Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért hallgat... 2011-ben
  2011-03-25 08:57:44, péntek
 
   
  ,,Miért hallgat a magyar értelmiség?"

Tette föl a drámai kérdést - a 2006-ban M. Szabó Imre, televíziós újságíró. Majd válaszolt is saját kérdésére, imígyen:

,,SZORONGÁSOS FÉLELME TÜKRÖZŐDIK A RENDŐRTERRORBAN"

M. Szabó Imre tragikus kijelentéssel zárja 2006. okt. 23-i tudósítását:

,,...ha az értelmiség most hallgat, elvesztünk."


Nos, nem vesztünk el, mert voltak akik NEM HALLGATTAK... A többség azonban még mindig hallgat, vagyis elhallgat. Vajon MIÉRT? Kik is azok, akik még mindig elhallgatják az igazságot, sőt, HAZUDNAK helyette...

Az értelmiségiek azon képviselői hallgatnak, akik kiszolgálói voltak, mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlókkal. Ugyanakkor, azt hangoztatják, hogy:
"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..."
Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Szelényi Iván szerint, viszont:
"..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van, mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat!
A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén. Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt/van közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!



De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma ,,proletárját" azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!!

Mert a proletár, valójában a modern rabszolga. .: Modern rabszolga: társadalmi tulajdonként kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.


Kikből is lett az 1960-as, 70-es és 80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb politikai bűntett az volt, hogy elhallgattak egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága nem azonosak azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!

És hiába ezen sorsüldözöttség, mert a családon belül megőrzött hagyományokhoz való ragaszkodás, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMISÉGIEK.

Igen, a polgári demokráciát akarók oldalán - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmiségieket nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé. Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett! Ezen értelmiségiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni.

Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

Amiért a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák a velük rokonszenvezőkben (szimpatizánsaikban) azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik... EZEN AZ ÁRON BIZTON SZÁMÍTHATNAK SZAVAZATAIKRA EGÉSZEN A LELEPLEZŐDÉSÜKIG, ILLETVE ELSZÁMOLTATÁSUKIG.

HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK! HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK!

ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!!

PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA A HAZUGSÁGNAK, MINT A SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG!!! MERT AZ ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉLETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI!

Lásd a 2006-os tavaszi választásokat!

Az igazság ELHALLGATÁSÁVAL taktikázva megszerezték a szavazópolgárok többségének bizalmát. Cserébe olyan megszorító- életlehetőségeket megszüntető törvényeket hoznak, amit nem lehet szó nélkül hagyni!
A"plebs"-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban. De a legpontosabban, legolvasmányosabban a "társadalmi néprajz" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia) néven ismert műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.

Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a "blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.
Meg azért is, mert SZERETNÉM MEGÉRTENI, HOGYAN ÉLHETTE TÚL MINDEZT AZ A GENERÁCIÓ, AMELYIKHEZ TARTOZÓK a Horthy-korszakban váltak ifjakká??? Ők azok, akik - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok - elindultak a városokba szakmát tanulni. Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.
Csakhogy a proletárdiktatúra nevében, 1945 után belekényszerítették őket a TSZ-ekbe, illetve beterelték őket a gyárakba. Az 1940-es években született gyermekeik, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".
Vagyis, ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat!
A gyerekeikről (panelértelmiségi) nem is beszélve! Őket már a globális szabadosság szellemében találta a bal liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...

A másik réteg, amelyiket 1945-ben eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai elit - kiemelve őket a szegénységből - vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhatott (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.

Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak. Ehhez a réteghez jött az 1945 után születettek (Ratkó korszakban) az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ezért is volt tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az un. rendszerváltozás, majd az EU-tagság és ... MINDEN GAZDASÁGPOLITIKAI VÁLTOZÁS, AMIRE A MAI NAPIG TELJESSÉGGEL FELKÉSZÜLETLEN.

Bp. 2011. március 25.

