Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kié is a bauxitbánya?
  2010-10-05 16:05:09, kedd
 
  Kié is a bauxitbánya?
2010. október 5. 13:22:34


Kis gyurcsányiológia - Egy jó vagyonelkobzás kellene ugye?

Gyurcsányi vagy Gyurcsány Ferenc?
Az osztályfőnök a volt kormányfőt következetesen Gyurcsányinak nevezte
Gyurcsány(i?) és Kulcsár közötti kapcsolat egyáltalán nem újkeletű
A K&H-botrány egyik lehallgatási jegyzőkönyve szerint egy bizonyos "nagy embernek" a teljhatalmától függött a brókerügy több prominens főszereplőjének a sorsa. A dokumentumok szerint a vezéralakot ugyan Gyurcsányi Ferencnek hívták, de mind a lakcíme, mind az édesanyjának, mind a vagyonkezelő cégének a neve, teljesen megegyezik a volt miniszterelnökével.

Cégadatok szerint az ARK Vagyonkezelő Rt. felügyelő-bizottsági tagja Gyurcsányi Ferenc, aki 2001. május 26. és 2003. május 7-e között töltötte be ezt a pozíciót. Az adatbázis továbbá megemlíti, hogy a vállalkozó anyjának a neve - Varga Katalin, valamint a lakcíme ( Budapest, Szemlőhegy utca 42.) teljesen megegyezik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt személyi adataival. A Gyurcsányi név legelőször a K and H botrány hatósági telefonlehallgatásakor merült fel. Akkor a gyanúsítottként szereplő Bitvai Miklós, - az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezérigazgatója Kulcsár Attilával arról beszélt, hogy, hogy baj van az álszerződésekkel, ezért Gyurcsányihoz kell fordulni, hogy az mihamarabb intézkedhessen. Az 595 lehallgatási jegyzőkönyvben elhangzott az is, hogy az AKA vezérigazgatójának 12 órára kell mennie a legnagyobb emberhez. Ezek szerint jegyzőkönyvbe van véve! Tehát létezik.

Gyurcsányi vagy Gyurcsány Ferenc pápai látogatásán Tringli Gyula, Gyurcsány osztályfőnöke, nyugdíjas magyartanár a volt kormányfő nevét következetesen Gyurcsányinak mondta, meglepve és zavarba hozva ezzel a többször is visszakérdező tudósítót. "Esterházy gróf után Gyurcsányi Feri a második miniszterelnöke az iskolának. Határozott egyéniség volt, nem lepett meg, hogy közéleti szerepet vállalt. A hetvenes évek végén tartottuk az első iskolanapot. Feri az intelligenciavetélkedőt vezette le, még engem is meglepett azzal, hogy milyen jól le tudta vezetni ezt a Feri."

Gyurcsány Ferenc édesanyja, - Varga Katalin - egy korábbi sajtókérdésre elmondta, hogy Pápán a postás gyakran összekeverte, elírta a Gyurcsány - Gyurcsányi neveket, így több esetben a nyugdíj címzése rossz volt. Mint mondta, - azóta a hibát korrigáltak, így manapság már pontos címzéssel érkezik a pénz meg a Vajda Péter lakótelepre."

Most akkor mit is gondoljunk?

*

A meggyilkolt anyós különös esete

Rablógyilkosság és államtitok
Bálakötöző madzaggal fojtották meg Gyurcsány Ferenc volt anyósát
A fehérvári maffiaperről 25 évig senki, semmit sem tudhat meg
Ki G. K. titokzatos rendőr dandártábornok apja?
Gyurcsány Ferenc 1980 és 1984 között a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem biológia-technika szakos főiskolai hallgatója volt. Második feleségét, Bognár Edinát egy hospitáció során, itt az öreg alma mater falai között ismerte meg. Az 1985-ben megtartott házasságot követően az ara szülei a Mecsek oldalában (az Ángyán utcában) egy közel 20 millió forintos házzal lepték meg az ifjú párt. A pécsi állatkerthez közeli házban Bognár Edina két gyermekkel ajándékozta meg Gyurcsány Ferencet: 1988-ban Péterrel, 1990-ben pedig Bálinttal. Gyurcsány Ferenc ebben az évben szerezte meg a közgazdasági diplomáját.

Bognár Edina nevelőapja dr. Bognár János szülész-nőgyógyász, édesanyja pedig dr. Törő Mária Magdolna kardiológus volt. Az örömszülők a Gyurcsány-Bognár-házasságkor már rég nem éltek együtt. A megismerkedésük helyének számító pécsi I. számú klinikai éveket követően a volt örömapa először Kaposvárott a Kapolyi Mór, később pedig Marcaliban a Városi Kórházban vállalt munkát. Míg Bognár János nyugdíjasként második feleségével és három lányával Marcaliban telepedett le, addig a volt feleség - Törő Mária Magdolna - Székesfehérváron. Mellesleg Bognár Edina keresztapja, aki ráadásul az esküvőn az egyik tanú tisztségét is betöltötte, 1998-tól az Orbán-kormány egyik minisztere volt.

A '90-es évek elején Gyurcsány Ferenc még Bognár Edinával élt együtt, amikor élete harmadik menyasszonyát - Dobrev Klárát - egy balatoni utazásakor megismerte. Talán Apró Piroska leendő anyósi szeretetének is betudható volt, hogy a volt miniszterelnök pár év múlva már több nagy értékű volt állami vízparti villa tulajdonjogát szerezte meg, szinte ingyen! (Balatonőszöd, Balatonszemes.) A hosszúra nyúlt "balatoni nyaralást" újabb házasság követte. Gyurcsány 1995 májusában vette el feleségül Dobrev Klárát.

A tulajdoni lapok szerint a jelenlegi miniszterelnök szűkmarkúan, fogcsikorgatva bánt el gyermekeinek anyjával, Bognár Edinával. Gyurcsány ekkor mint az Altus Befektetési és Vagyonkezelési Rt. vezérigazgatója már több nagy értékű budapesti ingatlan tulajdonosa volt (Hollós utca, Havanna utca, Jurisics utca, Szalay utca). A III. kerületi Táborhegyi lépcső 11. szám alatti 926 négyzetméter nagyságú házat és telket 1991 december végén; a 7/a szám alatti 793 négyzetméter nagyságú lakást és telket (az ACCES cége által) pedig 1994 júliusában vásárolta meg. A polgári törvénykönyv mai napig hatályos rendelete szerint, válás esetén 50-50 százalékban kell szétosztani a családi vagyont a házastársak között. Ennek ellenére, a 7/a alatt található lakás tulajdonjogára a jelenleg 40 éves Edinának és gyermekeinek 2003 október végéig kellett várnia.

Gyurcsány késői vagyonfelosztása - több mint 8 év telt el a válás óta - azért is érdekes, mert az ingatlan tulajdonjogát akkor sem adta oda hamarabb (hacsak nem a törvények lassúsága miatt) a volt feleségnek, amikor annak anyját 1998. február 25-én, a Horn-kormány utolsó hónapjaiban meg nem ölték. Mert megölték.

A 60 éves Törő Mária Magdolna kardiológus megfojtott holttestére lánya talált rá a székesfehérvári lakásban. Gyurcsány ekkor már új feleségével és anyósával az új rózsadombi otthonában élt, a Szemlőhegy utcai Apró-villában.

A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint a nyugdíjas asszony rablógyilkosság áldozata lett. A gyilkosság ötletgazdájának a rendőrség "Magdika" egyik asszisztensnőjét, a 43 éves büntetlen előéletű B. I.-nét tették meg. Az asszony, főnöke telefonbeszélgetését kihallgatva, ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy felettese Rákóczi utcai lakásában több mint kétmillió forint megspórolt pénzt, illetve közel ugyanekkora értékben aranyékszert tart, amit könnyű szerrel meg lehet majd szerezni. Az asszisztensnő a titkot rövid időn belül megosztotta egy kárpátaljai doktornő és egy nyugalmazott rendőr dandártábornok fiával, G. K.-val.

Február 25-én K. A. 28 éves büntetett előéletű sárkeresztúri, G. K. 31 éves büntetlen előéletű székesfehérvári, B. I.-né és B. D. 19 éves büntetlen, ugyancsak fehérvári lakosok abban a tudatban keresték fel a Rákóczi utca 33/b alatti házat, hogy a kardiológusnő aznap ügyeletben lesz.

Mivel Törő Mária Magdolna a csengetésre nem nyitott ajtót, az elkövetőket meglepetésként érte, amikor a kardiológus házi ruhában előttük termett. Mivel G. K. édesanyja valaha kolleganője volt a doktornőnek, a rablás dulakodásba csapott át. A nyugdíjasként még praktizáló doktornőt zsinegelés módszerével, egy bálakötöző madzaggal fojtották meg.

A rendőr úrfi és csapata ezekután felforgatta az egész lakást, de csupán nyolcezer forintot, egy rádiótelefont, valamint az áldozat gépkocsijának kulcsait találták meg. A CSU-141-es rendszámtáblájú Daihatsu Charade-ot a gyilkosok hamar megtalálták a parkolóban, azzal távoztak a helyszínről.

Törő Mária Magdolna nyugdíjas éveiben is mindennap elment munkahelyére a kórházba, ahol a gyilkosságot követő napon nyolc órakor hiába várták. Munkatársai megpróbálták őt megkeresni, de eredmény nélkül, Budapesten élő lányát értesítették. Az áldozat lánya saját lakáskulcsával nyitotta ki a bejárati ajtót, édesanyját holtan, a negyed részig vízzel telt fürdőkádban, házi ruhában találta meg.

A rendőrség a keresett kocsit másnap meglelte a Mancz János utca 2. számú lakóépület előtti zsákutcaszerű parkolóban. Az ellopott kocsi kulcsát a nyomozók egy helyszíni szemlét követően egy József utcai csatornában találták meg. A Fejér Megyei Bíróság 1999-ben 12 év börtönre ítélte az elkövetőket. A történet azonban itt nem ér véget.

