Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szeress!
  2008-09-14 23:29:52, vasárnap
 
   
  SZERESS!


Egész földi létezésünk a szeretetről szól. Ezért vagyunk itt, ezt kell megtanulnunk. Az összes többi dolog oly lényegtelen, s oly nagyon eltörpül e mellett.

Szeretetre vágysz: adni és kapni akarod, s ha szeretsz és szeretnek az élet összes útja rendben van. Szeretet nélkül olyan vagy, mint a fuldokló, néha-néha levegőhöz jutsz ugyan, de a végkimenetelét már előre tudod. Szeretet nélkül élő halottak vagyunk, semmi több. Szeretet nélkül kihűlünk, megfagyunk, elveszünk.

Miért van mégis úgy, hogy minden ember szomjúhozik a szeretetre, mégsem mer belemerülni, elveszni benne, miért van az: ha becsöppen az életébe a szeretet érzése, azonnal aggodalmaskodni kezd?

Mint mindent, a szeretetet is önmagaddal kezd. Ha te tudod, hogy milyen sok kincsed van, amit megoszthatsz a többiekkel, ha te tudod, mi az, amivel csak te rendelkezel, senki más, ha te szereted és tiszteled magad, ha alázatos vagy magaddal, ha elmerülsz saját létezésed csodálatába, erődbe, bátorságodba - akkor tudsz szeretni és szeretve lenni. E nélkül csak szükségletet pótolsz, csak a magány előli menekülést hívod majd szeretetnek.

Olvasd el a két mondatot és gondolkodj el rajta:
- Szeretlek, mert szükségem van rád.
- Szükségem van rád, mert szeretlek.
Melyik a szeretet szerinted?

Ha a szükséget hívod szeretetnek, abban a pillanatban elillan, ahogyan a szükség megszűnik. Ez nem szeretet. A szeretet cél nélkül való, egyszerűen csak VAN, nem érted miért, nem tudod honnan jött és hova tart, csak átölel, beborít, erőt ad, önbizalmat, hitet, hogy érdemes élni.

Félünk szeretni és szeretve lenni. Mert a szeretet teljes önfeladás, leomlik az összes fal, amit eddig oly szorgosan építettünk. A szeretet teljes kitárulkozás. Teljes odaadás. Önmagunk megmutatása a magunk valóságában, mélységében. A szeretetben csak te vagy, minden álarc nélkül. A szeretet nem nézi, hogy viszonozzák-e vagy sem, önálló életet él. S ha nem aggodalmaskodnál azon, hogy viszont szeretnek-e vagy sem, hatalmas energiával tölthetne fel!

Emlékszem, volt idő az életemben, amikor képtelen voltam a szeretetre. Képtelen voltam szeretni és szeretve lenni. Mert oly nagyon szerettem egykor, s oly nagyot csalódtam. Aztán az évek során rájöttem, hogy saját magamnak teremtettem ezt az üres, szeretet nélküli világot, mert elhittem, hogy értéktelen vagyok. Védekeztem. Barlangba - saját belső barlangomba bújtam. Fáztam és nagyon magányos voltam. Mégsem mertem előbújni mindaddig, míg meg nem ismertem magam, s rá nem jöttem, hogy mindaz, amit a volt társam rám rakott, kicsinyes hazugságok gyűjteménye. Hogy csak megtörni és uralni akart. Hogy mindaz, amit ő szeretetnek nevezett, csak szükség volt. Mégis hálás vagyok neki, mert ha nem ismerem, ha nem élek vele hosszú éveket, sosem jövök rá, mi is a szeretet valójában.

Ma már nem érdekel, mennyire mer megnyílni a másik, mert tudom, hogy a nyíltság nyíltságot vonz. Az álarcnélküliség őszinteséget. Az odaadás odaadást. A szeretet bátorsága a szeretet bátorságát.

Merj szeretni és szeretve lenni! Ne törődj semmivel! Merülj el benne, amikor teheted, mert minden pillanattal, amikor védekezel ellene a saját létezésedből veszed el ezeket a pillanatokat! Merd kimondani, mert ahogyan neked szükséged van erre a csodálatos szóra, úgy a másiknak is. Ne törődj vele, hogyan reagál rá. Ne törődj vele, ha először megrémül. Csak szeress!

Amíg teheted, amíg itt vagy, szeress!

