Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán Hollywooddal szövetkezve
  2010-12-14 18:10:09, kedd
 
  Orbán Hollywooddal szövetkezve végzi ki a magyar filmes-lobbit

Hírszerző bullet 2010. december 14. 06:38

Egy új kultúrpolitika körvonalai sejlenek fel a 2011-es költségvetés tervezetében. Bár az Orbán-kabinet 185 milliárdot szán jövőre a kultúrára - többet, mint elődje -, a kedvezményezettek köre jelentős mértékben átalakul. Kevesebb pénzre számíthat a hazai filmgyártás, az alternatív színjátszás, és az 1956-os Intézet támogatását is megnyirbálták. A könnyűzenei programot és a romák közösségi rádióját egy LMP-s módosító mentette meg.

,,Némileg önsorsrontó módon azt gondoltam, hogy jobb, ha a művésztársadalmon belülről jövő vezető hozza meg ezeket a sokszor valóban fájó döntéseket, mint ha egy könyvelői szellemű, technokrata gondolkodású bürokratára lenne bízva az egész. Ezzel tudatosan ráálltam egy olyan kényszerpályára, amely bárkit leamortizálna hónapok alatt, mert annyi jogosan elégedetlen művészcsoport és intézmény követeli a maga jussát" - mondta a Magyar Narancsnak adott augusztusi interjújában Szőcs Géza, hogy a szférát érintő megszorítások ellenére miért vállalkozott a kulturális államtitkári poszt betöltésére.

A második Orbán-kormány már idén jelentős mértékben csökkentette - zárolások formájában - a kultúrára szánt állami támogatások nagyságát, 2011-ben pedig főleg a független kulturális kezdeményezéseket sújtják az elvonások. Ám jövőre úgy zsugorodik a magyar filmgyártásra, az alternatív színjátszásra, az 1956-os kutatásokra szánt keret, hogy közben a kultúrára több pénzt akar fordítani az állam, mint idén.

Az állami támogatások átcsoportosítását jelentős lobbiharcok előzték meg, a finanszírozási rendszer átalakításával még a nagyobbik kormányban sem ért mindenki egyet. A Hírszerzőnek nyilatkozó fideszes parlamenti képviselők szerint jelzésértékű, hogy december 7-én az Országgyűlés kormánypárti többsége elvetette a saját képviselőtársuk, L. Simon László által jegyzett módosító javaslatot, amely 3,5 milliárdot visszaadatott volna az elvonásokkal sújtott Magyar Mozgókép Közalapítványnak (MMKA).
Adóssághegyeket termelő filmgyártás

Nem ez az első eset, hogy az új kormány pénzt von el a filmgyártásra szánt állami támogatásokat pályázati úton szétosztó közalapítványtól. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kultúráért felelős államtitkára, Szőcs Géza július közepén levélben értesítette a közalapítványt, hogy az MMKA működésében korábban feltárt visszásságok miatt az idei költségvetési támogatásából a kormány 1,5 milliárdot zárol.

A nyári zárolásból decemberre elvonás lett, ugyanis a szervezet a mai napig nem jutott hozzá a 2004-es filmtörvényben, illetve a korábbi kormánnyal kötött 3 éves finanszírozási szerződésben rögzített idei pénzéhez. Sőt, a 2011-es büdzsében - a korábban beígért 6,4 milliárd helyett - csak 1,035 milliárdos támogatással szerepel az MMKA, ami az alapfeladatok ellátására sem elegendő: ebből az összegből új filmek támogatására és a tavaszi Filmszemle megrendezésére már nem fogja futni. Bár a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) miniszteri keretéből a közalapítvány december elején kapott annyi pénzt, hogy a szemlét jövőre megrendezhesse, továbbra sem tudni, hogy kormány milyen formában képzeli el a magyar filmgyártás finanszírozását, a kieső források pótlását.

