Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Békemenet: Budapest, 2012. október 23.
  2012-10-23 20:45:28, kedd
 
 




BÉKEMENET: BUDAPEST, 2012. OKTÓBER 23.


A Békemenet résztvevői transzparensekkel indultak a Széna térről a Kossuth téri állami ünnepségre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján, 2012. október 23-án Budapesten. A felvonuláson lengyel szimpatizánsok is részt vettek. A Magyarország függetlenségéért és a kormány melletti kiállásért szervezett menetet több ismert közéleti személyiség vezette, köztük Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik alapítója, Bayer Zsolt újságíró, Csizmadia László, a CÖF másik alapítója, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője, Pataky Attila, az Edda együttes vezetője. Az ünnepi beszéd kezdetére a Békemenet eleje a Parlament elé érkezett, a vége azonban az Alkotmány utcában rekedt, mert már nem fértek be a térre.

Felejthetetlenül szép demonstráció részesei voltunk. Sokan voltunk és elegen. Ez talán még szebb is volt, mint a januári, és nem csak azért, mert csodálatosan szép volt az idő, s mert a Margit hídon az emberfolyó valami hihetetlenül felemelő látványt nyújtott. Lélekben pedig itt volt velünk minden szabadságszerető magyar.

A magyarság történelmet csinált, mert nincs Európában még egy nemzet, s talán az egész földtekén, amelyik ilyen kiemelkedő volna a hűségben, a szeretetben és az állhatatosságban. Ez a mi nagy közös kincsünk, amit soha senki nem tud már elvenni tőlünk.

Bencsik András jelezte, hogy "lesz még egy menetünk, talán a legnagyobb, s talán a legfontosabb, mióta a Béke Menete elindult Magyarhonban. Már most szólunk, hogy lélekben legyen idő fölkészülni rá, mert abból a menetből majd senki nem hiányozhat, akinek fontos hazánk és nemzetünk fölemelkedése. Az alól a menet alól nem lesz fölmentés, nem lehet más programja senkinek sem.

Az a menet 2014 áprilisában indul majd. Magyarországért, a magyarságért, a 2010-ben megvalósult álom valóra váltásáért, a megkezdett munka folytatásáért.

Ugye, ott lesztek? Kérlek, adjátok tovább!"
Bencsik András

Ma - együtt veletek - újra jó volt magyarnak lenni!

Mi több százezerre becsültük a résztvevőket. Rendőrségi jelentés/helikopteres/ felmérés szerint/ háromszázötven ezren voltak a rendezvényen. Ugyanakkor az Origó hirportál egyik kép melletti megjegyzése elszomorító volt, ami először csak több ezerről tudósított:

"A kormány és a miniszterelnök mellett demonstráló Békemenet a Széna Térről indult, kora délutánra több mint ezren gyűltek itt össze, mitöbb egy maroknyi lengyel szimpatizáns is részt vett a vonulásban. Délutánra a Békemenet eleje a Parlamenthez érkezett, a vége az Alkotmány utcában rekedt, mert már nem férnek be a térre."
http://www.origo.hu/itthon/20121023-orban-viktor-unnepi-beszede-a-kossuth-teren-o ktober-23an.html

Felháborító, hogyan lehet egy ilyen tudatos ferdítést büntetlenül megtenni, egy kb. 300-400.000 fős demonstrációt több mint ezerre taksálni! Úgy látszik, nálunk mindent meglehet!
A békemenet órákon keresztül vonult Budáról Pestre, a tömeg jelentős része már a téren táborozott, amikor a vége elérte a Margit hidat. A Kossuth tér már Orbán beszéde előtt megtelt, amikor az ünnepségre megérkezett a békemenet is....

