Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tíz év megszorítás előtt állun
  2010-12-29 11:33:11, szerda
 
  Tíz év megszorítás előtt állunk

2010/12/29 by

A címben szereplő mondatot egy franciaországi, volt szocialista elnök (Jacques Attali) dobta be a köztudatba. Igaz a hazai változatot már a D 209-es miniszterelnöktől is hallhattuk, mert szerinte a ,,jóléti állam" koncepciójának vége. A francia fiatalok pedig jobban megértették a fenti mondat lényegét, mint a hazai ifjúság a Medgyessy nyilatkozatot, pedig a lényeg hasonlatossága kísérteties.

A görögök, franciák, írek, stb. felfogták, hogy a kapitalizmus ,,válsága" folyamatos és permanens. Sőt arra is rádöbbentek, hogy ahogyan telnek az évek egyre kevesebb lesz a munkahely, egyre többen szorulnak ki a megbecsülést jelentő munkahelyekről, a globalizmus kapitalizmusa pedig egyre kíméletlenebb lesz. Nem nyugodt életet biztosító rendszer, hanem a Susan George által megrajzolt jövő, a ,,Lugánói tanulmány" beteljesedése vár rájuk. Ezek a francia fiatalok megértették, hogy a görög és ír pénzügyi ,,válság" ürügyén, az európai kormányok a jövő generációjának létszűkítésével akarják befogni az egyre éhesebb és gátlástalanabb monetáris diktatúra bankárkasztjának a száját. S a kormányok nem a választókat, hanem a háttérben lobbizó pénzelit tagjait fogják képviselni, ebben az óriási küzdelemben. Mindez a jobboldaltól a baloldalig, minden kormányra és annak tagjaira is igaz. Nicolas Sárközy arroganciája, vagy a szocialista George Papandréou hazugság retorikája egyaránt ebbe az irányba mutat, de nem kivétel, Silvio Berlusconi, sőt a német kancellárasszony sem.

A jól kitervelt ,,politikai váltógazdálkodás" rendszerét azonban, nem zavarja ez a megoldás, hanem inkább segíti. Sárközynek és pártjának népszerűsége zuhan, de szinte minden pártnak fogy a szavazótábora, ha hatalomra kerül. Így van ez ,,rendjén", hiszen a másik főszereplőnek is kell, hogy legyen újabb 4 vagy 8 esztendeje a kormányzásra! Mindez nem csak keleten és nyugaton, hanem itthon is így van. Kis hazánkban is csökkent a kormánypártok fölénye írta ma az MTI:

,,Továbbra is nagy a kormánypártok fölénye a változatlanul alacsony támogatottságú ellenzékkel szemben, ugyanakkor érzékelhető mértékben csökken a Fidesz-KDNP szavazótábora - olvasható a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet decemberi felmérésében.

A pártválasztók körében a FIDESZ-KDNP támogatottsága a novemberi 71 százalékról 67 százalékra csökkent, az MSZP-é pedig 14 százalékról 17 százalékra nőtt.

Az elpártoló szavazók azonban nem választottak maguknak másik pártot, hanem elbizonytalanodtak, de nemcsak pártválasztásukban, hanem szavazási hajlandóságukban is - áll a kutatásban." Valahogy nekem olyan érzésem van, hogy a kormánypártok szinte kínálják a lehetőségeket az ellenzék két pártjának, hogy azok vissza-, vagy meg- tudjanak erősödni. Hiszen pl. a nyugdíj ügyben szerencsésebb lett volna, ha a Jobbik javaslatát fogadják el, s államosítanak, mert így is be kellett vállalni a személyes számlavezetést, s a kamatozást is. Szóval, számomra úgy tűnik, hogy csupán a Jobbiknak nem dob fel labdákat a Fidesz. Egyszerűbben fogalmazva: csak ők maradnak ki most és majd a hatalmi játékból, bár őket is ,,használja" már rendesen a politikai színház főrendezője!

