|
2011-12-25 17:56:12, vasárnap
|
|
|
Aszpik egyszerűen
Hozzávalók: 5 dl húsleves, 5 dkg zselatin
A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl. A kihűlt aszpikot kenőtollal hűsszeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.
Aszpikos sonkatekercs
Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evőkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evőkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk. Hűtőbéri legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk. |
|
|
1 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: franciasalátához, sonkatekercsekre, sonkatekercseket, sonkaszeletekre, meglangyosítjuk, hűsszeletekre, franciasaláta, föloldódásáig, megmelegítjük, használhatjuk, fölcsavarjuk, sonkatekercs, zöldségekkel, zselatinport, húslevesben, dermesztjük, megfelelően, zselatinpor, lezsírozzuk, díszítésére, melegítjük, kristályok, megdermedt, megtöltött, kevergetve, kenőtollal, pástétomra, kiöblített, elkeverjük, hozzáadjuk, hidegtálak, hozzávalók, hordhatjuk, használjuk, zselatinos, egyszerűen, húslevest lezsírozzuk, zselatinos húslevest, kristályok föloldódásáig, tűzről levéve, receptnek megfelelően, kihűlt aszpikot, keményre dermedt, zselatinport föloldjuk, hideg vízzel, juhtúrót simára, ecetes tormával, sonkaszeletekre kenjük, megtöltött sonkatekercseket, maradék aszpikot, franciasalátához keverjük, sonkatekercsekre simítjuk,
|
|
|
|
|
Link
Itt módom nyílik rá ,hogy sok érdekes újságot elolvassak.
De sok minden található ezen kívül...
Használd a keresőt ha valami érdekel
Linkhttp://boldogpeace.com/kereses.html |
|
|
húslevest lezsírozzuk, zselatinos húslevest, kristályok föloldódásáig, tűzről levéve, receptnek megfelelően, kihűlt aszpikot, keményre dermedt, zselatinport föloldjuk, hideg vízzel, juhtúrót simára, ecetes tormával, sonkaszeletekre kenjük, megtöltött sonkatekercseket, maradék aszpikot, franciasalátához keverjük, sonkatekercsekre simítjuk, napig dermesztjük, formából kiborítva, franciasalátához, sonkatekercsekre, sonkatekercseket, sonkaszeletekre, meglangyosítjuk, hűsszeletekre, franciasaláta, föloldódásáig, megmelegítjük, használhatjuk, fölcsavarjuk, sonkatekercs, zöldségekkel, zselatinport, húslevesben, dermesztjük, megfelelően, zselatinpor, lezsírozzuk, díszítésére, melegítjük, kristályok, megdermedt, megtöltött, kevergetve, kenőtollal, pástétomra, kiöblített, elkeverjük, hozzáadjuk, hidegtálak, hozzávalók, hordhatjuk, használjuk, zselatinos, egyszerűen, személyre, föloldjuk, leszűrjük, zöldségre, receptnek, szükséges, kiborítva, átszűrjük, húslevest, helyezzük, zselatint, aszpikos, formából, legalább, zselatin, kockából, evőkanál, húsleves, gépsonka, aszpikot, díszítve, alaposan, tormával, keverjük, forralni, aszpikra, rétegben, juhtúrót, simítjuk, keményre, hűtőbéri, vastagon, kínáljuk, egészet, maradék, reszelt, kockára, dermedt, juhtúró, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 18
- e Hét: 507
- e Hónap: 2558
- e Év: 30781
|
|
|