Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Viktor meglátogatta a ..
  2010-10-09 19:47:15, szombat
 
  Orbán Viktor meglátogatta a vörös iszappal mérgezett területeket.
Videó link Angolnyelvű nyilatkozata
Link

Orbán Viktor: Itt nem lehet élni
2010. október 7., MTI
Segíteni fogja a kormány azokat a kolontáriakat, akik új helyen akarják újrakezdeni életüket. A miniszterelnök szerint Magyarországnak nincs szüksége külföldi anyagi segítségre, de igénybe veszi az EU segítségét, és a külföldön élő, magyar származású gazdagok felajánlásait is várja.
Nem látja értelmét a vörösiszappal elöntött kolontári részek újjáépítésének Orbán Viktor. "Itt nem lehet élni" - jelentette ki a katasztrófa után három nappal megejtett helyszíni szemléje után.
"Valószínűleg kell nyitni egy új telepet itt a faluban, egy új területet meg kell nyitni, ezt pedig valószínűleg be kell keríteni örök mementónak" - jelentette ki a miniszterelnök. Mint mondta, bajba jutott családokat egyenként meg kell kérdezni arról, hogy kívánják-e itt folytatni az életüket, és hogyha itt nem kívánják, akkor hogyan és miképpen tudják a falun belül megoldani a problémájukat. Azoknak, akik a faluból is el akarnának menni, segíteni kell abban, hogy máshol tudjanak új életet kezdeni.
...... ........... .............


"Ez egy olyan természeti katasztrófa, amire nem volt példa Magyarországon" - jelentette ki. Vörösiszap-katasztrófa máshol sem történt még a világban.
"Ha ez éjjel történik, itt mindenki meghal. Ez olyan felelőtlenség, amire nem lehet szavakat találni" - jelentette ki a miniszterelnök, aki többször is utalt rá, hogy szerinte emberi gondatlanság okozhatta a történteket. Kizártnak tartja, hogy egy tározó fala ilyen hirtelen meginduljon, szerinte hosszabb folyamat következménye a tragédia, amit észlelni kellett volna.
Orbán szerint Magyarország elég erős ahhoz, hogy egy ilyen katasztrófa következményeit elhárítsa, "[t]ehát nekünk nem külföldi pénzügyi segítségre van szükségünk". Ennek ellenére egyeztetni kíván George Patakival, New York állam magyar származású volt kormányzójával egy olyan alap létrehozásáról, ahová külföldön élő, tehetősebb magyarok küldhetnék el felajánlásukat. Ezek után még azt is megemlítette, hogy az EU-nak is vannak olyan alapjai, amelyeket az ilyen esetekre hoztak létre, és ezeket Magyarország is igénybe veszi, mert "jogunk van hozzá".

Orbán Viktor: A gát valószínűleg át fog szakadni
2010. október 9., szombat 10:44 Index



