Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elfelejtette újra fiókba zárni a sötét őket
  2012-05-19 07:48:06, szombat
 
   
 


Tegyük fel, hogy egykor minden mesekönyvnek, regénynek az írói teremtői vénával rendelkezők létrehozták teremtett lényeiket a földön, s a sötétség külön teremtett lényekkel végtelen hosszabbítást rendez, bár nem fenyegeti semmilyen veszély teremtményeit.

Karcsán, vagy Pácinban lehetett egykor a Csipkerózsika központja, aki százéves álmát aludta, a Visszhang legalábbis erről a meséről is szól, bár úgy írták át a forgatókönyvet, hogy mikor megjön az Eltévedt Herceg, véletlenül egy kiábrándító munkahelyre, a fonodába megy, s ott megdöbbenten figyeli a cigarettázó, fogatlan lányokat, s szótlanul megy el, mert soha nem találja meg Csipkerózsikát.

Ezen meséknek a helyszínei lassan feledésbe merülnek, mint a pókhálóval beszőtt régi szökőkutak. Képzeljük el, hogy ilyen megfontolásból maradtak fenn az egykori királyságok is, mintha meséskönyvekből léptek volna elő.

Mikor kicsi voltam, nem szerettem meséket olvasni, különösen nem megszemélyesítetteket. Az egyik meséskönyvnél megborzongtam, mert az egyik rajzon egy komódra helyezve gyönyörű hajas baba ült, s a kihúzott fiókból kidülledt szemű fickó nézett a szoknyája alá. Fiatalasszony koromban egyszer megkergettek az utcán, ugyanilyen kidülledt szemű férfi üldözött kocsival, s úgy éreztem, hogy gyermekkori félelmem beigazolódott, mintha létbe léptek volna a meséskönyv szereplői.

Képzeljük el, ahogyan a könyvekből ismét dúl az amerikai polgárháború, a bur csata, ismétlődnek az indián történetek, melyeket filmekben is feldolgoztak, kilépked a történelmi könyv-sorozatokból Lenin egyforma szocialista népe valamennyien elvhű katonákként, ugyanakkor felébresztik az egyiptomi sumer világot, a hellenizmussal és valamennyi kor képviselőjével együtt, a Biblia régi korainak képviselőivel, harcosaival, csapásaival. Micsoda káosz a földön, micsoda vérengzés és kegyetlenség ennyiféle teremtett lény között, akik ragaszkodnak elviekben ahhoz, amiért megalkották őket. Se szeri, se száma a hamis prófétáknak, a túlvilági boldogságot ígérő mennyei teremtőknek. Természetesen megváltók is vannak, messiás és bárány is, csemete is pontosan abban a sorrendben, ahogyan az Ószövetségben egykor megírták, minden bibliai népnek saját Jézusát létrehozzák, majd ezeket megmentik, s még a Pegazus fehér lovának forgatókönyvét is átírják fertelmeskedőre, megbotránkoztatóra. Képzeljük el azt a kort, amikor a Golgotára az ember kerül, mint akiben nincs se eredendő, sem másféle bűn, nem rendelkezik karmikus múlttal és nincs jövője, egyszeri és megismételhetetlen. A sötétség népei az embert hibáztatják torzulásaik, hozott bűnük, tökéletlenségeik miatt, rá vetik sorsukat.

Képzeljük el, amikor a teremtett világ képviselője megtudja, honnan ered és eldönti, hogy túléli a látható világ mindenkori embereit, vagyis emberhez méltó életet akar élni, s az embereket dönti nyomorba maga helyett. Lényegében egy paradox helyzet áll elő, mert ezzel temetik az embereket, kiírják őket a föld történetéből, akiknek nincs védelmük, mert nem teremtettek, vagyis senki sem segít rajtuk.

Tegyük fel, hogy a sötétség által állt elő a világ minden karmikus bűnnel rendelkező népe, akiknek már oly' mindegy, mennyi bűn nyomja lelküket, mert a sötétségtől feljebb úgy sem kerülhetnek holtuk után sem, s ezek is a túlvilági életről, a szeretetről prédikálnak, míg mások fertelmeskedésükkel, előítélet legyőzésével botránkoztatják meg egymást.

