Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Parlament tavaszi ülésszaka
  2011-02-18 00:44:11, péntek
 
   
  Magyarország megújulása a célja a Parlament tavaszi ülésszakának a miniszterelnök szerint

Orbán Viktor hétfői, a Parlamentben napirend előtt elmondott beszédében közölte: senki, így a magánszférában dolgozók sem járhatnak rosszabbul az egykulcsos adórendszerrel, a nemzetgazdasági minisztert pedig arra kérte fel, dolgozza ki az ország újjászervezésének programját. Szólt arról is, kormánya nevetségessé tette a médiatörvényt támadók érveit, valamint arról, hogy az új alkotmánnyal helyre akarják állítani 1956 igazságát.
A miniszterelnök felidézte, a médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen, a magyarok demokratikus elkötelezettségét megkérdőjelezték, figyelmen kívül hagyták a magyarok önbecsülését. A kormány azonban ezt a támadást visszaverte, "a támadók érveit nevetségessé tettük, a magyaroknak járó tiszteletet meg- és kiköveteltük, önbecsülésünk sérthetetlenségét nyilvánvalóvá tettük".
Ideje, hogy mindenhol megértsék: vége annak a korszaknak, amikor Magyarország adathamisításokkal, hazugságokkal, a hatalommal való visszaéléssel eljátszotta a nemzetközi megbecsülést - mondta, hozzáfűzve: "ami történt, megtörtént, azokat, akik ezt elkövették Magyarországgal, a felháborodott magyarok megbüntették és félreállították. A mostani kormánnyal nem fogják feltörölni a padlót, ahogy ezt ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették".
"Egyetlen országtól sem fogadunk el kioktatást, egyetlen országot vagy országközösséget sem fogadunk el fölénk rendelt ellenőrnek vagy felügyelőnek" - jelentette ki, megjegyezve: Magyarországon nem azért van demokrácia, mert azt bárki elvárhatja tőlünk vagy kikövetelheti rajtunk. "Brüsszel nem Moszkva" - fogalmazott.
A kormányfő az áprilisi választások utáni időszakról szólva felidézte: Magyarországot a hamis számokra épülő költségvetés összeomlása fenyegette, "borotvaélen, a szakadék szélén táncoltunk". A tavaly őszi parlamenti ülésszak célja az alapozás volt, a hétfőn kezdődőé pedig Magyarország megújulása, "ideje nekiállni az épület felhúzásának". Megjegyezte, tudják, nem lehetnek hibátlanok, és biztosan vannak olyan dolgok, amelyeket nyugalmasabb munkatempó esetén máshogy oldottak volna meg, néha maga is úgy érezte, ilyen sebességet nem lehet tartani hosszú távon. Összességében azonban szerinte elmondható, hogy az Országgyűlés "felnőtt a rendkívüli helyzethez".
Az előttünk álló időszak tétje minden eddiginél nagyobb, de "muszáj bírni szusszal" - mondta, hangsúlyozva, az őszi ülésszakra már úgy kellene ráfordulni, hogy a megújulás folyamata a célegyenesben legyen. Közölte: lassításra ezután sincs lehetőség. Az államadóssággal, a "letűnt korszak, a választásokon megdöntött rendszer hagyatékával" és a munkanélküliséggel egyszerre kell megbirkózni, mégpedig úgy, hogy akiktől az elmúlt nyolc éven át folyamatosan elvett a kormányzat, azoktól nem kérhető több áldozatot.
"Vagy legyőzzük a fenyegető kockázatokat, és megragadjuk az új lehetőségeket, vagy a veszélyek győznek le minket, és akkor minden eddiginél rosszabb helyzetbe kerülhetünk, hosszú évekre, sőt évtizedekre elveszíthetjük a reményt" - mondta Orbán Viktor, kiemelve: nem tüneti kezelésre van szükség, "nem akarunk sem Görögország, sem Írország sorsára jutni". Az utóbbi évek mentalitása szerinte az volt, hogy hitelből mindent lehet, ezt reklámozták a bankok és a hitelezők, "akik mindenféle ügyes trükkel rávették az embereket, hogy olyan házakat, lakásokat, autókat vásároljanak, amelyeket valójában nem engedhetnének meg maguknak". Vissza kell térni a józan ész és a felelősség útjára - jelentette ki.
A kormányfő szólt az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseiről is. Kiemelte, hogy a West Balkán szórakozóhelyen történt diszkótragédia után a kormány felülvizsgálta és újraszabályozta a szórakozóhelyek működtetését, a három fiatal lány "haláláért felelős gátlástalan, a nyereség érdekében mások életét is kockáztatni kész emberek felelősségrevonása megkezdődött".

Elmondta, hogy áttörést értek el Magyarország energiafüggőségének felszámolásában: a többi között megkötötték a vezetékrendszerek összekapcsolásáról szóló szerződést Horvátországgal, és államközi szerződést írtak alá Szlovákiával a gázvezetékrendszer összekapcsolásáról.
