Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Méregkeverők
  2010-10-06 20:46:00, szerda
 
  Méregkeverők
2010. október 6. 11:22:53


Kolontár

,,Uraim! Ha valaki állítja, hogy nálam jobban utálja Gyurcsány Ferencet, az hazudik. De ebbe belekeverni azért már túlzás" - írta a vörösiszap-lavináról és a felelősök mögött álló üzleti körökről szóló tegnapi cikkünk alá az interneten egy olvasónk. Tisztelt Uram! Szeretnénk megnyugtatni, hogy nincs Gyucsány-fóbiánk, ellenben az egész ország érdeke, hogy kiderüljön, nem véletlenek tragikus sorozata vezetett Magyarország történetének egyik legnagyobb környezeti katasztrófájához. Sokkal inkább oligarchák egy jól ismert csoportjának féktelen nyereségvágya.

Engedjék meg, hogy mint a téma avatott ismerője, elkalauzoljam Önöket Horn Gyula kormányzásának szürke éveibe, minden baj kezdetéhez. Ebben az időben tette rá a kezét Apró Piroska klánja a teljes magyar alumíniumiparra. Apró, a klán feje Horn kabinetfőnökeként és az egyik kulcsfontosságú állami bank vezetőjeként, míg veje, Gyurcsány Ferenc fő privatizőrként, a család régi patronáltja, a mosolyfelelős Medgyessy Péter pedig a magánosítást felügyelő pénzügyminiszterként segítette elő a családi kassza gyarapodását.

A kormány az alumíniumtröszt vállala­tait, köztük az almásfüzitői, a mosonmagyaróvári és a tragédiát okozó ajkai timföldgyárat, továbbá a bauxitbányákat és számos fémöntő-megmunkáló gyáregységet a Hungalu Rt.-be csoportosította, amelynek élére Bakonyi Árpádot helyezték. Ő tehát az a személy, akinek a feladata lett volna, hogy a privatizáció a magyar állampolgárok számára a legnagyobb haszonnal menjen végbe.

Nem fogják elhinni, ki az az alak, aki most az ajkai gyár tulajdonos-vezetőjeként ideges tekintettel szajkózza az égési sérüléseket szerzett tűzoltóknak, a lúgos méregtől félig megvakult, összemart bőrű kolontáriaknak és devecserieknek, hogy a vörösiszap nem mérgező! Nos, ő nem más, mint Bakonyi Árpád Zoltán nevű fia. Pofa alapján a macskámat sem bíznám rá, s találó az indexes blogolók követelése is, miszerint ,,vörösiszap-pakolást Bakonyinak!"

De vissza 1995-be! Ez a mi öreg Bakonyink addig védte a pénztárcánkat, amíg maga is tulajdonos nem lett a gyárrengetegben. A fő vásárlók pedig Gyurcsány Ferenc cégei, továbbá üzlettársai lettek. Olyan emberek, akikkel Gyurcsány egészen a kormányfői kinevezéséig bizniszelt, illetve közvetítőkön keresztül közös cégeket birtokolt, és akik ma Bakonyi mellett ott sorakoznak az ajkai katasztrófa felelősei között. Például Tolnay Lajos, az ajkai timföldgyár társtulajdonosa, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egykori elnöke. Nem mellesleg mindannyian a leggazdagabb magyarokról szóló füzetecske szereplői.

Az 1995-ös privatizáció alaptétele volt, hogy a vevők gyakorlatilag semmit nem fizettek a gyárakért. Gyurcsány cége például kemény ötmillió forintot (!) tett le saját zsebből a hárommilliárd forintos értéken számon tartott mosonmagyaróvári timföldgyárért. Egy további kisebb részt az anyósa által felügyelt állami bank hiteléből állt, míg a vételár túlnyomó részét a Horn-kormány elengedte, cserében a vörösiszap-tárolók megerősítéséért és befedéséért, továbbá a gyár környezetvédelmi fejlesztéséért. Ugyanez történt a többi haver esetében is, Ajkán és Almásfüzitőn. Az igazi vételár tehát a hazai timföldgyártás évtizedek alatt felhalmozott mellékterméke, a 25 millió tonna (!) mérgező vörösiszap sorsának megnyugtató rendezése lett volna. Ha megfizetik.

Csakhogy a vevők ahelyett, hogy meghálálták volna a milliárdos vagyonukat megalapozó kormányzati adományt, és rögtön hozzáláttak volna a munkához, inkább újabb milliárdos bizniszt alapoztak a vörösiszapra. Megkezdődött a hulladékok jól jövedelmező átvétele és lerakása, aminek köszönhetően ma az eredeti szenny tetején még újabb, több tízezer tonnányi veszélyes hulladék fenyegeti többek közt a Mosonmagyaróvár alatti ivóvízkincset és Almásfüzitőn a néhány tíz méterre folyó Dunát.

