Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csak ülök pattanásig feszült idegrendszerrel és tűrök
  2012-10-20 05:52:46, szombat
 
   
  Elnézést kérek előre is, hogy magam problémáival hozakodom elő, de egy egyedülálló, kevés pénzzel rendelkező, beteg embernek igazából nincs sok segítsége ebben a városban, különösen, ha nő az illető.
A múlt hónapban egy alkoholista festő tépázta az idegrendszeremet, a fürdőszobába bemenni azóta nem is tudok, mert rossz nézni a plafonon végig a beázásra rákent zománcfestéket, amit szigetelésnek nevezett el, nem tudom, kivel fogom és miből rendbehozatni.

Azt követően felfurattam a képeket a falra, nyolcas fúróval jött a szerelő a vékony fürdőszoba-kisszoba közötti falat fúrni, átfúrta a csempét. Megigérte, hogy hoz csempét, felragassza, begipszeli a lyukat a falon, két napig vártam, de nem jelentkezett többé, úgyhogy a fürdőszobám háborús övezet lett, addig csak a beázás sárga foltja éktelenkedett a plafonon.

Augusztusban ismét beáztam, ezúttal az előszoba. 9-én kértem a közös képviselőt, jöjjenek ki megnézni, hol áztam be, mert a biztosító kér igazolást arról, hogy a tető meg van javítva. Mai napig nem jött ki a közös képviselő és a kivitelező, a biztosító pedig mostanáig hallgatott, rengeteg telefonomba kerül az ügyintézés, míg többszörre sikerüt megtudnom, hogy azért tettél félre az ügyemet, mert igazolásra várnak. Meg is szüntetem az AB Aegonnal a szerződést jövőre, ilyen biztosítóra nincsen szükségem, amelyik nem az ügyfelekért van, az ügyfélnek kell vállalnia a telefon és egyéb költségeket. Már korábban volt velük drága biztosításom, amelyik még egy lyukra is fizetett volna a szőnyegen, de mikor az első káresemény megtörtént, azt felelték, nem bizonyított, hogy tört el az eszményi értékben lévő hollóházi nippem, hogy esett le a tévé tetejéről, úgyhogy csak felveszi a pénzt, de ha fizetni nem nagyon szeret, ebből aztán van pénz bőven szerencsejátékra, reklámokra.

Most itt ülök a radiátor mellett felborzolt idegrendszerrel, mert két napja hallgatom a radiátor zubogását. Nem kicsit zubog, hanem nagyon hangosan, szinte elviselhetetlen, nem tudok koncentrálni sem. Jeleztem, hogy csak addig meleg a cső a lakásban, amire a közös képviselet havi 50%-os felárat fizettet a Mihőnek, amíg felemelem négyesre, ötösre a radiátorokat, valamint két éve jelzem a közös képviselőnek, hogy felszámolja a fürdőszoba és előszoba csövek fűtését is és három éve hidegek a csövek, erről kellene igazolást kérni, hogy ne fizettessék meg a fűtést hiába.

Két napja kijött a szerelő, végig jártam a bérházat, kiderült, sehol alattam nincs fűtés az előszobában, fürdőszobában, két éve én jelzem folyamatosan telefonon a közös képviselőnek. Most valamit tisztíttottak a harminc éves csövek belsejében,mindenkinek van már fűtése, az alattam lakónak is, nálam továbbra sincsen, amiért tegnap ismét megkerestem a közös képviselőt, valamint a radiátor csövek hidegsége miatt. Azt mondta, emeljen fel teljesen a fűtést három napra, ez nem jelent sok többletkiadást nyáron. Ma reggel vártam a fűtésszerelőt, nem jött. Ismét telefonáltam, hogy két napja a zubogást hallgatom, azt mondták, hogy légteleníteni kell ilyenkor és a radiátor ötösön csak ott meleg a kapcsolónál, küldje ki a fűtésszerelőt, mert most több napig - jövő hét szerdáig - nem tudok kinek szólni.
Csak menjen addig ötösön a fűtés - válaszolta. Még megkockáztattam a kérést, hogy most küldje ki a fűtésszerelőt, de az volt a felelet, hogy menjen csak legmagasabban a fűtés. Most itt ülök, idegrendszerem a zubogástól pattanásig feszült, legmagasabban megy a fűtés, amit nekem kell majd megfizetnem tbbletköltségként jövő nyáron, tehetetlen vagyok, mert nem vagyok férfi, rám vagy nem voltam elég határozott, nem vesz komolyan a közös képviselő. A Mihőnek nem lehet szólni, mert ők nem jönnek ki légteleníteni, de nem is biztos, hogy az a baj, ha a csövek kettesen, hármason hidegek.

Délután kinn voltak ketten a mihőtől, de semmit sem tudtak tenni, azt mondták, hívjam fel ismét a közös képviselőt, ez már legalább a nyolcadik telefon mobilhívásom vezetésesről pár nap alatt, hogy holnap írja ki, hogy két órát mindenki emelje fel ötösre, s úgy légtelenítsenek, szóljanak be, hogy a szivattyút zárják el. Közöltem a közös képviselővel, azt mondta, nem tudja holnapig megoldani, úgyhogy a zubogás elkerülése érdekében a két napja teljes erővel történő fűtésemet ismét lekapcsoltam, most a zubogás is abbamaradt, szerencsére nincs hideg odakinn, szerdáig, vagy csütörtökig a jövő héten nem maradhatok így. Azt mondták a szerelők, ismét határozottnak kellett volna lenni, mert a közös képviselőnek szerződése van, hogy éjjel-nappal a lakók rendelkezésére áll. Ha a szomszéd férfi szól, a kérését azonnal teljesíti. A legfelső emeleten lakom, ha valakinél baj van, itt jelentkezik elsősorban a hiba. Már most a telefonszámlám rovására kiharcolom a kivitelezőt is a beázás miatt, meg az igazolást, hogy a tetőt megjavították, az előszoba, fürdőszoba fűtést és a két szoba fűtésének megoldását, de bosszantó, hogy én fizessek azért, hogy más a nagy fizetését felvegye. Bánom, hogy hagytam két napig menni a fűtést, holott én nagyon spórolva élek, nem fizethetek rá a fűtésre nyáron.

