Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Intim titkok...
  2014-12-08 16:00:21, hétfő
 
 







INTIM TITKOK DERÜLTEK KI AZ EGYKORI ÁLOMPÁR SZERELMES LEVELEIBŐL
Latinovits őrülten féltékeny volt Ruttkaira


Előkerült Latinovits Zoltán Ruttkai Évához írt, eddig sosem látott szerelmes levele, amit aukcióra bocsátanak.

Latinovits Zoltán 1966-ban írta a levelet Gyulán Ruttkai Évának, aki Szegeden próbálta Az ember tragédiáját. A színész mindig kendőzetlen őszinteséggel kimondta érzéseit, ahogy a levélben is olvasható: szerelemről, szexről, féltékenységről. Rettegett attól, hogy elveszíti szerelmét.

Kapcsolatuk 1960-ban, Pavel Kohout Ilyen nagy szerelem című drámájának miskolci bemutatóján kezdődött. Ruttkai férjes asszony volt, Gábor Miklós színész, a levélbeli ,,G. úr" felesége. Latinovits a levél írásakor mérhetetlenül féltékeny volt, mert a darabban Ruttkai és volt férje partnerek voltak. Pedig addigra Éva már két éve vele élt.

A levél szélső margóján Latinovits nyomtatott betűs idézeteket is írt. Mellé tollrajzokat készített.

Szerelmüknek 1976. június 4-én lett vége, amikor a színészt Balatonszemesen elütötte a vonat. Azóta sem tisztázott, hogy öngyilkos lett vagy baleset történt. Ruttkai Éva mindennap gyertyát gyújtott az emlékére. A lakásban volt egy óra, ami mindig fél hetet mutatott: így őrizte megismerkedésük pillanatát.

Az eredeti felbélyegzett levélre a Központi Antikvárium aukcióján lehet licitálni, kikiáltási ára 150 ezer forint.

A levél teljes szövege:

,,Gyönyörűm, kis szívem, boldogságom, végre megkaptam azt a leveledet, amire vártam, - persze jobb lett volna mindent elôbb, józan ôszinte komolysággal megbeszélni. Mert természetellenes és lehetetlen helyzetemben ez a józan komolyság szükséges. Most már mindegy.

Nagyon szép levelet írtál, talán a legszebbet, amit valaha kaptam tôled. Boldoggá tettél megint az egyszer, bár sokat gyötröm magam az elátkozott város miatt. (Szeged.) Nyilván ez is jó valamire. Remélem, legalább Neked jó lesz valamire, nekem borzalmas, mind Gyula, mind Szeged. De Te mindig ,,csinn"-be viszed a labdát, ha szabad most már footballkifejezéssel élnem. Csak azt kell megértened, hogy én hiszek a te becsületedben, tisztaságodban - viszont féltékenységek becstelenségében is hiszek. Tehát G. úr ízléstelen becstelensége undorít el, aki Szegeden mindig eljátssza a martyr szerelmes családfôt. Ez sajnos idegesítôen hamis és raffinált - következésképp becstelen; mint a színjátszása; mint az élete. Hát ezért voltak a lófaszok.

Mehetett volna vonattal. Csak téged mindenbe bele lehet vinni, hogy kénytelen legyél nekem hazudni. - Ennyit erről. Eddig Békéscsabán laktam és próbáltam, tegnap este jöttem át Gyulára lakni, és most már csak itt vannak próbák. Stefanik elrémít a színjátszástól. Mindegy, le kell nyelni még ezt az 5 napot. Több is veszett Mohácsnál. Mára sikerült részben kirekednem, Gyulai Ibusz-szobám nagyon jó, ma végre aludtam vagy 11-12 órát, mert a békéscsabai hôségben és zajban sokat szenvedtem. - Remélem Kovács Jancsi átadta a levelemet.

Jó lenne, ha át tudnál jönni 24. után! Pihenj sokat, vigyázz a lábadra, az egészséged többet ér Szegednél és az egész barom ünnepi játékoknál. Én a magad teremtette helyzet miatt nem mehetek Szegedre, és ezért nem is akarok odamenni. Remélem ez lesz az utolsó ilyen szituáció életünkben!? Drága mindenem, kimondhatatlanul várlak és szeretlek. Kívánlak, vágylak. Kérlek ne mutogasd sokat rossz fürdôruháidban a melledet! Mert egyszer tényleg én öllek meg! Gondolatban most végigtapadok rajtad, nyári verejtékünkön, röpülni akarok veled, túl mindenen, túl rohadt életünkön és rohadt társadalmunkon.