 
 
3 komment , kategória:  Tanulságos  
Címkék: aggodalmaskodnál, álarcnélküliség, aggodalmaskodni, végkimenetelét, létezésedből, szükségletet, őszinteséget, pillanatokat, kitárulkozás, bátorságodba, megtanulnunk, megoszthatsz, szeretetnek, pillanatban, szomjúhozik, barlangomba, viszonozzák, gyűjteménye, belemerülni, teremtettem, megmutatása, rendelkezel, mélységében, pillanattal, szeretetről, valóságában, csodálatába, lényegtelen, szeretetben, értéktelen, egyszerűen, csodálatos, építettünk, energiával, szeretetre, védekeztem, szeretetről szól, összes többi, élet összes, szeretet érzése, magány előli, szeretet szerinted, szükséget hívod, pillanatban elillan, szükség megszűnik, szeretet teljes, magunk valóságában, szeretetben csak, évek során, volt társam, szeretet valójában, nyíltság nyíltságot,
Szabó Zoltánné (#1)   2008-09-14 23:56:41
Kívánok jó éjt és szép elkövetkező hetet.
Puszi: Saci.



wikers (#2)   2008-09-15 08:44:26


-Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!-Mostanában annyit dolgozol, hogy kezd az ivás rovására menni..!-Szülinapomra kaptam egy légpárásítót
és egy párátlanítót. Ugyanabba a
szobába tettem őket, rendezzék le
egymás között.-A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa..-Idegesítenek azok az emberek, akik nem adják a nevüket ahhoz amit mondanak (Anonymus)-Én már nem hiszek semmiben! A múltkor is bementem egy ajtón, amire az volt írva, hogy NŐK, de csak budi volt.-A szemezés nem mindig működik, már csak annál az egyszerű oknál fogva sem, hogy a nők szeme nem a mellükön van.- Adj egy falat falat, mondta a falat faló fa ló.-A férfiak azért alszanak el gyorsan szex után, mert előtte fél éjszakát könyörögnek érte.-Miben van 3500 kalória? 7000 Tic-Tacban-Szőke nők egymás közt: Neked is négy csillag a PIN kódod?-puszi ildyy
Glück Dezsőné, Margit (#3)   2008-09-15 14:28:58
hello!
Ez gyönyörű!! Elvihetem?
Szép napot kívánok: Margit.


Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy és kis csodák  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Borzasztó  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nagy és kis csodák  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  39 ígéret  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Szívek  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Horváth Szilvia tollából  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Anyámról való emlékek  képre írva  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimn...  jó reggelt  Anyámról való emlékek  Segíts neki dicsérni Téged  Ott van  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Anyámról való emlékek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  különleges  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Müller Péter tollából  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Hogyan válunk hűségesekké?  Vito Giaquinto gondolata  Isten hűségének mértéke  Egy gondolat  Eduardo Sacheri gondolata  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  jó reggelt  Előfordul, hogy  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  James Allen 
Bejegyzés Címkék
szeretetről szól, összes többi, élet összes, szeretet érzése, magány előli, szeretet szerinted, szükséget hívod, pillanatban elillan, szükség megszűnik, szeretet teljes, magunk valóságában, szeretetben csak, évek során, volt társam, szeretet valójában, nyíltság nyíltságot, álarcnélküliség őszinteséget, odaadás odaadást, szeretet bátorsága, szeretet bátorságát, saját létezésedből, csodálatos szóra, aggodalmaskodnál, álarcnélküliség, aggodalmaskodni, végkimenetelét, létezésedből, szükségletet, őszinteséget, pillanatokat, kitárulkozás, bátorságodba, megtanulnunk, megoszthatsz, szeretetnek, pillanatban, szomjúhozik, barlangomba, viszonozzák, gyűjteménye, belemerülni, teremtettem, megmutatása, rendelkezel, mélységében, pillanattal, szeretetről, valóságában, csodálatába, lényegtelen, szeretetben, értéktelen, egyszerűen, csodálatos, építettünk, energiával, szeretetre, védekeztem, megfagyunk, önbizalmat, hazugságok, nyíltságot, önmagaddal, szeretetet, menekülést, bátorságát, létezésünk, többiekkel, gondolkodj, szerinted, létezésed, elmerülsz, tiszteled, becsöppen, szükséget, elveszünk, szeretlek, megszűnik, szorgosan, szükségem, önfeladás, emlékszem, kicsinyes, szeretnek, barlangba, csalódtam, szükséged, valójában, védekezel, bátorsága, kimondani, megnyílni, szerettem, mindaddig, életemben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 529
  • e Hónap: 912
  • e Év: 14503
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.