A francia fiatalok azonban most értették meg igazán, hogy a képviseleti demokrácia nevű maszlagot miért etették meg apáikkal. Hiszen az uniós referendumot nagy többséggel elutasító polgárokat ,,palira véve", a jobboldali képviselők mégis elfogadták azt, s így Lisszaboni Szerződés a nép akarata ellenére lépett érvénybe. Igaz, néhány szocialista képviselő támogatásával született meg a döntés, de ettől még nincs valódi támogatottsága a francia társadalom egyik oldalán sem. (A megosztás rendszerét még nem ismerték fel a franciák, hiszen a gyűlöletig erősített bal-jobb szembenállás még most sem enyhült eléggé!)

Most azonban, még nem hiába megy az óriási agymosás a véleménydiktatúra médiáján keresztül, és hiába az egyöntetű ellenszenv a hatalom lekezelő önkényuralma ellen, a kormányok nem váltanak stílust! Csupán a hitelminősítő intézetek elvárásainak akarnak megfelelni, s a bérből és fizetésből élőkkel fogják megfizettetni a liberális piacgazdaságnak csúfolt ,,pénzügyi rulett" következményeit. A bankok állítólagos megmentésének költségei ugyanis a ,,nagy hazugság" kategóriájába tartozik. A pénzügyi szektor túlburjánzásának ugyanis az lenne a logikus következménye, hogy az állam/államok visszavennék a monetáris jogokat, újra bevezetnék a közpénzrendszert, s megszabadulnának a világot ökológiai, gazdasági és társadalmi válságba kergető magán pénzrendszertől. A magánbankhatalom kamatpolitikája ugyanis soha nem lesz közérdekű, hanem mindig önérdekű marad.

A pártpolitikusok pedig mindig az önérdekükből összeálló részérdeket fogják csak képviselni, s a megszorítások őket - a képviseleti demokráciák lobbista rendszeréből következően - mindig el fogják kerülni.

Ahogy nem ismerünk milliárdos segédmunkást, úgy nem ismerünk éhező pártpolitikust sem. A tíz év megszorítást, pedig szépen fokozatosan kaptuk/kapjuk meg, szépen ledugják a torkunkon, ha hagyjuk! Nyugaton jobban lehet ,,megszorítani" amíg van miből, keleten pedig óvatosabban. Tudjátok: kenyér és cirkusz kell! Ahol kisebb a kenyér ott nagyobb a cirkusz és fordítva. Csak figyelni kell az európai kormányok ténykedését és kommunikációját. A görögöknél pl. a szélsőbal, a magyaroknál a szélsőjobb vonul utcára, s tüntet a rendszer ellen. Az összeesküvés elmélettel operáló véleményformálók, a pénzhatalom utasítására, vagy egzisztenciális félelemből találják ki a vad, szélsőséges jelzőket, hiszen a problémák szinte minden országban ugyanazok. Ráadásul a kormányok kommunikációi és a pénzdiktatúra média csahosainak ,,elemzései" és támadásai a tüntetőkkel szemben, a legerősebb önleleplezés. Csak észre kellene végre venni mindezt, a bal és jobb oldalon is. Hiszen már József Attila korában is ennek a monetáris diktatúrának volt köszönhető a költő gondolatsora: ,,mit bánja sok törvényhozó, mint pusztul el szép fajunk"?

Vajon tudják-e önök ott a bal- és jobboldalon, hogy ki vitt írógépet Hitlernek a börtönbe? Az illetőt, aki Mein Kampf-ot valószínűleg meg is rendelete, Emil Georg von Stauss-nak hívták, s a Deutsche Bank elnöke volt. A rossznyelvek még azt is tudni vélik, hogy a Remington írógép Rothschild tulajdon volt!

Kedves Magyar Proletárok!

No, mit gondoltok, miért számolták fel a ,,rendszerváltók" és a mögöttes erők szinte a teljes magyar ipart? Azokat a világszínvonalú gyárakat is, amelyeknek volt piaca? Konkurencia harc miatt? Vagy talán az 1956-os munkástanácsok újjászületésétől féltek? A párizsi fiatalság már megértette a helyzetet, mert ők valószínűleg nem csak Susan Geroge, hanem Hannah Arendt írásait is olvasták.