Toldi Mária még a hosszabbítás kezdetekor énekelte Majláth Júlia dalát: ,,Rövid az élet, ez az élet, arasznyi élet, futnak a percek, vajon melyik mennyit ér? Tengernyi könnyek, egekig nőttek, emberhez méltó sors az enyém..."

E szerint a dal szerint sírásra is képes a teremtett világ, vagyis érzelmek kifejezésére ugyanúgy, mint a történtekből semmit nem értő emberek, vagyis valóban elmondhatják valamennyien magukról, hogy emberek, hiszen emberi külsővel rendelkeznek, ember módra házasodnak, gondoskodnak utódnemzésről és közben élik lelkiismeretfurdalás nélkül csodálatossá kiteljesített végzetük helyett örök-életüket. Egyeseket, mint az afrikai óriás szellemlényekkel rendelkező népet hatalmas lélekkel hoztak a világra, egyeseket csontvázakkal teli fával ábrázolnak. Minden teremtett világ azt képes felfogni, amennyit megengednek neki, s csak azt képes beteljesíteni, amit engedélyez teremtőjük, vagyis a háborúnak így soha nem lesz vége, főleg, ha túlélők és végzetüket hosszabbítják.

A nagyok játékszerei a teremtett népek, ennek erőszakosan őket felvilágosító sötétség képviselői vethetnek véget, s mikor felismerik végzetüket, szemet hunynak a gyilkosnak, a bűnözőnek, mert mindegyikben megtalálható a bűn, a túlélés ösztöne erős kötelékké válik a bűnözők és az elképzelt világ túlélői között.

Képzeljük el, hogy a mozivásznon filmszerűen leperegnek egykori történelem filmjeinek képkockái, mint a japán yedi-kor kezdetei, valamennyien megszületnek az utolsó ítéletre, de a túlélő fertelmes karmával bíró sötétség népei végeláthatatlan szappantisztító áriával tisztítja a sötét oldal népeit, így a világ lakói soha nem tudhatják meg, milyen volt az egykori történelem, s nehéz kiválasztania a filmek közül, melyik képvisel valódi történelmi kort, s melyik az, amelyik arra való, hogy megbotránkoztassa, lehúzza erkölcsi mélységébe a földlakókat. Képzeljük el, hogy a bűnöző nép teremtményei úgy védekeznek, hogy támadnak, s teszik ezt büntetlenül ártatlan emberek felé fordulva, hogy jogaikat, egészségügyi ellátásukat, helyzetüket megtartsák, sorsukat jobbítsák. Nem is büntethetőek, hiszen nem képesek felfogni tisztán, valójában milyen iszonyatot cselekednek.

Képzeljük el, hogy királyosdit játszanak, királyköszöntősdit bábkirályokkal, s valamennyi korát a hippikorral kezdődő, punkrációval folytatódó kommunizmusnak a rossz erkölcsű karmikus népek könyvekből ismétlik, szinte versengnek azon, kire melyik könyvet vessék ki, ki melyik szerepet vállalja, majd a bábok felismerik magukról, hogy bábok, s mentik őket szerepjátékuk alól, akik elmenekülnek a berendezett színtérről.

A színhely mindig változik, a történet sosem, vallja a Bojtorján sláger, s talán így van, csakhogy a színpadon egy halott teteme lett helyezve, mert olyanok léptek közbe a játék szereplőinek sorsát változtatni, őket megmenteni, akiket nem lehet büntetni, tettükért nem lehet őket felelősségre vonni, fertelmesek és kegyetlenek. A játéknak vége lesz, s valamennyien megmaradnak, mert a túlélés ösztöne működik bennük, létrehozzák a holnap, a jövő népét, s lassan elfelejti a világ, hogy emberek is éltek egykor a földön, valamennyi játékos lenyugszik, sorsát, végzetét megváltoztatva keres magának családalapításhoz partnert, megtalálja hivatását is, amit hozott tehetségével tökéletesen betölt. Az ördögök focisták lesznek, a halálnak a népei lázanganak az ellen, hogy helyhez kössék őket, de munkát végezni továbbra sem hajlandóak. Lecsendesedik a világ, egyszer békét kötnek valamennyien egymással, s a sötétség, mely elfelejtette fiókba zárni könyvből kilépett teremtményeit, gyönyörködik létrehozott torz világában.

