Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az 1967-es határokról szétbomb
  2010-12-12 19:39:25, vasárnap
 
  Az 1967-es határokról szétbombázhatják a zsidókat

Először Brazília, majd Argentína és Uruguay is elismerte a palesztin államot. A dél-amerikai országok azt közölték, hogy az 1967-es izraeli megszállás előtti határokat tekintik érvényesnek. A diplomáciai akciót a leköszönő brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva szervezte, aki az utóbbi évben békeközvetítőként többek között az iráni atomprogram folytatásáért is síkra szállt.

Az arab-izraeli határviták nemzetközi kapcsolatokban alapul vett értelmezési kereteit az ENSZ Biztonsági Tanács által hozott 1967-es 242-es, valamint a Jóm Kippúr háborút követő 338-as határozatok jelentik. A 242-es dokumentum értelmében a területi kérdéseket oly módon kívánta rendezni a nemzetközi közösség, hogy azok biztonságos és védhető határokat eredményezzenek Izrael számára. Ennek érdekében a határozat az eredeti angol nyelvű verziójában úgy fogalmazott, hogy Izrael vonuljon vissza a megszállt területekről. Ezt a zsidók a mai napig úgy értelmezik, hogy a még védhető határokra kell visszavonulniuk, ami jóval távolabb van az 1967-es határoknál.

Az 1973-as Jóm Kippúr-i háborút követő 338-as ENSZ BT határozat, amely felszólított a harcok beszüntetésére a következőkben rendelkezett: felszólította a feleket a fegyveres konfrontáció haladéktalan felfüggesztésére és a korábbi, 242-es határozat miden rendelkezésének azonnali alkalmazására valamint az érintett felek közötti tárgyalások azonnali megkezdéséről döntött, egy tartós és igazságos közel-keleti béke megteremtésének az érdekében.

Szakértők szerint a jelenlegi geopolitikai helyzetben, amikor az Egyesült Államok kivonul Irakból, és a nyíltan Izrael-ellenes Irán egyre nagyobb befolyásra tesz szert a szomszédos államokban, az illegális zsidó állam biztonságát csak védhető határokkal lehetne biztosítani. Az egyik ilyen fontos határvonal a Jordán-folyó völgye, amely keleten képez természetes határvonalat Izrael és Jordánia valamit Szíria között. A völgy, amely maga 400 méter mély, 1000 méteres hegyvonulattal van körülvéve, ami természetes falként állná útját a keletről érkező támadásnak. Az erősödő globális cionizmus-ellenesség következtében azonban nem csak a természetes, hanem a jól védhető határok is alapvető fontosságúak lennének Izrael számára. A Jordán-folyó völgyéhez hasonló szerepet betöltő, Gáza és Egyiptom között húzódó Filadelfi-folyosó jó példa lehet erre, amely az utóbbi időben a szabadságharcosok és a Gázából bevetett fegyverek csempészetének a fő útvonalává vált.

A másik kritikus pont az Izraelt vertikálisan keresztülmetsző hegygerinc, amely délről északra tartva átszeli az országot és a ciszjordániai területek egy részét. A zsidó állam lakosságának 70%-a a hegygerinctől nyugatra, a tengerparti részeken lakik. Amennyiben a palesztinok követelésének megfelelően a teljes 1967-es határokat megelőző területek átadásra kerülnek, akkor Izrael védhetetlenné válik még a legprimitívebb rakétatámadásokkal szemben is, amelyek elérnék a Ben Gurion nemzetközi repülőteret, északon, Netanja környékén pedig mindösszesen egy 15 kilométeres sáv maradna a zsidó állam kezén. A Wikileaks által közzétett dokumentumok szerint a Hamasz és a Hezbollah több tucat olyan rakétával rendelkezik, amellyel Tel-Avivot is célba tudják venni.

A légtérellenőrzés is érzékeny pontja a nemzetbiztonságnak. A jelenlegi rendszerben Izrael a ciszjordániai eget is figyeli, de így is legfeljebb 2 perce van egy esetleges támadás lereagálására. Egy támadó vadászgép ugyanis kevesebb, mint 4 perc alatt át tudja repülni Ciszjordániával együtt az izraeli légteret. Szakértők lemodelleztek egy fiktív támadást a pontosan a határvonalon fekvő Jeruzsálem ellen, és megállapították, hogy az támadó elfogására csak abban az esetben van halvány matematikai lehetőség, ha azt még a Jordán-folyó völgye fölött bemérik.

