|
2010-12-22 15:02:32, szerda
|
|
|
|
|
|
Baconbe göngyölt pulyka citromos-fenyőmagos töltelékkel
előkészítés: 10 perc
főzés: 10 perc
sütés: 60 perc
Elkészítése:
A töltelékhez egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, beletesszük a félbevágott majd felszeletelt hagymát, üvegesre pároljuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A kockára vágott bacont kb. 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fenyőmagot, a finomra vágott fokhagymát, a felaprított zsályát és a citromhéjat. További 1 percig sütjük, míg a fenyőmag barnulni nem kezd.
Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet ráöntjük a hagymára. Hozzákeverjük a zsemlemorzsát a tojással együtt, és sózzuk, borsozzuk.
Kivajazunk egy 50x60 cm-es alufóliát. Egymással párhuzamosan ráhelyezünk 5 szál kötözőspárgát (amivel a pulykamellet össze tudjuk kötözni), majd a baconszeleteket rácsszerűen elhelyezzük a spárgákon.
Felnyitjuk a bőrével lefelé fordított pulykamellet, és mindkét oldalát néhány helyen behasítjuk. Folpackkal befedjük, és sodrófával addig lapítjuk, míg a hús mindenhol 5 cm vékony nem lesz. Egy téglalap alakú formát kapunk. (Ügyeljünk, hogy a bőrét ne sértsük meg!)
A pulykamellet a baconszeletekre helyezzük, sózzuk, borsozzuk, majd rákanalazzuk a tölteléket. Ezután a pulykamellet a baconszeletekkel együtt felgöngyölítjük, a spárgával pedig szorosan összekötözzük, nehogy a töltelék kifolyjon. Fóliába tekerve a hűtőben akár 2 napig is eláll.
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A húst (kilónként kb. 40 perc sütési idővel számolva) megsütjük. Az utolsó 10 percben a fólia nélkül sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, és lefedve 10 percig pihentetjük.
Hozzávalók:
20 szelet bacon
1 kg pulykamell
A töltelékhez
2.5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
14 dkg bacon
5 dkg fenyőmag
4 gerezd fokhagyma
2.5 dkg zsályalevél
2 db citrom reszelt héja
4 dkg petrezselyem
10 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
só,bors
Forrás: receptvarázs |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
Címkék: baconszeletekkel, baconszeleteket, felgöngyölítjük, baconszeletekre, előmelegítjük, összekötözzük, felmelegítjük, zsemlemorzsát, kötözőspárgát, petrezselymet, hozzákeverjük, receptvarázs, belekeverjük, felszeletelt, pulykamellet, félretesszük, párhuzamosan, rákanalazzuk, aranyszínűre, zsemlemorzsa, petrezselyem, vöröshagyma, töltelékhez, ráhelyezünk, pihentetjük, előkészítés, felaprított, citromhéjat, töltelékkel, elkészítése, zsályalevél, félbevágott, serpenyőben, elhelyezzük, rácsszerűen, beletesszük, nagyobb serpenyőben, félbevágott majd, kockára vágott, finomra vágott, felaprított zsályát, fenyőmag barnulni, apróra vágott, egészet ráöntjük, tojással együtt, 50x60 cm-es, pulykamellet össze, baconszeleteket rácsszerűen, bőrével lefelé, téglalap alakú, baconszeletekre helyezzük, baconszeletekkel együtt,
|
|
|
|
nagyobb serpenyőben, félbevágott majd, kockára vágott, finomra vágott, felaprított zsályát, fenyőmag barnulni, apróra vágott, egészet ráöntjük, tojással együtt, 50x60 cm-es, pulykamellet össze, baconszeleteket rácsszerűen, bőrével lefelé, téglalap alakú, baconszeletekre helyezzük, baconszeletekkel együtt, spárgával pedig, töltelék kifolyjon, hűtőben akár, sütőt előmelegítjük, fólia nélkül, baconszeletekkel, baconszeleteket, felgöngyölítjük, baconszeletekre, előmelegítjük, összekötözzük, felmelegítjük, zsemlemorzsát, kötözőspárgát, petrezselymet, hozzákeverjük, receptvarázs, belekeverjük, felszeletelt, pulykamellet, félretesszük, párhuzamosan, rákanalazzuk, aranyszínűre, zsemlemorzsa, petrezselyem, vöröshagyma, töltelékhez, ráhelyezünk, pihentetjük, előkészítés, felaprított, citromhéjat, töltelékkel, elkészítése, zsályalevél, félbevágott, serpenyőben, elhelyezzük, rácsszerűen, beletesszük, behasítjuk, sodrófával, kivajazunk, fokhagymát, felnyitjuk, hozzávalók, tölteléket, pulykamell, folpackkal, fenyőmagos, fenyőmagot, hozzáadjuk, olívaolaj, kiszedjük, spárgákon, egymással, alufóliát, borsozzuk, fokhagyma, mindenhol, ügyeljünk, megsütjük, spárgával, helyezzük, kilónként, kivesszük, kifolyjon, fordított, barnulni, szorosan, töltelék, fenyőmag, téglalap, citromos, göngyölt, lapítjuk, befedjük, üvegesre, pároljuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2804
- e Hét: 7649
- e Hónap: 39135
- e Év: 243836
|
|
|