honfitársaiknak, visszavonultság, szociográfiákat, írószövetségnél, magyarországról, tevékenységükre, lehetetleníteni, eszmerendszerét, munkásságomból, ferencvárosban, nagytestvérrel, magánkutatásba, nyilvánosságát, születettekkel, kisajátították, születettekben, kompetenseinek, belebonyolódni, világháborúban, bizottságokban, döntésképesség, borzalmasságuk, életprogramját, magánéletemben, ismert paktumot, hazugságok jegyében, bizonyos paktumnak, üzenete szüleim, politikai ténykedésem, politikai életbe, 1994-es választásokat, 2002-es választásokat, szavazatszámláló bizottságokban, kádári időkben, kampányban újságcikkeket, református gyülekezet, másik emberrel, idézőjeles mondatrész, hirosimai atomtámadás, nemzetközi események, Antall Józsefre”, JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE, ERKÖLCSI REHABILITÁCIÓJÁT, Albert Schweitzertől, Európai Unió, Terrorháza Múzeum, NEKEM EHHEZ NINCS KÖZÖM, MÚLT KÖTELEZ, HIBÁIBÓL OKULVA ALAKÍTSA KI CSALÁDI ÉLETPROGRAMJÁT, HOGY MÉLTÓ UTÓDJA LEHESSEN ELŐDEINEK, Tudósítás Magyarországról, Magyar Írószövetségnél, Bóna Mária Ilona, Köszönhetem Önöknek, Nemzeti Konzultációs Központ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Humor is meg nem is szerinted?  Nem hazudnak  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti Ima !  Havasi gyopár  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  A máj egészségének javítása te...  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Sonka vásár  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Halhatatlan boldog percek . ....  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  A nagyhét eseményei  virágvasárnap  Nagy Feró megmondta?  Alvó kutya  Jó éjszakát  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Varázskönyv  Szép estét kedves látogatóimna...  Az út  Várnai Zseni - Éveim  Búzavirág  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  A víz abszolút súlya nem számí...  Galaktikus kapcsolat  A tavasz nem csak önmagában sz...  Mire jók ?  képre írva  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  J. Donald Walters  Heltai Jenő: Március  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A máj egészségének javítása te...  Ha nyitott vagy  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Esti képek  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  A máj egészségét biztosító és ...  Haja van  Havazás  Esti kép  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ismert paktumot, hazugságok jegyében, bizonyos paktumnak, üzenete szüleim, politikai ténykedésem, politikai életbe, 1994-es választásokat, 2002-es választásokat, szavazatszámláló bizottságokban, kádári időkben, kampányban újságcikkeket, református gyülekezet, másik emberrel, idézőjeles mondatrész, hirosimai atomtámadás, nemzetközi események, külvilághoz való, egész emberiség, egyik vagy, legutóbbi választások, nagyon fontos, 1945 után, tőlünk nyugatabbra, emberek hovatartozásukat, első világháborúban, szegény rokon, 1956-os forradalmi, egyéni sorsok, család történelme, családi történelmek, fiatalabbak számára, másik terrorizmusba, hamis illúziót, szocializmus nevezetű, ötvenes években, munkásosztályhoz való, családi vagyonok, történelem órákat, ösztönzők sokaságát, utánunk születettekben, jövő nemzedékének, családi múlt, családi történelem, génkutatások óriási, saját családfáját, ember valójában, levelem elején, vágott-virág- gyökértelen, döntésképesség kompetenciájából, előző rendszer, előzőleg elraktározott, középdíjat nyertem, megjelentetésére azonban, nagyobb családból, elmúlt hatvan, betanult hazugságokat, kérdéses időszakról, idézetről készített, azóta eltelt, helyzet semmit, politikai életben, kettős hatalmi, jobboldalt egyedül, szakadék felé, gyeplő annak, másik &#8222, polgári értéktrendet, egészséges magyar, ország szekerét, bizonyos &#8222, gondolkodásomból, ellentmondásaiba, szavazatszámláló, rendszerváltozás, rehabilitációját, hovatartozásukat, kompetenciájából, kényszerképzetem, mindennapjainkat, megjelentetésére, életstratéviáját, munkásosztályhoz, honfitársaiknak, visszavonultság, szociográfiákat, írószövetségnél, magyarországról, tevékenységükre, lehetetleníteni, eszmerendszerét, munkásságomból, ferencvárosban, nagytestvérrel, magánkutatásba, nyilvánosságát, születettekkel, kisajátították, születettekben, kompetenseinek, belebonyolódni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 3704
  • e Év: 35434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.