2005 januárjában a Pest Megyei Bíróság kétévnyi munka után, államtitokra hivatkozva először 90, majd végül 25 évre titkosította az úgynevezett székesfehérvári maffiaper iratait. A bíróság ítélete szerint a 23 vádlott közül senkinek sem kellett börtönbe vonulnia, holott az évtized pereként emlegetett eljárásban több ügyészt, ügyészségi nyomozót, ügyvédet, nyomozót, büntetés-végrehajtási dolgozót és rendőrtisztet is vádolt a hatóság államtitoksértéssel, hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hamis tanúzásra történő felhívással, bűnpártolással és vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével. A bíróság egyedül az elsőrendű vádlottat - Matók Ákost - ítélte el 2 év két hónap letöltendő szabadságvesztésre, de a korábbi előzetes letartóztatásban, illetve a házi őrizetben eltöltött idő beszámításával neki sem kellett börtönbe vonulnia.

A vádlottak padján ott ült a Törő Mária Magdolna gyilkosságában részt vevő G. K édesapja is. Bár a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hajdani magas beosztású vezetője, a nyugdíjas rendőr dandártábornok tagadta bűnösségét, a bíróság pénzbüntetésre és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt.

G. K. és társai 2010-ben szabadulnak. A nyugalmazott rendőr édesapa már gondtalanul éli életét Székesfehérvár és Budapest között ingázva. Bognár Edina egy budai sportközpontban dolgozik, gyermekei várhatóan Angliában tanulnak majd tovább. Az 1994-től vagyonosodó Gyurcsány Ferenc pedig 2006-ig biztosan miniszterelnök marad. Lakhelye harmadik anyósa társaságában, a Szemlőhegyi úton található.

*

Kabaitól a Gyurcsány családig

A lőszer-megsemmisítés milliárdos üzletet jelentett
Meglepődött katonai szakértők
Több mint egymilliárd forintot fizetett ki az előző négy évben a honvédelmi tárca azon cégnek, amely 2006-ban lőszer-megsemmisítéssel bízta meg Veres János pénzügyminiszter adócsalásért elítélt egykori üzlettársának családi vállalkozását. A Kabai Károly által alapított Nyír-Uncia Kft. üzleti partnere kapcsolatban állt egy Gyurcsány Ferenc kormányfő rokonságához köthető vállalkozóval is. Az alig több mint négymillió forint jegyzett tőkéjű Solar Kft. a honvédségnél feleslegessé vált rakéta-hajtóanyagok megsemmisítésére bruttó 748 millió forintot kapott a HM-től.

Több mint egymilliárd forintot fizetett ki lőszer-megsemmisítésre a Honvédelmi Minisztérium (HM) 2004 óta annak a cégnek, amely 2006-ban alvállalkozóként szerződést kötött Veres János pénzügyminiszter adócsalásért börtönbe zárt egykori üzlettársának családi vállalkozásával, a Nyír-Uncia Kft.-vel - tudta meg lapunk. A Trend-Fix Kft. 2004-ben mintegy 300 millió forint értékben kötött vállalkozói szerződést a honvédelmi tárcával, 2005-ben és 2006-ban pedig újabb szerződések alapján összesen 900 millió forintért teljesített megrendeléseket.

Információink szerint tavaly szintén 300 milliós keretszerződést írhatott alá a társaság lőszer-megsemmisítésre, de a megállapodás feltételei alapján ez csak akkor teljesülhet, ha a HM biztosítja a munkákhoz szükséges forrásokat. Az egyébként targoncák forgalmazásával és javításával foglalkozó Trend-Fix Kft.-nek Pusztavacson tüzérségi és tanklőszerek, Izsákon aknák, Mezőfalván pedig légvédelmi rakéták hatástalanítására szakosodott gyárcsarnoka működik. Ezért is különös, hogy miért bízták meg két évvel ezelőtt a Nyír-Uncia Kft. jóval kezdetlegesebb körülmények között működő hajdúsámsoni szerelőüzemét 200 milliós munkákkal.

Végh István, a Trend-Fix Kft. vezetője lapunknak erről úgy nyilatkozott: cége azért volt kénytelen 2006-ban 200 millió forint értékű munkát átadni a Nyír-Uncia Kft.-nek, mert bizonyos honvédségi pirotechnikai eszközök megsemmisítéséhez csak a hajdúsámsoni üzem rendelkezett engedéllyel. Az izsáki telephelyük például nem kapta meg a munkához szükséges környezetvédelmi engedélyt, mert a Kiskunsági Nemzeti Park szélén helyezkedik el. A Nyír-Unciának ugyanakkor azért is át kellett adniuk a megsemmisítésre szánt anyagok egy részét, mert kicsúsztak volna a HM által megszabott határidőből. A szaktárca ugyanis azért végezteti el ezt a munkát, mert minél előbb ki akarja üríteni lőszerraktárait.

A Trend-Fix Kft. értesüléseink szerint nemcsak a Kabai Károly által alapított Nyír-Uncia Kft.-vel állt kapcsolatban a lőszer-megsemmisítési üzlet révén, hanem a kormányfő rokonságához köthető Dési János cégével is. Mezőfalván szerelték szét ugyanis azokat a rakétákat, amelyek hajtóanyagait a SOLAR Kereskedelmi és Szaktanácsadási Kft. közvetítésével vitték ki Oroszországba a megsemmisítéshez.

A SOLAR Kft. a honvédség katonai szervezeteinél feleslegessé vált rakéta-hajtóanyagok megsemmisítésére bruttó 748 millió forintot kapott a HM-től. Dési János, a társaság vezetője 1995 és 1998 között igazgatósági tagja volt a Regainvest Rt.-nek, ahol ezekben az időkben Apró Antal, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök anyósának testvére kapott helyet a felügyelőbizottságban. Dési cáfolta, hogy a tender megnyeréséhez köze lenne a korábbi kapcsolatoknak. - Apróval régóta nem találkozott, és az ismeretségnek nincs köze a megbízásához - állította az igazgató. Az mindenesetre meglepte a katonai szakértőket, hogy a SOLAR Kft. a legnagyobb ukrán hadianyaggyárral kapcsolatban lévő állami vállalat, az Ukroboronservice előtt nyerte meg a HM Beszerzési Hivatala által kiírt pályázatot. A rakéta-hajtóanyagok megsemmisítéséről szóló szerződés teljesítésében ráadásul a SOLAR Kft. csak szervezőként vett részt, a fizikai megsemmisítést a cég alvállalkozójaként egy orosz társaság végezte.

Dési János, a SOLAR Kft. ügyvezetője arról nem nyilatkozott, hogy cége milyen arányban részesült a beszerzés értékéből, de állította, hogy a megsemmisítésért kapott összeg nagy részét az orosz alvállalkozónak fizették ki, amelylyel régóta kapcsolatban állnak. Mint elmondta, az oroszok azért nem kötöttek közvetlenül a HM-mel szerződést, mert "nincsenek magyarországi tapasztalataik". A HM Beszerzési Hivatalának közlése szerint a magyar cég azért is nyerhetett, mert csaknem negyvenmillió forinttal kevesebbért vállalta a megbízást. A SOLAR közreműködésével több mint 1200 tonna robbanóanyagot szállítottak ki az országból.

*

Gyurcsány listája




"Lehet-e tisztességes úton ekkore vagyonra szert tenni?

Gy.F.: - Miazhogy! Nagyonis!"

Gyurcsányi jelenleg (2003) is fennálló közvetlen vagy közvetett tulajdonú cégei:




1. Altus Rt.

2. ROTAB Kereskedelmi Kft.

3. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.

4. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.

5. Gép- és Felvonószerelő Vállalat, majd Gép- és Technológiaszerelő Rt., végül ARK Vagyonkezelő Rt.

6. Béta-Roll Hengergumizó Rt.

7. Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft.

8. Acélkar Kft.

9. Dunántúl Termékenység Egyesülés

10. EMO-WIND Kft.

11. M-Automatika Kft.

12. MOTIM Műkorund Kft.

13. MOTIM-Kádkő Kft.

14. MOGÉPSZER Kft.

15. MESZ Kft.

16. MAVIKA Kft.




A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:




1. ACCES V. Vagyonkezelő Kft.

2. DÉTELL Szolgáltató Kft.

3. GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.

4. Balassagyarmati Fémipari Kft.

5. Fönícia Kereskedelmi Kft.

6. Fittelina Ingatlanbefekteté si és -hasznosító Kft.

7. FORTUS Rt.

8. ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.

9. SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

10. Perfekt Rt.

11. Bakonyi Bauxitbánya Kft.

12. BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.

13. Nomentana Kft.

14. Agóra Marketing Tanácsadó Kft.

15. Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.

16. Altus Luxemburg S.A.H.

17. PARTAGAS MANAGEMENT Kft.

18. PERTIA Könyvvizsgáló Rt.

19. PERFEKT-Akadé mia Oktatási és Szolgáltató Kht.

20. ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft.

21. Enviroinvest Kft.

22. Hír-Rádió Kft.

23. M.A.B . Ingatlanhasznosí tó Kft.

24. TMI Kft.

25. LBS ECONET Rt.

26. Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft.

