Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bőrgyulladás
  2011-01-01 17:33:43, szombat
 
  A bőrgyulladást, más néven dermatitiszt, és az ekcémát sokan hasonló bőrproblémának tartják, de valójában nem ez a helyzet. A bőrgyulladás egy akut bőrbetegség, míg az ekcéma krónikus állapot. A bőrgyulladás tünetei a viszkető, égető érzés, a bőr gyulladása, pirossága és felduzzadása. A súlyos és akut bőrgyulladásban szenvedőknél jelentkezhetnek hólyagok, valamint a bőr kérgesedése vagy hámlása.

A vékony vagy érzékeny bőrű emberek gyakrabban szenvednek bőrgyulladástól. A dermatitisz típusától függetlenül többféle házi praktikát alkalmazhatunk a tünetek kezelésére. Ezekhez a természetes módszerekhez csupán pár egyszerű konyhai hozzávalóra van szükségünk.

A dermatitisz főbb okai az allergiás reakció, bizonyos környezeti körülmények, egészségtelen életmód, a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben, emésztési zavar és tápanyaghiány.
A 10 leghatékonyabb házi gyógymód bőrgyulladás kezelésére:

1, Kamillavirág

A bőrgyulladás otthoni kezelésében mindig segítséget nyújt a kamilla rengeteg gyógyhatása. Vegyünk egy nagy tál vizet és forraljunk benne néhány kamillavirágot pár percig! Hagyjuk kihűlni a vizet, majd adjunk hozzá jégkockákat! Áztassuk a gyulladt bőrfelületet ebbe a hideg vízbe 10-15 percre! A kamillás víz enyhíti a bőr irritációját és csökkenti a tüneteket. Ismételjük napi legalább egy alkalommal, amíg a tünetek teljesen meg nem szűnnek!

2, Áfonya

Tegyünk 50 g áfonyát egy acéledénybe, és adjunk hozzá egy liter vizet! Melegítsük fel, majd hagyjuk állni egy óráig! Lassan homogén keveréket kapunk. Ezután forraljuk további 20 percig, majd hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni! Használjuk napi 2-3 alkalommal ezt a keveréket a gyulladt bőr megtisztításához! Ez a krém nem csak egészségesen tartja a bőrt, de segít megelőzni a fertőzéseket is.

3, Kókuszolaj

A kókuszolaj rendkívüli antimikrobiális és hidratáló tulajdonságai sokat segíthetnek a bőrgyulladás kezelésében. Óvatosan kenjük be meleg kókuszolajjal a gyulladt bőrt, hogy felpuhítsuk vele! A gyorsabb hatás érdekében használjunk szűz kókuszolajat naponta többször, amikor csak szükséges! Lefekvés előtt mindig kenjük be a gyulladt bőrt! Pár nap múlva elmúlik a bőr pirossága és szárazsága.

4, Mandulalevél

Vegyünk pár friss mandulalevelet és nyomjuk össze! Keverjünk hozzá vizet, készítsünk belőle sima krémet! Kenjük be ezzel a gyulladt bőrt és hagyjuk száradni pár percig! Végül mossuk le langyos vízzel, majd hidratáljuk a bőrt! Ismételjük napi 2-3 alkalommal a tünetek enyhítésére és a dermatitisz elterjedésének megelőzésére!

5, Zab

Bőrgyulladás esetén vegyünk zabos fürdőt, hogy elmulasszuk a kiütéseket és a bőr irritációját! A rendszeres zabos fürdő tisztán tartja a bőrt és enyhíti az irritációt. Adjunk langyos fürdővízhez egy csésze finomra őrölt zabot! Fürödjünk benne napi 15, legfeljebb 20 percig! A zabos víz hidratálja a bőrt. Ismételjük naponta egy hónapon át, és egészségesebb lesz a bőrünk!

6, E-vitamin

Az E-vitamin olaj visszaállítja a bőr rugalmasságát, azonnali enyhülést nyújt a viszketésre és a gyulladásra. A gyulladt bőr gyógyítására E-vitamin tartalmú krémeket és testápolókat is használhatunk. A magas E-vitamin tartamú ételek fogyasztásával szintén megelőzhetjük a bőrgyulladás súlyosbodását. E-vitamint tartalmaz a búzacsíra olaj, a napraforgómag, a mogyoróvaj, és a kukorica.

7, Almaecet

Egy tiszta vattapamacs segítségével kenjünk almaecetet közvetlenül a gyulladt bőrre! De előtte vízzel 5:1-hez hígítani kell. Hagyjuk rajta pár percig, majd mossuk le a bőrt nedves vattával! Ezzel enyhítjük a gyulladást és a viszketést. Ismételjük naponta pár héten át! Ehelyett fogyaszthatunk két teáskanál almaecetet egy pohár vízzel reggelente, éhgyomorra.

8, Szilfakéreg

A bőrgyulladás kezelésekor nagyon fontos, hogy tisztán tartsuk a gyulladt bőrfelületet. Házilag is készíthetünk hatékony szereket erre a célra, például szilfakéreg felhasználásával. Keverjünk össze egy teáskanál szilfakérget, egy teáskanál fekete nadálytő gyökeret és egy teáskanál fehér tölgy kérget két pohár vízben! Forraljuk kb. félórán át! Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd mossuk le vele a gyulladt bőrt! Az oldatban lévő gyógynövények jótékony hatása enyhíteni fogja a bőrgyulladás tüneteit. Alkalmazzuk napi 3-4 alkalommal!

