Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ahol mindenki ártatlan
  2012-10-24 21:23:06, szerda
 
 




AHOL MINDENKI ÁRTATLAN - Bíró Zoltán
2012. október 21.


Így néz ki egy ország, ahol mindenki ártatlan. Ha van, aki mégsem tekinthető annyira ártatlannak, az maga a nép, mert szeret jól élni, és mindig szeretett többet fogyasztani, mint amennyit megtermelt. E jólét érdekében az sem számít ilyenkor, ha közben a nép is, az állam is eladósodik. Majd csak lesz valahogy! Ezt a szemléletet vagy életfelfogást igyekeznek az akármilyen úton-módon meggazdagodottak a nép nyakába varrni, önmagukat felül- és kívülállónak tekinteni, mintha ők lennének az ártatlanság megtestesülései, már csak azért is, mert ha a kezdeteknél, még kisemberként megúszták, akkor nagymenőként rájuk már más törvények érvényesek, mint a balekokra és az ,,ügyetlenekre". Ha ebben a hitükben az igazságszolgáltatás gyakorlata megerősíti őket, akkor könnyen kialakulhat és megerősödhet az a réteg a társadalom feje fölött, amely rendíthetetlen biztonságérzetével és elittudatával a mai demokráciák uralkodója és egyúttal megcsúfolója lesz.

Bírósági tárgyalások sora tanúsítja és tárja a nyilvánosság elé nap­jainkban ennek a sajátos öntudatnak a megnyilvánulásait, egészen a közfelháborodást keltő arcátlanságig. Ha figyelemmel kísérjük ezeket a tárgyalásokat, tapasztalhatjuk, hogy általában nyoma sincs bűntudatnak, csak a legritkább esetben. Még a veszprémi mészárlás banditáit is úgy próbálja mentegetni egyik-másik védő, mintha a szerencsétlenek egyfajta ,,vérvád" áldozatai lennének. A vörösiszap oligarchája ezeroldalas ,,szakértői" tanulmánnyal bombázza a bíróságot, és természetesen lelke sem rezdül, amikor arcátlanul ártalmatlannak nyilvánítja a több ember halálát, testi-lelki megnyomorodását, szenvedését okozó anyagot, egy település pusztulását és az anyagi károkat. Patyolatfehérre festi magát Hagyó Miklós is, mintha a BKV hírhedt, sokmilliós csalásai, indokolatlan, tékozló kifizetései, végkielégítései, ide-oda dobozolt mil­liói meg sem történtek volna. Ártatlan Hunvald és Verók, mind ártatlanok a hatodik és a hetedik kerület megvádolt polgármesterei és képviselői vagy tanácsadói mezbe öltözött ingatlanügynökei úgy is, mint a közvagyon technikás fosztogatói. Ártatlan a sukorói ingatlanügylet izraeli megbízottja, és ártatlan Dániel Péter, a Horthy-szobor elszánt, vörös festékes rongálója. Sőt őt a bíró még ,,morálisan és társadalmilag" fel is magasztalta. Azóta jobban megy az üzlet a festékboltoknak, színesednek sorra a szobrok, és duzzadnak büszkén e hősi keblek a jogállamban. Kit ne töltene el jogos büszkeséggel ez a festéköntő merészség. Annál inkább, mert ők nem tolvajok, nem csalók, nem fosztogatók, hanem ideológusok, intellektuális bűnözők. E tekintetben egyenesen az elit részeinek tudhatják magukat, ha nem is nagyban, de annál látványosabban, ellentétben például a színesfémgyűjtőkkel és orgazdáikkal, akiket ez ideig nem sikerült ugyan elkapni, de nincs is ideológiájuk, csak hasznuk.

Az igazi elit azonban sokkal följebb van a jogállami hierarchiában. Az a része is, amely a közvagyonból milliárdokkal gazdálkodott magánkasszák javára merő pragmatizmusból - kacsalábon forgó palotákig és offshore cégekig. És az a része is, amely egyszerű politikai bűnözőként csak emberek haláláért, életek tönkretételéért lenne felelős a diktatúra sűrűbb éveiből, ha lettek volna kormányok és bíróságok, melyek felelősségre vonják őket, még időben, amíg békésen ki nem halnak, vagy el nem ,,évülnek" a bűnükkel együtt maguk is. Bűntudat egyik kategóriában sem jellemző itt sem, hiszen az első szabadon választott kormány, parlament, alkotmánybíróság velük is vállalta a ,,jogfolytonosságot". Mért is izgatná hát az ország lejtőre taszítása Gyurcsányt, Bajnait, Kókát, Verest vagy a főváros mai szerencsétlen állapota Demszkyt? Ők fölülről néztek az országra, mint elődeik, és látták: akármit tettek is vele, még mindig megvolt valahogy, és ma is megvan még, kínlódjon vele most már ez a kormány a kétharmadával, amíg bírja az össztüzet.

