Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
SUMMERFEST 2014
  2014-08-30 23:15:06, szombat
 
 




SUMMERFEST 2014


Hidat verni
A tovarohanó folyók
A mély völgyek felett
A meredek partok között
Hogy egymást elérhessük!

Hidat verni
Emberi indulatok
Szakadékok fölött
Az emberszívek között
Hogy békében élhessünk!

(Hídépítők dala a XVII. századból)


A fenti gondolatok még a Summerfest 1997. évi Nyitóceremóniáján hangoztak el. A "híd" immár visszavonhatatlanul és végérvényesen a fesztivál és egy kicsit Százhalombatta jelképe lett. Az elmúlt években a "híd" patinásabbá vált. Szerencsére 2014-ban sem maradt kihasználatlanul: közel 900 külföldi tanulta meg Százhalombatta nevét, és kelt útra, hogy augusztus 12-én átsétáljon a "hídon", birtokba vegye, megismerje városunkat, az itt élő embereket, Magyarországot.


"A fesztivál jelkép lett: a barátság a béke, és a humán értékrend jelképe."


SUMMERFEST - HUSZONEGYEDSZER IS FESZTIVÁL!
Jubileumi Nemzetközi Folklór és Népművészeti Fesztivál
Százhalombatta, 2014. augusztus 12 - 21.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - egy varázslatos, érzelemmel és vidámsággal teli utazás. A Summerfest valós és átvitt értelemben határtalan találkozás és határtalan kultúra.

Idén immár 21. alkalommal - közel 20 ország részvételével!

Határtalan öröm! - Határtalan élmény! - Határtalan barátság! - Határtalan szeretet!
Minden tekintetben!

Résztvevő országoK:
Brazilia, Bulgária, Ciprus, Costa Rica, Csehország, Elefántcsontpart, Görögország, Grúzia, Kuba, Lengyelország, Olaszország-Szicilia, Oroszország-Szibéria, Peru, Románia, Szerbia, Tajvan, Törökország, Peru, Magyarország

Minőség és hagyomány egyben!

A Summerfest egy felejthetetlen élményt nyújt a részvevőknek, megismerkedhetnek egymás kultúrájával - egy önfeledt ünneplés és kikapcsolódás is egyben!

A város évek óta igyekszünk felkelteni a nem városlakók érdeklődését is! Annak ellenére, hogy egy Budapesthez közeli, kicsiny iparváros vagyunk, mindent elkövet azért, - nem megfeledkezve az ipari létről, nem félve a főváros árnyékától - hogy vonzók, barátságosak legyünk, és hogy a város nevét hallva egyre többek arra gondoljanak, hogy Százhalombatta egy kicsiny kulturális sziget, pezsgő élettel, jó színházi előadásokkal, fesztiválokkal.

Azok, akik már jártak nálunk tavaly is, bizonyára óriási csodálkozással szemlélték a Szent István teret, a megújult Kulturális Központot, a most már teljes egészében látható Rendezvény Központot, a Táncházat, és a Summerfestre elkészült új belvárosi útszakaszt! Ezek a beruházások élhetőbbé, vonzóbbá, értékesebbé teszik városunkat, új szabadidős, művelődési és közösségteremtési lehetőségek bölcsői.

A mögöttünk álló tíz nap, ismét a nagy találkozások és élmények kifogyhatatlan tárháza volt, amely pont attól jó, hogy az egyik végén lehet, hogy kicsit fáradtabban dőlünk hátra a székünkben, de mégis nagyon várjuk, hogy itt legyen a következő. Így vannak ezzel a külföldiekkel sokat játszó gyerekek, a vendégekkel barátkozó teenagerek, az előadásokban gyönyörködő felnőttek, a megfáradhatatlan vendéglátó családok és önkéntesek egyaránt. Olyan ez, mint a karácsony: december 26-án minden évben megfogadjuk, hogy jövőre sokkal egyszerűbben, de aztán a következő évben, december 24-én rádöbbenünk, hogy már megint pont úgy, mint tavaly, mert a karácsonyt nem lehet másként.

Így van ez a Summerfesttel is, hiszen ez az a közös ünnep, amit együtt is nagyon jó átélni, és attól még jobb, ha vendégek is érkeznek: barátaink, családtagjaink az ország különböző részéből.

A Summerfest ma már a nyár legnagyobb kulturális eseménye.Találkozásból, vidámságból, örömből, élményből, színekből, szépségből, kedvességből, mosolyból idén sem volt kevesebb.







XXI. SUMMERFEST

Link



Summerfest 2014 Százhalombatta. Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Link



SummerFest 1. rész - 21.08.2014

Link



SummerFest Szazhalombatta 2 rész - 21.08.2014

Link



Képek:

Az alábbi képek a Megnyitó napján a több száz táncos részvételével megtartott Hívogató - zenés, táncos felvonuláson készültek. A résztvevők a fesztiválzászló felvonása után - melyre a rendezvény központ parkolójában került sor - a város főutcáján egészen Dunafüred városrészig táncos felvonulást tartottak, amely során az érdeklődők az út két oldaláról nézhették meg ezt a pompás és látványos eseményt. Fesztiválon ez az az első találkozás Százhalombatta és a nagyvilág között.


























































































































































































































































Képgaléria /összes kép/
A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus! Jobb klikk esetén bármely kép képernyő nagyságban, méretben is megtekinthető!
A bejelentkezéshez regisztráció szükséges, mivel ennek hiányában a Szolgáltató megtagadhatja a hozzáférést.