Az élet szép, Neked hiába magyarázom, Tőled tudom. Strandon ülök egy elhagyott asztalnál, ugyanaz a nap süt rám, mint rád Szegeden és az égetô csókú és tûzforró szerelmû tûhegyes napsugarakban én ölellek, én csókollak, én akarlak égetni. A nappal üzeni a föld, hogy kívánja ráborulj. Rámborítsd lányos lágyságod és férfiszenvedélyed.

Szeretlek jobban, mint az első perc csodálatában, 6 éve Miskolcon. Jobban csodálkozom, magadon-magamon, életünkön és a szép boldogságon, mint szerelmünk harmadik percében a vonaton. Szerelmem erősebb, mint az elmúlt hat év nyoma, terhe - és ha rádfekszem könnyebb a világ a sugárzó égnél, mikor felhôivel és kékségével ránktelepszik. Szerelmünk a világ. És én úgy látom a világot, amilyen a szerelmünk. Emlékezzél! És átlátod én átölellek, és most én is megbocsátok Neked mindent, mint ahogy Isten nekem is megbocsátja, ha bántlak.
P[iki]-d."

Kelt: Gyula, 1966. 07. 21.

Link








Legendás szerelem volt az övék!

Link



Ruttkai

Link















 
 
1 komment , kategória:  Bulvár  
Címkék: kimondhatatlanul, természetellenes, becstelenségében, féltékenységről, balatonszemesen, megismerkedésük, féltékenységek, tisztaságodban, következésképp, társadalmunkon, színjátszástól, becstelensége, felbélyegzett, mérhetetlenül, napsugarakban, verejtékünkön, ránktelepszik, becsületedben, őszinteséggel, csodálatában, szerelmüknek, tollrajzokat, végigtapadok, helyzetemben, színjátszása, komolysággal, boldogságom, tragédiáját, megbocsátja, megbeszélni, szerelemről, kendőzetlen, gondolatban, megbocsátok, békéscsabai, bemutatóján, levelet Gyulán, ember tragédiáját, színész mindig, levélbeli „, levél írásakor, darabban Ruttkai, levél szélső, színészt Balatonszemesen, lakásban volt, eredeti felbélyegzett, levél teljes, józan komolyság, elátkozott város, martyr szerelmes, békéscsabai hôségben, egészséged többet, INTIM TITKOK DERÜLTEK KI AZ EGYKORI ÁLOMPÁR SZERELMES LEVELEIBŐL, Előkerült Latinovits Zoltán Ruttkai Évához, Latinovits Zoltán, Gyulán Ruttkai Évának, Pavel Kohout Ilyen, Gábor Miklós, Ruttkai Éva, Központi Antikvárium, Tehát, Eddig Békéscsabán, Gyulai Ibusz-szobám, Remélem Kovács Jancsi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png telefon  Nem számIt  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Neked tudnod kell  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png virág  Tavaszi kép  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szívem  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy lelki imádság  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Németh László tollából  Minden harmadik...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png férfi  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Albert Einsteinről  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Idő  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Szép napot kívánok  Akarat  Lóhere  Erdőn  Adakozás  Nagyi telefonál  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png rózsa csokor  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png nő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Soha ne kedvezz...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
levelet Gyulán, ember tragédiáját, színész mindig, levélbeli &#8222, levél írásakor, darabban Ruttkai, levél szélső, színészt Balatonszemesen, lakásban volt, eredeti felbélyegzett, levél teljes, józan komolyság, elátkozott város, martyr szerelmes, békéscsabai hôségben, egészséged többet, egész barom, magad teremtette, utolsó ilyen, élet szép, elhagyott asztalnál, égetô csókú, nappal üzeni, első perc, szép boldogságon, sugárzó égnél, kimondhatatlanul, természetellenes, becstelenségében, féltékenységről, balatonszemesen, megismerkedésük, féltékenységek, tisztaságodban, következésképp, társadalmunkon, színjátszástól, becstelensége, felbélyegzett, mérhetetlenül, napsugarakban, verejtékünkön, ránktelepszik, becsületedben, őszinteséggel, csodálatában, szerelmüknek, tollrajzokat, végigtapadok, helyzetemben, színjátszása, komolysággal, boldogságom, tragédiáját, megbocsátja, megbeszélni, szerelemről, kendőzetlen, gondolatban, megbocsátok, békéscsabai, bemutatóján, boldogságon, békéscsabán, csodálkozom, kapcsolatuk, antikvárium, életünkben, latinovits, drámájának, emlékezzél, elátkozott, egészséged, teremtette, magyarázom, megértened, játékoknál, legszebbet, ízléstelen, kikiáltási, kékségével, bocsátanak, rádfekszem, lehetetlen, szerelmünk, leveleiből, kirekednem, szenvedtem, tisztázott, pillanatát, nyomtatott, idézeteket, rámborítsd, szeretlek, féltékeny, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 770
  • e Hét: 3918
  • e Hónap: 43739
  • e Év: 221614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.