Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vészhelyzetben
  2007-10-04 23:08:19, csütörtök
 
   
  A népszavazás esély, de nem garancia a kormánybuktatásra - ismerte el a Heti Válasz érdeklődésére Kubatov Gábor. A Fidesz népszavazási kampányt is irányító pártigazgatója szerint a párt remek állapotban van, Gyurcsány pedig nem jöhet ki jól a népszavazásból.
Utoljára frissítve: 2007. október 4., 17:06 nyomtat küld

- Szíve rendben?

- Tudtommal igen. Miért?

- Orbán Viktor mondta népszavazásügyben: félszívűek távozzanak!

- Bármihez is fogtam hozzá életemben, mindig szívvel-lélekkel dolgoztam, ha hittem a dologban. A népszavazás intézményében és súlyában is hiszek.

- Pontosan mire is lesz az jó?

- Túl egyszerű lenne hatalmi harccá egyszerűsíteni a népszavazás intézményét. Pontosan ez a célja a szocialistáknak. Ennél sokkal fontosabb, hogy végre lehetőséget kapnak az emberek, hogy demokratikus eszközzel mondjanak véleményt saját jövőjük és az ország jövőjének legfontosabb kérdéseiró1.

- Ez lenne a vizitdíj, a kórházi napidíj meg a tandíj?

- Hat kérdés maradt.

- Orbán Viktor már csak ezt a hármat emlegeti.

- Várjuk az Alkotmánybíróság döntését, amely után azonnal megkezdjük az aláírások gyűjtését, annyi kérdésben, amennyiben lehet. Meglátjuk. Alapvetően az AB döntésétől, működési mechanizmusától is függ majd. Mindenesetre tény, hogy nem szeretnénk tovább húzni az időt. A baloldal ugyanis egy éve minden eszközt megragad, hogy bohózatot csináljon a népszavazásból. Ezt viszont mi nem engedhetjük meg tovább. Kérdéseink fontos szociális problémákat is feszegetnek, és a Fidesz nem hagyhatja, hogy a mostani válság tovább mélyüljön.

- Szociális elégedetlenségi népszavazássá szelídült mára a tavaly még kormánybuktatónak szánt ötlet?

- Szeretnénk helyreállítani a demokráciát Magyarországon. Jó lenne végre jogállamban élni. A kereteket azonban a kormány folyamatosan megkísérli átlépni. Öt éve nem csinálnak semmit, morális, szociális és gazdasági válságba taszították az országot.

- Kormányelzavarási illúziókat tehát már magafajta egész szívű fideszes sem táplál?

- Nem zárom ki, mint lehetséges következményt. Ha meg sem próbáljuk, abból biztosan nem lesz kormánybukás, ha igen, akkor az esély legalább adott.

- A tavalyinak miért nem lett következménye?

- Tavaly volt népszavazás?

- Orbán Viktor szerint az önkormányzati választást annak kell tekinteni.

- Nézzük: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek végül félre kellett állnia az önkormányzatokban? Vagy másként: az önkormányzati választás meggyengítette a két kormánypártot? A válasz mindkét esetben: igen. A szocialisták belső ellenzéke véleményem szerint ma már keresi, hogyan lehet elmozdítani Gyurcsányt, s az SZDSZ pedig kiugorhat a koalícióból egy vereség után. De függetlenül attól, hogy milyen következménye lesz, nem lehet más lehetőségünk, mint békés, demokratikus úton bebizonyítani alkalmatlanságukat. A parlamenti munkánk sajnos nem sok sikerrel kecsegtet, hiszen a hatalmon lévők minden egyes javaslatunkat lesöpörték az asztalról.

- Mi történik, ha nyernek? Gyurcsány eltörli a vizitdíjat, napidíjat, tandíjat - még csak nem is olyan nagy összeg, hogy ne tudná megtenni -, és kész.

- Hát ez az! Ha nem olyan nagy összeg, és akár el is törölhető, akkor miért kellett bevezetni? Akárhogy is, ebből Gyurcsányék nem tudnak jól kijönni.

- Három törvénymódosítással visszakaphatják a legitimitásukat. Utána pedig nem mondhatja a Fidesz, hogy nem egészen demokrácia ez itt.

