Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Offshore-számlákon a magyar államadósság duplája
  2012-11-22 22:33:47, csütörtök
 
 







OFFSHORE-SZÁMLÁKON A MAGYAR ÁLLAMADÓSSÁG DUPLÁJA

Forrás: Lánchíd Rádió
2012. november 22., csütörtök


Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore-jelenség miatt.

Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore-jelenség miatt. Így 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore-számlákra. A probléma az Európai Unió legtöbb tagállamát érinti, a brüsszeli vezetők mégsem tesznek semmit - mondta a Lánchíd Rádiónak Lóránt Károly. A közgazdász szerint az egyik legnagyobb probléma az, hogy az ilyen cégeknél átláthatatlan és követhetetlen a pénz útja. Lóránt Károly hozzátette: ez a pénz egyszer s mindenkorra elveszett.

A Reggeli hírjárat műsorvezetője, Vass István Zoltán beszélgetett a közgazdásszal.


Link








MAGYARORSZÁG ELTŰNT JAVAI

cid:ea3804632a2c42575a5a6bc19631231b
John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban
offshore bankár volt.

Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.

Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. Az igazságos adózásért küzdő, vezető közgazdászokból és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet azt állítja, hogy 2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött offshore számlákon. Ez az összeg - ami csak a pénzeszközöket vette számba, és nem tartalmazza az offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont - megegyezik az Egyesült Államok és Japán együttes éves nemzeti össztermékével (GDP).

"Az adóparadicsomok száma a gazdasági válság óta folyamatosan növekszik, csakúgy mint az ide menekített vagyonok mértéke" - mondta a Heteknek a Tax Justice Network igazgatója, John Christensen. Jelenleg 73 ilyen állam és önálló adójogi státussal rendelkező tartomány van, amelyek a nulla összegű vagy minimális adókulcsok mellett titoktartást - beazonosíthatatlan tulajdonú, anonim számlákat, alapítványokat és cégeket - kínálnak a külföldiek számára. "Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek és nem termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól" - állítja Christensen.

A klasszikus adóparadicsomok mellett évente több új helyszín is felbukkan, például Afrikában. Ilyen Ghána és Kenya, ahol a kormány létesített adómentes övezeteket, nyíltan offshore céllal. A fekete kontinensre leginkább az új ázsiai milliomosok menekítik a pénzüket, Kínából, Indiából és Szingapúrból.

cid:f9354c901b785c6496f9ad213f655862

A Csatorna-szigetek egyike, Jersey.
Népszerű adópara- dicsom: Nagy-Britanniához tartozik, de
pénzügyileg független, és nem tagja az Európai Uniónak sem.

Az offshore ára (The Price of Offshore) című kutatás során a világ legnagyobb adatbázisainak, a nemzetközi szervezetek jelentéseinek és az egyes országok költségvetési összesítéseinek felhasználásával a kutatók azt állapították meg, hogy a világgazdaság "fekete lyukaiban" több pénz tűnt el adómentesen az elmúlt években, mint amennyit a kormányok megpróbáltak - az adófizetők pénzéből - a válságkezelésre biztosítani. "Ezek a pénzek nem vesznek részt az értékteremtésben, nem teremtenek munkahelyeket, legfeljebb a spekulatív tőkepiacokon jelennek meg" - állítja Christensen, aki elmondta: a legnagyobb offshore vagyonokat nem ismeretlen "no name" bankok, hanem a világ top pénzintézetei kezelik. A pénzügyi válság éveiben a világ 50 legnagyobb bankja évente 16 százalékkal növelte az ügyfeleik által offshore számlákon elhelyezett összegeket. Ez a privátbanki prémium szolgáltatás a legjövedelmezőbb banki üzletág, ennek ellenére a bankok egy része állami mentőövet igényelt. "A szuper bankokon belül is kiemelkedik három pénzintézet - a svájci UBS, a szintén svájci Credit Suisse és az amerikai Goldman Sachs -, amelyek a világelit kedvenc bankjai. Ezek mind prémium szolgáltatást nyújtanak és kiterjedt hálózattal rendelkeznek a népszerű adóparadicsomokban."

A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára.
Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. (Lásd a mellékelt grafikát.) Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok - például Görögország - nincsenek az első húszban sem.

Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre - kormányzatoktól függetlenül. Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról. Ráadásul Magyarországnak nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki - vitatható módszerekkel, de - hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét. Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre - de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem -, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben.

