Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ojibwa indiánok csodatévő teája
  2013-06-11 15:55:07, kedd
 
   
  A kanadai Ojibwa indiánok csodatévő teája 2. rész

2006 elején találkoztam először ezzel a teakeverékkel, és azonnal rabul ejtett nem csak a hatása, hanem a története is. A titkos teakeverék ősidőktől fogva a mai Kanada területén élő Ojibwa indiánok szent itala volt. A törzs testi-lelki gyógyítói észak-Amerika gyógyfüveiből olyan orvosságot készítettek, ,,amely megtisztítja a testet, és ismét harmóniába hozza azt a Nagy Szellemmel". A teakeverék egyszerűsített változatát Rene Caisse kanadai nővér tette közismertté, aki később együtt dolgozott a híres Dr. Charles Brusch- sal, John F. Kennedy orvosával, akivel közösen tökéletesítették a receptúráját. Brusch volt az, aki a teakeverék újkori üldöztetése ellenére bátran kimondta: ,,Ez a tea rákgyógyító. Minden tanulmány róla, amit az Egyesült Államokban és Kanadában végeztek, alátámasztja ezt az állítást."

A formula már nem titok
Az Essiac titkát René Caisse sokáig nem árulta el. Attól tartott, hogy a szert vagy túlságosan drágán fogják árulni, vagy egyszerűen eltüntetik. Tisztán átlátta a gyógyászat profitérdekeltségeit, sőt a saját bőrén tapasztalta a hatóságok neheztelését. Élete vége felé a szer titkát eladta a torontói Resperin Companynak (jelképes 1 dollárért), és így védjegy alá helyezték az ,,EssiacŸ"-ot. A Resperin miután hozzájutott a szer titkához, nem tartott igényt Caisse további szolgálatára, és a nővér által összegyűjtött információkra sem. Csak a profit érdekelte.
Szerencsére a titkot nem csak a gyógyszergyár tudta meg, hanem René elmondta egy nagyon közeli barátnőjének is - Mary McPhersonnak, aki Renét még a 30′-as évekből ismerte, és akinek a rákos édesanyját és a férjét René korábban sikeresen kezelte - aki az akkor saját tulajdonában levő egy-két doboznyi iratot megmentette. Mary adta tovább e gyógynövény formulát dr. Gary L. Glumnak, aki bárkinek ingyen továbbadta, majd a honlapján is nyilvánosságra tárta.
Ezzel a formula ma már közkincsnek tekinthető, akár otthon is elkészíthető:
 21 egységnyi Arctium Lappa (Burdock) bojtorján frissen szedett, apróra vágott, napon szárított gyökere.
 16 egységnyi Rumex Acetosella (Sheep's soorrel) birkasóska frissen szedett, napon szárított levelei, szára (darált por).
 4 egységnyi Ulmus Fulva (Slippery Elm) csúszós szilfa napon szárított belső (nem külső!) kérge (darált por).
 1 egységnyi Rheum Palmatum (Turkish Rhubaarb) pulykarebarbara frissen szedett, napon szárított gyökere (darált por).
Ez utóbbi eredetileg a kanadai rebarbara (Rheum Officinale) volt, ami kevesebb sóskasavat tartalmaz, ezért jobb a vesebeteg, vagy a csontritkulásos egyéneknél.
A René féle Essiac keveréknél csak egy hatásosabb formula van, méghozzá az eredeti indián recept, amely 8 összetevőt tartalmaz. Ugyanolyan hatékony a rákos esetek tekintetében, mint az Essiac, csak sokkal alaposabban méregtelenít, és több értékes hatóanyagot képes bejuttatni a szervezetbe.


Az eredeti ojibwa indián tea összetevőiről
Mint az előző részben olvashattuk, Caisse nővér az eredeti 8 komponensű indián receptet leegyszerűsítette, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye.
A kanadai esszenciának is nevezett eredeti receptúra kíméletesen, de alaposan távolítja el a méreganyagokat az utolsó sejtig, emellett erősen stimulálja az immunrendszert, és még hatékony antioxidánsként is működik. A rákbetegek számára az egyik legnagyobb segítség, de az eredeti ojibwa formula még a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, a meningo-encephalitis, a rheuma és a reumatoid artritis kezelésében is fontos szerepet játszik. Emellett erősen ajánlott allergiás megbetegedések esetén, a cukorbetegek számára és a bőrbetegségek esetében is.