Andy Vajna - új leosztás a filmgyártásban

Az állami támogatás ilyen mértékű visszavágása a közalapítvány végét jelenheti. Ugyanis egy tavasszal nyilvánosságra hozott jelentés szerint az alapítványnak 7,9 milliárdos adóssága van, aminek kamatterhei elérik az évi egy milliárd forintot - ismerte el a Kőrösi Zoltán, az MMKA elnöke a Népszabadságnak adott szeptemberi interjújában. A milliárdos tartozás úgy keletkezett, hogy közalapítvány az állammal kötött finanszírozási szerződésre alapozva az utóbbi években több alkalommal is banki hitelek felvételével nyújtott támogatásokat. Csakhogy a korábbi kormányok sem teljesítették az ígéreteiket, ami adósságcsapdába kényszerítette a MMKA-t, ráadásul a vizsgálat szerint a közalapítvány előző vezetése felelőtlenül túlköltekezett.

A közalapítvány átvilágítását és a pénzosztás átláthatóbbá tételét egyébként a 2009. decemberében megválasztott új elnök, Kőrösi Zoltán kezdeményezte, aki egy múlt héten nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint a vizsgálat kézhezvétele után büntetőjogi kategóriákkal írta le az előző vezetés botrányosnak minősített tevékenységét.
Orbán másképp képzeli

,,A miniszterelnök elkötelezett a magyar film ügyében, de nem az MMKA-val képzeli el a filmszakma támogatását" - magyarázta a módosító javaslatának leszavazása után a Népszavának a parlament kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke, L. Simon László, hogy miért nem támogatta a nagyobbik kormánypárt az MMKA támogatásának növelését.

A filmfinanszírozás átalakítása szinte az egyetlen olyan terület volt, amiről még a tavaszi választási kampányban hajlandóak voltak beszélni a Fidesz kultúrpolitikásai, igaz, pontos részleteket nem árultak el. Halász János, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere - jelenleg a NEFMI parlamenti államtitkára - Kőrösi megválasztása után azt nyilatkozta, hogy az 1991-ben létrehozott alapítvány alapítói már nem fedik le a teljes magyar filmes társadalmat, ezért kormányra kerülésük után át fogják alakítani a szervezetet. Szőcs Géza - akit még tavaly kért fel Orbán Viktor a Fidesz ,,kulturális filozófiájának" a kidolgozására - szintén jelezte, hogy elégedetlen az MMKA tevékenységével, és szeretné a filmgyártást közvetlen állami felügyelet alá vonni, mert az új kormány egyik húzóágazatává akarja tenni.

Szőcs Géza (a kép jobb oldalán)

A közalapítvány átalakításával egyébként az új elnök is egyetértett, aki - bár többször hangsúlyozta, hogy nem ,,fideszes komisszár" - jó kapcsolatokat ápolt az akkori ellenzékkel, így jelen volt a párt áprilisi eredményváró nagygyűlésén is. Hasonlóan az Amerikában befutott Andy Vajnával, aki szintén indult a MMKA elnöki posztjáért, de alulmaradt Kőrösivel szemben. Tavasszal aztán arról cikkezett a sajtó, hogy Vajna jóban van Orbánnal, aki támogatja a producer azon terveit, hogy az új kormányban csoportosítsák át a filmre szánt pénzeket az egyik gazdasági csúcsminisztériumba.
Az EU még beszólhat

Úgy tűnik, a vetélkedésből végül Vajna került ki győztesen: jövőre a filmgyártásra szánt támogatásokat nem Szőcs államtitkársága vagy Kőrösi alapítványa fogja osztani, hanem Fellegi Tamás tárcája. Az összeg nagyobbik része - 2 milliárd forint - ugyanis átkerült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, egy kisebbik része - 800 millió pedig a NKA-hoz. (A nemzeti Kulturális Alap élére a nyáron Jankovics Marcell került, akinek kinevezését egyébként Szőcs nem támogatta.)

A finanszírozási rendszer átalakítása nem kívánt következményekkel járhat. Hiller István szocialista képviselő - volt kulturális miniszter - a költségvetés országgyűlési vitájában november elején arra figyelmeztetett, a korábbi kormány úgy alakította ki a filmgyártás támogatását, hogy 2013-ig megállapodást kötött az Európai Unióval, amely elfogadta, hogy a gyártásba beszálló cégek a költségeik 20 százalékát levonhatják az adójukból.