A jelentés nemcsak az egyes országok veszteségét vizsgálta, hanem a nyerteseket is. "A szuper gazdagok egyre jobban elhúznak. Ma a világ összes magánvagyonának mintegy 30 százaléka egy nagyobb futballstadionnyi ember - 91 ezer fő - kezében van. Ők azok, akiknek egyenként 30 milliárd dollárt meghaladó vagyonuk van. Utánuk következnek az 1-30 milliárd dollár közötti vagyonnal rendelkezők (9,3 millióan), akik a világ magánvagyonának további 51 százalékát birtokolják. Ez a maroknyi elit - amely a világ lakosságának 0,14 százalékát teszi ki - négyszer annyi pénzzel (44 800 milliárd dollárral) rendelkezik, mint a többi 6,7 milliárd ember - a világ lakosságának 99,86 százaléka -, akik nem dollármilliomosok. Ennek a hatalmas vagyonnak a fele (a szupergazdagok esetében a 70 százaléka) offshore számlákon van. A számok azt mutatják, hogy az Occupy-mozgalom híres jelszava - "mi vagyunk a 99 százalék, ők az 1 százalék" - inkább alulbecsülte a valóságot.

cid:1387acef9b8d68a6ffeae892808f42aa


A hangzatos ígéretek ellenére ezen a téren nagyon gyenge a nemzetközi felügyelet. Hiába ígért például a G20-csoport hathatós összefogást, a gyakorlatban nem sok történt. Ezért az egyes országok - például a német adóhatóság - megpróbálnak a feketepiacon hozzájutni bizalmas adatokhoz a külföldre menekített vagyonokról.

"Ez a globalizáció gyenge pontja - mondja Christensen. - Felszabadítottuk a globális tőkemozgásokat, de nem szerveztük meg az együttműködést az országok között, hogy a pénz ne tűnhessen el az adóparadicsomokba. Ezért azt javasoljuk, hogy a világ valamennyi országának részvételével jöjjön létre egy globális adózási egyezmény. Ez automatikus információcserét biztosítana az adóhatóságok között. Csak azok a bankok működhetnének, amelyek alávetik magukat az offshore információk átadásának, beleértve az offshore cégek, részvénytársaságok és alapítványok valódi tulajdonosainak adatait is."

A szakember elismeri, hogy ez nem fog egyik évről a másikra megtörténni, de - mint mondja - az adómentes vagyonokból származó jövedelem megadóztatása olyan jövedelmet szabadíthat fel, ami megoldást jelentene például az európai adósságválság megoldására vagy számos ínségben élő ország valódi megmentésére.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
Francesco Sagittarius


Ezt hagyták ránk Gyurcsányék
Index

"A 2004 óta az Európai Unióhoz csatlakozott 12 ország közül nincs még egy olyan, mint Magyarország. Valódi különlegességünk nem is abban a jól ismert tényben rejlik, hogy itt a legmagasabb az adósságszint, hanem abban, hogy mi vagyunk az egyetlen ország, ahol a csatlakozástól a 2011 végéig eltelt években soha, egyetlen évben sem sikerült érdemben csökkenteni az adósságszinten...."

Link








Néhány napja néztem az Echo tv.n a Háttérkép c. műsort Bogár és Boross urakkal!

Hihetetlen tudásanyaggal rendelkeznek, melyet meg is osztanak a nagyvilággal! De eredménye nem sok, vagy nincs!

Bayer Zsolt moderálta a beszélgetést, mely igen jól sikerült, elindított bennem egy gondolatot, mely régóta nem került megfogalmazásra senki részéről!

Arról van szó, hogy nem érthető nagyon sok ember ragaszkodása a mai ún.szocialista és egyéb nevű baloldali párthoz! Mert miről is van szó? Kik is azok az emberek, akik működtetik a fantom-balos pártokat? Név nélkül,mert mindenki tudja kikről van szó! Azok az emberek működtetik ezeket, akik ragaszkodása az eszméhez, nos igencsak kétértelmű! vagyis az eszméből csak azokat tartották meg, ami nekik, mint haszonélvezőnek tényleg jó és eredményes a gazdagodásuk szempontjából! Azok az emberek, akik offshore-számláikon a magyar államadósság duplája van! Egyszer néhány éve már kiszámoltam durván, hogy ha csak a jelenlegi milliárdosaink vagyonát vesszük figyelembe, az eltűnt /elprivatizált - ellopott/ nemzeti vagyon máris megkerülne.

Ezek viszont azt már elfelejtették, hogy 50 éven keresztül azzal etették a népet: Tiéd az ország, magadnak építed!

Nos felépítettük, ők meg a készet egyszerűen elvették az általuk nyilvánosan deklarált tulajdonosoktól, azaz a néptől!

Nem elvették, fondorlatosan, csalással, becsapással Privatizáció címszó alatt!

És ezek az emberek kimerítve a büntetőtörvénykönyv összes kritériumát, ma is hülyítik azokat /sokan vannak/ akiket még lehet! Ahelyett, hogy jól megérdemelt helyükön lennének a ténylegesen bűncselekménnyel szerzett vagyonukért, valamint ideológiai osztályárulásért...!

A kommunisták nem változnak, lényegük az ellenfél démonizálása, besározása. Céljuk, hogy a nem hibátlan ellenfeleik ,,kabátügyeinek" segítségével lehúzzák riválisaikat abba a szellemi-lelki mocsárba, ahol jól érzik magukat.

Nos ez sajnos csak egy a sok közül...