És igen felháborító az is, ha bárki, aki azt állítja, hogy egy 5 éves hölgy vagy legényke avagy a kutyáját sétáltató idős ember vagy az ország szegényebb régióiból a Kossuth térre szállított kiránduló pénzt kapott azért, hogy a Békemenetben részt vegyen, annak az elméjével lehet baj. Igazából persze nem is azzal kellene foglalkoznunk, hogy az alaptalan rágalmakra reagáljunk, az azt minősíti aki ilyet állít. A szónoklatok tartalma, üzenete legyen inkább a téma tárgya. Inkább elemezzük ki, hogy ki mit mondott és mennyi annak a valódi tartalma. A többi csak egyszerű rágalmazás, személyeskedés, annak meg nem sok értelme?







Nem fogadjuk el, hogy idegenek kormányozzanak minket
Orbán Viktor ünnepi beszéde október 23-án, Budapesten.
2012. október 23.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ünnepségünk előtt néhány perccel az ország házában átadtuk a 2010-es, kétharmados győzelem után alapított Magyar Becsületrend első érmét. A becsületrend azokat illeti, akik személyes bátorságukról bizonyságot téve a nemzet érdekében kiemelkedő szolgálatot végeztek és hősiességet tanúsítottak. A Magyar Becsületrend első kitüntetettje dr. Tamás Aladárné Szűcs Ilona, a felvidéki Balogvölgy tanítónője, aki idén töltötte be 100. életévét, nemzedékek hosszú sorát tanította magyarul írni és magyarul olvasni. Az egyszerűsített honosításról szóló törvény elfogadása után visszavette a magyar állampolgárságát, amiért a szlovák állam megfosztotta szlovák állampolgárságától. Dicsőség a bátraknak! Itt van velünk, köszöntsük őt szeretettel!

[dr. Tamás Aladárné Szűcs Ilona: Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk. Megköszönve ezt a nagy-nagy kitüntetést, amit nem is tudom, miért kaptam, a világ legtermészetesebb dolga. Én most üdvözletet hozok a Felvidékről, a felvidéki sorstársaimtól, akikkel együtt harcolunk az igazunkért. A szép szó erejével csak egy idézetet szeretnék elmondani. Felvidéken, a Balog völgyében, az ősi Balogvár romjai mellől, ahol valamikor Gyöngyösi István lakozott, Széchy Mária ajándékaként, és azt írta Murányi Vénusz című versében ezeket a sorokat. Ha tehetném, ezeket a sorokat mindenkinek a szívébe vésném. ,,Nem nemes elme mely mindjárt változik, akarmi szélre is nádként ingadozik, ott tisztul az arany, hol az tűz lángozik, az rózsa is tövis között virágozik." Ebben minden el van mondva, amit tennünk kell. Én is azt teszem.]

Ennyit a magyar becsületről!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Emlékezők!

1956.október 23-át, a forradalmat és a szabadságharcot jöttünk ünnepelni. Ez az ünnep szent, mert a magyarok szabadságért hullott vére megszentelte. Mi, akik a magyar szabadság és függetlenség szenvedélyes hívei vagyunk, ezen a napon minden évben összegyülekezünk. Összegyülekezünk, s ilyenkor itt van velünk lélekben minden szabadságszerető magyar Kolozsvártól Budapesten át Los Angelesig. Összegyülekezünk, hogy hálával emlékezzünk azokra a hősökre és mártírokra, akik bátran, s nem egyszer halált megvető bátorsággal szembeszálltak az idegen elnyomókkal és a saját véreik ellen fegyvert fogó, hazai zsoldosaikkal. Puskával, géppisztollyal, benzines palackokkal harcoltak a nagy túlerőben felvonuló páncélautók, tankok és nehézágyúk ellen. Emlékezzünk tisztelettel azokra, akik öt nap alatt leverték az első hullámban ránk támadó szovjet megszálló csapatokat, és csak a novemberben felvonuló hatalmas hadsereggel szemben szenvedtek vereséget. Emlékezzünk a győzelem mámoros érzésére! Emlékezzünk a túlerővel szembeni fizikai vereségre! Emlékezzünk, azokra a magyarokra, akik állva maradtak a vas előtt, küzdöttek utolsó percükig, és meghaltak! Emlékezzünk azokra, akik vállalták a mártírsorsot! Tisztelettel hajtsuk meg fejünket a kivégzett és a keserves börtönbüntetésre ítélt hősök előtt! Ígérjük, nem feledjük őket! Ők ütötték az első és végzetes rést a szovjet világbirodalmon. Ők ébresztették fel a nyugati baloldal lelkiismeretét. Négy évtizeddel később ők adták nekünk az erőt, hogy kiszorítsuk a szovjeteket, hogy földre döntsük a szocialista munkáspártot, hogy megsemmisítsük a szabad világtól elválasztó aknazárat és szögesdrót akadályokat. Ma az egész világ tudja és elismeri, hogy a magyarok forradalmával és szabadságharcával az egész világ lett jobb. Éljen Magyarország, vivát, magyarok!

