Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudják, merik, teszik…
  2010-10-12 19:51:28, kedd
 
  Tudják, merik, teszik...
Torkos Matild
2010. október 12. 00:01


Magyar Nemzet
Szinte teljes egyetértés alakult ki tegnap az Országgyűlésben. Reményre, bizakodásra ad okot, hogy legalább a nagy bajban képesek vagyunk összefogni, a megoldásokon együtt tud gondolkodni valamennyi politikai erő. Még a kritikai hang is jobbító szándékkal fogalmazódott meg az ellenzéki oldalon Orbán Viktor miniszterelnök által az elszabadult vörösiszap-áradat okozta ökológiai katasztrófával kapcsolatban bejelentett kormányzati intézkedésekhez. Nagy kár, hogy a vörösiszap által okozott brutálisan kegyetlen sokkhatás nélkül képtelenek voltunk az összefogásra.

Sokáig fogjuk emlegetni, mérföldkő lesz parlamentáris demokráciánk történetében október 11-e. Teljes konszenzus alakult ki arról, hogy az államnak erősnek kell lennie akkor, amikor a magyar emberek érdekét védi meg a csupán az önös magánérdeket szem előtt tartó hatalmaskodókkal, a gátlástalanul profithajszoló tulajdonosokkal szemben. Egyetértés bontakozott ki arról is, hogy nem szabad arra számítanunk, hogy ezek a hatalmas vagyont felhalmozó cégtulajdonosok önmérsékletet tudnak tanúsítani, ha a zsebre is rakható profitról kell lemondaniuk, hogy munkavédelemre, üzembiztonságra, természetvédelemre áldozzanak, vagy például merő szülőföldszeretetből a jogelődöktől megörökölt környezeti károk elhárítására kell költeni. Teljesen igaza van a LMP képviselőjének, aki azt hangoztatta tegnap, hogy a környezetszennyezőkkel kell adóval vagy termékdíjjal megfizettetni az általuk előállított árucikkek okozta környezetterhelés megszüntetésének költségeit.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a katasztrófát okozó vállalat vezetői által előadott védekezéssel szemben itt nem természeti csapás okozta a tragédiát, hanem gondatlanság, hiszen nem történt földrengés, nem volt hurrikán és nem csapott be a villám sem. Az áldozatokat még a tél beállta előtt kártalanítják, és nem közpénzből - jelentette be Orbán Viktor. A kártérítést a Mal Zrt. vagyonából és a felelősök magánvagyonából fogják fedezni. A katasztrófát előidéző céget állami irányítás alá vonják, a cégvagyont zárolják. A Mal Zrt. felügyeletét, vagyona feletti rendelkezést egy kormánybiztosra bízzák. A katasztrófavédelmi biztos dolga lesz eldönteni, hogy a termelés mikor indulhat újra, ugyanis a kormány a jelenlegi vészhelyzetben is törekszik az ezernyi munkahely megőrzésére.

B. Zoltánt, a Mal cégvezetőjét tegnap a nyomozó hatóság közveszélyokozás és környezetszennyezés okozásának gyanújával őrizetbe vette, kihallgatta, majd kezdeményezte előzetes letartóztatását. Várhatóan több felelős vezetőre hasonló sors vár. Úgy tűnik, most nem mulasztja el a bűnüldöző hatóság, mint korábban annyiszor, a felhalmozott tíz-száz milliárdos magánvagyonok bűnügyi zár alá vételét sem. A környezeti kárelhárítás költségeit is a cégnek és a vállalat irányítóinak a vagyonából kívánják fedezni. Lázár János, a Fidesz-frakció vezetője vizsgálatot kért a mosonmagyaróvári és az almásfüzitői timföldgyár privatizációjáról is. Szerinte az állami hivatalok felelősségét is vizsgálni kell. Lázár a probléma gyökerére tapintott. Ugyanis a környezeti kár elhárítását ezek a cégek vállalták a privatizációs szerződésben, és ennek teljesülését az ÁPV Rt.-nek, illetve jogutódjának kellett évente ellenőrizni az illetékes környezetvédelmi hivatalok mellett.

A nemzeti összefogás mérföldkövének neveztem e napot vezércikkem elején. Kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem bírta ki, hogy ne szólaljon meg. Hiszen ő többszörösen is érintett vörösiszapügyben. Egyrészt, mint a most deresre húzott Mal-vezetők, ő volt az egyik fő kedvezményezettje a Hungalu mutyiprivatizációjának, a kádkőgyára mellé ő is kapott egy rekultivációra váró vörösiszaptengert, ami időzített bombaként ketyeg nem messze a Dunától, másrészt mint miniszterelnök, évekig tétlenül szemlélte, hogy volt üzlettársai fütyülnek a szerződésben vállat környezetvédelmi feladataikra, előidézve a katasztrófaveszélyt.

Gyurcsány nem szólalt fel a T. Házban, ő blogján keresztül üzenget. Előbb jól megdicsérte Orbánt, majd elborult az agya, amikor rájött, hogy ha itt górcső alá veszik a hungalus privatizációs szerződéseket, akkor a Motim eladásának gyanús körülményeit is feszegetni fogják. Na, ez aztán botrány - őrjöngött Gyurcsány a Parlament helyett a blogjában, amikor leesett neki a tantusz. ,,A kormány arra kér felhatalmazást, hogy rendeletben (!) bármikor, bármit, bárkitől elvehessen és felelősség nélkül más vagyonával azt tegyen, amit akar. Ez botrányos. Ez így nem egyszerűen (?) alkotmányellenes, ez erkölcstelen, ez disznóság" - tajtékzott. ,,Amikor valaki a nagy baj közepén a maga javát nézi" - tette hozzá freudi elszólással a kádkőgyáros. ,,A katasztrófára hivatkozva Orbán kormánya bevezeti a korlátlan és szabad államosítás rendszerét. Ha megteszi, akkor itt a jogállam vége".