2012. május 19.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tökéletlenségeik, szellemlényekkel, botránkoztatják, szappantisztító, fertelmeskedőre, meséskönyvekből, végeláthatatlan, megfontolásból, forgatókönyvet, kommunizmusnak, forgatókönyvét, csipkerózsikát, megváltoztatva, hellenizmussal, képviselőjével, bábkirályokkal, felvilágosító, megborzongtam, képviselőivel, csipkerózsika, szerepjátékuk, meséskönyvnél, hosszabbítják, beigazolódott, lecsendesedik, kiválasztania, teremtményeit, természetesen, hosszabbítást, fiatalasszony, kiteljesített, utódnemzésről, beteljesíteni, csontvázakkal, ószövetségben, történetéből, írói teremtői, sötétség külön, kiábrándító munkahelyre, fonodába megy, helyszínei lassan, pókhálóval beszőtt, egykori királyságok, egyik meséskönyvnél, egyik rajzon, komódra helyezve, kihúzott fiókból, meséskönyv szereplői, könyvekből ismét, amerikai polgárháború, indián történetek, egyiptomi sumer, Eltévedt Herceg, Toldi Mária, Majláth Júlia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Lóhere  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einsteinről  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Éretlen vers  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Nem tudhatod  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép napot kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kaffka_Margit  Kellemes délutánt kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Soha ne kedvezz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Idő  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Esti kép  Egy lelki imádság  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  képre írva  Ne kapaszkodj magasabbra,  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png lepke  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png ház  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png csokor  Paul David Tripp Április 20  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nevem  Örülök, hogy látlak!  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
írói teremtői, sötétség külön, kiábrándító munkahelyre, fonodába megy, helyszínei lassan, pókhálóval beszőtt, egykori királyságok, egyik meséskönyvnél, egyik rajzon, komódra helyezve, kihúzott fiókból, meséskönyv szereplői, könyvekből ismét, amerikai polgárháború, indián történetek, egyiptomi sumer, hamis prófétáknak, túlvilági boldogságot, ember kerül, sötétség népei, embert hibáztatják, teremtett világ, látható világ, embereket dönti, paradox helyzet, föld történetéből, sötétség által, világ minden, sötétségtől feljebb, túlvilági életről, szeretetről prédikálnak, hosszabbítás kezdetekor, történtekből semmit, afrikai óriás, nagyok játékszerei, teremtett népek, túlélés ösztöne, elképzelt világ, mozivásznon filmszerűen, japán yedi-kor, utolsó ítéletre, túlélő fertelmes, sötét oldal, világ lakói, egykori történelem, filmek közül, hippikorral kezdődő, rossz erkölcsű, bábok felismerik, berendezett színtérről, színhely mindig, történet sosem, halott teteme, játék szereplőinek, játéknak vége, jövő népét, ördögök focisták, népei lázanganak, tökéletlenségeik, szellemlényekkel, botránkoztatják, szappantisztító, fertelmeskedőre, meséskönyvekből, végeláthatatlan, megfontolásból, forgatókönyvet, kommunizmusnak, forgatókönyvét, csipkerózsikát, megváltoztatva, hellenizmussal, képviselőjével, bábkirályokkal, felvilágosító, megborzongtam, képviselőivel, csipkerózsika, szerepjátékuk, meséskönyvnél, hosszabbítják, beigazolódott, lecsendesedik, kiválasztania, teremtményeit, természetesen, hosszabbítást, fiatalasszony, kiteljesített, utódnemzésről, beteljesíteni, csontvázakkal, ószövetségben, történetéből, feldolgoztak, punkrációval, szereplőinek, ragaszkodnak, kegyetlenség, felelősségre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 166
  • e Hét: 534
  • e Hónap: 6775
  • e Év: 59041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.