A vörösiszap-tároló északi fala valószínűleg le fog dőlni, de nem kell pánikba esni, mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt Ajkán Kolontár kiürítése után. Azt mondta, a felelősökkel nem az eddig megszokott módon fognak bánni. A gyár újranyitásáról Orbán Viktor azt mondta: a vészhelyzet miatt erről nem vasárnap, hanem legkorábban hétfőn döntenek.
A Budapesti Műszaki Egyetem szakembereivel még péntek éjszaka elemezték a gát mostani állapotáról begyűjtött információkat, és ezek alapján arra jutottak, hogy van kockázata annak, hogy a fal ledől, és akkor a mögötte tárolt zagy újra kiáramlik. Sőt ahogy később fogalmazott: "Nagy valószínűséggel azzal kell számolni, hogy a fal le fog dőlni, de pánikolni nem kell". Kolontárt már reggelre teljes egészében evakuálták, 715 főt telepítettek ki, elrendelték a megfelelő műszaki egységek helyszínre szállítását, és megszervezték a falu vagyonvédelmét. A bennmaradt állatok ellátását megszervezték, a falu biztonságban van. Az egységek jelenleg 3000 fő evakuálására vannak felkészülve. Orbán információi szerint, ha megtörténik a gátszakadás, akkor a zagy ugyanazon az útvonalon fog haladni, mint az első kiömléskor, ezért a 6000 lakosú Devecsernél is óvintézkedéseket tettek, de Devecsert egyelőre nem ürítik ki. "Szakértők kiszámolták, hogy ha kidől a fal, akkor milyen gyorsan terjed majd szét a vörös iszap, és ehhez megfelelő készültséget telepítettünk ki Devecserre" - mondta. Konzultált Devecser polgármesterével is, aki szerint a városban szomorúság, várakozás és nyugtalanság hangulata uralkodik, de pánik nincs.
Mivel a világban sehol sem történt még hasonló katasztrófa, csak feltételezéseik vannak, hogy mi fog történni a továbbiakban, de a miniszterelnök biztosított arról, hogy a legrosszabb forgatókönyvre vannak felkészülve. Az esetlegesen kiömlő zagy semlegesítésére alkalmas anyagokat halmoztak fel a környéken, illetve a falu felé haladva négy gátat építenek, amik lassítják a kiáramlást. Orbán Viktor tudomása szerint ha a fal kidől, a hétfői katasztrófa során kiömlött anyag fele, azaz 500 ezer köbméter vörösiszap áramolhat ki, de ez függeni fog annak nedvesség tartalmától. A vörösiszapot tároló gát északi falán több repedés található, amikből pára száll fel, és a fal részei már elváltak egymástól, csak még nem mozdultak el - ismertette Orbán Viktor a mérések eredményeit. Elmondta, hogy az országban minden hasonló tározót vizsgálnak, de veszély csak az ajkainál áll fenn, itt is csak ebben az egy tározóban. A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a falban lévő repedések a hirtelen kialakult nyomásváltozástól alakulhattak ki. A tározóban maradt anyag továbbra is nyomás alatt tartja a fal repedések által elgyengített szakaszát. A gyár újranyitásáról a vészhelyzet elmúltáig nem tárgyalnak a vezetőséggel. Eddig úgy volt, hogy erről vasárnap dönt a kormány, de Orbán azt mondta: legkorábban hétfőn döntenek erről. "Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" - válaszolta a felelősségre vonást firtató kérdésre a miniszterelnök.

Orbán Viktor: új otthonokat kapnak a károsultak
Aki nem akar visszamenni az otthonába, annak felkínálnak egy házat az ország különböző pontján.
...... ........... ........... .......


Orbán Viktor szerint két választás áll azok előtt, akik nem akarnak a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekre visszaköltözni. A miniszterelnök szombati budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján a jövőről szólva azt mondta, aki nem akar visszamenni az otthonába, annak vagy felkínálnak egy házat az ország különböző pontján egy már elkészített gyorslistáról, vagy a katasztrófa által érintett település újjáépítendő részén kap új otthont.

Orbán Viktor: kármentő alapot hoz létre a kormány
Magyar kármentő alapot hoz létre a kormány a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.
...... ........... .....