Természetesen nem állítjuk, hogy maga Gyurcsány Ferenc lazította meg kiscsákányával az ajkai méregtavak gátjait. Azt azonban annál inkább, hogy óriási felelőtlenség volt az ország legfenyegetőbb ökológiai bombáit egy erkölcsi hulladékokból álló klikkre bízni. Akik - amint mai tudósításunkból is kiderül - ezúttal is magasról tettek sok ezer ember és egy fél megyényi Magyarország biztonságára.

Nagyon helyes, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és Illés Zoltán környezetügyi államtitkár kőkemény vizsgálatot és felelősségre vonást ígért. Reméljük, nem hátráltatja majd az objektív tényfeltárást, hogy vízügyi államtitkárként Illés nyakán ül az a Kling István, aki az Ajkán is illetékes Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatójaként az elmúlt években engedélyezője és fő felelőse volt a gyilkos timföldgyárban folyó üzelmeknek.

Huth Gergely


Forrás: Magyar Hirlap online
http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=72038
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, mosonmagyaróvári, katasztrófájához, mosonmagyaróvár, tudósításunkból, államtitkárként, megerősítéséért, belügyminiszter, alumíniumtröszt, társtulajdonosa, kulcsfontosságú, alumíniumiparra, csoportosította, gyárrengetegben, bauxitbányákat, timföldgyárért, kiscsákányával, timföldgyárban, timföldgyártás, privatizőrként, legfenyegetőbb, kolontáriaknak, fejlesztéséért, igazgatójaként, kormányzásának, devecserieknek, timföldgyárat, felelőtlenség, állampolgárok, pénztárcánkat, hulladékokból, nyereségvágya, gyakorlatilag, ivóvízkincset, elkalauzoljam, tényfeltárást, felelősök mögött, egész ország, téma avatott, időben tette, kezét Apró, teljes magyar, klán feje, egyik kulcsfontosságú, család régi, mosolyfelelős Medgyessy, magánosítást felügyelő, családi kassza, alumíniumtröszt vállala­tait, tragédiát okozó, feladata lett, magyar állampolgárok, Gyurcsány Ferencet, Tisztelt Uram, Önöket Horn Gyula, Apró Piroska, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Hungalu Rt, Bakonyi Árpádot, Bakonyi Árpád Zoltán, Például Tolnay Lajos, Magyar Kereskedelmi, Pintér Sándor, Illés Zoltán, Kling István, Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség, Huth Gergely, Magyar Hirlap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Szívem  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Sokan azt tartják  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem számIt  Próbálj meg ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png telefon  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Esti kép  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A sors  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Németh László tollából  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Reménység és erő Krisztustól e...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tanuld meg ezt a versemet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  Mi lenne ha  Png kutya  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Akarat 
Bejegyzés Címkék
felelősök mögött, egész ország, téma avatott, időben tette, kezét Apró, teljes magyar, klán feje, egyik kulcsfontosságú, család régi, mosolyfelelős Medgyessy, magánosítást felügyelő, családi kassza, alumíniumtröszt vállala­tait, tragédiát okozó, feladata lett, magyar állampolgárok, legnagyobb haszonnal, ajkai gyár, égési sérüléseket, lúgos méregtől, indexes blogolók, kormányfői kinevezéséig, ajkai katasztrófa, ajkai timföldgyár, leggazdagabb magyarokról, 1995-ös privatizáció, vevők gyakorlatilag, hárommilliárd forintos, további kisebb, anyósa által, vételár túlnyomó, gyár környezetvédelmi, többi haver, igazi vételár, hazai timföldgyártás, vevők ahelyett, milliárdos vagyonukat, eredeti szenny, ajkai méregtavak, ország legfenyegetőbb, erkölcsi hulladékokból, objektív tényfeltárást, elmúlt években, gyilkos timföldgyárban, környezetvédelmi, mosonmagyaróvári, katasztrófájához, mosonmagyaróvár, tudósításunkból, államtitkárként, megerősítéséért, belügyminiszter, alumíniumtröszt, társtulajdonosa, kulcsfontosságú, alumíniumiparra, csoportosította, gyárrengetegben, bauxitbányákat, timföldgyárért, kiscsákányával, timföldgyárban, timföldgyártás, privatizőrként, legfenyegetőbb, kolontáriaknak, fejlesztéséért, igazgatójaként, kormányzásának, devecserieknek, timföldgyárat, felelőtlenség, állampolgárok, pénztárcánkat, hulladékokból, nyereségvágya, gyakorlatilag, ivóvízkincset, elkalauzoljam, tényfeltárást, engedélyezője, természetesen, mosolyfelelős, környezetügyi, mellékterméke, hárommilliárd, gyáregységet, történetének, magyarország, gyarapodását, almásfüzitőn, felhalmozott, magánosítást, csoportjának, almásfüzitői, privatizáció, biztonságára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.