A nyugdíjreformról szólva kijelentette: "az emberek 97 százaléka úgy döntött, hogy az újjászervezett állami nyugdíjrendszerben folytatja a takarékoskodást", a kormány pedig garantálja az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságát.
A kormányzati eredmények közé sorolta a 40 évnyi szolgálati idővel rendelkezők nők nyugdíjba vonulásának lehetővé tételét, a gyes visszaállítását három évre, a lakásárverezési moratórium meghosszabbítását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felállítását, a kormányablakok megnyitását és az Audi-beruházás kiemeltté nyilvánítását.
A miniszterelnök kijelentette: a kormány az arányos, egykulcsos adórendszer bevezetésével összefüggésben vállalta, hogy senki sem járhat rosszul, senkinek sem csökkenhet a fizetése. A kabinet ezért a maga hatáskörében megtette a szükséges lépéseket: a költségvetési intézményekben pótlékot vezetett be, bérgazdálkodási irányelveket adott ki a többségi állami tulajdonú cégek számára, és megállapodott az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a béremelésekről, a minimálbér és a bérminimumok növeléséről - mondta, hangsúlyozva, hogy a megállapodás alapján a bérminimumokat a magánszférában is kötelező alkalmazni.
Ennek ellenére számos helyről érkeztek hírek arról, hogy az új adórendszer következtében a piacon, a magángazdaságban bércsökkenés történt. Ezt nem fogadjuk el - mondta a kormányfő, kiemelve: a kabinet a gazdasági érdekképviseletekkel közösen akciócsoportot hozott létre, és érvényt szerez vállalásának, azaz gondoskodik arról, hogy a magánszférában se csökkenjen senkinek a fizetése.
Orbán Viktor beszédében közölte: felkérte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, dolgozza ki az ország újjászervezésének programját, amelynek célja, hogy minden munkaképes embernek legyen munkája és tudjon megélni belőle. Ezt a programot a kormány március 15. előtt benyújtja az Országgyűlésnek - ismertette.
Ha véget akarunk vetni az elszegényedésnek, ha biztos fejlődést akarunk, akkor mindenkinek, aki munkaképes, dolgoznia kell - fogalmazott. Azt is mondta, hogy a világban ország-újjászervezési verseny indult, amelyből kimaradni történelmi hiba lenne.
A korábban felvett hitelek miatt idén 2.429 milliárd, jövőre 2.302 milliárd, azután 3.046 milliárd, 2014-ben pedig 2.404 milliárd forint adósságszolgálatot kell teljesítenünk az árfolyamok mostani állása szerint - emlékeztetett Orbán Viktor, elmondva: jogos elvárás, hogy a jövőben a hazai gazdaságot ne lehessen még egyszer úgy tönkre tenni, ahogy az elmúlt években megtörtént. Ezért szerinte alkotmányos garanciák kellenek a magyar gazdasági érdekek védelmére.

Szólt arról is, hogy az ország újjászervezését nem lehet az emberek feje fölött, támogatásuk nélkül véghez vinni, a parlament nem működhet az elmúlt nyolc év szellemében, amelyet szerinte az jellemzett: "megreformálunk titeket, ha belerokkantok is".
Kifejtette, ma mindenkit az érdekel, lesz-e munkája, megélhetése, miből tudja fizetni a rezsijét, fenntartani a családját, és hogy "mikor jutunk ki abból a mókuskerékből, hogy aki dolgozik, az is csak hónapról hónapra tengődik".
Minden támogatást meg kell adni ahhoz - folytatta -, hogy az Új Széchenyi Tervbe minél többen és minél hamarabb bekapcsolódhassanak, mert ez a gazdasági növekedés és az egymillió új munkahely létrehozásnak kulcsa.
A miniszterelnök az új alkotmány szükségességéről elmondta: helyre akarják állítani az 1956-os forradalom igazságát, másrészt "hozzá akarjuk magunkat igazítani az új időkhöz, a XXI. század követelményeihez és lehetőségeihez".
Orbán Viktor leszögezte, a különleges idők különleges eszközöket igényelnek. Ezért van szerinte jogos igény arra, hogy az alaptörvénybe foglalják például az államadósság korlátjainak megállapítását, a nemzeti vagyon védelmét és a biológiai sokszínűség fenntartását. Szavait nagy taps fogadta.
Az alkotmányozás a magyar gazdaság talpra állításának nélkülözhetetlen része, az új magyar alaptörvény az ország alapvető gazdasági érdeke - közölte.
A kormányfő szólt arról is, hogy a Parlamentnek lesz tennivalója idén az oktatás területén is: úgy kell megújítani az oktatási rendszert, hogy alkalmas legyen perspektívát adni a gyermekek, fiatalok számára. Azt kérte, hogy "az ideológiai szemüvegét mindenki hagyja otthon" az oktatási kérdések vitájában, és helyette a saját gyermekei, unokái fényképét hozzák magukkal.