Tisztelt Emlékezők!

És most emlékezzünk arra a keserves útra is, amely a magyarokat elvezette a szabadságharchoz. A magyar kommunista munkáspárt a megszálló szovjet hadsereg fegyveres segítségével brutálisan leverte a háború végétől reményt keltően gyarapodó magyar demokráciát. Felmorzsolták a nemzeti, a polgári, a keresztény és a baloldali erőket is. Létükben támadták meg az egyházakat és a szakszervezeteket. Egy többségében önállóságra, polgárosodásra vágyó országban visszafelé, szégyennek és bűnnek minősítették, ha valaki polgár. Egy keresztény kultúrkörhöz tartozó országban visszafelé, szégyennek és bűnnek minősítették, ha valaki keresztény, vagy bármilyen vallásos családból származott. Az élet minden zugában tapintható volt az elnyomás és a függés. Hiába gyűjtötték be a munkaversenyek, az éhbér és a túlórák vérét-verejtékét, nem jött ki belőle semmi. A családok elszegényedtek és rettegtek. Sok százezer megalázott, mindenéből kiforgatott és fogságra vetett embert kényszerítettek hazugságra és lelkes éljenzésre. Ez vezetett 1956. október 23-án ide, a Kossuth térre. Hatalmas tömeg verődött össze. És itt, ezen a téren történt meg a csoda, a forradalom csodája. Itt történt meg az, ami addig elképzelhetetlennek tűnt. Egyetlen szempillantás alatt mindenki, a párttagok többsége is felfedezte, hogy becsület nélkül nem lehet élni. A lelkek kitárultak, és egymásra találtak - barátságban, bizalomban. A pártreformerek szocializmusjavító törekvései itt fordultak át a szabadság és a függetlenség követelésévé. A mellkasokból kiszakadó igazságérzet, a szocializmus megjavítása helyett szabad választásokat és orosz kivonulást követelt. A pártreformerek kezéből a letaposott nép kiragadta a marsallbotot, s amikor fizikai ellenállásba ütközött, maga fogott fegyvert, maga döntötte le a zsarnokságot, és maga hódította vissza a nemzet szabadságát.

Hölgyeim és Uraim!

Október 23-a minden évben emlékeztet minket arra, hogy a forradalom és szabadságharc leverőinek törekvései nem tűntek el a magyar közéletből. Elég, ha 2006. október 23-ára gondolunk: lovasroham, könnygáz, vasbotok, gumilövedékek, utána a brutalitásban élen járók kitüntetése és megjutalmazása. Jó, ha ezt észben tartjuk.

Tisztelt Ünneplők!