Az eredeti ojibwa recept a következő gyógynövényeket tartalmazza, és Canadian Essence néven kapható:
Arctium lappa, nagybojtorján: A gyökereiben rejlő hatóanyagnak köszönhetően kiváló sejtszintű méregtelenítő, igen hatásos vértisztító, megszünteti a pangást a nyirok és érrendszerben és segíti a fölhalmozott felesleges folyadék kiválasztását. Már a népi gyógyászatban is alkalmazták vértisztítóként, vizelethajtóként és izzasztószerként. Ezen kívül serkenti az epe elválasztását, és kifejezetten ajánlott a reuma és különböző bőrbetegségek kezelésére is. Olajokkal előállított kivonatait bedörzsölésre használják nemcsak a reumatikus fájdalmak ellen, de a hajhullás kezelésére is.


Rumex Acetosella, mezei juhsóska vagy birkasóska: Levélzöldségként használják Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. Jellegzetes savanyú ízét a benne található oxálsavnak köszönheti. E sav eredményezi étvágygerjesztő hatását. Ugyanakkor rengeteg C-vitamin található benne, ezáltal nagyon hatékony a skorbut gyógyítására és megelőzésére is. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, meszet, foszfort és vasat. Arra azonban figyelni kell, hogy ne fogyasszunk belőle túlságosan nagy mennyiséget, mert ebben az esetben nagy esélyünk van a vesekő kialakulására. Méregtelenítésre azért alkalmas, mert vértisztító hatású és serkenti a vizeletkiválasztó szervek működését is. Ezen felül enyhíti a hasmenést, csökkenti a lázat, javítja az étvágyat és gyógyítja a szájgyulladást is.
Ulmus Rubra, vörös szil: A szil kérgében található anyag rendkívül hatásos vértisztító és méregtelenítő anyag. Már évszázadok óta használják gyógynövényként is: 1571-ben az olasz Matthioli Dioszkoridészre hivatkozva állítja, hogy e fának a borban feloldott kérge kitűnően csillapítja a gyomorbántalmakat. Az ókori görögök Hermész szent fájaként tekintettek a szilre, a rómaiaknál pedig a szil Júnó istennő fája lett. Több csodás esemény, monda is fűződik e növényhez. Ennek oka valószínűleg a gyógyhatásában keresendő: a szil kérgében található anyag tisztítja a vért és méregteleníti a szervezetet. Emellett kiválóan alkalmas a hasmenés enyhítésére, a torok- és szájgyulladás kezelésére valamint sebgyógyításra is. Méregtelenítésre azért nagyon ajánlott használata, mert oldott állapotban magába szívja a mérgező anyagokat.


Nastortium Officinale, vizitorma: Az orvosi vizitormát már igen régóta használják a szervezet tisztítására, hiszen a vérből tökéletesen képes eltávolítani a méreganyagokat. Ugyanakkor kitűnően alkalmazható a skorbut gyógyítására, a máj-, tüdő- és idegbetegségek kezelésére. De nagyszerű segítség a cukorbetegek, a vérszegénységben szenvedők számára is. Paraziták és bélféreg ellen is hatékony.
Rheum palmatum, rebarbara: A rebarbara gyökere antranol-glikozidokat tartalmaz, így ez is hashajtó hatású, ugyanakkor tisztítja a májat, szabályozza az emésztést és nagyszerűen lehet használni epebajok és aranyeres fájdalmak kezelésére is. Érdekesség, hogy a növény gyökeréből készített hajöblítő hamvasítja a szőke hajat.
Cnicus benedictus, benedekfű: A benedekfű kiválóan alkalmas az emésztés és az étvágy javítására. A népi gyógyászatban epehajtóként és a sárgaság ellen is használják. Májvédő hatása is jelentős. Sokan ajánlják nőgyógyászati panaszok enyhítésére is és idegkimerülés ellen. Emellett antibiotikus hatása is van. Lázcsillapítóként is megállja a helyét. Azonban csak óvatosan alkalmazzuk, mert túladagolása émelygése, gyomorgörcsöt, hányást okozhat.