27. Perfekt Karrier Kft.

28. Bajalog Kft.

29. Első Magyar Timföldipari Kft.

30. GER-COM Kft.

31. MOTIM-KERLANE Kft.

32. MOTIM Alumíniumszulfá t Kft.

33. Balassagyarmati Fémipari Rt.




Vezető tisztség betöltése a múltban (felügyelő bizottsági tagság):




1. NSZ 1999 Lapkiadó Rt.

2. Hidrotechnika Rt.

3. Sárvári Mezőgazdasági Rt.

4. Vasiterv Tervező Rt.

5. MOGÜRT Rt.

Azon cégek állami megrendelései és támogatásai, melyekben valaha szerepet vállalt

cég neve:/ állami megrendelések: / állami támogatások:

Perfekt Rt. / 393 095 136 Ft / 12 500 000 Ft

TMI Hungary Kft. / 300 795 Ft / 0 Ft

Bakonyi Bauxitbánya Kft. / 5 796 597 Ft / 0 Ft

Perfekt-Akadé mia Kht. / 2 919 950 Ft / 0 Ft

Altus Rt. / 142 034 050 Ft / 13 596 256 Ft

NSZ 1999 Rt. / 3 750 000 Ft / 3 000 000 Ft

Hidrotechnikai Kft. / 0 Ft / 25 000 000 Ft

MKH Kft. / 12 860 213 Ft / 0 Ft

Enviroinvest Kft. / 22 750 Ft / 43 029 775 Ft

Béta-Roll Hengergumizó Rt. / 3 139 515 Ft / 537 000 Ft

Sárvári Mezőgazdasági Rt. / 283 760 000 Ft / 0 Ft

Motim Kádkő Kft. / 0 Ft / 1 311 000 Ft

Összesen: *847 679 006 Ft** 98 974 031 Ft*

Az államtól kicsalt többlet széndioxid kvóta külföldre eladásából évente további 80-100 millió Ft.

Fittelina Kft.: elcsalt áfa: 15-20 millió Ft.

Privatizációnál vállalt rekultiváció költségének elcsalása: 250-300 millió Ft. pl. Bakonyi Bauxitbánya esetében.

Öszödi üdülőjét az állammal, - velünk adófizetőkkel - vásároltatta meg úgy, hogy Szilvási Gyuri barátjával állami pénzért béreltette havi 2.5 millió forintért. 25 millióba került nekünk. Amíg le nem járt a "bérleti szerződés", meg sem közelítették. Üresen állt a ház több mint egy évig.

A MOTIM-et az anyósa segítségével vásárolta(?) meg 700 millió körüli összegért, de *előtte a raktárakat több mint 2.5 milliárd Ft. (!) értékű nyersanyaggal *töltötték fel. A gyáron belüli környezetszennyező -anyagkezelést ellenőrizni sem tudják, mert nem engedik be az ellenőröket.

Százmilliós kárt okoznak évente. Ami nem csak az összeg nagysága miatt bűncselekmény. A villanyáramot lényegesen olcsóbban kapja. Hogy a nyereség meglegyen, mi fizetünk.

Gyurcsány segítőkész anyósa, Apró Piroska -- akinek az apja az 1956-ban a Kossuth téri tömegbe lövető Apró (Klein) Antal -, a Magyar Nemzeti Bank bécsi fiókjának kifosztásában jeleskedett, amit végül be is zártak.

70 milliárd (!) forintunk úszott el nyomtalanul.

A bagóért megvásárolt és állami pénzen több mint százmillióért felújíttatott ún. képviselői klub összesen 130 milliónkba került.

Azon cégeknek juttatott állami támogatások és állami megrendelések, melyeket tulajdonlása idején folyósítottak




cég neve: / állami megrendelések: / állami támogatások:/

Perfekt Rt. / 336 205 381 Ft / 0 Ft

TMI Hungary Kft. / 300 795 Ft / 0 Ft

Bakonyi Bauxitbánya Kft. / 5 796 597 Ft

Perfekt-Akadé mia Kht. 2 919 950 Ft / 0 Ft

Altus Rt. / 142 034 050 Ft / 13 596 256 Ft

Béta-Roll Hengergumizó Rt. / 3 139 515 Ft / 537 000 Ft

Motim Kádkő Kft. / 0 Ft / 1 311 000 Ft

Összesen: 490 396 288 Ft ** 15 444 256 Ft

Gyurcsány Bálint nevű fia már gyakorol, nem akar a hagyományokkal szakítani. Csokoládét, élvezeti cikkeket lopott, majd az érettségin gyakoroltatták vele a csalás alapfogásait. Túlórában. Sikerült. Szép család. Mostoha dédapa (Apró), mostoha nagyanyó (Apró), édes-nagypapa (Gyurcsány), édesapa(Gyurcsány) és most a Bálint (Gyurcsány).

Gyurcsány felesége szülei és nagyszülei (Kleinék) egy zsidótól lopták el azt a villát, ahol most Gyurcsány is meghúzhatja magát. A többiről kevés információnk van.

A villa környékén is volt valami ingatlanügye. Pár tízmillióért.

A szólás szabadsága című műsorban megvádolta a Fideszt, hogy csúnyán beszélnek róla. Mert az nem demokratikus. Gyurcsánynak fogalma sincs, mi a fájdalom.

Javaslom, kérdezze meg a parancsára kilőtt szemű megnyomorított embereket, a pribékeivel gumigolyóval összelövöldöztetett embereket, a meglőtt erdélyi bácsit, az összerugdosott olimpiai bajnok öttusázót, a megkötözött, pribékei által szándékosan eltört kezű embereket, azt, akit letérdepeltettek, és a Gyurcsány-pribék lábára ugorva törte el a sípcsontját. A Magyar Rádió udvarába 2006. október 23-án behurcolt órákon keresztül térdepeltetett, véresre vert embereket, az interneten százszámra található felvételeken látható megalázott, megvert idős embereket, nőket, lányokat, gyermekeket, a leterített külföldi diákokat, honfitársainkat, azt, akit kétszer közvetlen közelről lőttek meg gumisöréttel, akit megvertek és a telefonját is ellopták a Gyurcsány család tanítványai, azokat a diáklányokat, akiket a Dohány utcai lovasroham taposott majdnem halálra, azokat a lányokat, akiket a Mária utcába belőtt irdatlan mennyiségű mérgező könnygáz döntött le iszonyú kínokat okozva, azokat a magyar honfitársainkat, akiket a világon máshol nem engedélyezett mérgező, rákkeltő könnygázgránáttal lövöldöztek meg, és napokig köhögési rohamaik, véres köpeteik voltak, azokat a hazájukat szerető embereket, hazafiakat, akiket, 2006. október 23. óta minden nemzeti ünnepen bántalmaznak, meghurcolnak.

Révész Máriuszt, akinek a nevével és bántalmazásakor elszenvedett sérülésével a liberális medve bunkó módon a parlamentben poénkodott, Papp Lajos professzor urat, akit a Gyurcsány-pribék pajzzsal taszigált, és minden olyan a felsorolásban most nem szereplő honfitársunkat, akiket azért bántalmaztak, mert volt bennük kurázsi, mindannyiunk helyett kiálltak, ki mertek állni...

*

Az Altus-birodalom

Gyurcsány családi hitelből indította cégcsoportjának egyik meghatározó tagját, első cégét, az Altus Részvénytársaságot, amely vállalatok felvásárlásával és vagyonkezeléssel foglalkozott. Gyurcsány az Altuson keresztül szerzett például tulajdont a Parlament szomszédságában található Képviselői Klubban, illetve az öszödi kormányüdülőben - e két ingatlan miatt később több komoly politikai támadás érte.

Pedig nem is ezek voltak a cégcsoport "leghúzósabb" ügyei, azokat inkább a 90-es évek közepén virágzó olajkereskedelemben kell keresni. A volt miniszterelnök korábbi olajcégét, a Fortus Rt.-t 1995-ben alapította a Gyurcsány féle Altus (45 százalékos tulajdon) és az állami Magyar Villamos Művek Rt. (55 százalékos tulajdon). A Fortusnak az lett volna a dolga, hogy az MVM olajtároló kapacitását működtesse. Gyurcsányék az alapításkor 5 százaléknyi osztalék- és szavazatelsőbbségi részvényt kaptak, ez később 3 százalékra esett vissza. Később az MVM azt tervezte, hogy beviszi a 20 milliós alaptőkével kreált cégbe 4 milliárdot érő tárolóit. Hogy honnan jött az apport ötlete, azt persze nem tudni, de talán nem érdektelen, hogy Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska éppen ebben az időszakban, a Fortus születésekor tevékenykedett tanácsadóként az MVM Rt. mellett. A tárolók végül nem kerültek a cégbe, sőt az Állami Számvevőszék későbbi vizsgálatában úgy fogalmazott: fennállt a veszélye, hogy a vállalkozásban kisebbségi tulajdonos lényegében ingyen jutott volna az MVM Rt. állami tulajdonban lévő tárolóihoz. A villamosműveknél lapunk megkeresésére közölték, az eset óta minden üzleti kapcsolatot megszakítottak a Fortus Rt-vel.

Vannak azonban a Fortus körül ennél érdekesebb ügyek is, érdemes például egy pillantást vetni a cégben résztvevő személyekre is. A cég elnök-vezérigazgatója Jagiellowicz Györgyné 1995 és 96 között, majd 1996-tól 1997 közepéig az igazgatóság elnöke, ő Gyurcsány jobbkeze, aki politikai karrierjének beindulása óta, azaz tavaly májustól cégbirodalmát vezeti. Nála is érdekesebb figura lehet az olajvállalkozóként számon tartott Sáska László, a társaság vezérigazgatója, akit 2003. decemberében lőttek fejbe Volvójában saját háza előtt. Sáska túlélte a támadást, és idén április óta ismét ő a főnök a Fortusnál.

Szintén a cégjegyzékben szerepel Zala Viktor (először alkalmazott, majd igazgatósági tag), és Zala László, a jelenlegi, ciprusi tulajdonos, és egy korábbi, holland igazgatósági tag megbízottja. Zala László jelenléte Gyurcsány politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének feltérképezése szempontjából fontos, a kiemelkedő képességű ügyvédet ugyanis Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozó egyik kulcsembereként tartják számon. Zala több, a Leisztinger cégeit összefogó Aragó holdingos vállalkozásban tölt be tisztségeket.