Az ötvenhatos forradalom ötvenedik évfordulóján elkövetett bűnökért a felelősségre vonásban legalább már odáig jutottunk, hogy némely főrendőröket megvádoltak és folydogál valami bírósági eljárás is. Lehet, hogy egészen addig folydogál, amíg talán az elévülést ki lehet mondani? Ám fölöttük is voltak valakik, akik most nagyon demokratikus pártokat mozgatnak, sajtót mozgósítanak, és velük szemben nincs vád, nincs ítélet. Ők most szabadon tüntetnek és szónokolnak október 23-án. A rendőröknek most nem ők osztják a parancsot, most nem lövetnek a tüntetőkre, hiszen ők maguk a tüntetők. A szavak ernyedt nyilait persze azért lövöldözik a kormányra és szennyezik, amennyire tudják, az emlékezést egy tiszta magyar forradalom emléknapján. Lelke se rezzen, szeme se rezdül közülük senkinek. Csak azt lesik, mikor lehet megroggyantani a gátat, utat nyitni a vörösiszapnak, had áradjon szabadon, immár nem Kolontár, hanem az Országház felé.

Lehet, hogy éppen ezt akarja Brüsszel is? Addig szorongatni a kormányt, az országot, míg az életnedveket, az ellenálló képességet ki nem lehet facsarni belőle és aztán hadd jöjjön az iszap, a vörös, amíg a nyugati kedélyek meg nem nyugodtak tengeren innen és túl a bankok és a bíróságok háza táján.

A mai és múltbeli ,,ártatlanok" majd akkor dicsőülnek meg igazán.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: közfelháborodást, ingatlanügynökei, alkotmánybíróság, meggazdagodottak, szerencsétlenek, megnyomorodását, megtestesülései, végkielégítései, tapasztalhatjuk, tönkretételéért, festékboltoknak, pragmatizmusból, patyolatfehérre, rendíthetetlen, polgármesterei, ártalmatlannak, ingatlanügylet, intellektuális, megroggyantani, látványosabban, hierarchiában, társadalmilag, vörösiszapnak, milliárdokkal, szerencsétlen, arcátlanságig, életfelfogást, kétharmadával, természetesen, elittudatával, tárgyalásokat, felelősségre, demokratikus, ideológiájuk, megcsúfolója, mozgósítanak, szemléletet vagy, akármilyen úton-módon, ártatlanság megtestesülései, társadalom feje, sajátos öntudatnak, közfelháborodást keltő, legritkább esetben, veszprémi mészárlás, szerencsétlenek egyfajta, vörösiszap oligarchája, több ember, település pusztulását, anyagi károkat, hetedik kerület, közvagyon technikás, sukorói ingatlanügylet, AHOL MINDENKI ÁRTATLAN, Bíró Zoltán, Hagyó Miklós, Ártatlan Hunvald, Dániel Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Nagyon különös  210 éve született a SZÓZAT meg...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png lepke  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png csokor  Kaffka_Margit  Makszim Gorkij gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem tudhatod  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Bounty krémes  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Elköszönt  Szép estét  Minden harmadik...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Esti kép  Alázat  Alázat  Bounty krémes  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Tanuld meg ezt a versemet  Fekete-erdő desszert 
Bejegyzés Címkék
szemléletet vagy, akármilyen úton-módon, ártatlanság megtestesülései, társadalom feje, sajátos öntudatnak, közfelháborodást keltő, legritkább esetben, veszprémi mészárlás, szerencsétlenek egyfajta, vörösiszap oligarchája, több ember, település pusztulását, anyagi károkat, hetedik kerület, közvagyon technikás, sukorói ingatlanügylet, festéköntő merészség, elit részeinek, igazi elit, jogállami hierarchiában, közvagyonból milliárdokkal, diktatúra sűrűbb, bűnükkel együtt, első szabadon, ország lejtőre, ötvenhatos forradalom, felelősségre vonásban, rendőröknek most, szavak ernyedt, tiszta magyar, ellenálló képességet, nyugati kedélyek, bíróságok háza, közfelháborodást, ingatlanügynökei, alkotmánybíróság, meggazdagodottak, szerencsétlenek, megnyomorodását, megtestesülései, végkielégítései, tapasztalhatjuk, tönkretételéért, festékboltoknak, pragmatizmusból, patyolatfehérre, rendíthetetlen, polgármesterei, ártalmatlannak, ingatlanügylet, intellektuális, megroggyantani, látványosabban, hierarchiában, társadalmilag, vörösiszapnak, milliárdokkal, szerencsétlen, arcátlanságig, életfelfogást, kétharmadával, természetesen, elittudatával, tárgyalásokat, felelősségre, demokratikus, ideológiájuk, megcsúfolója, mozgósítanak, ügyetlenekre, nyilvánosság, megerősödhet, kategóriában, nagymenőként, kisemberként, közvagyonból, magánkasszák, évfordulóján, gazdálkodott, életnedveket, orgazdáikkal, kívülállónak, tanulmánnyal, főrendőröket, büszkeséggel, indokolatlan, fosztogatói, ellentétben, figyelemmel, ártatlanság, kezdeteknél, ideológusok, ártatlannak, színesednek, tárgyalások, szenvedését, emléknapján, szónokolnak, demokráciák, szorongatni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1828
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 44797
  • e Év: 222672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.