Orbán Viktor leszögezte: a katasztrófa eddig is felmérhetetlen károkat okozott, a kormány mindenkiről gondoskodik, senkit nem hagy magára. Az MTI kérdésére, hogy a kabinet mekkora összeggel indítja el az alapot, hangsúlyozta: ha kell a kormány maga is képes a segítségre, de most, mivel egész Magyarországot, minden magyart kárt ér, az összefogás önbecsülés kérdése.
A felajánlásokat belföldi utalásnál a 11794022 22222222,
külföldi utalásnál a HU 28117940 2222222222 00000000 számlaszámra várják.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: óvintézkedéseket, polgármesterével, magyarországnak, következményeit, semlegesítésére, valószínűséggel, feltételezéseik, forgatókönyvre, felmérhetetlen, újranyitásáról, károsultjainak, miniszterelnök, létrehozásáról, magyarországon, újjáépítésének, felajánlásukat, kormányzójával, felajánlásokat, szakembereivel, vagyonvédelmét, visszaköltözni, magyarországot, gyorslistáról, problémájukat, telepítettünk, településekre, megszervezték, felelőtlenség, vörösiszappal, információkat, felajánlásait, kolontáriakat, megsegítésére, következménye, felelősségre, elgyengített, vörös iszappal, kormány azokat, miniszterelnök szerint, vörösiszappal elöntött, katasztrófa után, falun belül, olyan természeti, tározó fala, ilyen katasztrófa, olyan alap, ilyen esetekre, vörösiszap-tároló északi, eddig megszokott, gyár újranyitásáról, vészhelyzet miatt, mögötte tárolt, Orbán Viktor, George Patakival, Ajkán Kolontár, Budapesti Műszaki Egyetem, Konzultált Devecser,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Hamvas Béla  Töröld le  Gebhardt Nóra versei II.  Bársony székben  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  A sorsod  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Vito Giaquinto gondolata  Alvó cica  Előfordul, hogy  Nagy és kis csodák  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Hogyan válunk hűségesekké?  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Tanácsok egy pszichológustól  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig lesz olyan  Gebhardt Nóra versei II.  Jó nap volt  Jó nap volt  József Attila – Keresek ...  Szép estét  képre írva  képre írva  Magamnak  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Segíts neki dicsérni Téged  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanmese  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péter: Harmonia c...  Robert Merle tollából  Töröld le  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Robert Merle tollából  különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Szívek  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  képre írva  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Anyák napjára  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Zilahy Lajos mondta  Tanácsok egy pszichológustól  Alvó cica  Facebookon kaptam  Tanmese  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Tanmese  Ismeretlen: Ikarusz monda 
Bejegyzés Címkék
vörös iszappal, kormány azokat, miniszterelnök szerint, vörösiszappal elöntött, katasztrófa után, falun belül, olyan természeti, tározó fala, ilyen katasztrófa, olyan alap, ilyen esetekre, vörösiszap-tároló északi, eddig megszokott, gyár újranyitásáról, vészhelyzet miatt, mögötte tárolt, megfelelő műszaki, falu vagyonvédelmét, bennmaradt állatok, falu biztonságban, egységek jelenleg, zagy ugyanazon, első kiömléskor, 6000 lakosú, vörös iszap, városban szomorúság, világban sehol, miniszterelnök biztosított, legrosszabb forgatókönyvre, esetlegesen kiömlő, falu felé, hétfői katasztrófa, vörösiszapot tároló, mérések eredményeit, országban minden, falban lévő, hirtelen kialakult, tározóban maradt, vészhelyzet elmúltáig, felelősségre vonást, ország különböző, miniszterelnök szombati, jövőről szólva, katasztrófa által, katasztrófa eddig, kormány mindenkiről, kabinet mekkora, kormány maga, összefogás önbecsülés, felajánlásokat belföldi, 11794022 22222222, óvintézkedéseket, polgármesterével, magyarországnak, következményeit, semlegesítésére, valószínűséggel, feltételezéseik, forgatókönyvre, felmérhetetlen, újranyitásáról, károsultjainak, miniszterelnök, létrehozásáról, magyarországon, újjáépítésének, felajánlásukat, kormányzójával, felajánlásokat, szakembereivel, vagyonvédelmét, visszaköltözni, magyarországot, gyorslistáról, problémájukat, telepítettünk, településekre, megszervezték, felelőtlenség, vörösiszappal, információkat, felajánlásait, kolontáriakat, megsegítésére, következménye, felelősségre, elgyengített, megemlítette, vezetőséggel, valószínűleg, nyugtalanság, biztonságban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.