A békéscsabai Farkas Miklós, a kalocsai Beno Csaba és társaik ellen az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkento, bunszervezet tagjaként elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisítás a vád. A Vám- és Pénzügyorség Békés Megyei Nyomozó Hivatala 1998 oszén tartott ellenorzést a Békésen és Gyomaendrodön benzinkutat muködteto Masterhand Kft.-nél. Ennek nyomán kiderült: a budapesti székhelyu - a Dávid-ügyben is álbeszállítóként felmerült - Fortus Kereskedelmi Rt. (HVG, 1996. december 7.) nevére kiállított számlák hamisak voltak. Az ismeretlen forrásból beszerzett 2,5 millió liter gázolaj értéke 326 millió forint, az elmaradt adóbevétel meghaladja a 750 millió forintot. A történtek mögött jól kiépített dél-alföldi együttmuködés sejlik fel, hiszen a vádlottak között újkígyósi, makói, békéscsabai és kalocsai személyeket találni.

A Cg. 01-10-043047 cégjegyzékszámú FORTUS Kereskedelmi Részvénytársaság adatai

...

A cégjegyzésre jogosult(ak) adatai

A felügyelő bizottsági tagok adatai

Dr. Huszthy Ágnes 1055 Budapest, Nagy Ignác u. 19/A. II/17.

Csárádi János (an.: Farkas Magdolna) 1088 Budapest, Szentkirályi u. 13. I. 3/B.

Gyurcsány Ferenc 1025 Budapest, Szemlőhegy u. 42. 1995. IX.13.-1997. V. 21.

*

Az olaj-kereskedo Fortus Rt. vezérigazgatóját tavaly egy ismeretlen tettes hat lövéssel megsebesítette.

Tavaly decemberben a XVII. kerületi háza előtt hat lövéssel súlyosan megsebesítették az olajkereskedelemmel foglalkozó Sáska Lászlót. A Fortus Rt vezérigazgatója szerint a merényletet tévedésből követték el, mert sem neki, sem pedig cégének nem voltak tartozásai, ellenségei.

"Ebben az ügyben éppen ez a a legnagyobb problémánk, hogy az okokat nem tudtuk felderíteni, és ebben maga a sértett is együttműködött velünk, és ő maga sem tudta igazából, hogy mik lehettek azok az okok. Megmondom őszintén, hogy a nyomozás során az is felmerült, hogy valami tévedés áldozata lett, de semmi olyan körülményt nem találtunk, ami okot adhatot volna egy ilyen típusú körülményre" - fogalmazott Bodnár Zsolt, a BRFK nyomozó osztályának vezetője.

Sáska László a Fortus Rt.-t 1997-ben vásárolta meg Gyurcsány Ferenctől. A volt miniszterelnök a 20 millió forintos alaptőkéjű céget még a Magyar Villamos Művekkel közösen alapította meg. A Fortusnak az lett volna a dolga, hogy az állami cég olajtároló kapacitását működtesse.

Sáska László érdeklődésünkre elmondta: a Fortus Rt. adásvételekor Gyurcsány Ferenccel korrekt módon egyezett meg, vita nem volt köztük. Ellenben a tavalyi merényletkor a miniszterelnök-jelölt a Magyar Rádiónak azt nyilatkozta: "sem üzleti, sem politikai értelemben nem volt kapcsolatban azzal a vállalkozóval, akire hat lövést adtak le Budapesten."

*

A biznisz ezermesterei

Legújabban fűtőolaj-tárolási tevékenységgel bővült a legszélesebb piaci fronton - az alumíniumipartól a privatizációs tanácsadásig - próbálkozó, milliárdos nagyságrendű vagyont magáénak tudó Altus-birodalom. A társaságnak minden jel szerint jó és intenzív kapcsolatai lehetnek a "hivatalosságokkal", mindenesetre a szereplő személyek között a közelmúlt és a jelen közéletének számos érdekes figurája megtalálható.

A rendszerváltással kényszerűen "pályamódosítók" egyik nagy csoportja Magyarországon azokból a fiatalokból került ki, akik a nyolcvanas évek végén az akkori ifjúsági mozgalom utolsó mohikánjaiként a KISZ-ben, illetve annak utódszervezetében, a DEMISZ-ben kialakult ismeretségeket és kapcsolatépítő technikákat használták fel ahhoz, hogy hamar biztos lábbal talajt fogjanak a gyorsan kapitalizálódó környezetben. Az egykori mozgalmárok között több vállalkozóvá-menedzserré lett ifjú is akadt, akikről azóta sem terelődött el teljesen a gyanú árnyéka, hogy közreműködtek az 1989-1990-es átalakulás hónapjaiban hirtelen megcsappanó KISZ-, illetve DEMISZ-vagyon széthordásában s ennek "morzsáiból" szedték össze a vállalkozásaikat megalapozó indulótőkét.

Épp ezért hökkentek meg sokan, amikor utóbb kiderült, a fénykorában legnagyobb KISZ-vállalatként ismert Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat végelszámolását 1993 szeptemberében az Altus Befektetési és Vagyonkezelési Rt.-re (Altus Rt.) bízták, melynek elnök-vezérigazgatója akkor is és azóta is Gyurcsány Ferenc. A Pápáról jött, Pécsett doktorátust szerzett Gyurcsány volt 1989-ben a DEMISZ egyik alelnöke, aki az ifjúsági szervezet képviseletében az év június 8-án aláírta a nemzeti kerekasztal-tárgyalások megkezdéséről szóló megállapodást.

Az 1992 novemberében alakult Altus alaptőkéje a legfrissebb, az idén (2003) január 12-én kelt cégbejegyzés szerint még 180 millió forint, tulajdonosa - legalábbis a nyilvános dokumentumok szerint - 60 százalékban maga Gyurcsány Ferenc, 40 százalékban pedig egyik volt mozgalmi társa, a Szegedről indult Molnár Attila. "A tavaly decemberi közgyűlésen a tőkét 345 millió forintra emeltük" - tájékoztatta a HVG-t a legújabb fejleményekről Gyurcsány. Értesüléseink szerint különféle szövevényes szerződések révén az Altus alaptőkéjének több mint egynegyedét valójában a cég által vezető tanácsadóként foglalkoztatott személyek, a Taurus Gumiipari Vállalat egykori két "nagyágyúja" jegyzi: Tatai Ilona volt vezérigazgató, az egykori MSZMP politikai bizottságának reformerként számon tartott tagja és Jagiellowicz Györgyné, a Taurus volt gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Gyurcsány, Tatai és Jagiellowiczné még a kilencvenes évek elejének egyik "menő", privatizációs tanácsadással, vállalatátalakítással és egyéb pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cégében, a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Rt.-ben találtak egymásra, mely akkortájt, mondhatni, "mindenütt" jelen volt: szerepelt az Ingatlanbank tulajdonosai között, a szakszervezeti vagyon értékelőjeként vagy például az esztergomi bazilika borpincéjének hasznosítójaként is. Az új állás kiszélesítette Gyurcsány számára a horizontot; ennek révén vált az Állami Vagyonügynökség képviselőjévé az esztergomi szállodák, éttermek, idegenforgalmi létesítmények építésére létrejött Strigonium Rt.-ben, a gépjármű-forgalmazó Mogürt Rt. -ben, a Vasi Tervező Tanácsadó Rt.-ben és a Sárvári Mezőgazdasági Rt.-ben, lett konzulens a balatonaligai volt pártüdülő privatizálásának előkészítésében.

A kölcsönös szimpátia és az egymásban felfedezett szakmai képességek együttesen alapozták meg a három ember közös különválását az üzletileg egyébként rendkívül sikeres, ám belső viszályokkal terhes Creditumtól - tárja fel "titkait" Tatai Ilona -, s ez öltött végül is alakot 1992 novemberében a 10 millió forintos alaptőkéjű Altus Rt. létrehozásában. A céget a Tatai Ilona férje, Szilas Ádám irányította Szenzor Rt. fogadta be a Szent István körút 11.-ben, sőt - az Altus mérlegbeszámolójának tanúsága szerint - nyújtott később neki némi anyagi támogatást is. Az Altus-szal szimbiózisban élő Aldo Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft. pedig egyenesen a Szenzor Információrendszer Szervezési Kft.-ből keletkezett, miután a Gyurcsány Ferenc többségi tulajdonában lévő Nomentana Kft. megvette a Szenzor-érdekeltséget. A "hármak" segítőtársa ekkor az elismert jogász Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatal (Meh) korábbi - és jelenlegi - vezetője, a környezetvédelmi tárca kevéssel azelőtt elbocsátott közigazgatási államtitkára volt, aki egészen a Horn-kormány megalakulásáig az Altusnak dolgozott.

Mindennek alapján nem volna igazán csodálkoznivaló, ha az Altus az előző kormány idején nem állt volna különös kegyben a "hivatalosságoknál", de ez távolról sem volt így. A Meh-hel a kapcsolat szó szerint baráti volt: Gyurcsányt és az általa még a KISZ-ben megismert helyettes államtitkárt, Szilvásy Györgyöt - akinek az 1990-es kormányváltás után is sikerült megkapaszkodnia pozíciójában - néhány évi "elhidegülést" követően 1991-92-től ismét baráti szálak fűzték össze, de hasonlóan jópajtásivá vált a viszony a szintén volt KISZ-vezető Rákosi Ferenccel, aki a Meh-ben Szilvásy közvetlen munkatársa volt. Nem véletlenül költözhetett be az Altus-csoport előbb bérlőként, majd tulajdonosként a Meh egykori bölcsődéjének és óvodájának helyiségeibe (HVG, 1995. november 4.). Ellenséges környezettel a privatizációs szervezeteknél sem kellett számolnia az Altusnak, amely 1994 januárjában privatizációs pályázaton kárpótlási jegyekért megvehette a Gép- és Technológiaszerelő Rt. (GTSZ, azelőtt Gép- és Felvonószerelő Vállalat) 350 millió forintos részvénytőkéjének 50,1 százalékát. E cég ráncba szedésében azután a jó szakmai hírnévnek örvendő Szilvásy Györgyné is közreműködött. Tatai Ilona nyilvánosan ekkor tért vissza a "cégvilágba", ő lett az Altus által delegált egyik igazgatósági tag 1995 novemberéig, miközben a felügyelőbizottságba Kiss Elemért és a volt KISZ-es Bakos Sándort küldték, sőt "erősítésként" érkezett 1994 szeptemberétől Rákosi Ferenc is.