A szocializmus, amely a világ legfejlettebb demokráciájának hirdette magát, 1956-ban Magyarországon egyik napról a másikra összeomlott. Kiderült, hogy nem a saját lábán, nem a nép akaratán áll, hanem egy világbirodalom zsinórján függ. A tartózsinór elszakadt, vagy a marok gyengült el, s az egész építmény lezuhant. 2008 nyárutójának egyik reggelén egy amerikai pénzóriás New Yorkban összeomlott. A nyugati gazdaság megrendült. Kiderült, hogy a nyugati világ gazdasága - amelyhez immár mi is tartozunk - nem a saját lábán áll. Nem a saját lábán, vagyis nem a becsületes munka alapján áll, hanem egy pénz-világbirodalom hitelzsinórján függ. A zsinór elszakadt, és az egész építmény lezuhant. Összetört számos nemzetgazdaságot és sok tízmilliónyi emberi sorsot. Ma már egy iskolás is tudja, mi a különbség a szocializmus és a pénzgazdaság között. És egy iskolás is látja, hogy azért rendült meg mindkettő, mert egyik sem az igazság útján járt. Hazugságokra, dogmákra, önámításra és megtévesztésre nem lehet sem államot, sem gazdaságot építeni. A modern ember most tanulja az ősi törvényt, hogy igazság nélkül nincsen élet, nincsen szeretet, szépség, semmi, amiért érdemes élni, de nincsen tisztes gazdaság sem, amiből élni lehet.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Emlékezők!

A nagy változás éveit éljük az egész földgolyón. Minden nap látjuk, a bőrünkön érezzük, olyasmi történik velünk, a családunkkal, a hazánkkal, Európával és a világgal, ami évtizedekre megváltoztatja az életünket. Bár szeretnénk a tengelytörést szenvedett európai életet visszaállítani, tudjuk, oda már nincs visszaút. Európa feje búbjáig eladósodott, drágán termel, és saját dogmái kötik gúzsba. A nagy változás megrostálja a világ nemzeteit, szétdobálja őket. Eldönti, ki lesz szegény, és melyik lesz jómódú nemzet. Eldönti, kinek lesz munkája, és kinek nem. Eldönti, ki gályázik reménytelenül az adósságtengeren, és ki az, aki visszanyerve szabadságát partot ér. Eldönti, hol állandósul a felfordulás, ki süllyed zűrzavarba és anarchiába, hol lesz szilárd, biztos és kiszámítható a jövő.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Európa még nem döntötte el, hová is álljon. Brüsszelben még nem tudják, a fékre lépjenek, vagy inkább a gázpedálra, jobbra vagy inkább balra fordítsák a kormánykereket. Európa keleti és nyugati versenytársai nincsenek híján sem az önbizalomnak, sem a józan észnek. Az unió ezzel szemben kételkedik önmagában, és józan ész helyett ideológiákra támaszkodik. Pedig ma Európának a bátor elszántságra, a józan észre és a szívek felemelésére egyszerre lenne szüksége. Európának meg kellene értenie, hogy nemzetek nélkül nincsen szíve, kereszténység nélkül pedig nincsen lelke. Külön köszönet a békemenetnek, amely ezért az európai Magyarországért áll ki.