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lelepleződésükig, rendszerváltozás, értelmiségieknek, panelértelmiségi, médiaforradalom, megvalósították, elhallgatásával, sorsüldözöttség, egzisztenciális, értelmiségieket, kiszolgáltatott, szocializmusban, történelmünkkel, hasznosíthatták, osztályjellegét, rendőrterrorban, szavazópolgárok, sorsüldözöttek, függetlenített, környezetükkel, hagyományokhoz, lumpenprolinak, szakszervezeti, diplomahalmozó, legpontosabban, felkészületlen, elkötelezettek, magyarországon, életstratégiát, értelmiséginek, mesteremberek, proletárokkal, identitásukat, társadalommal, értelmiségiek, hazugságokkal, magyar értelmiség, drámai kérdést, értelmiség most, többség azonban, értelmiségiek azon, kommunizmus eszméivel, érdekei határozzák, kelet-európai értelmiség, megegyezés ideológiáját, értelmiségiek gyakorolnak, proletariátus hatalma, politikai apparátusnak, egész magyar, függetlenített kisz-, diploma teszi, modern rabszolga, Szabó Imre, SZORONGÁSOS FÉLELME TÜKRÖZŐDIK RENDŐRTERRORBAN”, Vajon MIÉRT, Huszár Tibor, Szelényi Iván, FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET, EZEN AZ ÁRON BIZTON SZÁMÍTHATNAK SZAVAZATAIKRA EGÉSZEN LELEPLEZŐDÉSÜKIG, ILLETVE ELSZÁMOLTATÁSUKIG, HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK, ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT, PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA HAZUGSÁGNAK, MINT SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG, MERT AZ ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉLETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI, SZERETNÉM MEGÉRTENI, HOGYAN ÉLHETTE TÚL MINDEZT AZ GENERÁCIÓ, AMELYIKHEZ TARTOZÓK, MINDEN GAZDASÁGPOLITIKAI VÁLTOZÁS, AMIRE MAI NAPIG TELJESSÉGGEL FELKÉSZÜLETLEN, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szabó T. Anna - Pitypang  Nem kell hozzá fürdőruhás  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Martin Buber, A haszidim meséi  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Vidámság  Sík Sándor - Ha jő a perc  Latinovits Zoltán tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  40 felett  Erdei gyöngyvirág  Vannak emberek  Különleges  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  ajándék, mellyel meglepem  Nevelőszülőkhöz adták,  Megígért békesség  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Alvó cicák  40 felett  Magamnak  Magamnak  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Otthon  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az ember  Dóró Sándor: Embernek maradni  Töröld le  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Ott van  Ott van  40 felett  Paul David Tripp Április 15  Gebhardt Nóra versei II.  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul Éluard - És egy mosoly  Megígért békesség  Kertem  Szép álmokat!  Erdei gyöngyvirág  Mindig lesz olyan  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Tavaszi este  Paul David Tripp Április 13  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Az ember 
Bejegyzés Címkék
magyar értelmiség, drámai kérdést, értelmiség most, többség azonban, értelmiségiek azon, kommunizmus eszméivel, érdekei határozzák, kelet-európai értelmiség, megegyezés ideológiáját, értelmiségiek gyakorolnak, proletariátus hatalma, politikai apparátusnak, egész magyar, függetlenített kisz-, diploma teszi, modern rabszolga, legnagyobb politikai, nagyon fontos, családon belül, velük született, polgári demokráciát, fölsőfokú képzettség, szocializmus nevezetű, rendszerváltozás nevezetű, szocializmusban aktív, velük rokonszenvezőkben, 2006-os tavaszi, igazság ELHALLGATÁSÁVAL, szavazópolgárok többségének, társadalmi élet, városokba szakmát, megszerzett szakmai, proletárdiktatúra nevében, 1940-es években, megmásított történelmünkkel, globális szabadosság, másik réteg, bolsevizmust ránk, hirtelenjött lehetőséggel, kommunista demagógiával, réteghez jött, 1945 után, identitás nélküli, lelepleződésükig, rendszerváltozás, értelmiségieknek, panelértelmiségi, médiaforradalom, megvalósították, elhallgatásával, sorsüldözöttség, egzisztenciális, értelmiségieket, kiszolgáltatott, szocializmusban, történelmünkkel, hasznosíthatták, osztályjellegét, rendőrterrorban, szavazópolgárok, sorsüldözöttek, függetlenített, környezetükkel, hagyományokhoz, lumpenprolinak, szakszervezeti, diplomahalmozó, legpontosabban, felkészületlen, elkötelezettek, magyarországon, életstratégiát, értelmiséginek, mesteremberek, proletárokkal, identitásukat, társadalommal, értelmiségiek, hazugságokkal, önpusztításos, életvitelével, intelligencia, elveszítették, tanulékonyság, értelmiségivé, kizsákmányolt, proletariátus, nyilvánvalóan, szavazataikra, pártirányítás, tevékenységét, egzisztenciát, szegénységből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5427
  • e Hét: 6807
  • e Hónap: 7754
  • e Év: 43695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.