Az 1994-es kormányváltást követően töretlen az Altus Rt. privatizációs diadalmenete. A megismert ügyletek nagysága szerint haladva: 1995 novemberében elnyerte az egyik legnagyobb hazai alumíniumipari vállalat, az 1,1 milliárd forintos alaptőkéjű, tavaly 6,5 milliárd forint árbevételt, várhatóan 200 millió forint nyereséget produkáló, 1400 embert foglalkoztató Magyaróvári Timföldgyár és Műkorund Kft. (Motim Kft.) 55 százaléknyi tulajdonát, amelyért konzorciális társával együtt 705 millió forintot fizetett. Júniusban ugyancsak privatizációs pályázaton 48 millió forintért az Altus megszerezte a szintén a Hungalu-csoporthoz tartozó, alumíniumradiátorokat és például bányatámfákat gyártó, 478 millió forint saját tőkét elkönyvelő, 1 milliárd forintnál több árbevételt termelő Balassagyarmati Fémipari Kft. 90 százalékát (a vételáron kívül 50 millió forintnyi Hungalu-hitel visszafizetését is átvállalta).

Októberben látszólag csak egy mindössze 20 millió forintos tőkéjű szegedi alapítású cégben, a Fortus Kereskedelmi Rt.-ben lett az Altus 45 százalékkal társtulajdonos a Magyar Villamos Művek Rt. (MVM Rt.) mellett, a társulás célja azonban nem kisebb, mint az MVM utóbbi négy évben megépített tiszapalkonyai és százhalombattai fűtőolaj-tárolójának az üzemeltetése. (Az elképzelések szerint akkor töltik fel a tárolókat, amikor olcsó az olaj, és azt a "drágább" időszakokban az erőművek majd olcsóbban vehetik meg tőlük, amitől szerény becslések szerint is idén 4-5 milliárd forint árbevétel várható - állítják a szakemberek.)

Volt nyertes pályázata az Altusnak tavaly szeptemberben a Főnicia Kereskedelmi Kft. 50 százalékos állami tulajdoni hányadára, és jóllehet a társaság másik tulajdonosának, a német Salimex Export-Import GmbH-nak az Altus által kialkudott 180 százalékos vételáron elővásárlási joga lett volna a 331,4 millió forint névértékű tulajdonrészre, ezzel nem élt, viszont később a nála eladóként jelentkező Altustól mégis megvásárolta a cég másik felét. A Salimex képviselője, Hauck István a vételárról nem nyilatkozott, de nem kizárt, hogy az Altus - némi állami segédlettel - keresett is a bolton.

Jó üzletnek tűnik a lapterjesztésre tavaly nyáron alakult Fáma Rt. is, amely 90:10 arányban a - 100 százalékban a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő - Közlöny- és Lapkiadó Kft.-vel (Klk) közös vállalkozás volt. A Meh-et ez utóbbiban Rákosi Ferenc képviseli. A tulajdonosok egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy időközben a Klk kizárólagos tulajdonosa lett a Fáma Rt.-nek, mondván, a cégalapításkor csupán az Altus likviditási kölcsönére volt szükség. Az Altus ugyanakkor aktívan részt vállalt a Közlöny- és Lapkiadó Kft. által üzemeltetett Képviselői Klub beindításában.

Az úgynevezett egyszerűsített privatizáció keretében 1995 decemberének utolsó napjaiban az Altusé lett a több mint 200 millió forint saját tőkéjű, évente 40 millió forintnyi nyereséget fialó, a pénzügyi-számviteli szakemberképzésben domináló Perfekt Pénzügyi Szakoktató és Kiadó Rt. is. Igaz, a cégre egyedül az Altus nyújtott be pályázatot, és nem csekély vételárat, 321 millió forintot ígért - amit az egyszerűsített privatizáció technikájának megfelelően nyomban jóvá is hagytak. A tranzakcióban az Altus partnere az az Eurohand nevű tanácsadó cég volt, amelynek vezetésében korábban hely jutott az ÁPV Rt. jelenlegi - az SZDSZ által delegált - igazgatósági elnökhelyettesének, Virág Attilának is. A hírek szerint az Altus most épp a Pénzintézeti Központ egykori irodaházainak a megvásárlására készül.

Az Altus történetének kezdete és mai állása között sajátos mérföldkövek jelzik, ahogy a cég a milliomosok "klubjából" a milliárdosokéba lépett előre. A GTSZkét évvel ezelőtti megvásárlása afféle lakmuszpapír volt a tekintetben, miként boldogul az Altus e terepen, ahol a jövedelemtermelés beindulását meg kell előznie a szanálásnak, a karcsúsításnak s az esetleges profilváltásnak. A Motim Kft. birtokbavétele azonban minőségileg más, előremutató stratégiai befektetés, e cég ugyanis a kelet-európai piacok összeomlását nem sínylette meg, 52 országba szállít ma is 760 vevőnek.

E két Altus-bevásárlás között azonban volt némi összefüggés. Miközben a már az Altus-birodalomhoz tartozó GTSZ ingatlanai egy részének eladásából rendezte a kinnlevőségeit, befektetőként új vállalkozásba is fogott. Ennek tárgya pedig egy, a Taurus-csoporthoz tartozó somogyi leányvállalat, az 1990-től Béta Roll Kft. névre hallgató bábonymegyeri társaság volt. Az ottani menedzsmentből alakult Tab-Roll Kft.-vel karöltve a GTSZ megszerezte az üzemet, amely a nyomdáktól kezdve a bányákig számos ipari cég kizárólagos gumihenger-szállítója. A tranzakcióban még egy vevő szerepelt: az a luxemburgi illetőségű, Hazelbrook Consultancy SA. névre keresztelt, 1993. november 30-án 1,25 millió luxemburgi frank tőkével alakult társaság, amelyről - bár tulajdonosairól semmit - két fontos információt azért tudni lehet. Az egyik, hogy hivatalosan bejegyzett igazgatói között - lakhelyeként a Kossuth Lajos tér 4-et, a Meh székházát megjelölő - Gyurcsány Ferenc és Szilas Ádám is megtalálható, miközben könyvvizsgálója Molnár Attila, a másik, hogy a harmadik igazgató az a René Faltz, aki ugyanezt a státust tölti be az ugyanazon a székhelyen 1991. november végén bejegyzett és az azonos nevű magyarországi részvénytársaság külföldi tulajdonosaként nyilvántartott Geoholding SA.-ban. A magyar Geoholding egyik igazgatója Szilas Ádám.

A több lépcsőben született Béta-Roll Hengergumizó Rt. és a Tab-Roll Kft. közötti tulajdonosi viszonyt nem volt nehéz megszüntetni. A Tab-Rollt azután az a három mosonmagyaróvári illetőségű magánszemély vette meg, akik történetesen a privatizáció előtt álló Motim Kft. menedzsmentjének a tagjai, és akiknek a vezetéknév-kezdőbetűiből a Tab-Roll nevet GPS Kft.-re változtatták. Ezzel a "csapattal" közösen nevezett be az Altus a Motim Kft. megvételére, és vette sikerrel az újabb akadályt. A három szaktekintély között még olyan is akad, aki a bakonyi Bauxit Kft. egyik felügyelőbizottsági tagja, miközben az Altus-GPS konzorcium a privatizációs pályázaton vállalta: hazai, méghozzá bakonyi bauxitból dolgozik a jövőben is.

Több szakértő egybehangzó állítása szerint a Motim a valamikori Magyar Alumíniumipari Trösztnek (a mai Hungalu elődjének) a már korábban az Alcoa tulajdonába került székesfehérvári könnyűfémmű mellett a második fő ékessége volt. A francia Saint-Gobain, amely 1991-ben már létrehozott egy közös vállalatot a Motimmal Motim-Kerlane Kerámiaszál Kft. néven, szintén szemet vetett a társaságra, de végül is - mint hírlik - elsősorban a magyarokra kiírt szempontok miatt nem pályázott. A 705 milliós vásárláshoz persze banki hitelre volt szükség, és ennek folyósítóját - mivel a CIB az utolsó pillanatban visszalépett - végül is, Gyurcsány Ferenc tájékoztatása szerint, a Magyar Hitel Bankban (MHB) találták meg, melynek igazgatósági elnökéhez, Apró Piroskához őt szinte családi kapcsolatok fűzik. Az akvizíciót követően a szálakat a Motimmal még szorosabbra vonták: tavaly december 30-án az Altus alaptőkéjét 345 millió forintra emelték, s a tulajdonosi körbe magát a Motim Kft.-t is bevették.

Az Altus Rt. befektetői-vállalkozási tevékenységének felgyorsulása, illetve nagyfokú diverzifikálódása eszerint feltehetően azzal is együtt jár, hogy Gyurcsány Ferencnek az eddigi vállalkozó- és segítőtársak mellé újakat is be kell fogadnia, akár még az eddigi tulajdonosi struktúra feláldozása árán is. Amit talán megkönnyít, hogy Tatai Ilona, értesüléseink szerint, már a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Jagiellowicznét viszont, úgy látszik, még izgatják az újabb szakmai kihívások: legalábbis erre utal, hogy ő lett a Fortus Rt. elnök-vezérigazgatója.




Gyurcsány-közeli cég vezetője a fejbelőtt férfi?

