Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
birsalmasajt
  2011-10-05 20:34:34, szerda
 
 



hozzávalók 6 főre
4 db birsalma
400 g kristálycukor
1 db citrom leve

elkészítés
A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
A birsalmapürét vasatag falú lábasban (én egy magasabb falú, öntöttvas serpenyőt használtam) kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. (A cukor mennyiségét illetően különféle "szabályok" léteznek: van aki azt mondja, hogy a birspüré súlyának 80 %-ának megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával a legfinomabb, van aki ugyanannyi cukrot ad hozzá, amennyi a birspüré nettó súlya, én leredukáltam a hozzáadott cukor mennyiségét 60 %-ra, így 670 g birspüréhez 400 grammnyi cukrot tettem.) A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
Egy megfelelő méretű tálat/ formát folpackkal bélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját (én egy éjszakán át hagytam a kibélelt tálban), kiborítjuk belőle egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre költöztetjük, ahol békén hagyjuk úgy kábé egy hétig, vagy amíg rendesen ki nem szárad. ( Ez a legnehezebb fázisa a birsalmasajt készítésének, tényleg baromi nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a mennyei illatú finomságba.)

BIRSALMASAJT 2.




hozzávalók 4 főre
3 kg birskörte vagy alma
2-3 szem szegfűszeg
2-3 fahéjrudacska
1 citrom
80 dkg cukor minden kg birsvelőhöz

elkészítés
A gyümölcsöt jól megmossuk, és negyedekbe vágjuk.
A magházával együtt héjastól feltesszük főni. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi.
10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és szitán áttörjük.
A gyümölcsvelőt megmérjük és minden kg-hoz 80 dkg cukrot teszünk.
Belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét.
Fényes edényben állandóan kevergetve, kb 10 percig rotyogtatjuk.
Porcelántálra cseppentünk belőle, és ha a csepp megdermed, nem folyik szét, akkor levesszük a tűzről.
Folpackkal kibéleljük a gerincformát és beletöltjük a masszát.
2-3 napig langyos, szellős helyen szárítjuk.
Kifordítjuk formából, és szeletelve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Címkék: hozzáfacsarjuk, porcelántálra, megszilárdult, birsalmapürét, belefacsarjuk, fahéjrudacska, gyümölcsvelőt, hozzáadásával, kristálycukor, felmelegítjük, belereszeljük, birsalmasajt, leredukáltam, rotyogtatjuk, eltávolítjuk, költöztetjük, gerincformát, készítésének, felengedjük, cseppentünk, mennyiségét, belenyomjuk, botmixerrel, legfinomabb, birsvelőhöz, zsírpapírra, legnehezebb, birspüréhez, birsalmákat, kifordítjuk, beletöltjük, kiborítjuk, elkészítés, hozzávalók, pürésítjük, feltesszük, birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Csak a fogyatkozás látható  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A Megváltó szolgálatában  Makszim Gorkij gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Png kislány  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Png virág  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Elköszönt  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Még csak most kezdődik a nap  Gonosz démon-álarc  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Szép álmokat!  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Neked tudnod kell  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Sokan azt tartják  Png csokor  Akarat 
Bejegyzés Címkék
birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra, legnehezebb fázisa, birsalmasajt készítésének, mennyei illatú, magházával együtt, citrom héját, csepp megdermed, hozzáfacsarjuk, porcelántálra, megszilárdult, birsalmapürét, belefacsarjuk, fahéjrudacska, gyümölcsvelőt, hozzáadásával, kristálycukor, felmelegítjük, belereszeljük, birsalmasajt, leredukáltam, rotyogtatjuk, eltávolítjuk, költöztetjük, gerincformát, készítésének, felengedjük, cseppentünk, mennyiségét, belenyomjuk, botmixerrel, legfinomabb, birsvelőhöz, zsírpapírra, legnehezebb, birspüréhez, birsalmákat, kifordítjuk, beletöltjük, kiborítjuk, elkészítés, hozzávalók, pürésítjük, feltesszük, magházukat, gyümölcsöt, negyedekbe, folpackkal, beleöntjük, szeletelve, hozzáadjuk, kevergetve, finomságba, használtam, mennyiségű, hozzáadott, szegfűszeg, kóstoljunk, kibéleljük, ugyanannyi, magházával, állandóan, serpenyőt, megfelelő, elintézni, megmossuk, szabályok, különféle, megmérjük, leszűrjük, öntöttvas, turmixban, mindegyik, megdermed, levesszük, birskörte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 607
  • e Hét: 1481
  • e Hónap: 5885
  • e Év: 37614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.