Trifolium pratense, vörös here: A vörös here igen gazdag fehérjékben, így takarmányként is termesztik. Gyógyászati célokra is kitűnően alkalmas a benne levő értékes anyagoknak köszönhetően, így hatékonyan lehet vele kezelni a légcsőhurutot, a tüdő, máj, és epe betegségeit, a cukorbetegség enyhítésében is nagyszerű segítség lehet. De ugyanakkor az asztmás és reumás betegek számára is ajánlott a fogyasztása.
Laminaria digitata, barna alga: A barna alga rengeteg nyomelemet tartalmaz és mivel szerves kötésben lévő, természetes eredetű jódot tartalmaz, sokkal jobban hasznosul, mint a szervetlen jód, ezért ennek köszönhetően erősíti a pajzsmirigy működését azáltal, hogy segíti a pajzsmirigy-hormonok termelését és véráramba kerülését. Ezzel fokozza az anyagcserét, a tápanyag hasznosulást és a hőtermelést. Ha a pajzsmirigy a gázkazán, akkor a barna alga a termosztát: lekapcsol, ha megfelelő a hőmérséklet, és egész egyszerűn vizelettel kiürül a felesleg. A szerves jód a fogyókúrák és a méregtelenítő kúrák hatékonyságát is jelentősen javítja. Nincs olyan szerv vagy szervrendszer, aminek működését ne befolyásolná pozitív irányba.

Milyen esetekben ajánlja a szakirodalom a teakeverék fogyasztását?
 Rák és egyéb daganatok (ciszták, miómák, lipómák, stb.) esetén A ,,Világ rák nélkül" szervezet is első helyen javasolja a rákmegelőzésben és a kiegészítő terápiában.
 Cukorbetegség és hasnyálmirigy problémák esetén.
 Nehezen gyógyuló fekélyek, sebek, kelések esetén.
 Gyomorbajok, bél- és emésztési problémák esetén.
 Pajzsmirigy problémák esetén.
 AIDS.
 Tisztító kúrákhoz, átfogó méregtelenítésekhez, böjtökhöz.
 Immunnormalizálásra.
 Nátha, megfázás, influenza esetén.
 Ízületi, mozgásszervi panaszokra.
 Rendszeressé teszi a vastagbél működését, ezáltal tehermentesíti a májat, segíti a hasnyálmirigyet.
 Tüdő és légzésproblémákra, asztmára.
 Allergiák kezelésére.
 Hormonrendszeri problémákra.
 Bizonyos demenciális megbetegedések esetén, mint pl. az Altzheimer-kór, a Sclerosis Multiplex, Parkinson-kór.

