Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6 év után legyőztük aSzerbeket
  2010-09-03 20:04:27, péntek
 
  Hat év után legyőztük a szerbeket
2010. augusztus 30. 17:34

MTV1 videók a vízilabda EB 2010 mérkőzéseiről teljes meccs megnézheztő
Link

Gólok megnézheő az alábbi linken
Link
A magyar férfi vízilabda-válogatott parádés játékkal 9-6-ra győzött a szerb csapat ellen a zágrábi Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában.
Magyar pólós fiúk kék sapkában



A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amikor Kemény Dénes együttese négy góllal húzott el ellenfelétől
A magyarok ezt megelőzően utoljára szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt (2192 napja), a 2004-es athéni olimpia döntőjében tudták legyőzni a nagy rivális szerbeket.
B-csoport, 2. játéknap:
Magyarország - Szerbia 9 - 6 (2-1, 1-2, 4-0, 2-3)
a magyar góldobók: Madaras 3, Kis 2, Biros, Varga Dániel, Hosnyánszky, Szivós 1-1



A zuhogó eső szemerkélősre váltott, amikor a Mladost-uszoda 33 méteres nyitott medencéjében megkezdődött az összecsapás. A parton mindenesetre már a nyitány előtt megszületett a magyar győzelem: egy talán félszáz fős szerb szurkolócsoporttal szemben vagy háromszáz - a honi szövetség főszponzora, a Vodafone Magyarország jóvoltából öt különbusszal érkezett - magyar torkából szólt a "Ria-Ria-Hungária!" harci kiáltás, lobogtak a piros-fehér-zöld zászlók, és szóltak rendületlenül a magyar vuvuzelák.
A harsány, s már-már hazai miliőt idéző hangulatban egy-két eltékozolt lehetőség után előbb Biros Péter, majd Varga Dániel pazar passzból közelről szerzett góljaival vezetett is a magyar együttes (1-0, 2-1).
Az első szünetet követően remekül védekezett ki egy emberelőnyt a Kemény-csapat, aztán a felső kapufa segítségével hárított a kapuban kezdő Nagy Viktor, hogy aztán Madaras Norbert balkeze villanjon (3-1). Erre már - újabb fórból - érkezett válasz, sőt az egyenlítés is összejött a nagyszünetre (3-3).
Nagyszerűen indult viszont a harmadik nyolc perc: az addig csak a "majdnem" gólig eljutott Hosnyánszky Norbert elhajlásból bombázott a szerb hálóba (4-3). A center Kis Gábor a változatosság kedvéért átlövésből növelte tovább az előnyt (5-3), jól játszott a magyar csapat, s biztos kézzel védett Nagy. Olyannyira, hogy - első magyar duplázóként - Madaras 6-3-ra alakította az állást. Magabiztos magyarok, megszeppent szerbek - ezt mutatta a medencekép, de még sok volt hátra a meccsből. Jelesül a harmadik játékrészből másfél perc, amikor Birosék emberelőnyhöz jutottak, a precíz figura végén pedig Szivós Márton bevágta a hetedik magyar gólt is (7-3)!
El lehet-e herdálni ekkora előnyt? - hangzott a költői kérdés, amire a választ az utolsó negyed adta meg: nem! A magyar válogatott továbbra is roppant koncentráltan játszott, s bár a labdának nem akaródzott újból a szerb kapuba kerülni, a rivális egyszerűen képtelen volt feltörni a magyar védelmet. Pontosabban háromszor azért csak sikerült nekik: emberfórból, bő négy perccel a vége előtt (7-4), majd a triplázó Madaras találata nyomán még két alkalommal(8-6).