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Brüsszelben szép számmal találunk olyanokat, akik az európai gazdaság megújítása helyett a megroggyant pénz- és bankkapitalizmusba akarnak újra életet lehelni, akik munkaalapú gazdaság helyett a spekulánsok rendszerét akarják feltámasztani, akik azt akarják, hogy méltányos tehermegosztás helyett ismét csak az emberek viseljék a válság terheit. Ezt nem fogadhatjuk el! Elfogadhatjuk és el is fogadjuk a mindenkire érvényes szabályokat. De nem fogadhatjuk el, hogy mások mondják meg helyettünk, mit tehetünk és mit nem a saját hazánkban. Elfogadjuk az európai együttműködés mindenkire érvényes szabályait, de mi nem fogadjuk el, hogy bármilyen kifinomult módszerrel idegenek kormányozzanak bennünket. Elfogadjuk az európai kultúrnemzetek közös erkölcsi mércéjét, de nem fogadunk el kettős mércét. Elfogadjuk és teljesítjük azokat a kötelezettségeinket, amelyeket Magyarország vállalt, de nem fogadjuk el, hogy a szocialista kormányok hibái miatt az egész országot büntessék Brüsszelben még ma is. Elfogadjuk, hogy az európai intézményeket is megilleti a tisztelet, de nem fogadjuk el, hogy az unió bármely intézménye tiszteletlenül bánjon a magyarokkal.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Gondoljuk végig, ha 1956-ban, vagyis tíz évvel a világháború, a párizsi békediktátum és a szovjet megszállás után a magyar nemzet képes volt fegyvert fogni a szabadságért, akkor nekünk, mai magyaroknak sincsen okunk kételkedni saját erőnkben. Ha a nagyszüleink a világháború után néhány év alatt puszta kézzel újjáépítették az országot, akkor legyen bármilyen keserves munka is, mi is képesek vagyunk megújítani Magyarországot. Igen, 2010-ben az európai válság ellenére képesek voltunk visszarántani hazánkat a csőd széléről. Igen, húsz évvel a rendszerváltás után képesek voltunk új alkotmányt adni a nemzetnek. Igen, kilencven évvel Trianon után képesek voltunk a határokon átívelő nemzetegyesítéssel több százezer embernek visszaadni a magyar állampolgárságát. És igen, az elmúlt két évben a válság szélviharában is képesek voltunk faragni az adósságunkból. Igen, az elmúlt két évben a pénzvilág ellenében is képesek voltunk kimenteni több százezer devizahiteles családot az adósságcsapdából. Igen, a nehéz pénzügyi helyzet ellenére is képesek voltunk megvédeni a nyugdíjakat és a béreket, emelni a minimálbért és csökkenteni a családok adóterheit. Igen, miközben egész Európában csökken a munkahelyek száma, képesek voltunk segély helyett munkát adni kétszázezer embernek s vele a segélyt kétszeresen meghaladó munkabért. És ha kitartunk, képesek leszünk megnyitni a kifizetődő munka és a nagyobb megbecsülés távlatát a bérből és fizetésből élők előtt is. És képesek leszünk olyan Magyarországot ácsolni, ahová néhány év múlva visszajönnek a ma idegen földön szerencsét próbáló fiataljaink is. Mi nem azt üzenjük a fiataloknak, hogy el lehet innen menni, hanem azt, hogy haza lehet ide jönni. Mindenkit visszavárunk! Tudjuk, sokan nem hiszik, hogy sikerülhet. A hegy valóban magas, de van út a tetejére. A csüggedőket, a megfáradtakat, a reményvesztetteket szeretném emlékeztetni, mi volt 1956 legnagyszerűbb leckéje.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Ünneplők!