Bátor lépésekre van szükség szerinte az egészségügy megmentése és megújítása érdekében is. "Ne a betegségből induljunk ki, hanem az egészségből" - hangsúlyozta. Az emberek egészsége ugyanolyan fontos személyes tőke, mint a lakás, a vagyon vagy az autó, "aki tehát elvesztegeti felelőtlen életmóddal ezt a tőkét, annak jobban hozzá is kell járulnia az egészség megőrzését célzó közös kiadásainkhoz" - mondta.
Beszédében emlékeztetett: december 23-a óta 68 kormányrendeletet, 32 kormányhatározatot és 76 miniszteri rendeletet adtak ki, benyújtottak továbbá 13 törvényjavaslatot. Így most 23 kormányjavaslat van a Parlament előtt.
Orbán Viktor felszólalása alatt jelen volt a parlamenti ülésteremben Schmitt Pál államfő, Polt Péter legfőbb ügyész és Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Forrás: Orbán Viktor honlapja: www.orbanviktor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: országközösséget, szükségességéről, nyugdíjreformról, elszegényedésnek, megkérdőjelezték, követelményeihez, magángazdaságban, nélkülözhetetlen, országgyűlésnek, kormányjavaslat, újraszabályozta, lakásárverezési, szórakozóhelyek, újjászervezését, nyugdíjrendszer, államadóssággal, takarékoskodást, szórakozóhelyen, horvátországgal, visszaállítását, nemzetgazdasági, félreállították, magyarországgal, intézkedéseiről, felszámolásában, bérgazdálkodási, akciócsoportot, magyarországot, magánszférában, miniszterelnök, magyarországon, bérminimumokat, újjászervezési, kormányablakok, megreformálunk, megállapítását, miniszterelnök szerint, magánszférában dolgozók, egykulcsos adórendszerrel, nemzetgazdasági minisztert, ország újjászervezésének, médiatörvényt támadók, miniszterelnök felidézte, médiatörvény ürügyén, magyarok demokratikus, magyarok önbecsülését, kormány azonban, támadást visszaverte, támadók érveit, magyaroknak járó, hatalommal való, nemzetközi megbecsülést, Orbán Viktor, West Balkán, Nemzeti Adó-, Országos Érdekegyeztető Tanácsban, Matolcsy György, Széchenyi Tervbe, Schmitt Pál, Polt Péter, Domokos László, Állami Számvevőszék,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sose bánj semmit  A sors  Sokan azt tartják  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  Nem számIt  Paul David Tripp Április 21  Szép estét  Gonosz démon-álarc  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Akarat  Idő  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Erdőn  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Éretlen vers  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Nagyon különös  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyon különös  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 21  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png fotel  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gonosz démon-álarc  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Nem számIt  Őrizkednünk kell...  Rátalálsz  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
miniszterelnök szerint, magánszférában dolgozók, egykulcsos adórendszerrel, nemzetgazdasági minisztert, ország újjászervezésének, médiatörvényt támadók, miniszterelnök felidézte, médiatörvény ürügyén, magyarok demokratikus, magyarok önbecsülését, kormány azonban, támadást visszaverte, támadók érveit, magyaroknak járó, hatalommal való, nemzetközi megbecsülést, felháborodott magyarok, mostani kormánnyal, áprilisi választások, hamis számokra, szakadék szélén, tavaly őszi, alapozás volt, hétfőn kezdődőé, épület felhúzásának, rendkívüli helyzethez, előttünk álló, őszi ülésszakra, megújulás folyamata, célegyenesben legyen, választásokon megdöntött, elmúlt nyolc, fenyegető kockázatokat, veszélyek győznek, utóbbi évek, felelősség útjára, kormányfő szólt, elmúlt időszak, kormány felülvizsgálta, szórakozóhelyek működtetését, három fiatal, nyereség érdekében, többi között, nyugdíjreformról szólva, újjászervezett állami, kormány pedig, állami nyugdíjrendszer, kormányzati eredmények, gyes visszaállítását, lakásárverezési moratórium, kormányablakok megnyitását, miniszterelnök kijelentette, kabinet ezért, maga hatáskörében, szükséges lépéseket, költségvetési intézményekben, többségi állami, bérminimumok növeléséről, megállapodás alapján, magángazdaságban bércsökkenés, kormány március, korábban felvett, árfolyamok mostani, hazai gazdaságot, elmúlt években, magyar gazdasági, ország újjászervezését, emberek feje, gazdasági növekedés, 1956-os forradalom, különleges idők, alaptörvénybe foglalják, államadósság korlátjainak, nemzeti vagyon, biológiai sokszínűség, magyar gazdaság, ország alapvető, oktatás területén, oktatási rendszert, ideológiai szemüvegét, oktatási kérdések, saját gyermekei, egészségügy megmentése, betegségből induljunk, emberek egészsége, vagyon vagy, egészség megőrzését, parlamenti ülésteremben, országközösséget, szükségességéről, nyugdíjreformról, elszegényedésnek, megkérdőjelezték, követelményeihez, magángazdaságban, nélkülözhetetlen, országgyűlésnek, kormányjavaslat, újraszabályozta, lakásárverezési, szórakozóhelyek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1092
  • e Hét: 2802
  • e Hónap: 11406
  • e Év: 47347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.