Gyorsan hozzáteszem, hogy az utóbbi szerző tanulmánya 1956-ról annyira alapos és olyan lényeglátó, hogy bizony nem igen kelhet vele versenyre az eddigi elemzések sokasága. S ráadásul, hogy jó nagy botrányt is kavarjak, a szerzőnek semmi köze nincs a magyarsághoz, hiszen német-zsidó származású, s könyvének a címe is nagyon meglepő: A Magyar Forradalom és a totalitárius imperializmus. Bizony ezt a könyvet kellett volna olvasnia minden magyar gondolkodónak 1989-ben, s akkor nem a kapitalizmusnak a globalizálódott és éppen a csőd előtt álló útját választottuk volna! A szerző egész munkásságát a feltétlen igazságkeresés, intellektuális tisztesség jellemezte, s így ezen műve is óriási kincs, amit a fordító - Tunyogi Csapó Gábor -, mint atyai barátom jutattott el hozzám. (ezúttal is köszönet érte!)

A jeruzsálemi Eichmann-per tisztességes tudósítóját nem véletlenül gyűlölte a monetáris diktatúra, nem véletlenül kergették idő előtt halálba, de nem volt véletlen az sem, hogy éppen az 1956-ot eltaposó totalitárius imperializmust támadta leginkább, amelynek legfőbb létrehozója ellen kell ma, minden értelmes embernek összefognia, mert az idő fogy, s ahogy Hannah írta: ,,...a munkástanács-rendszer - mindegy, hogy hol, hogyan és mikor jelent meg - mindig a pártbürokráciák elszánt ellenségeskedésébe ütközött a szélső jobbtól a szélső balig, az államtudományok és politikai teóriák bajnokai pedig bámulatos egyöntetűséggel agyonhallgatták.“

Gondoljátok meg proletárok, pogárok és nemzetiek, tíz év megszorítás előtt állunk, s mi mindent fognak még bámulatos egyöntetűséggel agyonhallgatni a kormányok?

Nálunk most, a történeti alkotmányosságunk lényege került az elhallgatás élére, mert a mai politikai osztály vagy nem ismerte fel, hogy a Rákosi-kádár rendszer jogutódjaként vegetálunk, vagy ha felismerte, akkor símán hazaáruló!

Ahogy az idegen jogrendet beveztő szocialista rablóbanda ,,védelmezi“ a jogrendet, az arcpirító. De ahogyan a magánpénztárak mellett tüntetnek a magánpénztárak igazgatótanácsi székeibe ejtőernyőzött haszonlesők, az viszont már nagyon is dühítő. Viszont az alkotmányosságot féltő hangok azoktól, akik lábbal tapossák a magyar alkotmányosságot 45+20 éve, az már nagyon bicskanyitogató! Csakhogy a következő tíz évhez, nagyon kell végre egy bicska is, mert ki kell végre vágni: a férgeset!

Bene Gábor S.