Nem lehet kinyitni a szekrényt, nem tudjuk, kinél van a kulcs, fel is vették a mihősök jegyzőkönyvbe ezt is, hogy nem tudtak hozzáférni, de a tanácsuk az volt, hogy egyszerre nyissa meg a bérház teljesen két órára a radiátorokat, mert ha csak egy nem teszi, már nálam van a probléma, s most kimenetelkor szólt a harmadik emeleten három szobásban lakó, hogy nála ugyanilyen gond van. Most mindketten elzártuk, megvárom a jövő hét szerdát. Nagyon köszönöm felkínált segítségét, de míg a többinél gond van, itt fog kijönni fő problémaként, mert ez a legfelső emelet, itt van a légtelenítő nálam, illetve a kisszobai, mint kiderült, elromlott, cseréje szükséges. Már most csend van, hogy lekapcsoltam, éjszaka és hajnalban volt rossz hallgatni a hangos zubogást, szinte elviselhetetlen volt, meg az bosszantott, hogy jövő hét közepéig a közös képviselő szerint ötösön kellett volna fűtenem. Míg a többinél van gond, nincs értelme, meg tudták volna a mihősök is, ha nyitva lett volna a szekrény a folyosón.

Ez három levélből idézet, most hideg van ismét.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: idegrendszeremet, szerencsejátékra, elviselhetetlen, idegrendszerrel, légtelenítsenek, megkockáztattam, többletkiadást, zománcfestéket, telefonszámlám, idegrendszerem, rendelkezésére, fürdőszobában, határozottnak, légteleníteni, megjavították, éktelenkedett, jegyzőkönyvbe, rendbehozatni, legmagasabban, szigetelésnek, fűtésszerelőt, tisztíttottak, biztosításom, augusztusban, problémaként, jelentkezett, kimenetelkor, radiátorokat, vezetésesről, képviselőnek, folyamatosan, telefonáltam, mobilhívásom, képviselővel, problémáival, koncentrálni, múlt hónapban, alkoholista festő, fürdőszobába bemenni, plafonon végig, beázásra rákent, fürdőszobám háborús, beázás sárga, közös képviselőt, közös képviselő, biztosító pedig, szerződést jövőre, ügyfélnek kell, első káresemény, eszményi értékben, tévé tetejéről, radiátor mellett,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Alvó cica  Hamvas Béla  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Nevelőszülőkhöz adták,  Tanácsok egy pszichológustól  Egy párkányon  Bornyi Veronika haiku verse  Egy tavasz  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 15  Jó éjszakát  Szép estét  képre írva  Erdei gyöngyvirág  Anyámról való emlékek  A Magyar Költészet napja alkal...  Robin Wight pitypang szobra  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlékezz  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Latinovits Zoltán tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Erdei gyöngyvirág  Jánosházy György: Fogd a kezem  A felvilágosodás...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 13  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Töröld le  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Szép álmokat!  40 felett  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Alvó cicák  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Zilahy Lajos gondolata  Van néhány kérdés, amin gondol...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  39 ígéret  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimn...  Otthon  Sorsunk miatt...  Baranyi Ferenc - N i n c s  IGEN így  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Az ember  Mindent de mindent visszakap 
Bejegyzés Címkék
múlt hónapban, alkoholista festő, fürdőszobába bemenni, plafonon végig, beázásra rákent, fürdőszobám háborús, beázás sárga, közös képviselőt, közös képviselő, biztosító pedig, szerződést jövőre, ügyfélnek kell, első káresemény, eszményi értékben, tévé tetejéről, radiátor mellett, radiátor zubogását, közös képviselet, közös képviselőnek, fűtést hiába, harminc éves, alattam lakónak, radiátor csövek, fűtést három, zubogást hallgatom, radiátor ötösön, zubogástól pattanásig, csövek kettesen, nyolcadik telefon, szivattyút zárják, közös képviselővel, zubogás elkerülése, jövő héten, lakók rendelkezésére, szomszéd férfi, kérését azonnal, legfelső emeleten, telefonszámlám rovására, beázás miatt, tetőt megjavították, nagy fizetését, fűtésre nyáron, mihősök jegyzőkönyvbe, bérház teljesen, harmadik emeleten, többinél gond, legfelső emelet, légtelenítő nálam, hangos zubogást, idegrendszeremet, szerencsejátékra, elviselhetetlen, idegrendszerrel, légtelenítsenek, megkockáztattam, többletkiadást, zománcfestéket, telefonszámlám, idegrendszerem, rendelkezésére, fürdőszobában, határozottnak, légteleníteni, megjavították, éktelenkedett, jegyzőkönyvbe, rendbehozatni, legmagasabban, szigetelésnek, fűtésszerelőt, tisztíttottak, biztosításom, augusztusban, problémaként, jelentkezett, kimenetelkor, radiátorokat, vezetésesről, képviselőnek, folyamatosan, telefonáltam, mobilhívásom, képviselővel, problémáival, koncentrálni, lekapcsoltam, fürdőszobába, bizonyított, költségeket, csütörtökig, egyedülálló, alkoholista, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 443
  • e Hét: 1572
  • e Hónap: 3931
  • e Év: 56197
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.