Valaki elmagyarázhatná a Timföldes Úrnak, hogy ez nem a jogállam vége, hanem az első bátor lépés a társadalmi igazságosság felé vezető úton. Erkölcsös és alkotmányos döntés, amelynek meghozatalát politikai konszenzussal megfogalmazott közérdek és a társadalmi igazságosság diktálja.

A korlátlanul pofátlan módon, fillérekért megszerzett, milliárdos értékű volt állami vagyonokat, ha az új tulajdonosok nem teljesítették a szerződésben foglalt vállalásaikat, igenis lehet államosítani. Például, ha a magánosított cégek az adófizetési kötelezettségük alól - adóparadicsomban bejegyzett cégeik segítségével - éveken át kibújtak, fütyülve a közteherviselés magasztos elvére, akkor nemcsak hogy törvényes lehetőség a privatizáció felülvizsgálata, hanem alkotmányos kötelezettsége is a kétharmados támogatottságú új kormánynak.

http://www.mno.hu/portal/741861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelmi, vörösiszapügyben, megszüntetésének, mosonmagyaróvári, hatalmaskodókkal, adóparadicsomban, alkotmányellenes, közveszélyokozás, kormánybiztosra, letartóztatását, tulajdonosokkal, felülvizsgálata, intézkedésekhez, magánvagyonából, közteherviselés, üzembiztonságra, kötelezettségük, elmagyarázhatná, cégtulajdonosok, országgyűlésben, rekultivációra, megfogalmazott, miniszterelnök, katasztrófával, munkavédelemre, képviselőjének, mérföldkövének, profithajszoló, vészhelyzetben, felhatalmazást, kötelezettsége, támogatottságú, magánvagyonok, szerződéseket, kezdeményezte, parlamentáris, nagy bajban, megoldásokon együtt, kritikai hang, ellenzéki oldalon, elszabadult vörösiszap-áradat, vörösiszap által, államnak erősnek, magyar emberek, önös magánérdeket, gátlástalanul profithajszoló, hatalmas vagyont, jogelődöktől megörökölt, általuk előállított, miniszterelnök ismét, katasztrófát okozó, felelősök magánvagyonából, Torkos Matild, Magyar Nemzet, Orbán Viktor, Lázár János, Gyurcsány Ferenc, Timföldes Úrnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png lepke  Próbálj meg ...  képre írva  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  A másik dolog,  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png nő  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Png telefon  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem méltó hozzád  Jónás Tamás – Végtelen b...  Sose bánj semmit  Egy lelki imádság  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A boldog családok mind hasonló...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem számIt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png fotel  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagy bajban, megoldásokon együtt, kritikai hang, ellenzéki oldalon, elszabadult vörösiszap-áradat, vörösiszap által, államnak erősnek, magyar emberek, önös magánérdeket, gátlástalanul profithajszoló, hatalmas vagyont, jogelődöktől megörökölt, általuk előállított, miniszterelnök ismét, katasztrófát okozó, felelősök magánvagyonából, katasztrófát előidéző, cégvagyont zárolják, kormánybiztosra bízzák, termelés mikor, jelenlegi vészhelyzetben, ezernyi munkahely, nyomozó hatóság, bűnüldöző hatóság, felhalmozott tíz-száz, környezeti kárelhárítás, vállalat irányítóinak, vagyonából kívánják, almásfüzitői timföldgyár, állami hivatalok, probléma gyökerére, cégek vállalták, privatizációs szerződésben, illetékes környezetvédelmi, nemzeti összefogás, most deresre, kádkőgyára mellé, rekultivációra váró, szerződésben vállat, hungalus privatizációs, kormány arra, maga javát, katasztrófára hivatkozva, jogállam vége&#8221, jogállam vége, első bátor, társadalmi igazságosság, korlátlanul pofátlan, szerződésben foglalt, magánosított cégek, adófizetési kötelezettségük, közteherviselés magasztos, privatizáció felülvizsgálata, kétharmados támogatottságú, környezetvédelmi, vörösiszapügyben, megszüntetésének, mosonmagyaróvári, hatalmaskodókkal, adóparadicsomban, alkotmányellenes, közveszélyokozás, kormánybiztosra, letartóztatását, tulajdonosokkal, felülvizsgálata, intézkedésekhez, magánvagyonából, közteherviselés, üzembiztonságra, kötelezettségük, elmagyarázhatná, cégtulajdonosok, országgyűlésben, rekultivációra, megfogalmazott, miniszterelnök, katasztrófával, munkavédelemre, képviselőjének, mérföldkövének, profithajszoló, vészhelyzetben, felhatalmazást, kötelezettsége, támogatottságú, magánvagyonok, szerződéseket, kezdeményezte, parlamentáris, kártalanítják, önmérsékletet, vállalásaikat, konszenzussal, megfizettetni, fogalmazódott, katasztrófára, privatizációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.