Jövőre sem marad el

Mivel ez a megállapodás a magyar filmtörvényre és a MMKA-ra támaszkodik, biztosra vehető, hogy a hasonló kedvezményeket igénybe vevő, a hollywoodi befektetőket átcsábítani akaró régiós vetélytársaink (elsősorban Csehország és Románia) meg fogják támadni támogatási rendszer átalakítása miatt Magyarországot Brüsszelben. Erre korábban már volt példa, a csehek pár éve már az EU elé vitték a 20 százalékos adókedvezményt biztosító magyar filmtörvényt, igaz, akkor nem jártak sikerrel.
Túlzottan függetlenek

Nemcsak a filmes közalapítványt sújtotta nyáron az állami pénzek zárolása: a kormány visszatartotta NKA és a független színházak költségvetési támogatásának egy jelentős részét is. Az előbbitől 2 milliárdot, az utóbbiaktól az 2010-re tervezett állami apanázs (1,1 milliárd) 34 százalékát vonta el az Orbán-kabinet. A nyári bejelentést követően lemondott a Nemzeti Kulturális Alap elnöke, Harsányi László, majd nem sokkal később Jankovics Marcell került az alap élére, aki 1998 és 2002 között irányította az NKA-t.

A függetlenek érjék be kevesebbel

Míg az NKA a jövő évi költségvetés egyik nyertese lehet - Jankovics nemrég azt nyilatkozta, az ötös lottó játékadójának 90 százaléka év végére rendbe hozza az NKA költségvetését, ráadásul jövőre az alap kezelheti a könyvkiadást támogató Márai-program egy milliárd forintját -, a független színházakra továbbra is rájár a rúd.
Régi álom

L. Simon László, a parlament kulturális bizottságának elnöke és Szőcs Géza államtitkár közösen érték el, hogy a 2006 óta folyamatosan halogatott Márai-program végre bekerüljön a jövő évi költségvetésbe. Az NKA-nál idén végrehajtott 2 milliárdos zárolás ugyanis lefékezte a program idei startját (Szőcs már ősszel el akarta indítani).

A Márai Sándor író nevét viselő program keretében jövőre a hazai és határon túli könyvtárak 800 millió forintot költhetnek könyvvásárlásra. Az NKA 2011-ben 60 milliót fordíthat műfordításokra és külföldi idegen nyelvű könyvkiadásra, 95 milliót író-olvasó találkozókra és 40 milliót szerzői ösztöndíjakra.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által kezdeményezett, skandináv mintára kidolgozott program csaknem öt évet csúszott, mivel az előző kormányok soha nem szántak elég pénzt a támogatására. L. Simon korábban saját kormányánál is interpellált a januári kezdés érdekében, kiharcolva, hogy ne 600 milliót, hanem egymilliárdot fordítson a kabinet a programra.

,,Semmi információnk nincs arról, hogy a zárolást feloldják-e vagy végleg elvonják" - nyilatkozta a Hírszerzőnek Hudi László, a Független Színházak Szövetségének elnöke. Az állami támogatásra pályázó 97 szervezet rendkívül rossz helyzetben van, hiszen az elnyert pénznek 66 százalékát kapták meg, ráadásul azt is fél éves késéssel.
Borsot tört a kormánya orra alá

Ugyanakkor a 2011-es költségvetést megalapozó salátatörvény-javaslat egyik passzusa szerint jövőre a független színházakat - többek között Bozsik Yvette vagy Frenák Pál társulata - kiveszik a támogatottak köréből. A jelenleg hatályos előadó-művészeti törvény szerint ugyanis az önkormányzati színházaknak szánt állami támogatás 10 százalékát az alternatív társulatok kaphatják meg pályázati úton. Az új tervezet szerint viszont az illetékes miniszter akaratától függ, hogy kiír-e pályázatot, ráadásul a 10 százalékos keretre vonatkozó garancia kikerült a törvényből.

