|
2012-02-12 21:39:25, vasárnap
|
|
|
Jókai bableves
400 g száraz tarkabab, 150 g tisztított sárgarépa,150 g tisztított gyökér, 100 g tisztított zeller, 50 g tisztított vöröshagyma, 100 g zsír, 100 g liszt, 500 g debreceni kolbász, 500 g sertés-csülök, 2 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1 cs petrezselyem zöldje, 6 dl tejföl, 2 l csont lé, só, kalocsai csemege-fűszerpaprika, ecet.
A főzéshez előkészített száraz babot jól megmossuk, és főzés előtt egy nappal beáztatjuk. másnap újból megmossuk, csont lében feltesszük főni. beletesszük a füstölt csülköt, a debreceni kolbászt és a babérlevelet. ( A debrecenit kb. 10 perc főzés után kivesszük, félretesszük.) A mikor a bab puhulni kezd, hozzáadjuk a kockákra vágott vegyes zöldséged. Lassú tűzön egyenletes forrással főzzük. Ha füstöl csülök megpuhult a levesből kivesszük, és bablevest világosbarna fűszeres rántással (zsír, liszt, finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, kalocsai csemege fűszerpaprika) berántjuk. Tejfölt adunk hozzá, kevés ecettel ízesítjük, és jól kiforraljuk. Ha szükséges sózzuk. a debrecenit karikákra vágjuk, és a forrásban lévő bableveshez adjuk.
Házilag készített csipetkével forrón tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: magyaros ételek |
|
Címkék: fűszerpaprika, előkészített, világosbarna, petrezselyem, félretesszük, babérlevelet, bableveshez, csipetkével, vöröshagyma, kiforraljuk, beletesszük, tisztított, egyenletes, babérlevél, debrecenit, feltesszük, beáztatjuk, hozzáadjuk, szükséges, megmossuk, fokhagyma, kivesszük, megpuhult, bablevest, ízesítjük, rántással, sárgarépa, karikákra, zöldséged, forrással, debreceni, forrásban, berántjuk, készített, kolbászt, levesből, főzéshez előkészített, nappal beáztatjuk, füstölt csülköt, debreceni kolbászt, kockákra vágott, levesből kivesszük, debrecenit karikákra, forrásban lévő,
|
|
|
|
főzéshez előkészített, nappal beáztatjuk, füstölt csülköt, debreceni kolbászt, kockákra vágott, levesből kivesszük, debrecenit karikákra, forrásban lévő, fűszerpaprika, előkészített, világosbarna, petrezselyem, félretesszük, babérlevelet, bableveshez, csipetkével, vöröshagyma, kiforraljuk, beletesszük, tisztított, egyenletes, babérlevél, debrecenit, feltesszük, beáztatjuk, hozzáadjuk, szükséges, megmossuk, fokhagyma, kivesszük, megpuhult, bablevest, ízesítjük, rántással, sárgarépa, karikákra, zöldséged, forrással, debreceni, forrásban, berántjuk, készített, kolbászt, levesből, bableves, kalocsai, tálaljuk, főzéshez, kockákra, tarkabab, fűszeres, finomra, tejfölt, csülköt, házilag, füstölt, csemege, puhulni, ecettel, kolbász, füstöl, főzzük, vágott, csülök, száraz, vegyes, nappal, gerezd, vágjuk, zöldje, tejföl, sertés, gyökér, forrón, zeller, sózzuk, másnap, adunk, tűzön, lassú, liszt, adjuk, jókai, csont, újból, mikor, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2
- e Hét: 97
- e Hónap: 1309
- e Év: 29532
|
|
|