- Ha az emberek élnek az általunk felkínált lehetőséggel, és kimondják: nem kérnek ebből, épp ők mondják ki, hogy ilyen döntéseket nem lehet hozni a fejük felett. A vizitdíj ugyanis nem csupán szociális kérdés. Jelképes is: magát a hazugságot testesíti meg, hiszen a választások előtti emlékezetes vitában Gyurcsány épp ebben az ügyben lárifárizta bele a kamerákba, hogy ilyen márpedig nem lesz. Lett. Az emberek most feltehetik a kérdést: nem inkább a kormányzati negyed építését kellene abbahagyni? Nem inkább az uniós pénzek törvényes felhasználásával kellene foglalkozniuk? Abból is sok vizitdíjnyi pénz kijönne.

- És a népszavazási kampányból?

- A demokráciától nem szabad sajnálni a pénzt.

- A Fidesz mennyit költ a kampányra?

- Erről még nincs döntés.

- Akkor más: 2002-ben, polgári körösként került a politikába. Eljött a nagy együttmozdulás ideje, vagy kihaltak már a körök?

- Nem haltak ki. Annyi történt, hogy a Fidesz szövetséggé alakulásakor a polgári körök nagy része betagozódott a pártba, de például Szegeden, Makón vagy nálunk, Soroksáron komoly polgári körök működnek még.

- Itt a Magyar Gárda, s mégiscsak mérhető lett a Jobbik.

- Ki szerint?

- A Medián szerint. Úgy érti, a tükör torz, nem a valóság?

- Úgy. Pártigazgatóként pontosan látom, melyik pártnak milyen szervezettsége van. Két párt van Magyarországon, amelynek tagsága és tagolt, folyamatosan működő szervezetei vannak. A Fidesz pedig messze a legjobban szervezett erő.

- Kicsit mintha túl is burjánzott volna a szervezet. A minap hat új igazgatóság is létrejött. Ön most akkor a pártigazgató, vagy csak egy a hét közül?

- Az új igazgatóságok az elnöki kabineten belül jöttek létre, a dolguk az, hogy az elnök munkáját segítsék. Az enyém, hogy az egész pártszervezetet szemmel tartsam, figyelemmel kísérjem mind a 176 választókerületi elnök munkáját. De most, a népszavazási kampányban lesz kapcsolatom az új igazgatóságok egyes munkacsoportjaival. Például a panelban élők munkacsoportjával. Nagyon fontos kezdeményezés, végre olyan területekre juthat el a Fidesz, ahol eddig nem volt erős.

- Próbálkoztak már munkástagozattal, aztán mégsem nyertek tavaly.

- Az országgyűlési választáson elszenvedett vereségnek sok oka volt. Nem érdemes már azt boncolgatni. Ha azonban nincs a munkástagozat, aligha lenne most többségünk a dunaújvárosi közgyűlésben. Vagy Szentesen. A tagozatok létrehozása korántsem volt tehát fölösleges.

- A legújabb találmánya Tarlós István vezette Polgári Szociális Bázis. Nem lesz kirakategylet, mint a konzultációs testület annak idején?

- Nem. Olyan emberek vannak benne, mint Soltész Miklós ötgyerekes családapa, Salgótarján nem Fidesz tag polgármester asszonya, vagy Varga József, aki IX. kerületi képviselő. Ők tudják, milyen gondokkal kell szembenézniük az embereknek, és nagy segítségére lesz a pártnak, ha az ő szempontjaik is meghatározzák a politikánkat. Tarlós István pedig hitelesen tudja képviselni ezeket az embereket.

- Panelban lakik. Az "elszakadt szociális hálót" ő fogja újraszőni? Vagy ön a Fidesz pókja?

- A szoftver Tarlós István asztala, enyém a hardver.

- Akkor nyilván tudja, konkrétan hogy néz majd ki, amikor a középosztály és a szegénység "történelmi szövetséget" köt.

- Úgy, hogy noha a menedzsert nem érinti a 300 forintos vizitdíj, de el fog menni szavazni ellene, mert családja neki is van. Nem lehet közömbös a nyugdíjassal, nagyszüleivel, szüleivel szemben, akiknek ez gond.

- Magyar szolidaritás - ezt is hallottuk már. Nem kergetnek délibábot?