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/12/29/tiz-ev-megszoritas-elott-allunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: váltógazdálkodás, megszabadulnának, közpénzrendszert, kancellárasszony, véleményformálók, újjászületésétől, bankárkasztjának, túlburjánzásának, magánbankhatalom, alkotmányosságot, hajlandóságukban, agyonhallgatták, világszínvonalú, igazgatótanácsi, egyöntetűséggel, kommunikációját, pártbürokráciák, internetfigyelő, kamatpolitikája, létszűkítésével, pénzrendszertől, pártpolitikusok, következményeit, egzisztenciális, bicskanyitogató, internetfigyelo, piacgazdaságnak, államtudományok, kapitalizmusnak, globalizálódott, pártpolitikust, rendszerváltók, támogatottsága, hasonlatossága, munkástanácsok, franciaországi, címben szereplő, hazai változatot, francia fiatalok, fenti mondat, hazai ifjúság, lényeg hasonlatossága, kapitalizmus „, évek egyre, megbecsülést jelentő, globalizmus kapitalizmusa, európai kormányok, jövő generációjának, egyre éhesebb, háttérben lobbizó, óriási küzdelemben, szocialista George, Jacques Attali, Susan George, Nicolas Sárközy, George Papandréou, Silvio Berlusconi, TÁRKI Társadalomkutatási Intézet, Lisszaboni Szerződés, József Attila, Mein Kampf-ot, Emil Georg, Deutsche Bank, Kedves Magyar Proletárok, Susan Geroge, Hannah Arendt, Magyar Forradalom, Tunyogi Csapó Gábor, Bene Gábor, Nemzeti InternetFigyelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy párkányon  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  A sorsod  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jó éjszakát  Egy párkányon  Tavaszi este  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  James Allen  Sík Sándor - Ha jő a perc  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Paul Éluard - És egy mosoly  Jázmin  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Azért kaptad  Gebhardt Nóra versei II.  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Borzasztó  Segíts neki dicsérni Téged  Jó nap volt  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cica  Egy barátság története  Latinovits Zoltán tollából  Alvó kislány  Hamvas Béla  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  József Attila – Keresek ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Borzasztó  Szép álmokat!  Az ember emlékekből áll  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Isten hűségének mértéke  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ember emlékekből áll  Esterházy Péterre emlékezünk  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Vidámság  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Erdei gyöngyvirág  különleges  Facebookon kaptam  Egyszerű  Horváth Szilvia tollából  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
címben szereplő, hazai változatot, francia fiatalok, fenti mondat, hazai ifjúság, lényeg hasonlatossága, kapitalizmus &#8222, évek egyre, megbecsülést jelentő, globalizmus kapitalizmusa, európai kormányok, jövő generációjának, egyre éhesebb, háttérben lobbizó, óriási küzdelemben, szocialista George, irányba mutat, német kancellárasszony, másik főszereplőnek, kormánypártok fölénye, változatlanul alacsony, pártválasztók körében, elpártoló szavazók, kormánypártok szinte, nyugdíj ügyben, személyes számlavezetést, hatalmi játékból, politikai színház, képviseleti demokrácia, uniós referendumot, jobboldali képviselők, francia társadalom, megosztás rendszerét, gyűlöletig erősített, óriási agymosás, véleménydiktatúra médiáján, egyöntetű ellenszenv, hatalom lekezelő, hitelminősítő intézetek, liberális piacgazdaságnak, bankok állítólagos, pénzügyi szektor, logikus következménye, monetáris jogokat, világot ökológiai, magánbankhatalom kamatpolitikája, pártpolitikusok pedig, önérdekükből összeálló, megszorítások őket, képviseleti demokráciák, szélsőjobb vonul, rendszer ellen, összeesküvés elmélettel, pénzhatalom utasítására, problémák szinte, kormányok kommunikációi, pénzdiktatúra média, tüntetőkkel szemben, legerősebb önleleplezés, monetáris diktatúrának, költő gondolatsora, mögöttes erők, teljes magyar, világszínvonalú gyárakat, 1956-os munkástanácsok, párizsi fiatalság, utóbbi szerző, eddigi elemzések, szerzőnek semmi, totalitárius imperializmus, könyvet kellett, csőd előtt, szerző egész, feltétlen igazságkeresés, fordító &#8211, jeruzsálemi Eichmann-per, monetáris diktatúra, 1956-ot eltaposó, pártbürokráciák elszánt, szélső jobbtól, szélső balig, történeti alkotmányosságunk, elhallgatás élére, idegen jogrendet, magánpénztárak igazgatótanácsi, alkotmányosságot féltő, magyar alkotmányosságot, váltógazdálkodás, megszabadulnának, közpénzrendszert, kancellárasszony, véleményformálók, újjászületésétől, bankárkasztjának, túlburjánzásának, magánbankhatalom, alkotmányosságot, hajlandóságukban, agyonhallgatták, világszínvonalú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.