Mint látható, Izrael helyzete nem tartható sokáig, az amerikai hátszél nélkül képtelenség fenntartani államiságát és területének biztonságát. Semmi garancia nincs arra nézve sem, hogy az 1967-es határok mögé visszavonulva megteremthető lenne a tartós közel-keleti béke, már csak azért sem, mert annyi bűntettet és gyilkosságot követtek el a zsidók az elmúlt évtizedekben, hogy több generációnyi időnek kellene eltelnie ahhoz, hogy egy viszonylagos megbékélés következzen be a térségben élő népek között. Annyi ideje viszont már nincs hátra a zsidó államnak. Mi lehet a megoldás? Nehéz kérdés. Azt senki nem vitatja, hogy a zsidóknak is járna egy saját ország, ahol saját maguk élhetnének (de akkor az összes országból minden zsidónak oda kellene költöznie!). Vajon hol lenne ez az ország, ha a jelenlegi helyén nyilvánvalóan nem maradhat? Talán mégis csak jobb lett volna annak idején Madagaszkár szigetét elfogadniuk?

Forrás: atv.hu, Hetek


Nyitrai Frigyes - Jövőnk.info
2010. december 11

http://jovonk.info/2010/12/11/az-1967-es-hatarokrol-szetbombazhatjak-zsidokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felfüggesztésére, szetbombazhatjak, légtérellenőrzés, szétbombázhatják, megállapították, megteremtésének, eredményezzenek, ciszjordániával, keresztülmetsző, visszavonulniuk, rendelkezésének, hegyvonulattal, csempészetének, beszüntetésére, kapcsolatokban, legprimitívebb, lereagálására, megkezdéséről, felszólította, nyilvánvalóan, lemodelleztek, alkalmazására, folytatásáért, védhetetlenné, visszavonulva, megteremthető, következőkben, követelésének, következtében, ciszjordániai, hegygerinctől, felszólított, területekről, konfrontáció, dokumentumok, vertikálisan, 1967-es határokról, palesztin államot, dél-amerikai országok, 1967-es izraeli, diplomáciai akciót, leköszönő brazil, utóbbi évben, iráni atomprogram, arab-izraeli határviták, területi kérdéseket, nemzetközi közösség, eredeti angol, megszállt területekről, 1967-es határoknál, harcok beszüntetésére, következőkben rendelkezett, Először Brazília, Luiz Inacio Lula, ENSZ Biztonsági Tanács, ENSZ BT, Egyesült Államok, Izrael-ellenes Irán, Nyitrai Frigyes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Eduardo Sacheri gondolata  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Horváth Szilvia tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  A hagyma antibakteriális hatás...  Az ember emlékekből áll  39 ígéret  Isten hűségének mértéke  39 ígéret  James Allen  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Nevelőszülőkhöz adták,  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Kertem  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Bársony székben  képre írva  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Robert Merle tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  A sorsod  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  különleges  Szép estét  Mindent de mindent visszakap  Mindig lesz olyan  ajándék, mellyel meglepem  Különleges  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Szívek  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jánosházy György: Fogd a kezem  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét  Paul David Tripp Április 13  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Tanmese  Spenót fasírttal  Dóró Sándor: Embernek maradni  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Azért kaptad  Sík Sándor - Ha jő a perc  "Ez egy csoda"  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle... 
Bejegyzés Címkék
1967-es határokról, palesztin államot, dél-amerikai országok, 1967-es izraeli, diplomáciai akciót, leköszönő brazil, utóbbi évben, iráni atomprogram, arab-izraeli határviták, területi kérdéseket, nemzetközi közösség, eredeti angol, megszállt területekről, 1967-es határoknál, harcok beszüntetésére, következőkben rendelkezett, fegyveres konfrontáció, érintett felek, jelenlegi geopolitikai, nyíltan Izrael-ellenes, szomszédos államokban, illegális zsidó, egyik ilyen, keletről érkező, erősödő globális, utóbbi időben, másik kritikus, ciszjordániai területek, zsidó állam, hegygerinctől nyugatra, tengerparti részeken, palesztinok követelésének, teljes 1967-es, jelenlegi rendszerben, ciszjordániai eget, esetleges támadás, támadó vadászgép, izraeli légteret, fiktív támadást, határvonalon fekvő, támadó elfogására, amerikai hátszél, 1967-es határok, tartós közel-keleti, elmúlt évtizedekben, viszonylagos megbékélés, zsidó államnak, saját ország, összes országból, jelenlegi helyén, felfüggesztésére, szetbombazhatjak, légtérellenőrzés, szétbombázhatják, megállapították, megteremtésének, eredményezzenek, ciszjordániával, keresztülmetsző, visszavonulniuk, rendelkezésének, hegyvonulattal, csempészetének, beszüntetésére, kapcsolatokban, legprimitívebb, lereagálására, megkezdéséről, felszólította, nyilvánvalóan, lemodelleztek, alkalmazására, folytatásáért, védhetetlenné, visszavonulva, megteremthető, következőkben, követelésének, következtében, ciszjordániai, hegygerinctől, felszólított, területekről, konfrontáció, dokumentumok, vertikálisan, rendelkezett, haladéktalan, határvonalon, geopolitikai, gyilkosságot, határvonalat, évtizedekben, viszonylagos, lakosságának, fontosságúak, mindösszesen, generációnyi, madagaszkár, tengerparti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 2140
  • e Hónap: 5885
  • e Év: 159381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.