A lényegen azonban ez mit sem változtatott, pláne Kis tökéletes "zárszónak" is megfelelő lökete után (9-6): hat szűk esztendőt követően Magyarország vízilabda-válogatottja legyőzte Szerbia nemzeti csapatát. S ez akkor is hatalmas szó, ha csupán egy "egyszerű" Európa-bajnoki csoportmérkőzésen következett be a "mumusverés"
Képek az alábbi linken
Link

Nemzeti sport
A magyar férfi vízilabda-válogatott megtörte 2004, az athéni olimpia óta tartó nyeretlenségi sorozatát tétmeccsen Szerbia ellen: Zágrábban kiváló teljesítményt nyújtva, parádés harmadik negyeddel törte meg a délszlávok ellenállását, és végül 9-6-ra győzött. Ez volt Kemény Dénes csapatának második győzelme az Európa-bajnokságon a vasárnapi, Németország elleni siker után
A 2004 nyara óta tétmeccseken tartó nyeretlenség megtörésére talán most voltak a legrosszabbak az esélyeink - ettől függetlenül az egyértelmű volt, hogy a magyar csapat nem fogja könnyen adni a bőrét. Sőt, a Kemény-gárda előnybe is került egy szép akció után, Biros Péter elmozgott emberétől, majd magabiztosan a hálóba húzta a kapott ütempasszt. Az előnynek nem sokáig örülhettünk, egy előny után Filip Filipovics balja villant, Nagy Viktor meg kiszedhette a hálóból a labdát.
A következő kis lépést előre megint a magyar csapat tette meg, egy emberelőnyös figura után Varga Dániel maradt üresen, és közelről, a kapus ,,segítségével" a kapuba talált. A gól után jött egy-egy kihagyott szerb és magyar előny, ezt követte egy-egy labdavesztés, a kapuk nem forogtak veszélyben.
A játékvezetők sokszor fújtak a támadók ellen, így a negyed végére a kontrák következtében inkább úszóversenyre, mint vízilabdára emlékeztetett a meccs - az első játékrészt 2-1-es vezetéssel zártuk.
A második negyedet emberhátránnyal (Szivós Márton szállt ki) kezdtük, a szerbek meg azzal, hogy elszúrták a fórt - illetve azt is írhatjuk, hogy Hosnyánszky Norbert blokkolt remekül. Egy kontra után ziccerbe kerültek a szerbek, de Nagy Viktor lehúzta a rolót, az ellentámadás végén pedig Madaras került lövőhelyzetbe a jobb oldalon, pattintott kísérlete pedig a lécről vágódott be, 3-1!
A szerbek fórból szépítettek, Filipovics gyakorlatilag lemásolta első találatát, felhozva egyre a délszlávokat. A magyar válogatottnak is volt esélye emberelőnyből, Varga Dániel viszont blokkot zörgetett, nem pedig hálót. A szerbek a meccs addigi legnagyobb góljával egyenlítettek, Vanja Udovicics ,,lengetett be" egy brutális méretű bombát, 3-3. Hogy ne legyen könnyebb a helyzet, Varga Dánielt kiállították, a védekezés viszont jól pörgött emberhátrányban, megtartotta a csapat a döntetlent.