A forradalmat javarészben munkások, az akkori bérből és fizetésből élők csinálták. Bár ők valóban kisemmizettek és jövőtlenek voltak, mégsem törődtek bele a kilátástalanságba. Üres volt a zsebük, de hatalmas volt a szívük, és nem fogadták el, hogy a jövő nekik semmit se tartogat, és hitből, szabadságvágyból és hazaszeretetből a legnagyobb dolgot hozták létre, amit ember létrehozhat: fellázadtak, és ezzel visszaadták a nemzet méltóságát. Ha csak feleannyi hitünk lesz, mint nekik volt, hegyeket tudunk megmozgatni. Azt kívánom a forradalom emlékére összesereglett magyar ünneplőknek, legyenek most bárhol, néhány száz méterre vagy sok ezer kilométerre innen, hogy október 23-a mindig emlékeztesse őket arra: annyira élünk csak, amennyire Magyarország él.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

orbanviktor.hu


A Miniszterelnök beszéde

Link








Drága magyar testvéreim honfitársaim határon innen és határon túl!
A magyar nép szilaj büszke öntudatos és Hazáját féltőn szerető Nemzet! Van önbecsülése! Igen, büszkék vagyunk eleinkre, büszkék vagyunk hőseinkre s mindazokra akik vérüket életüket áldozták a magyar Nemzetért, Hazánkért, a szabadságért, azért hogy mi magyarok szabadon és boldogan zsarnoki elnyomás nélkül élhessük az életünket gyermekeinkkel, unokáinkkal a jövő nemzedékkel! Történelmünk során oly sokat szenvedtünk mi magyarok, oly sokat megaláztak és lábbal tiportak minket idegen elnyomó zsarnoki nagy hatalmak, de mi magyarok mindig képesek voltunk magyarnak maradni, a legnagyobb baj közepette is mindig képesek voltunk összefogni és fölülkerekedni fölöttük, mert mindig egységben maradtunk! Egységben maradtunk, mert a hazaszeretet és az egymás iránti szeretet fűtött minket csak úgy, mint napjainkban! Ha tőlem azt kérdezitek, miért jó magyarnak lenni, hogy miért szeretek itt élni, válaszom egyszerű! Szeretem Hazámat, mert itt születtem magyar honban! Szívemből lelkemből utolsó csöpp véremig! Ha kell és ha a sors úgy diktálná, véremet adnám érte! Az utolsó leheletemig Hazámért élek és Hazámért halok! Isten áldd meg a magyart! Isten áldd meg minden drága magyar testvéremet határon innen és határon túl! Isten áldd meg Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét! Hajrá Orbán kormány, hajrá drága magyar testvéreim határon innen és határon túl!
Hajrá Magyarország - hajrá magyarok!


"Kedves Barátaim!
Mindenkinek hálás köszönet azért, hogy eljött és részt vett a Békemeneten 23.-án! Csodás és felemelő nap volt ez, nekünk szervezőknek is, hatalmas munka volt benne, de nagyon megérte.
Mint politológus, engedjetek meg egy észrevételt: a Békemenet immáron nem pusztán egy felvonulás, hanem sokkal-sokkal több annál: egy intézménnyé vált, a nemzeti oldal civil társadalmának alapintézménye, amiből innentől kezdve sok minden jó kezdeményezés elindulhat! Ebbe a civil intézménybe sok százezren tartozunk bele, s mi, a szervezők a jogi formákat is megtaláltuk: Békemenet Egyesület, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és annak alapítványa, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA), Civil Együttműködési Tanácskozás (CET), ez fogja össze a határon túli és belüli civil szervezeteket és a Munkástanácsok. Bencsik András és Bayer Zsolt a Békemenethez tartoznak, Csizmadia Laci és én a CÖF_CÖKÁ-hoz és a CET-hez, míg Palkovics Imre a Munkástanácsokat képviseli (utóbbi szervezettel 56-tal is szoros a kapcsolatunk...). És ami nagyon jó: az ötfős csapatunk összetartása példamutató, ezt bátran állíthatom. A legkevésbé sincs jelen a szokásos magyar széthúzás, én ennek személy szerint külön is örülök, mert mindig szívből utáltam az ilyesmit, mert a cél eléréséhez vezető utat torlaszolja el. De itt végre ez nincs jelen, sőt!
Szóval van egy óriási civil mozgalmunk, ami immáron intézményesedett, s ott áll a kormány mögött, s bármikor fel tud lépni, ha szükség lesz rá! Három Békemenet után büszkén kijelenthetjük: a Békemenet mögött álló százezrek immáron képesek arra, hogy befolyásolják a politikát, s képesek vagyunk arra, hogy nagy hatást gyakoroljunk a 2014-es választások végkimenetelére! Ez nagyon nagy dolog, s méltán lehet mindenki büszke magára, aki részt vesz a mozgalomban. Mi a demokrácia, ha nem az, hogy alakítani tudjuk a belpolitikát, sőt, még a külső politikai tényezők is figyelnek ránk, a demonstrációinkra? (Lásd január 21.-ének óriási hatását.)
Már sokkal több vagyunk, mint egyszerűen "felvonulók". Ez már egy más minőség! Súlyunk van, erőnk van, hatásunk van a politikára. És ez nagyszerű érzés. FOLYTASSUK - EGYÜTT!"
(Fricz Tamás)