9, Aloe vera

Az Aloe verát sokszor alkalmazzák különféle betegségek, többek között a bőrgyulladás kezelésére, mert segít visszaállítani a bőr pH-értékét és enyhíti a viszketést és az irritációt. Kenjük be friss Aloe vera géllel a gyulladt bőrt naponta többször, pár hónapon keresztül! Emellett ihatunk Aloe vera levet is az egészséges és ragyogó bőrért.

10, Méz

A méz is segít csökkenteni a bőr gyulladásait. Hígítsunk fel némi tiszta mézet kevés vízzel, és kenjük be vele az érintett felületet! Ismételjük legalább napi egy alkalommal egy hónapon át a bőr állapotának javulásáért!
A dermatitisz általában nem súlyos betegség, így könnyedén elmulaszthatjuk ezekkel a házi gyógymódokkal. Ha azonban nem javul a bőr állapota, mindenképpen forduljunk bőrgyógyászhoz!

Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: felhasználásával, megtisztításához, bőrgyulladástól, jelentkezhetnek, elmulaszthatjuk, bőrgyulladásban, antimikrobiális, mandulalevelet, leghatékonyabb, fogyasztásával, hőmérsékletűre, felhalmozódása, bőrproblémának, elterjedésének, kamillavirágot, bőrgyógyászhoz, fogyaszthatunk, visszaállítani, alkalmazhatunk, használhatunk, gyógynövények, kókuszolajjal, napraforgómag, tápanyaghiány, tulajdonságai, megelőzhetjük, súlyosbodását, gyógymódokkal, visszaállítja, rugalmasságát, egészségesebb, egészségtelen, bőrgyulladást, bőrgyulladás, méreganyagok, gyulladásait, ekcémát sokan, akut bőrbetegség, ekcéma krónikus, bőrgyulladás tünetei, vékony vagy, dermatitisz típusától, tünetek kezelésére, természetes módszerekhez, dermatitisz főbb, allergiás reakció, méreganyagok felhalmozódása, bőrgyulladás otthoni, kamilla rengeteg, gyulladt bőrfelületet, hideg vízbe, tünetek teljesen,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Devecsery László - Húsvét  Búzavirág  Havazás  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti Ima !  Szép álmokat!  Reményik Sándor: Itt most virá...  Esti képek  Esti kép  Apu  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Havazás  Alvó baby  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét  Búzavirág  Karinthy Frigyes: Almafa  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Varázskönyv  képre írva  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az út  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  A jó kedv a világon  Az út  Facebookon kaptam  Fülpontok  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  képre írva  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Könyvek  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  képre írva  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó baby  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Varázskönyv  képre írva  Talppontok közérthetően  Kékfestőről pár szóban  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szép estét  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nagyhétfő:  Sadhguru idézet  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Isten . . .  Szimbólumok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  képre írva  Nem látom őket  képre írva  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam Krisztinától  Most - segíts meg Mária ,  Fényvarázslat  Virágos mező  képre írva 
Bejegyzés Címkék
ekcémát sokan, akut bőrbetegség, ekcéma krónikus, bőrgyulladás tünetei, vékony vagy, dermatitisz típusától, tünetek kezelésére, természetes módszerekhez, dermatitisz főbb, allergiás reakció, méreganyagok felhalmozódása, bőrgyulladás otthoni, kamilla rengeteg, gyulladt bőrfelületet, hideg vízbe, tünetek teljesen, liter vizet, kókuszolaj rendkívüli, bőrgyulladás kezelésében, gyulladt bőrt, gyorsabb hatás, tünetek enyhítésére, dermatitisz elterjedésének, rendszeres zabos, csésze finomra, magas E-vitamin, bőrgyulladás súlyosbodását, búzacsíra olaj, tiszta vattapamacs, gyulladt bőrre, bőrt nedves, pohár vízzel, bőrgyulladás kezelésekor, teáskanál szilfakérget, teáskanál fekete, teáskanál fehér, oldatban lévő, bőrgyulladás tüneteit, bőrgyulladás kezelésére, érintett felületet, dermatitisz általában, házi gyógymódokkal, felhasználásával, megtisztításához, bőrgyulladástól, jelentkezhetnek, elmulaszthatjuk, bőrgyulladásban, antimikrobiális, mandulalevelet, leghatékonyabb, fogyasztásával, hőmérsékletűre, felhalmozódása, bőrproblémának, elterjedésének, kamillavirágot, bőrgyógyászhoz, fogyaszthatunk, visszaállítani, alkalmazhatunk, használhatunk, gyógynövények, kókuszolajjal, napraforgómag, tápanyaghiány, tulajdonságai, megelőzhetjük, súlyosbodását, gyógymódokkal, visszaállítja, rugalmasságát, egészségesebb, egészségtelen, bőrgyulladást, bőrgyulladás, méreganyagok, gyulladásait, bőrfelületet, irritációját, készíthetünk, megelőzésére, dermatitiszt, szilfakérget, mindenképpen, testápolókat, egészségesen, szervezetben, kókuszolajat, gyógyítására, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1177
  • e Hét: 3989
  • e Hónap: 20670
  • e Év: 129314
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.