2010-08-31 18:06:47, kedd
|
|
|
A nyers vegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Először nyers vegán külföldi, majd magyar blogokon találkozhattunk a zöld turmix, vagy, ahogy ők mondják, a green smoothie fogalmával, majd nyomon követhető térhódításával. Áldásos erejéről, pozitív szervezetre gyakorolt hatásáról magunk is hamar meggyőződhetünk, és az eredmény önmagáért beszél.
Az ember teste a klorofill, az élő enzimek, vitaminok ásványi anyagok, valamint az érett gyümölcsben található benzinként működő gyümölcscukor kombinációjától egyszerűen életre kel. Elsőre furcsának tűnhet, hogy gyümölcs mellé zöld leveleket teszünk az italunkba, de ha más nem is, az íze meg fog győzni minket.
Azt sokszor hallhatjuk, hogy az élelmiszerekben nincs elég tápérték, így ezek nem táplálékok, csak élelmiszerek. Ráadásul nagy részük inkább vegyipari termék, mint ennivaló, igaz, az íze jó és ez a csapda! Felmerülhet a kérdés, akkor honnan vegyünk egyáltalán táplálékot?
Miben különböznek ezek a vadon termő ,,ételek" a ,,civilizált" világ élelmiszereitől?
Az élelmiszerek, finomított, feldolgozott termékek, és szinte mindent megfőzve, puhán eszünk. Lassan ott tartunk, hogy nem tudjuk megrágni a nyers ételeket. A nyers ételekben azonban enzim található. Ezektől élő az élő, valamint ezek biztosítják az élő szervezet megfelelő működését, tehát a hibák javítását és a támadások (vírusok, baktériumok, mikrobák) kivédését.
Főzés során az enzimek elpusztulnak, a tápérték (ami egyébként is alacsony) nagymértékben lecsökken. Feldolgozásukhoz a szervezet saját enzimkészletét (ami nem áll korlátlanul rendelkezésre) használja fel, ahelyett, hogy az ,,üzemviteli és ellenőrző" szerepüket végeznék, azaz a megelőzés, fenntartás és öngyógyítás tevékenységét. Így ez az egyik fő oka a degenerálódásnak (a normálistól való eltérésnek) és így a betegségeknek. A nyugati ember étrendje gyulladáskeltő! Miért van az, hogy az orvostudomány nagyfokú fejlődése ellenére is egyre több a degeneratív betegség?
Az enzimjeink fogynak a főtt ételek miatt.
A zöld turmixok éppen ezért tökéletesen alkalmasak arra, hogy az egészséges működésünkhöz szükséges nyers étel, - ami ideális esetben 70% kellene hogy legyen napi táplálékunknak- mennyiséget már reggel, vagy a délelőtti órákban bevigyük szervezetünkbe. Lehet, sosem rágcsálnánk el egy csokor petrezselymet, friss pitypanglevelet, vagy egy marék bébispenótot a reggeli szendvicsünk mellé, azonban ha almával, érett banánnal, vagy az éppen szezonális gyümölcsökkel (meggyel, eperrel, barackkal, körtével)és vízzel kombináljuk, frissítő-élvezetes italként könnyedén elfogyaszthatjuk. Akár 2 litert is!
A turmixolással pedig feltörjük a rostokat, ezáltal könnyebben emészthetővé és hasznosulhatóvá tesszük, ezen kívül tetemes mennyiségű zöld levelet tudunk elfogyasztani pillanatok alatt, jóízűen. A zöld turmixok elkészítésének csak a fantáziánk és a gyümölcsök, zöld levelek fellelhetősége szab határt.
A zöld levelekben, salátafélékben pedig rengeteg a klorofill. Nem léteznénk napfény nélkül. Az élő szervezet számára a klorofill legalább olyan fontos, mint a napfény. A növények a nap energiáját jórészt klorofilben tárolják. Így mondhatjuk, hogy a klorofill folyékony napfény. A klorofill fogyasztásával szinte napfényben fürdetjük szerveinket. A klorofill molekula hasonló a vérben levő egyik hemoglobin molekulához. A klorofill óvja a testünket, tisztítja, gyógyítja szerveinket, sok kórokozó baktériumot és gombát, sőt daganatsejteket is elpusztít sok más előnyös hatása mellett.
A ZÖLD TURMIX napi fogyasztása, a legjobb megoldás a sok klorofill bevitelére, ami segít rendbe tenni és fenntartani a megfelelő bélflórát, így egészségünk helyreállításában és a megelőzésben is óriási szerepe lehet. Méregtelenítő lúgosító hatású. Segít a sav-bázis egyensúly beállításában
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
Címkék: degenerálódásnak, feldolgozásukhoz, elfogyaszthatjuk, találkozhattunk, élelmiszerekben, hasznosulhatóvá, meggyőződhetünk, pitypanglevelet, daganatsejteket, élelmiszereitől, kombinációjától, elkészítésének, fellelhetősége, elterjedésével, térhódításával, salátafélékben, szervezetünkbe, enzimkészletét, táplálékunknak, gyulladáskeltő, fogyasztásával, beállításában, tevékenységét, betegségeknek, méregtelenítő, petrezselymet, rendelkezésre, orvostudomány, működésünkhöz, gyümölcsökkel, turmixolással, gyümölcscukor, nagymértékben, elfogyasztani, élelmiszerek, segítségével, nyers vegánság, internet segítségével, régi-új irányzatok, friss zöld, gyümölcsök hatalmáról, zöld turmix, green smoothie, eredmény önmagáért, ember teste, érett gyümölcsben, élelmiszerekben nincs, vadon termő, nyers ételeket, nyers ételekben, hibák javítását, enzimek elpusztulnak, ZÖLD TURMIX,
|
|