KÜLFÖLDI LAPOK A BÉKEMENETRŐL

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó rovatvezetője írásában úgy vélte, hogy Orbánt "ugyanabból a fából faragták, mint a feltartóztathatatlan győztes típus Jacques Chiracot, Helmut Kohlt, Angela Merkelt, Nicolas Sarkozyt, vagy Gerhard Schrödert". E csoport tagjait az köti össze, hogy "céltudatos felemelkedésük közben csúfolták, alábecsülték, majd mégis komolyan vették őket, de végül aztán eredménytelenül küzdöttek ellenük. Senki sem tartóztatta fel őket, senki sem tántorította el őket a céltól, senki sem korlátozta hatalmi igényüket.
Az állam egyes számú (vezetői) akartak lenni, és azzá is lettek". A szerző kifejtette: "Magyarország erős embere két-három pontban eléggé gátlástalan: szenvedő országát akár nagyon nag
y árat fizetve is rendbe akarja hozni, persze a Fidesz által meghatározott rendnek megfelelően és a Stoiber Bajorországából ismert jelszó alapján, miszerint +aki le akarja csapolni a mocsarat, az nem kéri ki a békák véleményét+."
.
Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány támogatásának "masszív felmutatása" volt a szombati budapesti demonstráció - írta a BBC budapesti tudósítója a brit közszolgálati médiatársaság hírhonlapján. Nick Thorpe szerint a kormány támogatói azt is meg akarták mutatni, hogy több embert tudnak mozgósítani, mint az ellenzék.
.
A Rzeczpospolita című konzervatív napilap hétvégi mellékletének elemzői szerint a magyar kormányfő példája igazolja, hogy Európa képes bárkit stigmatizálni. Az elemzők párhuzamokat vonnak a lengyel és a magyar kormány döntései között. Hasonlóságokat látnak egyebek közt "a nemzeti bankok függetlenségét korlátozó" politika, illetve a koncessziók megvonásában a kormányt kritizáló médiák számára.
Hangsúlyozzák, hogy Lengyelország vitás lépéseit nem bírálta a világ. A szerzők szerint Magyarországon nem egy "barna rezsim megalakulásáról" van szó, hanem "egy régóta tartó belső hidegháború új fázisáról", amelyet a szocialista kormányzat idején a Nyugat észre sem vett.
.
Rocco Buttiglione olasz filozófus és politikus a lapban közölt interjúban azt emeli ki, hogy "Magyarországon elkövettek néhány hibát, de a viták fő oka, hogy a kereszténység elveinek felidézését az alkotmányban egyesek sértésnek vették".


























