Ehhez a törvénytervezethez adott be módosító javaslatot az LMP-s Karácsony Gergely, melyet december 7-én - a Magyar Színházi Társaság tiltakozása nyomán - a kulturális bizottságban végül a kormánypárti többség is támogatott. A testület elnöke, L. Simon is megszavazta a javaslatot, kijelentve ,,ennyi borsot még én is törhetek a kormányom orra alá".

A PANKKK megúszta

A 2008-ban elfogadott előadó-művészeti törvény ellen egyébként a leghangosabban a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) tiltakozott, melynek elnökéről, Vidnyánszky Attiláról hétfőn több lap is azt írta, hogy ő lehet az utódja Alföldi Róbertnek a Nemzeti Színház élén. Szeptemberben Vidnyánszky éles vitába keveredett egy konferencián Hudival, aki azt állította, hogy az MTT elnöke törölni szeretné a színházi törvényből a függetlenek támogatására vonatkozó ,,legalább tíz százalék" kitételt. Vidnyánszky erre úgy válaszolt, hogy ő nem elvenni akarja a függetlenek pénzét, viszont a ,,legalább" kifejezéssel nem ért egyet, mert parttalanná teszi a finanszírozási rendszert.
A PANKKK életben marad, az 56-os Intézet pórul járt

Szintén az LMP-nek köszönheti a túlélését a 2005-ben Gyurcsány-kormány kulturális minisztere, Boróki András által indított Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK). A pop, rock, a jazz és a világzenei együtteseket, koncerteket támogató programtól már idén elvontak egy jelentős összeget - a tavaszi pályázókat már nem is tudták kifizetni - a jövő évi költségvetési törvény még ennél is mostohábban bánt volna a programmal.

Ugyanis a tervezetben már nem szerepelt külön költségvetési soron a PANKKK, pedig Szőcs Géza a nyáron a Szigeten még azt mondta, hogy továbbra is támogatott terület lesz a könnyűzene, még ha nem is jut rá annyi pénz, mint tavaly. A kormánypártok december elején végül támogatásuk biztosították azt az LMP-s módosítót, amely 104 milliót különített el a programra. Hasonló körülmények között menekült meg Magyarország egyetlen roma közösségi rádiója: a Rádió C jövőre 35 millió forintot kap az államtól - egyébként 5 millióval többet, mint tavaly.

Rainer M. János - valamiért nem kedvelik az intézetét

Reménytelennek tűnik viszont az 1989-ben alakult társadalomtudományi kutatóközpont, az 1956-os Intézet helyzete. Idén 30 milliót zárolt a kormány a 151 milliós támogatásból, jövőre pedig 59 millió forint van betervezve a központra, azaz csaknem harmadolta a kormány a támogatását. Pedig november elején, amikor Szőcs Géza ellátogatott az intézetbe, a kulturális államtitkár még elismerően nyilatkozott a kutatók munkájáról.

A központtal már az első Orbán-kormány is mostohán bánt: 1999-ben 60-ról 6 millióra csökkentették, a következő évben pedig lenullázták a költségvetési apanázst. ,,Az 1999 és a 2002 közötti időszakot a főváros és a Soros Alapítvány támogatásával éltük túl, illetve pályáztunk az állami alapokhoz" - mondta a Hírszerzőnek Rainer M. János, az intézet főigazgatója, leszögezve, jövőre is pályázni fognak, mert más lehetőségük nincs, ugyanis a betervezett összeg nem lesz elég a központ fenntartására


