Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit ér egy külhoni magyar?
  2013-11-22 17:42:26, péntek
 
 




MIT ÉR EGY KÜLHONI MAGYAR?

A magyar nyelv elterjedése


A külhoni magyarok örökös problémája hogy Magyarországon gyakran leszlovákozzák, leszerbezik, leukránozzák, lerománozzák őket és afelől megnyugodhat minden kedves határon túli magyar olvasónk, hogy ezen a helyzeten az sem változtat ha netán honosíttassa magát és felveszi a magyar állampolgárságot (is).

Jogilag ugyan valóban a magyar nemzet része lesz hiszen sem a magyarországi jogszabályok, sem a nemzetközi egyezmények nem ismernek kétféle állampolgárságot: alapuljon az akár születésen, akár honosításon vagy bármi más jogcímen, az állampolgárság mint jogviszony tartalma egyenlő.
Ezt mondja a jog. A gyakorlati életben a kádári történelemtanítás és nemzettudat-nevelés visszamaradottjai azonban továbbra is kétségbe vonják nemzetiségünk.

Mert hiába tartjuk kezünkben a magyar állampolgárságunkat igazoló oklevelet, ha egy méterrel az anyaország határain belül már külföldinek tekintenek bennünket. Egy lyukas garast sem ér Orbánék politikai döntése, szart sem ér a címeres papír, ha nincs mögötte valós nemzeti akarat és összefogás.

De vajon ezek az un. törzsgyökeres magyarok valaha is elgondolkodtak-e azon, hogy milyen áldozatok árán sikerült nekünk erdélyi, felvidéki, délvidéki, vagy kárpátaljai magyaroknak megőrizni nemzeti identitásunkat hazátlanokként új “hazánkban", ahol a magyar kisebbségek közösségének gyengítése, a többségbe való asszimilálása, a nemzetpolitika fő törekvése volt? Egyáltalában, megfordult a fejükben, hogy azért ami Magyarországon hivatalból adva van, nekünk még a mai napig az EU által fémjelzett európai demokráciában is harcolnunk kell?

Az anyaországi magyarság jelenlegi állapotán sajnos, kínosan érződik a nemzeti öntudat és az erkölcs lerombolásának hatása.

Másképpen miként, mivel magyarázható e szégyenállapot: Magyar a magyarnak tagadja meg a nemzetiségét!

Még is milyen nemzet az, amelyik megtagadja az ország történelmi határain kívül kényszerített honfitársait?

Remélem, idővel majd csak kitisztul a fejekből a sok téveszme, és lassan mindenki felfogja, elfogadja, hogy még mindig többen vagyunk tízmilliónál.

A mai világban lehet, sokaknak utópiának tűnhet a népmeséink logikáját követő tiszta gondolat, de egy dolog azért elvárható ebben a kérdésben: a másik ember iránti alapvető tisztelet. És abba nem fér bele egy magyar ember nemzetiségének a megtagadása. Manapság egyre erősebben lépnek fel az előítéletek és a gyűlölködés ellen, az emberi méltóság védelmében. Jó is lenne odáig eljutni, hogy bőrszínre, vallásra, nemzetiségre való tekintet nélkül csak a cselekedetei alapján ítéljük meg embertársainkat. De azt elfelejtik, hogy ehhez előbb magunkat kellene elfogadnunk. Nekünk magyaroknak egymást, úgy ahogy vagyunk.
Aszalos István







 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Címkék: állampolgárságot, embertársainkat, nemzetiségének, identitásunkat, magyarországon, lerombolásának, hazátlanokként, állampolgárság, elgondolkodtak, szégyenállapot, leszlovákozzák, nemzetpolitika, kényszerített, törzsgyökeres, magyarországi, nemzetiségünk, demokráciában, asszimilálása, honfitársait, egyáltalában, jogszabályok, honosíttassa, nemzetiségét, magyarázható, tízmilliónál, nemzetiségre, közösségének, cselekedetei, lerománozzák, leukránozzák, megnyugodhat, anyaországi, egyezmények, megtagadása, gyűlölködés, elterjedése, magyar nyelv, külhoni magyarok, magyar állampolgárságot, magyar nemzet, magyarországi jogszabályok, nemzetközi egyezmények, akár születésen, állampolgárság mint, gyakorlati életben, kádári történelemtanítás, anyaország határain, lyukas garast, címeres papír, magyar kisebbségek, többségbe való, anyaországi magyarság, KÜLHONI MAGYAR, Aszalos István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Isten áldja  Szent-Györgyi Albert gondolata  Alvó baby  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Csendes éjszakán  A gyász  Nem kellett volna!  Szeretettel  Alvó baby  Vágy, élet és sugár  Nagy László - Szerelem emléke  Ne feledjük: a föld jóval több...  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Alvó kislány  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Akinek vaj van a fején...  Paul David Tripp Március 15  Paul David Tripp Március 17  Őri István - Dal az életről  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Talpra vándor  Mi a különbség  Esti kép  Paul David Tripp Március 16  Alvó baby  1848. március 15-én  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Aztán itt van egy másik szerep...  Isteni zsebkendők  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Meghitt estéken . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Majthényi Flóra: Mi a haza?  A gyász  Müller Péter tollából  Meghitt estéken . . .  Rőzsehordó nő szobra  Ted Engstrőm gondolata  Alvó baby  Aztán itt van egy másik szerep...  Könnyáztatta asszonysorsok  Vágy, élet és sugár  A csonk és a facsemete  Az embernek fiatal korában van  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  A kávé  Kakaós piskóta  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Müller Péter tollából  Jó éjszakát  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  mindent a népért...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Szép Álmokat  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép estét kedves látogatóimna...  William Shakespeare-től idéze...  Mélységes szomorúsággal 
Bejegyzés Címkék
magyar nyelv, külhoni magyarok, magyar állampolgárságot, magyar nemzet, magyarországi jogszabályok, nemzetközi egyezmények, akár születésen, állampolgárság mint, gyakorlati életben, kádári történelemtanítás, anyaország határain, lyukas garast, címeres papír, magyar kisebbségek, többségbe való, anyaországi magyarság, nemzeti öntudat, erkölcs lerombolásának, magyarnak tagadja, ország történelmi, népmeséink logikáját, dolog azért, másik ember, magyar ember, gyűlölködés ellen, emberi méltóság, cselekedetei alapján, állampolgárságot, embertársainkat, nemzetiségének, identitásunkat, magyarországon, lerombolásának, hazátlanokként, állampolgárság, elgondolkodtak, szégyenállapot, leszlovákozzák, nemzetpolitika, kényszerített, törzsgyökeres, magyarországi, nemzetiségünk, demokráciában, asszimilálása, honfitársait, egyáltalában, jogszabályok, honosíttassa, nemzetiségét, magyarázható, tízmilliónál, nemzetiségre, közösségének, cselekedetei, lerománozzák, leukránozzák, megnyugodhat, anyaországi, egyezmények, megtagadása, gyűlölködés, elterjedése, kisebbségek, előítéletek, magyaroknak, nemzettudat, kárpátaljai, külföldinek, leszerbezik, honosításon, elfogadnunk, anyaország, születésen, összefogás, tekintenek, jogviszony, nemzetközi, gyakorlati, harcolnunk, népmeséink, gyengítése, problémája, védelmében, elfelejtik, megtagadja, történelmi, fémjelzett, megfordult, hivatalból, kérdésben, elvárható, tisztelet, logikáját, hazánkban, bőrszínre, törekvése, erősebben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 850
  • e Hét: 7194
  • e Hónap: 33817
  • e Év: 171189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.