Merénylet a Fortus RT. elnöke ellen
Olajos nyomok
Energol- és ETL-ügy, békési olajbotrány: e nagy port kavart bűnperek közös mellékszereplője a múlt héten ismeretlen tettes által nyakon lőtt, életveszélyes sérüléseivel lábadozó Sáska László vezette Fortus Rt. Igaz, a hatóságok valamennyi esetben elfogadták, a cég vezetői vétlenek, a vállalkozás adataival bűnözők éltek vissza.

"Honnan ismerném a mobilszámát, ha, ahogyan mondja, soha nem hallottunk egymásról?" - viszont válaszában így fogalmazott a Békés Megyei Bíróságon (BMB) az olajozással és adócsalással vádolt Dávid Péter gyulai vállalkozó. A néhány héttel később első fokon kilenc év börtönre ítélt Dávid (HVG, 2002. március 2.) tavaly februárban Sáska Lászlónak, a Fortus Kereskedelmi Rt. elnök-vezérigazgatójának a tanúvallomására reagált. Sáska állította, az 1 milliárd forintos olajügybe keveredett Dávid-féle cégek hamis számlákkal igazolták az általuk kínált üzemanyag eredetét, így egyebek mellett azt is, hogy vásároltak a Fortustól. Arra csak közvetett jel utal, hogy a BMB végül melyik álláspontnak adott hitelt: az immár harmadik éve rács mögött lévő Dávid előzetes letartóztatásban várja, fellebbezése nyomán hogyan dönt majd másodfokon a Szegedi Ítélőtábla (hozzátartozói szerint a jogerős verdikt akár már e hét második felében megszülethet). Az elsőfokú eljárásban nem derült ki, hogy ha tényleg nem a Fortustól, akkor honnan érkezett az olaj Dávidék cégeihez. Az elítélt vállalkozó környezetében ma is kitartanak amellett, volt üzleti kapcsolatuk a Fortus Rt.-vel.

"Írásban szerződünk, partnereink jövedéki engedélyekkel rendelkező cégek, olajbrókereket nem alkalmazunk" - állt ki a BMB előtt cége mellett Sáska, akinek azonban a jelek szerint lehettek üzleti jellegű vitái, méghozzá vélhetően olyanokkal is, akik nem válogatnak az eszközökben. A Fortus Rt. első emberét lapzártánkkor a budapesti Központi Honvéd Kórházban ápolták, állapota stabil, de életveszélyes volt, miután a múlt hét elején rákosligeti otthona előtt rálőttek (HVG, 2003. november 29.). A szemtanúk szerint magányos támadó - sötét sportruházatba öltözött, 30 év körüli férfi -, aki korábban magát reklámújság-terjesztőnek álcázva járkált a tetthelyen, dacára a viszonylag mozgalmas reggeli időpontnak, Parabellumából hatszor lőtt a Volvójában ülő Sáskára, és négyszer találta el - a vállán és a nyakán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói szerint a rablótámadás kizárt (nem vittek el semmit sem Sáska kocsijából, sem családi házukból, amely előtt parkolt), a 42 éves férfi magánélete példásnak mondható, a tettest így minden bizonnyal Sáska üzleti kapcsolatai környékén kell keresni. Nevük elhallgatását kérő rendőri források hangsúlyozzák azt is: a Parabellum nem kifejezetten a profi bérgyilkosok fegyvere, s a rossz találati arány sem vall első osztályú elkövetőre - hacsak nem az áldozat figyelmeztetése volt a cél.

Sáska egykor a Mol Magyar Olaj és Gázipari Rt.-nek volt a - kollégái által rátermettnek és dolgosnak mondott - külkereskedője, 1994-1996 között cégjegyzésre jogosult külkereskedelmi menedzsere. Ilyen referenciákat kaptak róla 1996-ban a Fortus alapító tulajdonosai és menedzsmentje is - mondta a HVG-nek Jagiellowicz Györgyné, az rt első elnök-vezérigazgatója, aki szerint ekkoriban a cégnek létkérdés volt, hogy az ásványi anyagok piacán jártas szakember irányítsa. A kereslet találkozott a kínálattal: Sáska állítólag tartott attól, a Mol Rt. és a Mineralimpex Rt. ekkoriban zajló összeolvadása átmeneti foglalkoztatási gondokat eredményezhet az olajtársaságnál, s kapva kapott a Fortus ajánlatán, amely pedig vélhetően - Jagiellowiczné emlékei szerint többszörös közvetítéssel - Wappel Lászlótól jutott el hozzá. Utóbbi egykor a Mol-jogelőd Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt vezérigazgató-helyettese volt, ekkoriban pedig a Fortus Rt. igazgatósági tagja.

Az 1995-ben a Magyar Villamos Művek Rt. (MVM) 90 és a Gyurcsány Ferenc jelenlegi sportminiszter érdekeltségében lévő Altus Rt. 10 százalékos részesedésével alapított Fortus Rt. ez idő tájt zsíros üzletben reménykedett, méghozzá okkal. A hivatalosan az MVM tiszapalkonyai és százhalombattai olajtározójának működtetésére, 20 millió forinttal létrehozott Fortus Rt.-be az MVM apportálni is kívánta a kilencvenes évek közepén 4 milliárd forintos beruházással létrehozott tárolókat. Tervezték, utóbb az rt részvényeit busás haszonnal értékesíthetik az energiaüzlet iránt érdeklődő külföldi befektetőknek (HVG, 1996. december 7.). Hogy az ötletgazdák között szerepelt-e Gyurcsány anyósa, Apró Piroska, aki a Fortus Rt. alapításakor az MVM Rt. tanácsadója volt, nem tudni, az apportügylet végül mindenesetre - nem függetlenül az Állami Számvevőszék rosszallásától - meghiúsult. Így Gyurcsányéknak kapóra jöhetett a Sáska által kommendált utrechti Ketah BV vételi ajánlata. Jagiellowiczné úgy fogalmazott: az olajüzletbe az Altus nem kívánt beszállni. A Ketah többségi és Sáska kisebbségi tulajdonszerzése után, 1997 májusára csak Csárádi János maradt a cégnél a "régiek" közül: a MÁV Rt. egykori vezérigazgatója jelenleg is a Fortus felügyelőbizottságának a tagja (az rt többségi tulajdonosa jelenleg a ciprusi Dryden Ltd., a kisebbségi tulajdon Sáskáé maradt). Utóbb Sáska, ha tehette, szívesen beszélt egykori illusztris üzletfeleiről, a BMB előtt például úgy mutatta be cégét, mint amelyet a "Magyar Villamos Tröszt" alapított.

A vonzalom kölcsönösnek tűnik. Sáska az 1997-es tulajdonszerzéskor már egy éve együtt dolgozott a Gyurcsány-csapattal, a volt igazgatónő pedig pozitív emlékeket őriz róla: céltudatos, határozott, jó szakember - jellemzi Jagiellowiczné -, Gyurcsány merénylet utáni közleményéből pedig a részvét hangja olvasható ki. Igaz, miután a miniszter hangsúlyozta, sajnálja a történteket, az MTI-nek kijelentette: "Semmilyen értelemben nem gondolom, hogy üzleti, politikai értelemben közünk lenne egymáshoz." A Sáska elleni merénylet után a Fortus Rt. közleményben cáfolta a vállalkozásról szóló híradásokat, így azt is, hogy a Fortusnak több száz milliós tartozása lett volna (a rendőri forrásból a HVG-nek is megerősített hírek egyébként Sáska, nem pedig a cég esetleges tartozásairól szóltak).

Azt nem tudni, a vezérigazgató hogy áll anyagilag, az üzemanyag-kereskedelemmel foglalkozó Fortusnak azonban ment már jobban is. Árbevétele tavaly az egy évvel korábbinak kevesebb mint a felére csökkent - igaz, így is 6,6 milliárd forintot tett ki -, s noha eredménye meghaladta az 50 millió forintot, saját tőkéje csaknem 180 millió forinttal maradt alatta az időközben 480 millió forintra hizlalt jegyzett tőkének, miközben a cég 466,5 millió forint tartozást halmozott fel, részben beszállítók, részben saját cégérdekeltségek felé. A Fortus-cégcsoport vállalkozásai (kisebb olajkereskedő és -szállítmányozó cégek) mérlegei hasonló képet mutatnak, az rt könyvvizsgálója a kedvezőtlen piaci helyzetről tett említést a Fortus Rt. 2002-es pénzügyi beszámolója készítésekor.

A pénzügyi helyzet tehát kevésbé rózsás, mint azt a Fortus-közlemény sugallja. Ami pedig a merénylettel is megtépázott jó hírnevet illeti, annak már eddig sem feltétlenül tett jót, hogy a békési Dávid-ügyben felmerült aggályok korántsem voltak az elsők. Kisebb súlyú ügyek mellett a magyar kriminalisztika mindeddig legnagyobb volumenű olajperében, az Energol-ügyben (HVG, 2003. február 15.) s az MSZP-közelinek mondott miskolci ETL Rt. (HVG, 2001. július 28.) esetében is beszállítóként merült fel a Fortus Rt. neve, igaz, a hatóságok - a békési ügyhöz hasonlóan - mindkét esetben elfogadták, hogy az elkövetők visszaéltek a Fortus Rt. nevével (most kilétük elhallgatását kérő ügyészi, rendőri források - elméleti szinten - elismerik ugyanakkor, hogy adott esetben a Fortusnak éppúgy szüksége lehetett vevői számlákra, mint a vásárlóknak beszállítóiakra).




Gyurci?