A tea ellenjavallatai
 Vesebeteg, vesekő-gyanús, csontritkulásos személyeknél csakis felhígítva szabad fogyasztani, és ki kell kérni más szakemberek véleményét is. Az eredeti receptúra - a Canadian Essence tea - nem pulykarebarbarát tartalmaz, azért az kíméletesebb, mint az Essiac.
 Hasmenésre hajlamos egyéneknél kisebb mennyiség javasolt.
 A tea igen magas vastartalma miatt azoknak nem ajánlatos, akik el vannak tiltva nagy vastartalmú ételektől.
 Rákos betegeknél, ha a rák közvetlenül egy fő szerv közelében van, akkor csak kis mennyiségekkel kezdve ajánlatos fogyasztani, mert a terápia elején a tumor sokszor tovább nő, és csak azután csökkenhet. Ha hirtelen fájdalmat vált ki, akkor állítsa le használatát és ezt beszélje meg az orvosával.
 Más gyógyszer szedésénél kérdezze meg orvosát.
 Inzulint használó diabéteszes személyek állandóan figyeljék a vércukor szintet, mert a tea befolyásolhatja a test inzulin felhasználását. Sokan kevesebb gyógyszert igényelnek, de nem feltétlenül mindenki.
 Epehólyagjukat kioperáltatott személyek csakis orvosi beleegyezéssel fogyaszthatják.
 A teakeverék gyógynövényeinek egyes alkotóanyagai megnövelhetik a vérfolyást a medence térségében, és ezzel akár stimulálhatják is a menstruációt. Terheseknek, vagy kismamáknak ezért csak indokolt esetben ajánlatos.
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Címkék: vérszegénységben, gyógynövényeinek, méregtelenítésre, tökéletesítették, vizelethajtóként, izzasztószerként, pulykarebarbarát, levélzöldségként, gyógynövényként, csontritkulásos, gyógynövényeket, vértisztítóként, antioxidánsként, dioszkoridészre, ellenjavallatai, hormonrendszeri, hasnyálmirigyet, pulykarebarbara, befolyásolhatja, étvágygerjesztő, rákmegelőzésben, immunrendszert, nyilvánosságra, hozzáférhetővé, méreganyagokat, megbetegedések, kioperáltatott, epehólyagjukat, beleegyezéssel, fogyaszthatják, stimulálhatják, felhasználását, mennyiségekkel, egyszerűsített, sebgyógyításra, idegbetegségek, kanadai Ojibwa, titkos teakeverék, törzs testi-lelki, teakeverék egyszerűsített, teakeverék újkori, szert vagy, saját bőrén, hatóságok neheztelését, szer titkát, torontói Resperin, szer titkához, nővér által, profit érdekelte, gyógyszergyár tudta, nagyon közeli, rákos édesanyját, Nagy Szellemmel”, Rene Caisse, Charles Brusch-, John, Egyesült Államokban, René Caisse, Resperin Companynak, Mary McPhersonnak, Gary, Arctium Lappa, Rumex Acetosella, Ulmus Fulva, Slippery Elm, Rheum Palmatum, Turkish Rhubaarb, Rheum Officinale, Canadian Essence, Ulmus Rubra, Matthioli Dioszkoridészre, Nastortium Officinale, Sclerosis Multiplex,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Esti képek  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Görgess  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Apu  képre írva  Facebookon kaptam  Az út  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  képre írva  Nem hazudnak  képre írva  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Fülpontok  Az erdőterápia egészségre gyak...  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Esti képek  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Kinyílni egy beteg világban: v...  A haj állapotának javítása egy...  Isten . . .  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Ha nyitott vagy  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Az út  képre írva  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Kövesd a vezetőt  Devecsery László - Húsvét  Kezdjük annak a megértésével,....  Alvó baby  Humor is meg nem is szerinted?  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az út  képre írva  Harang ( gif )  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Szeretettel !  Facebookon kaptam  képre írva  Tedd őt foglyul, Uram  Alvó baby  képre írva  Levél lány  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Könyvek  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Mire jók ?  képre írva  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reményik Sándor: Itt most virá...  Várnai Zseni - Éveim  A nagyhét eseményei  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
kanadai Ojibwa, titkos teakeverék, törzs testi-lelki, teakeverék egyszerűsített, teakeverék újkori, szert vagy, saját bőrén, hatóságok neheztelését, szer titkát, torontói Resperin, szer titkához, nővér által, profit érdekelte, gyógyszergyár tudta, nagyon közeli, rákos édesanyját, férjét René, akkor saját, kanadai rebarbara, csontritkulásos egyéneknél, hatásosabb formula, eredeti indián, rákos esetek, eredeti ojibwa, előző részben, kanadai esszenciának, utolsó sejtig, rákbetegek számára, egyik legnagyobb, szklerózis multiplex, reumatoid artritis, cukorbetegek számára, bőrbetegségek esetében, következő gyógynövényeket, gyökereiben rejlő, fölhalmozott felesleges, népi gyógyászatban, reumatikus fájdalmak, hajhullás kezelésére, benne található, skorbut gyógyítására, esetben nagy, vesekő kialakulására, vizeletkiválasztó szervek, szil kérgében, olasz Matthioli, borban feloldott, ókori görögök, rómaiaknál pedig, szil Júnó, gyógyhatásában keresendő, hasmenés enyhítésére, mérgező anyagokat, orvosi vizitormát, szervezet tisztítására, vérből tökéletesen, vérszegénységben szenvedők, rebarbara gyökere, növény gyökeréből, szőke hajat, benedekfű kiválóan, étvágy javítására, sárgaság ellen, vörös here, benne levő, cukorbetegség enyhítésében, barna alga, pajzsmirigy működését, tápanyag hasznosulást, méregtelenítő kúrák, teakeverék fogyasztását, kiegészítő terápiában, vastagbél működését, eredeti receptúra, terápia elején, tumor sokszor, vércukor szintet, test inzulin, teakeverék gyógynövényeinek, medence térségében, vérszegénységben, gyógynövényeinek, méregtelenítésre, tökéletesítették, vizelethajtóként, izzasztószerként, pulykarebarbarát, levélzöldségként, gyógynövényként, csontritkulásos, gyógynövényeket, vértisztítóként, antioxidánsként, dioszkoridészre, ellenjavallatai, hormonrendszeri, hasnyálmirigyet, pulykarebarbara, befolyásolhatja, étvágygerjesztő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 377
  • e Hét: 929
  • e Hónap: 12316
  • e Év: 50064
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.