A negyed hátralevő részében is tartotta, némi szerencsével (egy teljesen kijátszott szerb akciót a kapufa mentett), más kérdés, hogy a támadójáték nem volt az igazi. A negyed utolsó támadása így is a miénk volt, Hosnyánszky remek csavarját a kapus hárította, másra már nem volt idő - félidőben 3-3.
A fordulást követően (szokás szerint) nem a magyar válogatott hozta el a labdát, a szerbek viszont csúnyán elpuskázták a Török kiállítása miatt kapott emberelőnyüket. Hosnyánszky villant, bekkel a nyakán előbb bravúrosan levegőhöz jutott, majd szintén bravúrosan hatalmas gólt lőtt - ismét itt az előny!
Sőt, hamarosan kettőre nőtt, Kis Gábor ,,munkásságának" következtében: a magyar center megszabadult emberétől, majd erőből a kapuba zúdított - már 5-3! Nagy Viktor bravúros védésekkel keserítette el a szerbeket, majd Szivós remek passzát Madaras vágta be, háromgólos előny.
A megzavarodott szerbek hiába kerültek emberelőnybe, két magyar közé tettek be egy passzt, így Hárai köszönettel elhozta a labdát. A szerb csapat támadójátéka romokban volt, a magyar csapat pedig emberelőnyhöz jutott, Kemény Dénes egyből időt is kért. Szivós Márton belőtte a fórt, miután Hosnyánszy balra nézett és középre passzolt - 7-3, remek gól! A negyedet (melyet 4-0-ra nyertünk meg!) Nagy Viktor védése zárta, nagyon közelinek tűnt a magyar bravúrgyőzelem.
Az utolsó negyed első támadását a szerbek vezették, de kapufáig jutottak mindössze, igaz, a mieink sem tovább. Szerencsére a szerb lövők olyanok voltak, mint Mendoza, a vörös újonc a Rejtő-regényben: még véletlenül sem találtak célt, vagy ha igen, Nagy Viktor fogta a kísérleteket.
Szivós kiállítása után törték meg (4:17-tel a vége előtt) hosszú gólcsendjüket a szerbek, megint Filip Filipovics talált be. A játékvezetők ide is ítéltek egy fórt, Madaras kapta a labdát, menetrendszerűen be is vágta ballal - 8-4 a Kemény-csapatnak.
Három perccel a vége előtt ismét emberelőnybe került a magyar csapat, a játékvezetők gyorsan kontrát ítéltek... A szerb ellentámadás után viszont Udovicsics egészen elképesztően szemfüles gólt szerzett, miután még a kötél előtt megfogta a labdát, majd éles szögből, okosan betalált (8-5). Legalább már csak 2:20 volt hátra.
A következő szerb lehetőségnél is Udovicsics vállalta magára a lövést, de a kapufát találta el, az idő fogyott, a magyar előny nem - innen nem lehetett már elveszteni. A szerbek lőhettek még egy ötméterest, Andrija Prlainovics nem is hibázott, de teljesen jogosan szólt a lelátóról a ,,Szép volt, fiúk!" - Kis Gábor gyönyörű gólja után meg pláne (9-6 ide). Nagyon szép volt, fiúk - a magyar csapat megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát a szerbek ellen, és nagy lépést tett a csoportelsőség (no meg az ezzel járó elődöntős hely) felé.

