Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Grapefruitmag-kivonat
  2012-03-04 20:04:47, vasárnap
 
   
 
A GRAPEFRUITMAG KIVONAT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI:
Vírus-szemölcs (verucca), herpesz vagy nátha esetén

A szájüreg és a fogak, kisebb fekélyek, szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, szuvasodás, fogkő, fogínygyulladás esetén

A torok és az orr fertőtlenítésére nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás esetén

Szőrtüszőgyulladás, vágott seb, bőrkiütés, övsömör, ekcéma, szemölcs, bőrgomba, korpásodás, fejtetű esetén külsőleg

Gyomor-, bélrendszeri problémáknál: hasmenés, gombásodás estén, ezen kívül étvágy- és emésztésjavító, segít a normális bélflóra rendezésében

Aromaterápiás módszerként a fürdővízhez keverve, vagy inhalálásra, gargalizálásra

Sebek kezelésében avokádó- vagy olívaolajjal elkeverve, ecsetelő-szerként alkalmazva hatásos

Kiváló konzerváló hatása miatt befőttek eltevésekor, természetes kozmetikumok tartósítószereként meggátolja a penészedést

Krémekbe keverve hatékony ellenszere az ekcémának, herpesznek, pattanásoknak, fertőzéses eredetű bőrkiütéseknek

Izzadó lábak, intim testrészek szagtalanításában szintén hatékony

Háztartási fertőtlenítőszerként is rendkívül eredményes: élelmiszerek - zöldségek, gyümölcsök, húsok lemosására, takarításnál, klímaberendezések, hűtőszekrény, úszómedencék, házi szökőkutak, betegszobák fertőtlenítésére, penészedés gátlására, mosásnál ruhaneműk fertőtlenítésére

Napi 5 csepp 1 dl vízben megelőző hatású a hideg évszakokban, nehezebben kapható el az influenza, megfázás. Ha mégis elkapjuk napi 3x15-20 csepp hatékony javulást eredményez. Javasolt Olajfalevél kivonat szedése is mellé.

A kivonatot akut problémák esetén szakember által meghatározott ideig szedhetjük! Túlzottan nagy adagok szedésekor esetleg fejfájás, hasmenés és hasi görcsök jelentkezhetnek. Figyelem! A kivonat a szembe nem kerülhet! Kizárólag hígítva használjuk! Hígítatlanul szemölcsök, láb- és körömgomba esetén használható külsőleg. Citrus allergiában szenvedők nem szedhetik. Csecsemőknél és kisgyermekeknél kisebb adagot használjunk. Várandós anyukák is szedhetik.

A grépfrút nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. A szert az utóbbi időben már hazánkban is be lehet szerezni, s így otthon is bárki felhasználhatja. Ám nem mindegy, hogy milyen fajtát, mire és hogyan.

A kutatások szerint több száz baktériumtörzset és a gombák többségét képes a grépfrútmag-kivonat elpusztítani. Nem meglepő hát, ha az antibiotikumokkal, melyek használata mellett gyakran gombás fertőzés jön létre, a grépfrútmag-olaj konkurenciának számít. A hatásért a flavonoidok, és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sejtfalából elvonnak egyes anyagokat, s emiatt a sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók elvéreznek. A cseppeket sokféle dolog kezelésére használhatjuk, most nézzük a legfontosabbakat.

Afták
A szájnyálkahártya fájdalmas fekélye esetén naponta többször is öblögessük át a szánkat grépfrút-cseppes oldattal, 2 dl vízbe tegyünk 10 cseppet.

Berepedt szájzug
8 csepp kivonatot tegyünk 1 evőkanál olívaolajba, ezzel masszírozzuk be többször is az érintett területet. Ugyanígy használhatjuk kicserepesedett ajkak kezelésére is.

Ekcéma
2 evőkanál olívaolajba tegyünk 10 csepp grépfrútmag-kivonatot, ezzel kenjük be naponta többször is az érintett bőrrészt. Ekcémánál és aknénál segít a kivonatot tartalmazó vízzel történő lemosás is.

Lábgomba
Egy kis vattapálcikát itassunk át hígítatlan grépfrútmag-kivonattal, s ezzel ecseteljük be reggel és este a bőrt.

Torokfájás
Langyos vízbe csepegtessünk 10 csepp kivonatot, majd kétóránként gargalizáljunk vele. Ezenkívül naponta 4-6-szor 5 cseppet tegyünk vízbe, és igyuk meg.

Tyúkszem
Reggelente grépfrút-cseppes vattapálcikával ecseteljük be a bőrt. Este 10-15 perces lábfürdőt vegyünk, ehhez is cseppentsünk 10 csepp kivonatot. Majd töröljük szárazra a lábakat, és tegyünk rá éjjelre egy sebtapaszt, amelyet előzetesen 3 csepp grépfrútmag-olajjal itassunk át.

Rovarcsípés
A kellemetlen viszketés és égés hamarabb megszűnik, ha a csípés helyét egy evőkanál olíva-, búzacsíra- és lenolajba tett grépfrút-magkivonat (10 csepp) keverékével alaposan bemasszírozzuk.

Fogszú
A caries megelőzhető, ha a fogmosást követően esténként a kimosott fogkefére 3-6 csepp kivonatot teszünk, s azzal a fogakat és a fogínyt alaposan átdörzsöljük.

Gyomornyálkahártya-gyulladás
6 héten keresztül naponta 3-szor 10 cseppet vegyünk be egy pohár vízzel. Figyelem! Amennyiben a gyomorfájás 1 héten belül nem szűnne meg, feltétlen forduljon orvoshoz.