- Egyrészt van magyar szolidaritás, másrészt nem tehetünk le róla, hogy erősíteni próbáljuk a magunk eszközeivel, amilyen a népszavazás és az azt megelőző kampány is. Vészhelyzet van. Tavaly is az volt, de most már érezni is a szociális válságot. Márpedig vészhelyzetben még a magyar is összefog, ezt már sokszor bebizonyította ez a nép.

(Stumpf András, Heti Válasz)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felhasználásával, munkástagozattal, pártigazgatóként, választókerületi, alkotmánybíróság, legitimitásukat, szocialistáknak, elégedetlenségi, pártszervezetet, visszakaphatják, mechanizmusától, magyarországon, egyszerűsíteni, meggyengítette, népszavazásból, vészhelyzetben, együttmozdulás, szervezettsége, helyreállítani, pártigazgatója, bebizonyította, érdeklődésére, javaslatunkat, önkormányzati, igazgatóságok, népszavazássá, következményt, bebizonyítani, foglalkozniuk, kirakategylet, munkástagozat, demokráciától, következménye, meghatározzák, nagyszüleivel, országgyűlési, népszavazás esély, párt remek, népszavazás intézményében, népszavazás intézményét, ország jövőjének, kórházi napidíj, hármat emlegeti, aláírások gyűjtését, baloldal ugyanis, mostani válság, demokráciát Magyarországon, kereteket azonban, kormány folyamatosan, esély legalább, tavalyinak miért, önkormányzati választást, Heti Válasz, Kubatov Gábor, Orbán Viktor, Magyar Gárda, Vagy Szentesen, Tarlós István, Polgári Szociális Bázis, Soltész Miklós, Varga József, Stumpf András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Áldás  József Attila - Kopogtatás nél...  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Idézetek a magányról  Reggeli kávé  Egy valóban nagy örökség  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Kun Magdolna.: Belső félelem  Nagyi süt  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Márai Sándor, eredeti nevén  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Vicces reggeli  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy rohanás az élet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Facebookon kaptam  Reggel van  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  Az élet mindig  Laczkó Sándor - A bizalom....  Reggel van  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hálás vagyok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Szép estét  Egy valóban nagy örökség  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Négy sor egy csodálatos versbő...  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  40 felett  Az élet nem más  Esti kép  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Szabó M. Gita A maradék idő  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Itt a tavasz  Előled is hozzád  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Remy Bellau - Április  Az én Miatyánkom 
Bejegyzés Címkék
népszavazás esély, párt remek, népszavazás intézményében, népszavazás intézményét, ország jövőjének, kórházi napidíj, hármat emlegeti, aláírások gyűjtését, baloldal ugyanis, mostani válság, demokráciát Magyarországon, kereteket azonban, kormány folyamatosan, esély legalább, tavalyinak miért, önkormányzati választást, önkormányzati választás, válasz mindkét, szocialisták belső, vereség után, parlamenti munkánk, hatalmon lévők, emberek élnek, általunk felkínált, fejük felett, vizitdíj ugyanis, hazugságot testesíti, választások előtti, ügyben lárifárizta, emberek most, kormányzati negyed, uniós pénzek, népszavazási kampányból, nagy együttmozdulás, polgári körök, tükör torz, legjobban szervezett, elnöki kabineten, elnök munkáját, egész pártszervezetet, népszavazási kampányban, panelban élők, országgyűlési választáson, dunaújvárosi közgyűlésben, tagozatok létrehozása, legújabb találmánya, konzultációs testület, szoftver Tarlós, magunk eszközeivel, szociális válságot, felhasználásával, munkástagozattal, pártigazgatóként, választókerületi, alkotmánybíróság, legitimitásukat, szocialistáknak, elégedetlenségi, pártszervezetet, visszakaphatják, mechanizmusától, magyarországon, egyszerűsíteni, meggyengítette, népszavazásból, vészhelyzetben, együttmozdulás, szervezettsége, helyreállítani, pártigazgatója, bebizonyította, érdeklődésére, javaslatunkat, önkormányzati, igazgatóságok, népszavazássá, következményt, bebizonyítani, foglalkozniuk, kirakategylet, munkástagozat, demokráciától, következménye, meghatározzák, nagyszüleivel, országgyűlési, kormánypártot, intézményében, szembenézniük, kezdeményezés, polgármester, betagozódott, dunaújvárosi, alakulásakor, legfontosabb, demokratikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 179
  • e Hónap: 1126
  • e Év: 37067
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.