 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: börtönbüntetésre, munkástanácsokat, összegyülekezünk, intézményesedett, szabadságvágyból, nemzetgazdaságot, adósságcsapdából, szabadságszerető, állampolgárságát, szabadságharchoz, állhatatosságban, miniszterelnökét, felejthetetlenül, függetlenségéért, végkimenetelére, eredménytelenül, kényszerítettek, hazaszeretetből, szabadságharcot, magyarországért, adósságtengeren, megalakulásáról, magyarországgal, demokráciájának, világbirodalmon, bajorországából, gyermekeinkkel, felemelkedésük, kormányozzanak, hasonlóságokat, összesereglett, függetlenségét, magyarországon, miniszterelnök, háromszázötven, egyszerűsített, 1956-os forradalom, felvonuláson lengyel, kormány melletti, ünnepi beszéd, vége azonban, emberfolyó valami, magyarság történelmet, egész földtekén, menetből majd, menet alól, 2010-ben megvalósult, megkezdett munka, miniszterelnök mellett, maroknyi lengyel, ilyen tudatos, békemenet órákon, Orbán Viktor, Palkovics Imre, Munkástanácsok Országos Szövetségének, Fricz Tamás, Civil Összefogás Fórum, Bayer Zsolt, Csizmadia László, Bencsik András, Magyar Demokrata, Pataky Attila, Béke Menete, Széna Térről, Budáról Pestre, Tisztelt Hölgyeim, Magyar Becsületrend, Tamás Aladárné Szűcs Ilona, Gyöngyösi István, Széchy Mária, Murányi Vénusz, Tisztelt Emlékezők, Kolozsvártól Budapesten, Éljen Magyarország, Tisztelt Ünneplők, Szeretem Hazámat, Orbán Viktort, Hajrá Orbán, Hajrá Magyarország, Kedves Barátaim, Békemenet Egyesület, Civil Összefogás Közalapítvány, Civil Együttműködési Tanácskozás, Csizmadia Laci, Három Békemenet, KÜLFÖLDI LAPOK BÉKEMENETRŐL, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Jacques Chiracot, Helmut Kohlt, Angela Merkelt, Nicolas Sarkozyt, Gerhard Schrödert, Stoiber Bajorországából, Nick Thorpe, Rocco Buttiglione,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Rátalálsz  Reggel van  Popper Péter szavai  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Szívem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nevem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Reggel van  Csak a fogyatkozás látható  Ne kapaszkodj magasabbra,  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Kerüld el az evangélium örömén...  Png ház  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Adakozás  Png cica  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Elköszönt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
1956-os forradalom, felvonuláson lengyel, kormány melletti, ünnepi beszéd, vége azonban, emberfolyó valami, magyarság történelmet, egész földtekén, menetből majd, menet alól, 2010-ben megvalósult, megkezdett munka, miniszterelnök mellett, maroknyi lengyel, ilyen tudatos, békemenet órákon, tömeg jelentős, téren táborozott, vége elérte, ünnepségre megérkezett, kutyáját sétáltató, ország szegényebb, elméjével lehet, alaptalan rágalmakra, szónoklatok tartalma, téma tárgya, valódi tartalma, többi csak, ország házában, becsületrend azokat, nemzet érdekében, felvidéki Balogvölgy, egyszerűsített honosításról, magyar állampolgárságát, szlovák állam, nagy-nagy kitüntetést, világ legtermészetesebb, felvidéki sorstársaimtól, idézetet szeretnék, sorokat mindenkinek, szívébe vésném, magyar becsületről, szabadságharcot jöttünk, ünnep szent, magyarok szabadságért, magyar szabadság, napon minden, idegen elnyomókkal, saját véreik, nagy túlerőben, első hullámban, novemberben felvonuló, győzelem mámoros, túlerővel szembeni, keserves börtönbüntetésre, szovjet világbirodalmon, nyugati baloldal, szocialista munkáspártot, szabad világtól, egész világ, magyarok forradalmával, keserves útra, magyarokat elvezette, magyar kommunista, megszálló szovjet, háború végétől, baloldali erőket, többségében önállóságra, keresztény kultúrkörhöz, élet minden, túlórák vérét-verejtékét, családok elszegényedtek, téren történt, forradalom csodája, párttagok többsége, lelkek kitárultak, függetlenség követelésévé, mellkasokból kiszakadó, szocializmus megjavítása, pártreformerek kezéből, nemzet szabadságát, magyar közéletből, brutalitásban élen, világ legfejlettebb, másikra összeomlott, saját lábán, világbirodalom zsinórján, tartózsinór elszakadt, marok gyengült, egész építmény, amerikai pénzóriás, nyugati gazdaság, nyugati világ, becsületes munka, zsinór elszakadt, pénzgazdaság között, igazság útján, modern ember, nagy változás, egész földgolyón, bőrünkön érezzük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4544
  • e Hét: 12999
  • e Hónap: 52820
  • e Év: 230695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.