|
2010-11-30 16:21:23, kedd
|
|
|
|
|
|
Juhtúrós sztrapacska szalonnapörccel
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
30 dkg finomliszt
2 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg zsír
5 dkg juhtúró
3 dl tejföl
ízlés szerint só
Elkészítése:
A megtisztított nyers burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, és azonnal összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, az olvasztott, de már nem forró zsírt és 1 teáskanálnyi sót. A masszának galuskasűrűségűnek kell lennie. Ha nagyon sűrű (vagyis nem szaggatható), néhány evőkanálnyi vizet is hozzáöntünk. Bő, forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk a galuskákat, és megfőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A leszűrt zsírt összekeverjük egy dl tejföllel, amibe beleforgatjuk a leszűrt és meleg vízzel leöblített galuskát. A tetejére rámorzsoljuk a juhtúrót, tejföllel gazdagon meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a szalonnapörcöt.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
Címkék: szalonnapörccel, beleszaggatjuk, szalonnapörcöt, összekeverjük, beleforgatjuk, megtisztított, rámorzsoljuk, teáskanálnyi, meglocsoljuk, kiolvasztjuk, sztrapacska, összevágjuk, lereszeljük, elkészítése, hozzáöntünk, szaggatható, evőkanálnyi, galuskákat, olvasztott, hozzáadjuk, leöblített, finomliszt, hozzávalók, tojásokat, masszának, tejföllel, megfőzzük, szalonnát, burgonyát, forrásban, gazdagon, juhtúrós, burgonya, szalonna, juhtúrót, tetejére, megtisztított nyers, felvert tojásokat, füstölt szalonnát, leszűrt zsírt, tetejére rámorzsoljuk, tetejére szórjuk,
|
|
|
|
megtisztított nyers, felvert tojásokat, füstölt szalonnát, leszűrt zsírt, tetejére rámorzsoljuk, tetejére szórjuk, szalonnapörccel, beleszaggatjuk, szalonnapörcöt, összekeverjük, beleforgatjuk, megtisztított, rámorzsoljuk, teáskanálnyi, meglocsoljuk, kiolvasztjuk, sztrapacska, összevágjuk, lereszeljük, elkészítése, hozzáöntünk, szaggatható, evőkanálnyi, galuskákat, olvasztott, hozzáadjuk, leöblített, finomliszt, hozzávalók, tojásokat, masszának, tejföllel, megfőzzük, szalonnát, burgonyát, forrásban, gazdagon, juhtúrós, burgonya, szalonna, juhtúrót, tetejére, reszelőn, liszttel, galuskát, füstölt, juhtúró, zsírját, leszűrt, felvert, azonnal, szerint, teletál, szórjuk, néhány, apróra, közben, forrás, nagyon, lennie, tejföl, vízzel, vagyis, vízbe, forró, meleg, nyers, zsírt, lyukú, ízlés, tojás, vizet, finom, amibe, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2009
- e Hét: 12123
- e Hónap: 25872
- e Év: 230573
|
|
|