Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
fehérboros ponty
  2011-12-19 20:28:04, hétfő
 
 




1,5-2 kg ponty egészben
A páchoz:

kilónként 3 gerezd fokhagyma
2 csomag petrezselyem
1 tk őrölt babér
1 tk kakukkfű
1 tk őrölt kapor
1,5 dl olívaolaj
só, bors (ízlés szerint)
1 ek mustár
1,5-2 dl fehér bor (lehetőleg száraz)
A szószhoz:

3 paradicsom
1 kaliforniai paprika
2 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl tejszín

A halat letisztítjuk, belső szerveitől megszabadítjuk, kopoltyúját kiszedjük, 0,5 cm-ként beirdaljuk. Sózzuk-borsozzuk.
A páchoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd az előkészített nyers halat bekenjük a páclével és alufóliába tekerve egy napot pácoljuk.
Sütéskor olajozott tepsibe fektetjük a bepácolt halat, és mellétesszük a szószhoz való zöldségeket, majd ráöntjük a fehérbort. Alufóliával lefedve fél óra alatt összepároljuk. Fél óra elteltével a halat átrakjuk egy kiolajozott tepsibe és így sütjük tovább, hogy a bőre kicsit ropogós legyen. A zöldségeket a haltól külön, de ugyanabban a sütőben még kb. fél óráig fólia nélkül tovább sütjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak edénybe tesszük a levével együtt, majd összeturmixoljuk, és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.
A halat a sütőben néha óvatosan megforgatva ropogósra sütjük, és az elkészült szósszal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
Címkék: összeturmixoljuk, összeforraljuk, megszabadítjuk, összepároljuk, összekeverjük, letisztítjuk, petrezselyem, hozzávalókat, előkészített, mellétesszük, zöldségeket, megforgatva, megpuhultak, kiolajozott, kopoltyúját, vöröshagyma, kaliforniai, alufóliával, beirdaljuk, szerveitől, alufóliába, paradicsom, elteltével, ugyanabban, tejszínnel, kilónként, fehérbort, borsozzuk, fokhagyma, kiszedjük, zöldségek, lehetőleg, olívaolaj, fektetjük, ropogósra, elkészült, halat letisztítjuk, hozzávalókat alaposan, előkészített nyers, napot pácoljuk, bepácolt halat, szószhoz való, halat átrakjuk, kiolajozott tepsibe, bőre kicsit, haltól külön, zöldségek megpuhultak, levével együtt, tejszínnel felöntve, sütőben néha, elkészült szósszal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  A Megváltó szolgálatában  s immár én is felragyogva, ért...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png lepke  Kaffka_Margit  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem számIt  Ágai Ágnes – Csendélet  Bounty krémes  Akarat  Kövesd a cowboyt!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Sokan azt tartják  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Őrizkednünk kell...  Alázat  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einsteinről  Alázat  Idő  Adakozás  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Radikális szeretet  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Julian Brass gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam  Erdőn  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod 
Bejegyzés Címkék
halat letisztítjuk, hozzávalókat alaposan, előkészített nyers, napot pácoljuk, bepácolt halat, szószhoz való, halat átrakjuk, kiolajozott tepsibe, bőre kicsit, haltól külön, zöldségek megpuhultak, levével együtt, tejszínnel felöntve, sütőben néha, elkészült szósszal, összeturmixoljuk, összeforraljuk, megszabadítjuk, összepároljuk, összekeverjük, letisztítjuk, petrezselyem, hozzávalókat, előkészített, mellétesszük, zöldségeket, megforgatva, megpuhultak, kiolajozott, kopoltyúját, vöröshagyma, kaliforniai, alufóliával, beirdaljuk, szerveitől, alufóliába, paradicsom, elteltével, ugyanabban, tejszínnel, kilónként, fehérbort, borsozzuk, fokhagyma, kiszedjük, zöldségek, lehetőleg, olívaolaj, fektetjük, ropogósra, elkészült, olajozott, bepácolt, felöntve, alaposan, ráöntjük, bekenjük, páclével, átrakjuk, egészben, szószhoz, tálaljuk, kakukkfű, sütéskor, óvatosan, pácoljuk, szósszal, lefedve, ropogós, tekerve, tesszük, paprika, közepes, tejszín, tepsibe, szerint, edénybe, sütőben, levével, együtt, tovább, haltól, sütjük, nélkül, csomag, páchoz, gerezd, mustár, sózzuk, kicsit, száraz, amikor, legyen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1335
  • e Hét: 3234
  • e Hónap: 7638
  • e Év: 39367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.