Kovács László, az Energol-ügy egyik vádlottja még tanúként vallotta azt az Országos Rendőr-főkapitányságon, hogy a szintén bíróság elé állított Tóth Béla, a Fideszhez kötődő egykori médiavállalkozó érdekeltségében álló - egyébként a Dávid-ügyben is álbeszállítóként felmerült - Monon Kft. legalizálta a saját olajszállítmányait a Fortus Rt. papírjaival. Egy Gyurci nevű százhalombattai férfi - Tóth és annak ügyvéd barátja segítségével - Fortus-iratokat szerzett, és hamis számlát nyitott a keszthelyi OTP-ben, "a Monon betette maga alá a Fortust, hogy árumozgásokat tudjon igazolni" - vallotta a rendőrségen Kovács 1997. május 13-án. Gyurcsányék e hónap 21-én távoztak a Fortusból, amely - Sáska legalábbis ezzel cáfolta Dávid Pétert a BMB előtt - csak 1997-ben kapott jövedéki engedélyt, addig nem is foglalkozott üzemanyag-kereskedelemmel. Ennek a Kovács-vallomás némiképp ellentmondani látszik, ő ugyanis Gyurci és Tóth tevékenységét 1996 nyarára tette.

Úgy tűnik, Sáska is érezte, hogy az életszerű indokokkal magyarázhatónál többször fordul elő a cég neve kényes szövegkörnyezetben. Ő maga hozta fel például a BMB-n, hogy 1997-től egymás kezébe adják a kilincset a hatósági emberek, miután "valakik számlagyártásaik során visszaélnek a Fortus nevével", s némi pikírtséggel a hangjában közölte, ez ügyben körbe kell hakniznia "az összes megyei bíróságot az országban".

*

Üzlettársak

Medgyessy volt munkatársa Gyurcsány:

1999 nyarán, az Altus Consultung Kft. és a Medgyessy Tanácsadó Kft. közösen pályázta meg a szocialista Toller László vezette pécsi önkormányzat tanácsadói tenderét: A győztese "meglepő módon" az Altus- Medgyessy páros lett. Pécsett

Gyurcsány Ferenc (an.: Varga Katalin)

1992 1143 Budapest, Jurisich M. u. 9. II/13.,

1996 1025 Budapest, Szemlőhegy u. 42.,

Gyurcsány Medgyessy főtanácsadó 2002 máj-2003 máj

Gyurcsány GyISM min 2003 májustól

Gyurcsányné Dobrev Klára (an Apró Piroska) MEH Nemzeti Fejl. Terv és EU Támogatások Hivatal elnökh.

Gyurcsányné Dobrev Klára ex-munkatárs Bodnár Zoltán,(ELTE PJT 2000-ben) Szász kiszemelt utódja, a kormányváltás óta, jelenleg NA Rt vezérig és ÁAK elnök

Gyurcsány volt üzlettárs Tunyogi László MFB elnök, Perfekt Rt. üzletág-ig., Perfekt-Audit Könyvvizsg Rt. Ig. tag 2002 jún-ig)

Gyurcsány volt üzlettársa Tunyogi László Hungexpo Rt elnök

Gyurcsány volt üzlettársa Tunyogi László a Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. ügyvezető igazgatója

Gyurcsány volt üzlettársa Tunyogi és édesanyja cége cége az Econ-Trust Kft. bonyolítja a Millenáris beszerzéseit

Tunyogi felesége Akóts Klára Medgyessy külpolitikai tanácsadója

Gyurcsány volt cége a Perfekt Rt. szervezheti meg a minisztérium munkatársainak azt az EU-ügyi továbbképzés-sorozatot, melyen az előadók többsége maga is kormánytisztviselő. (10 M Ft-ért)

Gyurcsány barát, ex-Altus üzlettárs Szilvássy György 1105 Bp,Mádi u. 16. fszt.1. PERFEKT Rt vezérig, 2002 máj-2003 máj GyISM államtitkár

Gyurcsány barát, ex-Altus üzlettárs Szilvássy György Perfect Rt vezérig (an.Klicsó Klára) 2003 jún- NKÖM közigazgatási államtitk

Gurcsány anyós exAltus üzlettárs Apró Piroska (an Kovács Klára) a BP Airport Rt. IT elnök 2003 májusig

Gurcsány anyósa exAltus üzlettárs Apró Piroska, PostaBank Rt FB elnök

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Somorai László (1992 1131 Bp, Jéggyár u. 3. I/3) 2002 máj? Szerencsejáték Rt Komm. ig

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Virág Attila (an Verebes Mária) SZDSZ-delegált ex-tag az ÁPV Rt. IT tag

Gyurcsány ex-Altus üzlettársa Virág Attila (1141 Bp,Jernei u. 35) Malév Rt FB-elnök 2002 máj?

Gyurcsány ex-Altus üzlettársVirág Attila SZDSZ-es City-Ház Rt. ex-IT elnök

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Virág Attila Pertia Könyvvizsg Rt.-(Perfekt-Audit ból levált ) 2002 Tulaj? Ig?

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Kiss Elemér (1992 1144 Budapest, Orbó u. 21.,) bukott Kancellária min

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Kiss Elemér Altus cég jogász (1994ig) [

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs: Kiss Elemér képviselői klub ingatlan panama jogásza http://www.fidesz.hu/index.php?CikkID=10316

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Kiss Elemér GTSZ Gyurcsány cég FB tagja Gép- és Technológiaszerelő Rt., azelőtt Gép- és Felvonószer Vállalat) FB tag

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Dr. Szilas Ádám 1112 Budapest, Hegytető u. 18/A., Tati Ilona férje

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs dr.Tatai Ilona: (an.Hoffmann Julianna) 1116 Budapest,Hegytető u. 18/A

Gyurcsány ex-Altus üzlettárs Sáska László- meglőtték - Fortus Kft offshore olajos cég ügyvezető (1996-)

Gyurcsány exAltus üzlettárs Jagellovicz Györgyné: ex Fortus offshore olajos cég elnök vezérig (1995-1997

Gyurcsány Altus üzlettárs Jagellovicz Györgyné: ARK Vagyonkezelô Rt. vezérig

Gyurcsány Altus üzlettárs Rákosi Ferenc: Magyar Posta Rt. FB tag

*

Plusz 1

Gyurcsány Ferenc apja többször ült börtönben?

Gyurcsány Ferenc kormányfő édesapja több alkalommal is ült börtönben lopásért - ezt támasztják alá azok a dokumentumok, amelyeket a Magyarok Világszövetsége juttatott el tegnap a Magyar Nemzethez.

Az iratok tanúsága szerint idősebb Gyurcsány Ferencet 1979. november 19-én a Pápai Járásbíróság mint különös visszaesőt egyrendbeli lopásért és egyrendbeli kisebb értékre elkövetett lopásért 11 hónapi szabadságvesztésre ítélte, és két évre eltiltotta a közügyektől.

A dokumentumból azonban az is kiderül, hogy a miniszterelnök apjának nem ez volt az első találkozása az igazságszolgáltatással: "(...) többször volt büntetve, utoljára a Pesti Központi Kerületi Bíróság az 1977. november 21-én jogerőre emelkedett összbüntetési ítéletével lopás bűntette és más bűncselekmények miatt egy év és három hónapi szabadságvesztésre ítélte, és a büntetésből 1978. augusztus 13-án szabadult". Az 1979. november 19-én hozott ítélet kitért arra is, a vádlott rendszeresen és nagymértékben fogyasztott szeszes italt, ezért alkoholistának volt tekinthető - írja a napilap.