http://hirszerzo.hu/belfold/20101213_kultura_2011_koltsegvetes_elvonasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalapítványtól, közalapítványnak, kényszerpályára, finanszírozását, adóssághegyeket, adósságcsapdába, minisztériumhoz, államtitkársága, figyelmeztetett, tevékenységével, alpolgármestere, népszabadságnak, könyvterjesztők, képviselőtársuk, könyvvásárlásra, finanszírozási, átalakításával, kezdeményezett, megrendezhesse, közalapítványt, filmtörvényben, túlköltekezett, nyilvánosságra, költségvetését, megrendezésére, miniszterelnök, filmgyártásban, kényszerítette, vetélytársaink, filozófiájának, költségvetésbe, magyarországot, csoportosítsák, visszatartotta, műfordításokra, kedvezményeket, magyar filmes-lobbit, 2011-es költségvetés, kultúrára –, kedvezményezettek köre, hazai filmgyártás, alternatív színjátszás, 1956-os Intézet, könnyűzenei programot, romák közösségi, művésztársadalmon belülről, sokszor valóban, könyvelői szellemű, olyan kényszerpályára, maga jussát”, szférát érintő, kulturális államtitkári, Orbán Hollywooddal, Magyar Narancsnak, Szőcs Géza, Simon László, Magyar Mozgókép Közalapítványnak, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Andy Vajna, Kőrösi Zoltán, Halász János, Orbán Viktor, Andy Vajnával, Fellegi Tamás, Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, Kulturális Alap, Jankovics Marcell, Hiller István, Európai Unióval, Magyarországot Brüsszelben, Harsányi László, Márai Sándor, Magyar Könyvkiadók, Könyvterjesztők Egyesülése, Hírszerzőnek Hudi László, Független Színházak Szövetségének, Bozsik Yvette, Frenák Pál, LMP-s Karácsony Gergely, Magyar Színházi Társaság, Magyar Teátrumi Társaság, Vidnyánszky Attiláról, Alföldi Róbertnek, Nemzeti Színház, Szeptemberben Vidnyánszky, Boróki András, Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért, Rádió, Rainer, Soros Alapítvány, Hírszerzőnek Rainer,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kövesd a cowboyt!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Rátalálsz  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete-erdő desszert  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Sose bánj semmit  Png nő  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Szép napot kívánok  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kövesd a cowboyt!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Popper Péter szavai  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png virág  Lóhere  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alvó cicák  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mindig jusson idő nevetni  Png ház  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
magyar filmes-lobbit, 2011-es költségvetés, kultúrára &#8211, kedvezményezettek köre, hazai filmgyártás, alternatív színjátszás, 1956-os Intézet, könnyűzenei programot, romák közösségi, művésztársadalmon belülről, sokszor valóban, könyvelői szellemű, olyan kényszerpályára, maga jussát&#8221, szférát érintő, kulturális államtitkári, második Orbán-kormány, kultúrára szánt, független kulturális, magyar filmgyártásra, alternatív színjátszásra, 1956-os kutatásokra, kultúrára több, állami támogatások, finanszírozási rendszer, nagyobbik kormányban, saját képviselőtársuk, elvonásokkal sújtott, első eset, filmgyártásra szánt, idei költségvetési, nyári zárolásból, 2004-es filmtörvényben, korábbi kormánnyal, 2011-es büdzsében, korábban beígért, alapfeladatok ellátására, tavaszi Filmszemle, közalapítvány december, szemlét jövőre, magyar filmgyártás, kieső források, állami támogatás, közalapítvány végét, tavasszal nyilvánosságra, milliárd forintot, milliárdos tartozás, állammal kötött, utóbbi években, korábbi kormányok, vizsgálat szerint, közalapítvány előző, közalapítvány átvilágítását, pénzosztás átláthatóbbá, múlt héten, vizsgálat kézhezvétele, előző vezetés, miniszterelnök elkötelezett, magyar film, filmszakma támogatását&#8221, módosító javaslatának, parlament kulturális, nagyobbik kormánypárt, filmfinanszírozás átalakítása, egyetlen olyan, tavaszi választási, 1991-ben létrehozott, teljes magyar, kidolgozására &#8211, filmgyártást közvetlen, közalapítvány átalakításával, akkori ellenzékkel, párt áprilisi, producer azon, filmre szánt, egyik gazdasági, vetélkedésből végül, összeg nagyobbik, kisebbik része, nemzeti Kulturális, nyáron Jankovics, költségvetés országgyűlési, korábbi kormány, filmgyártás támogatását, gyártásba beszálló, magyar filmtörvényre, hasonló kedvezményeket, hollywoodi befektetőket, filmes közalapítványt, állami pénzek, kormány visszatartotta, független színházak, jelentős részét, 2010-re tervezett, nyári bejelentést, alap élére, függetlenek érjék, ötös lottó, alap kezelheti, könyvkiadást támogató, milliárd forintját, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.