Link



A Szent István tér a Csodaszarvas díszkút tükröződésében, a Fesztiválszinpad helyszíne.
Bal oldalt a Rendezvényközpont egy része, szemben a Szent István szobor, mögötte a BKK.






















 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Címkék: bejelentkezéshez, kihasználatlanul, megfáradhatatlan, elefántcsontpart, folklórfesztivál, fesztiválszinpad, fesztiválzászló, huszonegyedszer, szazhalombatta, tükröződésében, felejthetetlen, százhalombatta, csodálkozással, magyarországot, kifogyhatatlan, családtagjaink, fesztiválokkal, megfeledkezve, részvételével, végérvényesen, summerfesttel, külföldiekkel, kikapcsolódás, találkozásból, megtekinthető, lengyelország, megtagadhatja, summerfestre, barátságosak, egyszerűbben, érdeklődését, népművészeti, kultúrájával, előadásokkal, részvevőknek, találkozások, tovarohanó folyók, mély völgyek, meredek partok, emberszívek között, fenti gondolatok, kicsit Százhalombatta, elmúlt években, fesztivál jelkép, humán értékrend, felejthetetlen élményt, önfeledt ünneplés, város évek, ipari létről, főváros árnyékától, város nevét, kicsiny kulturális, HUSZONEGYEDSZER IS FESZTIVÁL, Jubileumi Nemzetközi Folklór, Népművészeti Fesztivál, Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, Népművészeti Vásár, Costa Rica, Szent István, Kulturális Központot, Rendezvény Központot, Nemzetközi Folklórfesztivál, SummerFest Szazhalombatta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  képre írva  képre írva  Reményik Sándor: Itt most virá...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Alvó baby  Havazás  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Tedd őt foglyul, Uram  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyhétfő:  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  A máj egészségét biztosító és ...  Talppontok közérthetően  képre írva  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Március 26  Válaszok a halál után  Reményik Sándor: Itt most virá...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Minden kedves látogatómnak sze...  Tedd őt foglyul, Uram  Sadhguru idézet  Reményik Sándor: Itt most virá...  Egy hét kihagyás  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  képre írva  Havasi gyopár  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  A Víz Világnapja.  Jézus amikor fölment a hegyre,...  J. Donald Walters  J. Donald Walters  Graffiti bölcsesség  képre írva  Nem hazudnak  Öreg nő sóhajt  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam Krisztinától  Haja van  Soli Deo gloria  A máj egészségének javítása te...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  A máj egészségét biztosító és ...  Az angyali üdvözlet  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Sokszor  Sok ember olyan,  képre írva  Paul David Tripp Március 25  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harang ( gif )  Tedd őt foglyul, Uram  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Nárcisz  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Fülpontok 
Bejegyzés Címkék
tovarohanó folyók, mély völgyek, meredek partok, emberszívek között, fenti gondolatok, kicsit Százhalombatta, elmúlt években, fesztivál jelkép, humán értékrend, felejthetetlen élményt, önfeledt ünneplés, város évek, ipari létről, főváros árnyékától, város nevét, kicsiny kulturális, megújult Kulturális, beruházások élhetőbbé, mögöttünk álló, nagy találkozások, egyik végén, külföldiekkel sokat, vendégekkel barátkozó, előadásokban gyönyörködő, megfáradhatatlan vendéglátó, következő évben, ország különböző, nyár legnagyobb, alábbi képek, több száz, fesztiválzászló felvonása, rendezvény központ, város főutcáján, nagyvilág között, első képre, jobb felső, bejelentkezéshez regisztráció, bejelentkezéshez, kihasználatlanul, megfáradhatatlan, elefántcsontpart, folklórfesztivál, fesztiválszinpad, fesztiválzászló, huszonegyedszer, szazhalombatta, tükröződésében, felejthetetlen, százhalombatta, csodálkozással, magyarországot, kifogyhatatlan, családtagjaink, fesztiválokkal, megfeledkezve, részvételével, végérvényesen, summerfesttel, külföldiekkel, kikapcsolódás, találkozásból, megtekinthető, lengyelország, megtagadhatja, summerfestre, barátságosak, egyszerűbben, érdeklődését, népművészeti, kultúrájával, előadásokkal, részvevőknek, találkozások, előadásokban, kedvességből, felvonuláson, regisztráció, parkolójában, csodaszarvas, magyarország, lehetőségek, beruházások, hozzáférést, szolgáltató, görögország, olaszország, városrészig, gondoljanak, oroszország, törökország, értékesebbé, vidámságból, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1796
  • e Hét: 8140
  • e Hónap: 34763
  • e Év: 172135
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.