Orrmelléküreg-gyulladás
Fél deci langyos vízbe 4 csepp oldatot tegyünk, majd egy szemcseppentő pipettával 5 cseppet tegyünk mindegyik orrlyukba. Szívjuk fel jó alaposan, majd fújjuk ki az orrt erősen. Az egész eljárást ismételjük meg naponta 3-szor.

Pattanásos bőr
Negyed liter vízbe tegyünk 15 csepp kivonatot, és ezzel mossuk le a pattanásos részt. Végül 3 percig masszírozzuk be a nedvességet a bőrbe, és leöblítés, törlés nélkül hagyjuk megszáradni.

Korpás fejbőr
Hajmosás után 10 csepp grépfrútmag-kivonatot egyenletesen oszlassunk el a fejbőrön, masszírozzuk be gondosan, majd szárítsuk meg a hajat.

Székrekedés
Minden étkezéskor 1 pohár vizet apránként kortyoljunk el 10 csepp grépfrútmag-kivonattal.

Vírusos szemölcs
Naponta 3-szor 3 cseppet tegyünk a szemölcsre. Este vegyünk kéz- vagy lábfürdőt, benne 15 csepp kivonattal.

Sebek
Kisebb és nem túl mély sebeket (horzsolás, késsel történő vágások) könnyen és gyorsan fertőtleníthetünk grépfrút-cseppes oldattal. Tegyünk egy pohár vízhez 10 csepp kivonatot, és öblítsük le vele a sérült részt.

Fogínygyulladás
Naponta 3-szor 1-2 csepp oldatot masszírozzunk be az ujjunkkal a fogínybe. Ha fogzuhanyt is használunk, 5 cseppet tegyünk a vízbe.

Fogfájás
Mielőtt még azonnal a fogorvoshoz rohannánk, próbáljuk ki a következőt: egy kis vattadarabkát nedvesítsünk be, formáljuk kifli alakúra, cseppentsünk rá 5-10 csepp grépfrút-kivonatot, majd tegyük a fájó fogra vagy a fog és a pofazacskó közé.

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: fertőtlenítésére, legfontosabbakat, baktériumtörzset, szájnyálkahártya, kisgyermekeknél, fogínygyulladás, felhasználhatja, vattapálcikával, jelentkezhetnek, kicserepesedett, bemasszírozzuk, konkurenciának, gargalizáljunk, emésztésjavító, gargalizálásra, bőrkiütéseknek, használhatjuk, pattanásoknak, csepegtessünk, szemcseppentő, aromaterápiás, felhasználási, anyagcseréjük, orrmelléküreg, meghatározott, vattadarabkát, grapefruitmag, masszírozzunk, gégegyulladás, vattapálcikát, elpusztítani, rendezésében, masszírozzuk, egyenletesen, hűtőszekrény, antibiotikus, normális bélflóra, fürdővízhez keverve, hideg évszakokban, kivonatot akut, grépfrút nemcsak, utóbbi időben, kutatások szerint, gombák többségét, grépfrútmag-olaj konkurenciának, saját anyagcseréjük, sejtek teljesen, kórokozók elvéreznek, cseppeket sokféle, szájnyálkahártya fájdalmas, szánkat grépfrút-cseppes, érintett területet, GRAPEFRUITMAG KIVONAT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI, Javasolt Olajfalevél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  Nem méltó hozzád  Szép álmokat!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Png kislány  Neked tudnod kell  Png virág  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete István - Akác  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Julian Brass gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  Png fotel  Sose bánj semmit  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Csak a fogyatkozás látható  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogy lehet megtartani  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy maradéktalanul uralt világ  képre írva  Png kislány  Rátalálsz  Rátalálsz  Fekete-erdő desszert  Png virág  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Esti kép  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png csokor  Hiányzik  Még csak most kezdődik a nap  Hiányzik  Bertolt Brecht -től idézet  Sokan azt tartják  Png lepke  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
normális bélflóra, fürdővízhez keverve, hideg évszakokban, kivonatot akut, grépfrút nemcsak, utóbbi időben, kutatások szerint, gombák többségét, grépfrútmag-olaj konkurenciának, saját anyagcseréjük, sejtek teljesen, kórokozók elvéreznek, cseppeket sokféle, szájnyálkahártya fájdalmas, szánkat grépfrút-cseppes, érintett területet, érintett bőrrészt, kivonatot tartalmazó, kellemetlen viszketés, csípés helyét, evőkanál olíva-, caries megelőzhető, fogmosást követően, kimosott fogkefére, fogínyt alaposan, pohár vízzel, szemcseppentő pipettával, orrt erősen, egész eljárást, pattanásos részt, pohár vízhez, sérült részt, fogorvoshoz rohannánk, fájó fogra, pofazacskó közé, fertőtlenítésére, legfontosabbakat, baktériumtörzset, szájnyálkahártya, kisgyermekeknél, fogínygyulladás, felhasználhatja, vattapálcikával, jelentkezhetnek, kicserepesedett, bemasszírozzuk, konkurenciának, gargalizáljunk, emésztésjavító, gargalizálásra, bőrkiütéseknek, használhatjuk, pattanásoknak, csepegtessünk, szemcseppentő, aromaterápiás, felhasználási, anyagcseréjük, orrmelléküreg, meghatározott, vattadarabkát, grapefruitmag, masszírozzunk, gégegyulladás, vattapálcikát, elpusztítani, rendezésében, masszírozzuk, egyenletesen, hűtőszekrény, antibiotikus, kozmetikumok, olívaolajjal, élelmiszerek, csecsemőknél, takarításnál, úszómedencék, cseppentsünk, átdörzsöljük, bélrendszeri, nedvesítsünk, aminosavakat, problémáknál, hígítatlanul, grépfrútmag, természetes, kétóránként, keverékével, eltevésekor, flavonoidok, kellemetlen, kortyoljunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.