Simor András fizetése havi 8 millió forint
/Havi 8 millió 11 ezer 800 forint a Magyar Nemzeti Bank elnökének fizetése!!! A monetáris tanács tagjainak bruttó alapbére havi 2 millió 800 ezer forint./

Link



A világ legvagyonosabb családjának története

Link



GDP-hez mért államadósság 1998-2012



A menekülő pénz: a 20 legnagyobb vesztes



Magyarország vesztesége








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: bűncselekménnyel, értékteremtésben, megkockáztatható, magánvagyonokról, legjövedelmezőbb, államadósságának, információcserét, felszabadítottuk, különlegességünk, felhasználásával, osztályárulásért, közgazdászokból, adóparadicsomok, magánvagyonának, magyarországról, tulajdonosainak, megfogalmazásra, összesítéseinek, magyarországnak, kormányzatoktól, válságkezelésre, tulajdonosoktól, haszonélvezőnek, hitelfelvételek, hitelfelvételei, paradicsomokba, megvilágításba, csatlakozástól, milliárdosaink, adatbázisainak, sajtószolgálat, legvagyonosabb, világranglista, országkárosító, alapítványokat, milliárdosokat, elmúlt évtizedekben, offshore-jelenség miatt, héten jelent, első átfogó, adóparadicsomokba menekített, teljes magyar, brüsszeli vezetők, közgazdász szerint, egyik legnagyobb, ilyen cégeknél, pénz útja, pénz egyszer, nyolcvanas évek, világ különböző, nemzetközi jelentés, kutatást vezető, OFFSHORE-SZÁMLÁKON MAGYAR ÁLLAMADÓSSÁG DUPLÁJA, Lánchíd Rádió, Justice Network, Európai Unió, Lánchíd Rádiónak Lóránt Károly, Lóránt Károly, Vass István Zoltán, John Christensen, Egyesült Államok, Ilyen Ghána, Európai Uniónak, Credit Suisse, Goldman Sachs, Ráadásul Magyarországnak, Vlagyimir Putyin, Fejér Szövetség Sajtószolgálat, Francesco Sagittarius, Európai Unióhoz, Bayer Zsolt, Simor András, Magyar Nemzeti Bank,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Odaadja  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a vezetőt  2004-es kivégzés után  Esti Ima !  Leereszkedés és olvadás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem látom őket  A máj egészségének javítása te...  Most - segíts meg Mária ,  Válaszok a halál után  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  2004-es kivégzés után  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Esti Ima !  Maci az északi fény alatt  Devecsery László - Húsvét  Paul David Tripp Március 25  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  üdvözöllek!  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Húsvéti üdvözlet !  A nagyhét eseményei  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Sok ember olyan,  Márciuzs 24.  Szép estét  Facebookon kaptam  Boldogság  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Paul David Tripp Március 27  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Paul David Tripp Március 26  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Játékos kis cicák  Szívet megérintő . . .  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  A szeretetről  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti képek  Paul David Tripp Március 28  Ha nyitott vagy  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
elmúlt évtizedekben, offshore-jelenség miatt, héten jelent, első átfogó, adóparadicsomokba menekített, teljes magyar, brüsszeli vezetők, közgazdász szerint, egyik legnagyobb, ilyen cégeknél, pénz útja, pénz egyszer, nyolcvanas évek, világ különböző, nemzetközi jelentés, kutatást vezető, teljes államadósságának, megdöbbentő adatok, igazságos adózásért, pénzeszközöket vette, offshore ingatlanokat, adóparadicsomok száma, gazdasági válság, nulla összegű, külföldiek számára, legtöbb ilyen, országuk adózása, klasszikus adóparadicsomok, kormány létesített, fekete kontinensre, világ legnagyobb, nemzetközi szervezetek, egyes országok, elmúlt években, kormányok megpróbáltak, adófizetők pénzéből, válságkezelésre biztosítani, spekulatív tőkepiacokon, legnagyobb offshore, pénzügyi válság, ügyfeleik által, privátbanki prémium, legjövedelmezőbb banki, része állami, szuper bankokon, szintén svájci, amerikai Goldman, világelit kedvenc, offshore jelenség, összeg abszolút, mellékelt grafikát, többi kontinensről, sokat szidott, első húszban, kommunizmus alatt, privatizáció során, ország ezzel, gyakran érték, folyamatos eladósodás, magyar offshore, külföldi milliárdosokat, offshore paradicsomokba, magyar adósságválság, politikai elit, elmúlt 20-25, országkárosító jelenséggel, jelentés nemcsak, szuper gazdagok, világ összes, nagyobb futballstadionnyi, 1-30 milliárd, világ magánvagyonának, maroknyi elit, világ lakosságának, hatalmas vagyonnak, szupergazdagok esetében, hangzatos ígéretek, téren nagyon, nemzetközi felügyelet, német adóhatóság, feketepiacon hozzájutni, külföldre menekített, globalizáció gyenge, globális tőkemozgásokat, országok között, világ valamennyi, globális adózási, adóhatóságok között, bankok működhetnének, offshore információk, offshore cégek, szakember elismeri, másikra megtörténni, adómentes vagyonokból, európai adósságválság, egyetlen ország, 2011 végéig, fantom-balos pártokat, emberek működtetik, eszméből csak, gazdagodásuk szempontjából, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 865
  • e Hét: 9102
  • e Hónap: 35725
  • e Év: 173097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.