Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cetli
  2013-05-01 21:13:13, szerda
 
   
  -19. rész


Emese ablakából kiszűrődő fény bevilágította a szemközti épületet, ahol a garzonok sorakoztak. Rég elütötte éjfélt az óra, amikor felállt a gép mellől. Torkában gombócot, a gyomrában remegést érzett. A vízsugarak simogatása sem csillapította le háborgó elméjét. Hol a múlt ostorozása csattant fáradt testén, hol a jövőbe vetett remény simogatta meg lágyan, gondoskodó szeretettel. Zavarta a kettősség. Szeretne hinni a tiszta szerelemben, és a család értékmegőrző erejében. Mielőtt kikapcsolta a telefonját, még egyszer elolvasta az üzenetet: ,,Jó éjszakát kedves, pihend ki magad, holnap hívlak."

Épphogy az álompor szempilláját betakarta, megdöbbentő képet látott. Álommanó kézen fogva egy üres hombárhoz vezette. A girbegörbe lécek között beszűrődő fénysávban, megpillantotta a tépett papírlapok fölött játszadozó szellőgyerekeket. Az egyik fecnin egy névre lett figyelmes. A névre! Akit áldott, és gyűlölt, akiben feltétel nélkül megbízott, és aki galádul becsapta, elárulta őt. Megborzongott az emlékekek felkorbácsolták lelkének nyugalmát.

Körbejárta a különös építményt, ajtót keresett, hogy megszerezze a tépett bilétát. Sehol egy rés, hol bejuthat. Szellőcskéknek hiába kiabált, elmerültek a fogócskában, meg sem hallhatták a szavát. Segítséget remélve végigpásztázta a közeli tájat. A bírtok üresnek, és kihaltnak tűnt, dolgos emberi kéznek sehol nem volt nyoma. Egyetlen, életet mutató vén eperfa bólogatott a ház előtt elterülve. Alatta, korhadt, - valamikor szebb időket megélt-, öreg pad kínálta magát. A nap, éltető sugaraival féltve ölelte körbe az egyetlen fát. A régi ház zsalugátereinek meleg barna színére, csak a megkopott festék foltokból lehetett következtetni. Valaha hófehérre meszelt ház, piszkos szürke ruháját is kikezdte az idő, mállott a vakolata, jócskán ráférne a foltozás. Indulni készült, amikor az egyik szellőgyerek pajkosan megsimogatta az arcát, és lába elé sodorta az áhított cédulát. Szeméhez emelte, sehogy sem értette, mit keres a név mellet egy szó: "karma".

Abban a minutumban csikorgást hallott, egy pillantást vetett a hang felé fordulva. Az egyik zsalugáter résnyire megnyílt, és egy férfi nézett vele farkasszemet. Alig ismerte meg, viasszerű arcából, a beesett szemgödre emlékeztette... Mindig rendezett dús haja semmivé lett, megkopaszodott. Érezte, tudta, bajban van, segíteni kell! Ahogy a nevét kimondta, az ablak becsukódott. Az ajtóhoz rohant, dörömbölt, zörgött. Hiába! Várt ott egy darabig, hogy mennyi ideig, nem tudja, az időt nem érzékelte. A nap már jócskán nyugat felé tartott, amikor végre maga mögött hagyva mindent, elindult.

Minél messzebb jutott a félelmetes háztól, annál szebb lett a táj. Bokrok, virágok, fák nőttek az útja során. Egyszer csak fura morajra lett figyelmes. Balra nem látott semmit, jobbra nézett, és mit ád' Isten, egy kis patak futott mellette. Kristálytiszta vízében aranyhalak bukfenceztek, mindkét partján rózsabokrok bólogattak. Az út végén megpillantotta az Ezüst szekér kápolnáját, a kupolájára csillogó aranyfény palástot terített a lenyugvó nap.

*

Hajnalhasadás váltotta fel az éjszakát, álommanó is továbbállt vele, átadta helyét a pirkadatnak, és a reggeli kakasszónak.

Emese ébredése után kinyitotta a kezét a cetlit keresve. A tenyere üres volt. Nem volt mit elégetni...

Meggyújtott egy gyertyát, és elmondott a múltért egy imát...

Megértette az álom üzenetét. Türelmetlenül várta az alkalmas időt, amikor illik hívást kezdeményezni. Félt az érzéseitől, egyszer megégette magát, nehezen gyógyulnak a sebei, a hegek pedig emlékeztetnek. A lélek cserepeit nem lehet összeragasztani láthatatlanul, a csorbák megmaradnak. Két éve csak a munkájának él. Azt hitte soha többé nem találja el Ámor nyila, s nem érinti meg a szerelem fuvallata, és lám jött valaki, aki vihart kavart lappangó szívében. De, létezhet-e még olyan szenvedély és vágy, ami képes elsöpörni a múlt fájdalmát? Lelkében válasz gyanánt megnyugvást érzett, nem tudta természetes ez, vagy csak a vihar előtti csend? Szeretett volna mindenre azonnal választ kapni. Milyen jó lenne, ha élne az édesanyja, tanácsot adna. A testvére nem járatos az effélékben, az öregapjától még sem kérhet tanácsot. Egy valakihez fordulhatna, Ilonka nénihez, de Ő sem lehet elfogulatlan, hiszen Levente az unokája... Egyedül maradt a bimbódzó szerelem érzésével, a csalódástól való félelmével, és a titokzatos jövőképpel.