KEMÉNY: A SZURKOLÓTÁBOR VOLT A SZÜKSÉGES PLUSZ
A győzelmünk titka? Nyolc játékosunk volt, hét a vízben, egy pedig a közönség! A szerbek voltak a mérkőzés esélyesei, így csapatom felszabadultan játszhatott" - mondta Kemény Dénes, a magyar szövetségi kapitány.
,,Nagyon boldog vagyok, mert 2004, az athéni olimpia után végre meg tudtuk verni a szerbeket. Nagyon akartuk ezt a győzelmet" - nyilatkozta Madaras Norbert.
,,Túl sok helyzetet puskáztunk el, és ha nem használjuk ki a lehetőségeinket, az olyan, mintha kapnánk két gólt, mivel a magyarok könyörtelenül büntetnek. A mai napon Magyarország teljesen megérdemelte a győzelmet" - értékelt Dejan Udovicsics, a szerb szakvezető.
,,Nem volt jó napunk, bár a magyarok éremesélyesek. Biztos vagyok benne, hogy a másik három csoportellenfelünk ellen jobban játszunk, még minden esélyünk megvan, hogy bejussunk az elődöntőbe" - így a szerbek legjobbja, Filip Filipovics

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Címkék: menetrendszerűen, emberhátrányban, lehetőségeinket, emberhátránnyal, felszabadultan, bravúrgyőzelem, csoportelsőség, emberelőnyüket, válogatottnak, gyakorlatilag, emberelőnyhöz, lövőhelyzetbe, emberelőnyből, egyenlítettek, munkásságának, szemerkélősre, megzavarodott, következtében, koncentráltan, könyörtelenül, változatosság, rendületlenül, nyeretlenségi, legrosszabbak, éremesélyesek, teljesítményt, úszóversenyre, emlékeztetett, gólcsendjüket, szurkolótábor, mérkőzéseiről, megkezdődött, medencéjében, labdavesztés, emberelőnyös, emberelőnybe, alábbi linken, magyar férfi, szerb csapat, zágrábi Európa-bajnokság, harmadik negyedben, 2004-es athéni, nagy rivális, magyar góldobók, parton mindenesetre, nyitány előtt, magyar győzelem, talán félszáz, honi szövetség, piros-fehér-zöld zászlók, magyar vuvuzelák, magyar együttes, Európa-bajnokság B-csoportjának, Kemény Dénes, Varga Dániel, Vodafone Magyarország, Biros Péter, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Filip Filipovics, Vanja Udovicics, Varga Dánielt, Andrija Prlainovics, SZURKOLÓTÁBOR VOLT SZÜKSÉGES PLUSZ, Dejan Udovicsics,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előfordul, hogy  Ott van  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép álmokat!  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Kertem  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép álmokat!  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Márai Sándor tollából  Egyszerű  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Különleges  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Mindig lesz olyan  Egy gondolat  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Kertem  Facebookon kaptam  Különleges  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy tavasz  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Borzasztó  Nagy és kis csodák  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Krisztinától  Segíts neki dicsérni Téged  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Bársony székben  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Vidámság  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimn...  Robert Merle tollából  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jó éjszakát  Egy párkányon  Müller Péter tollából  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó kislány  Jázmin  Van néhány kérdés, amin gondol...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam Krisztinától  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alábbi linken, magyar férfi, szerb csapat, zágrábi Európa-bajnokság, harmadik negyedben, 2004-es athéni, nagy rivális, magyar góldobók, parton mindenesetre, nyitány előtt, magyar győzelem, talán félszáz, honi szövetség, piros-fehér-zöld zászlók, magyar vuvuzelák, magyar együttes, első szünetet, felső kapufa, kapuban kezdő, harmadik nyolc, addig csak, szerb hálóba, változatosság kedvéért, magyar csapat, harmadik játékrészből, precíz figura, hetedik magyar, költői kérdés, utolsó negyed, magyar válogatott, szerb kapuba, rivális egyszerűen, magyar védelmet, vége előtt, triplázó Madaras, lényegen azonban, athéni olimpia, délszlávok ellenállását, 2004 nyara, esélyeink &#8211, egyértelmű volt, szép akció, hálóba húzta, kapott ütempasszt, előny után, emberelőnyös figura, kapus &#8222, kapuba talált, játékvezetők sokszor, támadók ellen, negyed végére, kontrák következtében, meccs &#8211, első játékrészt, második negyedet, fórt &#8211, kontra után, ellentámadás végén, jobb oldalon, lécről vágódott, szerbek fórból, magyar válogatottnak, meccs addigi, brutális méretű, védekezés viszont, negyed hátralevő, teljesen kijátszott, kapufa mentett, negyed utolsó, miénk volt, kapus hárította, fordulást követően, szerbek viszont, nyakán előbb, magyar center, kapuba zúdított, megzavarodott szerbek, magyar bravúrgyőzelem, szerbek vezették, szerb lövők, vörös újonc, játékvezetők gyorsan, szerb ellentámadás, kötél előtt, következő szerb, kapufát találta, magyar előny, szerbek lőhettek, szerbek ellen, ezzel járó, győzelmünk titka, szerbek voltak, mérkőzés esélyesei, magyar szövetségi, magyarok könyörtelenül, szerb szakvezető, magyarok éremesélyesek, másik három, szerbek legjobbja, menetrendszerűen, emberhátrányban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.