Magyar Demokrata/ma.hu/Magyar Nemzet/HVG/Jobbinfo archívum nyomán

http://holahatar.uw.hu/articles.php?article_id=43

Forrás: http://holahatar.uw.hu/articles.php?article_id=43
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ukroboronservice, álbeszállítóként, hadianyaggyárral, villamosműveknél, asszisztensnőjét, letartóztatásban, privatizálásának, alumíniumipartól, vagyonkezeléssel, tulajdonszerzése, környezetvédelmi, megsemmisítésére, pénzügyminiszter, részvénytársaság, vezérigazgatóját, megsemmisítéssel, álszerződésekkel, megsemmisítéshez, vagyonfelosztása, számlagyártásaik, alvállalkozóként, menedzsmentjének, cégérdekeltségek, mosonmagyaróvári, megsemmisítésért, gyurcsányiológia, ingatlanhasznosí, mellékszereplője, székesfehérváron, hasznosítójaként, közreműködésével, letérdepeltettek, vállalkozásaikat, végelszámolását, vezérigazgatója, megsemmisítésre, volt kormányfőt, teljhatalmától függött, brókerügy több, dokumentumok szerint, vezéralakot ugyan, vagyonkezelő cégének, adatbázis továbbá, vállalkozó anyjának, gyanúsítottként szereplő, mihamarabb intézkedhessen, legnagyobb emberhez, volt kormányfő, második miniszterelnöke, hetvenes évek, első iskolanapot, korábbi sajtókérdésre, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsányi Ferencnek, Vagyonkezelő Rt, Gyurcsányi Ferenc, Varga Katalin, Bitvai Miklós, Állami Autópálya Kezelő Rt, Kulcsár Attilával, Tringli Gyula, Gyurcsányi Feri, Vajda Péter, Janus Pannonius Tudományegyetem, Bognár Edinát, Bognár Edina, Gyurcsány Ferencet, Bognár János, Törő Mária Magdolna, Kapolyi Mór, Városi Kórházban, Mellesleg Bognár Edina, Bognár Edinával, Dobrev Klárát, Talán Apró Piroska, Altus Befektetési, Vagyonkezelési Rt, Mivel Törő Mária Magdolna, Mivel, Daihatsu Charade-ot, Mancz János, Fejér Megyei Bíróság, Pest Megyei Bíróság, Matók Ákost, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, Veres János, Kabai Károly, Nyír-Uncia Kft, Solar Kft, Honvédelmi Minisztérium, Trend-Fix Kft, Végh István, Kiskunsági Nemzeti Park, Dési János, SOLAR Kereskedelmi, Szaktanácsadási Kft, SOLAR Kft, Regainvest Rt, Apró Antal, Beszerzési Hivatala, Beszerzési Hivatalának, Altus Rt, ROTAB Kereskedelmi Kft, ALDO Ingatlanfejlesztő, Hasznosító Tanácsadó Kft, Magyaróvári Timföld, Műkorund Kft, MOTIM Rt, Felvonószerelő Vállalat, Technológiaszerelő Rt, Béta-Roll Hengergumizó Rt, Tisza Műtalp-, Gumigyártó Kft, Acélkar Kft, Dunántúl Termékenység Egyesülés, EMO-WIND Kft, M-Automatika Kft, MOTIM Műkorund Kft, MOTIM-Kádkő Kft, MOGÉPSZER Kft, MESZ Kft, MAVIKA Kft, ACCES, Vagyonkezelő Kft, DÉTELL Szolgáltató Kft, Gazdasági Tanácsadó Kft, Balassagyarmati Fémipari Kft, Fönícia Kereskedelmi Kft, Fittelina Ingatlanbefekteté, FORTUS Rt, Szolgáltató Kft, SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató, Kereskedelmi Kft, Perfekt Rt, Bakonyi Bauxitbánya Kft, BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft, Nomentana Kft, Agóra Marketing Tanácsadó Kft, Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft, Altus Luxemburg, PARTAGAS MANAGEMENT Kft, PERTIA Könyvvizsgáló Rt, Szolgáltató Kht, ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft, Enviroinvest Kft, Hír-Rádió Kft, ECONET Rt, Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft, Perfekt Karrier Kft, Bajalog Kft, Első Magyar Timföldipari Kft, GER-COM Kft, MOTIM-KERLANE Kft, MOTIM Alumíniumszulfá, Balassagyarmati Fémipari Rt, Lapkiadó Rt, Hidrotechnika Rt, Sárvári Mezőgazdasági Rt, Vasiterv Tervező Rt, MOGÜRT Rt, Hungary Kft, Hidrotechnikai Kft, Motim Kádkő Kft, Fittelina Kft, Bakonyi Bauxitbánya, Szilvási Gyuri, Apró Piroska, Magyar Nemzeti Bank, Gyurcsány Bálint, Magyar Rádió, Révész Máriuszt, Papp Lajos, Altus Részvénytársaságot, Képviselői Klubban, Fortus Rt, Magyar Villamos Művek Rt, Állami Számvevőszék, Fortus Rt-vel, Jagiellowicz Györgyné, Sáska László, Zala Viktor, Zala László, Leisztinger Tamás, Farkas Miklós, Beno Csaba, Pénzügyorség Békés Megyei Nyomozó Hivatala, Masterhand Kft, Fortus Kereskedelmi Rt, FORTUS Kereskedelmi Részvénytársaság, Huszthy Ágnes, Nagy Ignác, Csárádi János, Farkas Magdolna, Sáska Lászlót, Bodnár Zsolt, Gyurcsány Ferenctől, Magyar Villamos Művekkel, Gyurcsány Ferenccel, Magyar Rádiónak, Ezermester Úttörő, Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat, Molnár Attila, Taurus Gumiipari Vállalat, Tatai Ilona, Creditum Pénzügyi Tanácsadó Rt, Állami Vagyonügynökség, Strigonium Rt, Mogürt Rt, Vasi Tervező Tanácsadó Rt, Szilas Ádám, Szenzor Rt, Szent István, Aldo Ingatlanfejlesztő, Szenzor Információrendszer Szervezési Kft, Kiss Elemér, Miniszterelnöki Hivatal, Szilvásy Györgyöt, KISZ-vezető Rákosi Ferenccel, Meh-ben Szilvásy, Szilvásy Györgyné, Kiss Elemért, KISZ-es Bakos Sándort, Rákosi Ferenc, Magyaróvári Timföldgyár, Motim Kft, Főnicia Kereskedelmi Kft, Salimex Export-Import GmbH-nak, Hauck István, Fáma Rt, Lapkiadó Kft, Képviselői Klub, Perfekt Pénzügyi Szakoktató, Kiadó Rt, Virág Attilának, Pénzintézeti Központ, Béta Roll Kft, Tab-Roll Kft, Hazelbrook Consultancy SA, Kossuth Lajos, René Faltz, Geoholding SA, Bauxit Kft, Magyar Alumíniumipari Trösztnek, Motimmal Motim-Kerlane Kerámiaszál Kft, Magyar Hitel Bankban, Apró Piroskához, Gyurcsány Ferencnek, Fortus RT, Békés Megyei Bíróságon, Dávid Péter, Sáska Lászlónak, Szegedi Ítélőtábla, Központi Honvéd Kórházban, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Magyar Olaj, Gázipari Rt, HVG-nek Jagiellowicz Györgyné, Mineralimpex Rt, Wappel Lászlótól, Mol-jogelőd Országos Kőolaj-, Gázipari Tröszt, Ketah BV, Dryden Ltd, Utóbb Sáska, Magyar Villamos Tröszt, Kovács László, Országos Rendőr-főkapitányságon, Tóth Béla, Monon Kft, Dávid Pétert, Altus Consultung Kft, Medgyessy Tanácsadó Kft, Toller László, Altus- Medgyessy, Jurisich, Gyurcsány Medgyessy, Gyurcsány GyISM, Gyurcsányné Dobrev Klára, Nemzeti Fejl, Támogatások Hivatal, Bodnár Zoltán, ELTE PJT, Tunyogi László MFB, Perfekt-Audit Könyvvizsg Rt, Tunyogi László Hungexpo Rt, Tunyogi László, Econ-Trust Kft, Akóts Klára Medgyessy, Szilvássy György, PERFEKT Rt, Szilvássy György Perfect Rt, Klicsó Klára, Kovács Klára, Airport Rt, PostaBank Rt FB, Somorai László, Szerencsejáték Rt Komm, Virág Attila, Verebes Mária, Malév Rt FB-elnök, Attila SZDSZ-es City-Ház Rt, Virág Attila Pertia Könyvvizsg Rt, Kiss Elemér Altus, Kiss Elemér GTSZ Gyurcsány, Felvonószer Vállalat, Tati Ilona, Hoffmann Julianna, Sáska László-, Fortus Kft, Jagellovicz Györgyné, Gyurcsány Altus, Vagyonkezelô Rt, Magyar Posta Rt, Magyarok Világszövetsége, Magyar Nemzethez, Pápai Járásbíróság, Pesti Központi Kerületi Bíróság, Magyar Demokrata, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Töröld le  Sík Sándor - Ha jő a perc  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyák napjára  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  jó reggelt  Facebookon kaptam  Tanmese  Paul Éluard - És egy mosoly  Latinovits Zoltán tollából  Töröld le  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  40 felett  A sorsod  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Tavaszi este  Latinovits Zoltán tollából  A sorsod  jó reggelt  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  A sorsod  Szívek  Paul David Tripp Április 14  Robin Wight pitypang szobra  A felvilágosodás...  "Ez egy csoda"  Kertem  A Magyar Költészet napja alkal...  A pitypang legendája  Minden tavaszból őrizz..  Paul David Tripp Április 13  Tanmese  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  James Allen  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Anyák napjára  képre írva  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péter: Harmonia c...  A hagyma antibakteriális hatás...  Töröld le  Müller Péter tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  különleges  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Robin Wight pitypang szobra  Szívek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Csend  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Ma van a magyar költészet napj...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Egy barátság története  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy tavasz  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 15  Ismeretlen: Ikarusz monda  Magamnak 
Bejegyzés Címkék
volt kormányfőt, teljhatalmától függött, brókerügy több, dokumentumok szerint, vezéralakot ugyan, vagyonkezelő cégének, adatbázis továbbá, vállalkozó anyjának, gyanúsítottként szereplő, mihamarabb intézkedhessen, legnagyobb emberhez, volt kormányfő, második miniszterelnöke, hetvenes évek, első iskolanapot, korábbi sajtókérdésre, postás gyakran, nyugdíj címzése, hibát korrigáltak, meggyilkolt anyós, fehérvári maffiaperről, pécsi Janus, hospitáció során, öreg alma, 1985-ben megtartott, ifjú párt, pécsi állatkerthez, évben szerezte, közgazdasági diplomáját, megismerkedésük helyének, volt örömapa, volt feleség, egyik tanú, balatoni utazásakor, volt miniszterelnök, hosszúra nyúlt, tulajdoni lapok, jelenlegi miniszterelnök, szám alatti, polgári törvénykönyv, családi vagyont, házastársak között, alatt található, ingatlan tulajdonjogát, törvények lassúsága, volt feleségnek, székesfehérvári lakásban, rendőrségi jegyzőkönyvek, nyugdíjas asszony, gyilkosság ötletgazdájának, következtetésre jutott, titkot rövid, kárpátaljai doktornő, nyugalmazott rendőr, tudatban keresték, kardiológusnő aznap, elkövetőket meglepetésként, kardiológus házi, rablás dulakodásba, bálakötöző madzaggal, rendőr úrfi, egész lakást, áldozat gépkocsijának, gyilkosok hamar, gyilkosságot követő, áldozat lánya, bejárati ajtót, negyed részig, keresett kocsit, ellopott kocsi, helyszíni szemlét, történet azonban, úgynevezett székesfehérvári, bíróság ítélete, évtized pereként, bíróság egyedül, elsőrendű vádlottat, korábbi előzetes, házi őrizetben, vádlottak padján, nyugdíjas rendőr, bíróság pénzbüntetésre, budai sportközpontban, 1994-től vagyonosodó, előző négy, honvédelmi tárca, alig több, honvédségnél feleslegessé, honvédelmi tárcával, megállapodás feltételei, munkákhoz szükséges, egyébként targoncák, hajdúsámsoni üzem, izsáki telephelyük, munkához szükséges, megsemmisítésre szánt, szaktárca ugyanis, kormányfő rokonságához, honvédség katonai, társaság vezetője, időkben Apró, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.