Reggeli után felhívta a fiút, és elmesélte milyen nagyszerű tervvel állt elő a nagymamája. Egy egész pályázatot lehet az ötletére felépíteni. Rákérdezett számíthatnak-e segítségére, a kivitelezéshez. A férfi hangjából őszinteség, határozottság és mérhetetlen öröm tükröződött. Egy szóval sem említette, hogy részleteiben ismeri a tervet. Azt viszont megjegyezte, ekkora horderejű dolog, nem tűr halasztást, és hosszan tartó személyes megbeszélést igényel, úgy, hogy délután, ismét találkoznak, és összedugják a fejüket.

Levente érkezésére készen állt egy lista, nevekkel, és a potenciális tőke feltüntetésével. Amennyiben mindenki beleadja, amije van, csodájára járnak a banknak, és kezdődhet a munka...

folyt.köv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szellőgyerekeket, összeragasztani, feltüntetésével, felkorbácsolták, zsalugátereinek, megpillantotta, végigpásztázta, kivitelezéshez, megkopaszodott, kristálytiszta, szellőcskéknek, következtetni, emlékeztetnek, kezdeményezni, türelmetlenül, láthatatlanul, hajnalhasadás, bevilágította, csillapította, megborzongott, határozottság, értékmegőrző, elfogulatlan, megsimogatta, megbeszélést, bukfenceztek, részleteiben, számíthatnak, szellőgyerek, szempilláját, emlékeztette, farkasszemet, kikapcsolta, meggyújtott, kakasszónak, pirkadatnak, szemközti épületet, garzonok sorakoztak, gyomrában remegést, vízsugarak simogatása, múlt ostorozása, jövőbe vetett, tiszta szerelemben, család értékmegőrző, álompor szempilláját, üres hombárhoz, tépett papírlapok, egyik fecnin, névre lett, emlékekek felkorbácsolták, különös építményt, tépett bilétát,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magamnak  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Kertem  Facebookon kaptam  39 ígéret  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Borzasztó  Szívek  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmaga ellenére  Ismeretlen: Ikarusz monda  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  Mindent de mindent visszakap  Horváth Szilvia tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Jó éjszakát  Erdei gyöngyvirág  "Ez egy csoda"  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Dóró Sándor: Embernek maradni  Különleges  Tanmese  Nagy és kis csodák  jó reggelt  Spenót fasírttal  Különleges  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Hogyan válunk hűségesekké?  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  39 ígéret  Kertem  Vannak emberek  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép álmokat!  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Ma van a magyar költészet napj...  Nevelőszülőkhöz adták,  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Jázmin  A Magyar Költészet napja alkal...  Latinovits Zoltán tollából  Walter Chrysler mondta  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  IGEN így  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szemközti épületet, garzonok sorakoztak, gyomrában remegést, vízsugarak simogatása, múlt ostorozása, jövőbe vetett, tiszta szerelemben, család értékmegőrző, álompor szempilláját, üres hombárhoz, tépett papírlapok, egyik fecnin, névre lett, emlékekek felkorbácsolták, különös építményt, tépett bilétát, közeli tájat, bírtok üresnek, megkopott festék, egyik szellőgyerek, áhított cédulát, minutumban csikorgást, pillantást vetett, hang felé, egyik zsalugáter, férfi nézett, beesett szemgödre, nevét kimondta, ablak becsukódott, ajtóhoz rohant, félelmetes háztól, útja során, kupolájára csillogó, reggeli kakasszónak, cetlit keresve, tenyere üres, álom üzenetét, alkalmas időt, hegek pedig, lélek cserepeit, csorbák megmaradnak, szerelem fuvallata, múlt fájdalmát, vihar előtti, valakihez fordulhatna, bimbódzó szerelem, csalódástól való, titokzatos jövőképpel, egész pályázatot, ötletére felépíteni, férfi hangjából, potenciális tőke, szellőgyerekeket, összeragasztani, feltüntetésével, felkorbácsolták, zsalugátereinek, megpillantotta, végigpásztázta, kivitelezéshez, megkopaszodott, kristálytiszta, szellőcskéknek, következtetni, emlékeztetnek, kezdeményezni, türelmetlenül, láthatatlanul, hajnalhasadás, bevilágította, csillapította, megborzongott, határozottság, értékmegőrző, elfogulatlan, megsimogatta, megbeszélést, bukfenceztek, részleteiben, számíthatnak, szellőgyerek, szempilláját, emlékeztette, farkasszemet, kikapcsolta, meggyújtott, kakasszónak, pirkadatnak, szerelemben, fordulhatna, megnyugvást, összedugják, megdöbbentő, találkoznak, megjegyezte, fogócskában, segítségére, rákérdezett, megszerezze, mérhetetlen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4246
  • e Hónap: 6141
  • e Év: 56932
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.